Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Angst om te stoppen met blowen?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Angst om te stoppen met blowen?

  Korting op 420shop
  Dag iedereen,

  Zojuist geregistreerd om m'n verhaal hier kwijt te kunnen en eventuele tips te ontvangen m.b.t. het stoppen. Begrijp me niet verkeerd: Dit is geen verhaal voor medelijden, of om anderen te waarschuwen voor de gevolgen die ik van het dagelijks blowen ondervind.


  Korte inleiding:
  Ik ben begonnen op m'n 21e met blowen, ondertussen ben ik bijna 27. Dit begon met eens in de week een jointje te roken bij een kameraad. Uiteindelijk werd dit elke dag blowen, en hele nachten gamen. Studie heeft hier zeker ook onder geleden. Momenteel smoke ik nog af en toe, misschien 3x per week (alleen 's avonds voor 't slapen, 1 jointje op een avond). Zit vaak alleen thuis en niet altijd zin om in m'n eentje stoned te worden. Ik heb in 't dagelijkse leven veel structuur op 't moment. Heb een goede baan en alles gaat eigenlijk wel oké voor me. Blowen heeft me nooit belemmerd in 't dagelijks leven.

  Waar ik nu zit:
  Een aantal maanden geleden begon ik echt zware druk te voelen op m'n borst tijdens het smoken. Ik had hier wel vaker last van, zonder dat ik stoned was, dus ik heb er nooit iets mee gedaan. Deze druk was soms zo groot dat ik niet eens meer kon slapen. Ook heb ik tijdens het reizen naar werk (trein) zo veel last van paniekaanvallen (vooral hyperventileren) gekregen, dat ik nu de spits moet mijden om niet de angst te hebben dat ik in een volle trein ga flauwvallen of iets in die richting. Ook krijg ik een super duizelig gevoel na het nuttigen van cafeïne. Het is echt 'overwhelming' hoe je altijd van jezelf hebt gedacht dat je sterk in je schoenen staat, en je nu steeds meer door begint te krijgen dat je hersenen toch behoorlijk kwetsbaar zijn.

  Hoe verder?
  Probleem waar ik nu tegenaan kijk is dat ik een angst heb opgebouwd om nu de nog moeilijkere tijden door te gaan die komen tijdens het "afkicken" van het blowen. Angst voor nog grotere paniekaanvallen. Dat ik totaal niet meer met de trein durf te gaan, of dat ik echt een keer out ga. Trein is helaas m'n enige vervoersmiddel waar ik ook voorlopig niet onderuit kan komen. Ik heb ondertussen wel een soort "weerstand" opgebouwd tegen de paniekaanvallen die ik nu heb. Ik heb ook eerlijk gezegd totaal geen moeite om geen joint te roken. Sinds die druk op m'n borst heb ik er ook geen plezier meer in.


  Mijn aanname is dat er hier ook andere mensen zitten die hetzelfde meemaken of hebben meegemaakt. Hoe hebben jullie deze periode doorstaan?

  Ik hoop dat de mensen die hier zelf ook onder geleden hebben/nog aan lijden begrijpen hoe fijn het is om toch je angst/verhaal met anderen te kunnen delen.  Graag hoor ik jullie ervaringen!
  Last edited by nectrine; 3 January 2017, 10:25.

  #2


  Hoi, jouw verhaal is er een die je vaker hoort wanneer mensen gaan afkicken. Die fysieke verschijnselen zoals hyperventileren en druk op je borst komen voort uit angst. Dit zijn bekende ontwenningsverschijnselen en gaan op den duur weer weg.

  Je kan dit eventueel wat onder controle houden met wat rustgevende medicatie zoals bijv Bach rescue spray.

  Verder helpt het om je te realiseren dat dit allemaal tijdelijk is en vanzelf weer weg gaat. Het is een kwestie van door de zure appel heen bijten.

  Wil je meer deskundig advies dan kan je contact opnemen met drugsinfoteam.nl

  Je kan daar online en anoniem advies vragen aan een verslavingsarts van de Brijder. Zij gaan je absoluut advies geven die je kan helpen hierbij. Verder kan je de vragen en antwoorden van anderen lezen.

  Wil je meer weten dan mag je me een pm sturen. Ik heb wel wat ervaring met dit soort verschijnselen


  Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  Last edited by QnQ; 28 May 2018, 08:25.

  Comment


   #3
   Re: Angst om te stoppen met blowen?

   Praat er met je huisarts over, paniekaanvallen (daar lijkt het op) zijn in principe goed te behandelen en hoeven niet cannabis gerelateerd te zijn.

   Ga geen zaken vermijden waarbij je je angstig voelt want dat zal de angst alleen maar versterken waardoor je jezelf bevestigd in je angst.
   Stemma doet het forum, stout 2017

   Stemma doet stout (2016)
   Dark Devil en Punisher#2 in huize Stemma

   Comment


    #4
    Re: Angst om te stoppen met blowen?

    Tjah..
    Overal wel last van gehad en mn eidconclusie is dat alles tussen de oren zit.
    Had nog nooit van hyperventileren gehoord maar had n maatje die altijd zo naar de klote ging dat ik elke zondagochtend een hyperventilerende pup in mn bank had zitten met 1001 angsten.
    Op gegeven moment begon ik verdomme zelf te hyperen.

