Mededeling

Collapse
No announcement yet.

100 kilo wiet in je huis maar geen straf

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  100 kilo wiet in je huis maar geen straf

  Korting op 420shop

  Blowen mag. Wiet verkopen ook. Maar een grote voorraad hebben is illegaal. | ANP

  Coffeeshophouder Edo Landtman had 100 kilo wiet in zijn huis liggen. Voorraadje voor de shop. Maar officieel mag dat natuurlijk niet. Toch besloot de rechtbank in Amsterdam dat ze Edo niet straffen.
  De rechtbank zegt dat hij wel degelijk strafbaar is, want je mag als coffeeshophouder niet meer dan 500 gram wiet op voorraad hebben. Maar omdat Edo de zaken verder prima op orde heeft, krijgt hij geen straf.
  Daarnaast houdt de rechtbank rekening met het feit dat de coffeeshophouder eigenlijk wel zoveel wiet moet hebben, om de shop een beetje op een normale manier te runnen. Het is aan de wetgever (en dat is Ivo Opstelten, de minister van Justitie) om wat te doen aan de achterdeurproblematiek, motiveert de rechter.

  "Hij hield zijn administratie bij, betaalde zijn personeel wit en gaf zijn inkomsten door aan de Belastingdienst."
  Maurice Veldman


  Trend

  Volgens het Parool zijn de Amsterdamse rechters het gedoogbeleid zat, waarin het is toegestaan wiet te verkopen, maar er niks is geregeld voor de aanvoer van diezelfde wiet. Advocaten Ilonaka Kamans en Maurice Veldman zien zelfs een trend.
  "Het laatste anderhalf jaar kijken rechters anders naar de voorraad van coffeeshops", zegt Kamans. "Dit is een voorlopig hoogtepunt, dat denk ik wel precedentwerking heeft."


  2500 wietplanten

  Vorige week deed de rechtbank in Groningen ook al een opmerkelijke uitspraak: een man met2500 wietplanten kreeg geen straf. Ook zijn handel paste volgens de rechter prima in het gedoogbeleid. Deze zomer gingen de eigenaren van coffeeshop Checkpoint in Terneuzen ook al vrijuit. Ook daar lag een te grote voorraad.
  Het lijkt er dus op dat rechters niet langer verantwoordelijk willen zijn voor de problemen die het gedoogbeleid soms veroorzaakt. Maar een woordvoerder van de rechtbank laat weten dat dit een besluit is van deze drie rechters - het is niet zo dat al dit soort zaken door Amsterdamse rechters voortaan op deze manier worden behandeld.

  NOS.nl
  Poepzak 2015 - Amnesia, AK47, Red Purps, Auto Bubble & Sweet Mango Autoflower


  #2
  Re: 100 kilo wiet in je huis maar geen straf

  een stapje in de goede richting!

  Comment


   #3
   Re: 100 kilo wiet in je huis maar geen straf

   Geen straf maar ik neem aan dat die 100 kilo wel in beslag is genomen.
   Als ik word aangehouden met me rokertje ben ik het ook kwijt.

   Maar zoals gezegd een kleine eerste stap hopenlijk volgt de rest vanzelf.

   Comment


    #4
    Re: 100 kilo wiet in je huis maar geen straf

    Ze zullen weer goed kunnen blowen op het kantoor

    Comment


     #5
     Re: 100 kilo wiet in je huis maar geen straf

     Goed dat de rechters inzien dat verandering bij de Top begint, en zich niet schamen om verantwoordelijkheid te nemen. Met Ivo aan het roer, is legalisatie onhaalbaar. Deze man is van mening dat dit niet kan in Europa, gezien de richtlijnen. Richtlijnen die door mensen zijn gemaakt, en aangepast kunnen worden door mensen.

     Daarbij hebben onderzoeken aangetoond dat het haalbaar is in Nederland, zonder de Europese wetgeving tegen het zere been te schoppen.

     Blij iig dat er zichtbare veranderingen komen, en we meer naar het Amerikaanse concept kunnen gaan.

     Comment


      #6
      Re: 100 kilo wiet in je huis maar geen straf

      Het amerikaanse concept was/is: alleen medische gebruikers mogen vanalles kopen en kweken (en verkopen). Nu is daar lokaal her en der wat recreatiefs aan toegevoegd, maar k dat ligt niet overal vast.
      Ik weet niet of ik die kant op wil, ik heb geen acute en serieuze medische noodzaak - noch de zin om er een te maken - om cannabis te gebruiken. Daarnaast is het in de VS officieel nog steeds verboden, en mag de FBI je hele huis naar de klote stampen op verdenking van een plantje (met boetes, strafbladen etc. tot gevolg).
      Nu we een nationale politie hebben kunnen wij ook die kant op gaan; lokaal gedoogd en duidelijke afspraken, maar nationaal verboden.

      Laten we het lekker Nederlands doen en gewoon zeggen: helemaal legaal, kinderpardonnetje eroverheen, goede afspraken, vette pot geld voor de betrokken ambtenaren en klaar.

      Als dat geld van de VOC eens naar lobbyisten was gegaan, stel je eens voor.. Dan was de kogel al lang door de kerk geweest.
      Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
      Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

      Comment

      Footer Left Ad

      Collapse
      Bezig...
      X