Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Coffeeshops Roosendaal Bergen op Zoom sluiten

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Coffeeshops Roosendaal Bergen op Zoom sluiten

  Korting op 420shop
  Coffeeshops in Roosendaal en Bergen op Zoom moeten de deuren sluiten van de gemeente... Door dat er teveel overlast is van drugstoerisme hebben ze besloten de coffeeshops te gaan sluiten.

  Alle Drugstoeristen komen nu naar Breda, worden daar straks alle coffeeshops gesloten Dit is niet de oplossing van het probleem als je het mij vraagt!

  ( heb dit op het nieuws gehoord en zal vanavond even meer info opzoeken )
  Veel gestelde vragen over het forum

  JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
  420Shop.NL - Headshop / Seedshop : Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

  #2
  ik hoorde op het nieuws dat de tijden van de coffee shops in terneuzen gaan veranderen


  dat ze later open gaan en vroeger dicht

  Comment


   #3
   Is dit het begin van het einde ??
   Een dag zonder wiet kent Flip niet.

   Comment


    #4
    terug naar de ongecontroleerde straathandel dat was blijkbaar beter,maar goed eerst krijgen andere gemeentes zogenaamde overlast en dan gaat iedere burgemeester zelf het recht in eigen hand nemen.triest

    Comment


     #5
     Ik hoorde net op het (belgische) radionieuws in den auto dat ze 4 coffeeshops zouden sluiten, en die ene man die dat verantwoorde (burgemeester of weet ik veel) zei "weg met het gedoogbeleid."

     Shit.. Jullie zijn geneukt. Maar dat komt door al die drugstoeristen he..
     *SmokingggGG* !

     I wanna get high... so high!

     Comment


      #6
      de klok met 30 jaar terugdraaien is dat

      gouden tijden voor de straatdealers in 't vooruitzicht : 25000 klanten/week extra à 50€ per kop is 5 miljoen per maand extra omzet

      Comment


       #7
       Een echte schande zo gaan ze de straat criminaliteit promoten pfff foei.
       grtzzz
       420Shop, Online Headshop, Seedshop, Cannabis Souvenirs & Lifestyle
       Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

       Comment


        #8
        Het is nu op het NOS Journaal:
        8 coffeeshops in Roosendaal & Bergen op zoom worden gesloten, inderdaad vanwege overlast van drugstoerisme..
        [B][URL="https://420shop.nl"][COLOR=#008000][B]420Shop.NL: uw head- & seedshop!

        Comment


         #9
         Dit lijkt mij een hellende plaat! Straks sluit alles in Breda! Damn, zien ze dan niet wat de consequenties zijn? Nou gaat de hele handel onder tafel. Dan kan je het beter via de shop doen, me dunkt.

         Comment


          #10
          that's really fucked he..

          Ik snap het ook niet..
          Ik vind het ook wel klote voor de locals daar, dat de Belgische drugstoeristen het eigenlijk verpest hebben voor jullie.
          Elke week komen er 25000 drugstoeristen, waarvan 22500 Belgische drugstoeristen zijn.

          Nuja, ik snap niet waarom er dan niet geld word geslagen uit dat drugstoerisme, zoals er toch geld wordt geslagen uit elke vorm van toerisme..

          oja btw, ze zouden moeten sluiten in een periode van 2 jaar en in afwachting daarvan zou men nog maar 2gram per persoon per dag verkopen.
          Last edited by Noto; 24 October 2008, 09:21.
          *SmokingggGG* !

          I wanna get high... so high!

          Comment


           #11
           Ik kan er best inkomen als je daar woont dat er overlast is, ook van dealers die er munt willen uitslaan om je op straat aan te spreken.
           De meeste jongeren gaan ook enkel naar een coffeeshop om eentje te blowen en keren terug huiswaarts, dus die 25000 drugstoeristen komen enkel om te blowen.
           Maar waar gaan al die jongeren binnenkort hun blowtje halen....

           gooner,

           Comment


            #12
            Hopelijk gaan ze dan ook de growshops niet sluiten, want in dit geval zijn ook de growers bescheten.

            grtz

            Comment


             #13
             Het artikel uit "De Standaard" :

             Overlast nekt coffeeshops
             Bekijk de video

             Coffeeshops in Roosendaal en Bergen op Zoom gaan dicht

             Bekijk de pagina uit de krant

             BRUSSEL - De Nederlandse grensgemeenten Roosendaal en Bergen Op Zoom willen zo snel mogelijk hun acht coffeeshops sluiten. De maatregel is revolutionair voor Nederland en maakt een kruis over het jarenlange gedoogbeleid.
             Van onze redacteur


             Komt er een einde aan het jarenlange gedoogbeleid voor coffeeshops in Nederland? Alvast in de grensstreek lijkt het daar heel sterk op. De twee Brabantse gemeenten Roosendaal en Bergen Op Zoom kondigden gisteren aan dat ze het drugstoerisme in hun binnenstad met harde hand gaan bestrijden.

             Alle acht de coffeeshops - vier in Roosendaal en vier in Bergen Op Zoom - moeten dicht. Ten laatste tegen februari volgend jaar.

             De eigenaars van de coffeeshop kunnen daartegen nog bezwaar aantekenen, maar het besluit van de gemeenten lijkt vast te staan. 'De overlast van het drugstoerisme is onaanvaardbaar geworden', argumenteren zij.

             De binnenstad van Roosendaal wordt wekelijks overspoeld door 13.500 drugstoeristen, vooral uit België en Frankrijk. Ook Bergen Op Zoom ontvangt wekelijks 12.000 drugstoeristen. Zij veroorzaken heel wat overlast in de binnenstad, zoals lawaaihinder, parkeerproblemen, wildplassen en lichte criminaliteit.

             Zolang de coffeeshops nog open zijn, moeten ze zich aan strengere regels houden. Zo mag elke zaak dagelijks niet meer dan 300 gram softdrugs verkopen, in plaats van de vroeger geldende 500 gram (zoals ook in andere gemeenten het geval is). Wie die regel overtreedt, krijgt eerst een waarschuwing. Maar bij een tweede overtreding gaat de coffeeshop onherroepelijk dicht.

             Coffeeshopeigenaars mogen ook niet meer dan 2 gram softdrugs aan een klant verkopen, in plaats van 5 gram voorheen.

             Ook de drugstoeristen zullen strenger worden gecontroleerd. Wie met 5 gram softdrugs wordt betrapt, zal worden geregistreerd. Wie tussen 5 en 30 gram op zak heeft, mag zich aan een boete van 180 euro verwachten.

             De demarche van beide gemeenten komt niet onverwacht. Geen van de maatregelen die ze de voorbije jaren hebben genomen, werken. Bovendien zijn de burgemeesters het gedoogbeleid voor de coffeeshops beu.

             Veel steun van de regering in Den Haag krijgen ze niet. In het Nederlandse regeerakkoord staat letterlijk dat de coffeeshops in de grensstreek moeten worden tegengegaan, maar wat Jan Peter Balkenende daarmee precies bedoelt, is voor veel burgemeesters nog altijd onduidelijk.

             Balkenende heeft zich nooit willen mengen in de discussie over de coffeeshops met de Belgische grensgemeenten, omdat hij dat als de verantwoordelijkheid van de gemeenten beschouwt.

             De harde actie van Roosendaal en Bergen Op Zoom komt er nadat eerder die twee andere grensgemeenten, Maastricht en Terneuzen, ook al hun strijd tegen de coffeeshops opvoerden.

             In Maastricht probeert burgemeester Gerd Leers al langer om zeven coffeeshops uit het stadscentrum naar de grensstreek te verplaatsen. Dat eindigde - voorlopig - in een rechtszaak, waarbij Maastricht ongelijk kreeg.

             Ook het voorstel van Leers om bij wijze van proefproject slechts één coffeeshop te verplaatsen, stootte bij de Nederlandse buurgemeente Eijsden en de Belgische gemeenten Lanaken en Voeren op een njet. Toch wil Leers doorzetten. Als er tegen eind dit jaar geen onderlinge overeenkomst uit de bus komt, zal hij alle coffeeshops eenzijdig verplaatsen.

             Ook Terneuzen is zijn twee coffeeshops, Checkpoint en Miami, liever kwijt dan rijk. Checkpoint is de grootste coffeeshop in Nederland en lokt jaarlijks ongeveer één miljoen bezoekers.

             Bij een inval vorig jaar vond de politie in coffeeshop Checkpoint een voorraad van 4,5 kilogram softdrugs, terwijl de toegestane hoeveelheid drugs per dag maar 500 gram bedraagt. Op basis daarvan besliste burgemeester Jan Lonink in juni dit jaar om de coffeeshop voor zes maanden te sluiten, tot december.

             Net daarvoor was de politie een tweede keer in Checkpoint binnengevallen. Daarbij werd de 56-jarige eigenaar opgepakt. Hij wordt verdacht van grootschalige drugshandel, witwaspraktijken en het leiden van een criminele organisatie en riskeert volgens het parket een reuzeboete van 39 miljoen euro.

             Terneuzen wil de twee coffeeshops nog blijven gedogen, maar het is geen geheim dat de overheid die liever buiten de stad ziet. De gemeente gaat de klanten ook beginnen te registreren, zodat ze niet meer in beide coffeeshops elk de maximale hoeveelheid van 5 gram kunnen kopen.

             Door de strenge maatregelen van Roosendaal en Bergen Op Zoom valt het te verwachten dat Belgische drugstoeristen naar de coffeeshops in andere grensgemeenten zullen trekken, zoals in Breda en Tilburg, waar ze meer cannabis mogen inslaan.

             Steeds meer cannabisgebruikers kweken ook hun eigen plantje.


             http://www.standaard.be/Artikel/Deta...kelId=CM2257CR

             Comment


              #14
              Leve de criminalisering van cannabis, waar we al 20 jaar voor vechten word in één klap teniet gedaan door een paar onwetende burgemeesters die denken dat dit de manier is om het drugs toerisme tegen te gaan, lijkt dit niet eerder op het probleem verplaatsten ?

              Laat ze even een dag mee draaien in een shop en ze zullen inzien dat gebruikers van cannabis niet zo belastend zijn dan ze denken.

              Kortom .

              Grtz

              Comment


               #15
               Al de coffeeshops in één buurt neerzetten blijkt geen goede strategie geweest te zijn. Men heeft het wellicht gedaan om het toezicht gemakkelijker te maken en er nooit bij stilgestaan hoeveel volk dat zou op de been brengen.

               Ik kom al lang niet meer in Roosendaal, geen slecht woord over de shops, maar wel slechte ervaringen met het noteren van Belgische nummerplaten in "de buurt". Ik doe m'n aankopen nu al heel lang in Eindhoven en daar doet zo'n probleem zich niet voor, de coffeeshops zijn verspreid over de stad. Overal zie je wel Belgen of Fransen maar ze vallen niet meer op dan deze die komen voor Albert Heijn of goedkope pillen bij 't Kruidvat.

               Comment

               Footer Left Ad

               Collapse
               Bezig...
               X