    Je hersens kunnen een eigen leven gaan leiden maar dat moet je op een of andere manier accepteren en overwinnen.
    Je gaat niet zomaar dood dus zo'n beetje klotedruks gaat je er echt niet onder krijgen.

    Gewoon nokken lijkt me beste voor je.

    Suc7
    Pas u aan aan de onaangepasten. Wees tolerant voor de intoleranten. Omarm hen die u afwijzen.
    Hallo vuur, mijn naam is olie.

    Comment


     #5
     Re: Angst om te stoppen met blowen?

     Ik ken wel wat mensen die dezelfde problemen hadden. Helemaal stoppen met wiet is de beste oplossing. Na een jaartje pas weer proberen om te kijken hoe het gaat. Dat is de allerbeste oplossing voor jezelf. Punt. Daar mee uit.
     Niet blowen is gewoon altijd beter dan wel blowen. Wie daar een speld tussen krijgt, verzint dingen.

     Caffeïne heeft ook een boel verborgen effecten, als ik het zo hoor, kan het best eens de bron zijn van al het gedoe. Ik merk zelf dat ik met gemak 15 dubbele espresso's op een dag weg tik, zonder dat ik me daar opgejaagd door ga voelen. Totdat ik een mooie vrouw moet aanspreken, dan opeens krijg ik opvliegers, een rode biet en ga ik bijna van m'n stokje. Over het algemeen ben ik super sociaal en zulke dingen maak ik normaal nooit mee (wel tegen mooie vrouwen ouwehoeren, maar niet de paniek). Ik heb het allemaal beredeneerd voor mezelf door dingen weg te laten uit mijn ritme; het is de koffie in combinatie met klote slapen (door het blowen+gamen+"nog5minuutjes"). Caffeine kan hartkloppingen veroorzaken, en staat in mijn geval aan de bron van sociale angsten. Echter, alléén wanneer ik meer dan 5 koppen per dag drink. Dat haal ik met gemak voor 12:00. Dat is moeilijk af te leren. We denken vaak dat wiet een soort demp-stof is voor alle ruis en pepmiddelen, maar die signalen worden alleen minder goed verwerkt. De signalen zijn er nog wel, niet afgezwakt of wat dan ook. Onderbewust raak je door koffie toch ontzettend opgefokt. Misschien niet bewust in je hoofd, maar de rest van je lijf staat op scherp. Die combinatie zorgt voor een fight or flight reactie: agressie of flauwvallen. Als je kop niet naar agressie staat, dan krijg je paniek of je gaat van je stokje. Er is een fout opgetreden in de synchronisatie van je brein en je lijf. Appcrash.. Reboot..
     Daarmee verwijder je alleen niet die 400-800mg caffeine uit je bloed. Na de reboot is het tijd om even te zitten, effe rustig, met een bak koffie. Kut.. Weer hetzelfde liedje.

     Zonder de koffie gaat het goed. Dan is er niks aan de hand, maar ik moet mezelf wel in de gaten houden.


     Maar, mijn ervaring moet niet leidend zijn. Ik denk dat je gewoon eens goed moet toetsen of je zonder één van de twee, nog goed presteert, en geen problemen hebt.

     Over niet blowen:
     Da's kut voor een weekje, effe heftig dromen en zweten. Maar meer dan dat niet. Ik stop elk jaar een paar keer, ik geniet er van eigenlijk. Levensechte dromen die m'n emoties op de kop zetten, wakker worden alsof je uit een achtbaan komt. Heerlijk! Dat is denk ik de beste manier om er naar te kijken. Als je het als vervelend gaat zien, dan heb je een kuttijd.. Persoonlijk kan ik er intenst van genieten om te stoppen, weer even tot leven komen elke dag. Dat is echter van korte duur, na een week of twee is alles weer normaal. Dan begin ik vaak weer met blowen voor onbepaalde tijd.
     Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
     Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

     Comment


      #6
      Hallo iedereen,
      ik ben 23 jaar en ik rook nu ong 10 jaar jointjes,
      op het begin was het gewoon voor de lol, maar naar de jaren verstreken raakte, begon ik best veel te roken, ik zat op zo'n 7 joints per dag.
      Ik had nooit last van het blowen, maar nu sinds de laatste maanden, begin ik lichte steekjes onder en in mijn linker borst te krijgen tijdens ademen.
      ik heb ook een soort druk op mijn borst, waardoor ik hartkloppingen krijg, het is best een eng gevoel, ik krijg het dan ook opeens heel warm in mijn hoofd. zou dit door de wiet komen?
      Ik wil graag van het gevoel af en daarom heb ik besloten om te stoppen met deze
      rotzooi. Heeft iemand ook last van deze klachten?
      wat zijn de ervaringen met het stoppen met blowen?


      Comment


       #7
       Naast alle andere adviezen die je krijgt: doe ook even een belletje naar je huisarts.
       Zou het daar toch even over gaan hebben met 'm, da's meteen voor jou een stimulans om door te zetten.
       Als je zolang rookt kom je er ook niet zo heel makkelijk vanaf, daar heeft zo'n dok ook goed advies voor.
       ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~ BuitenQweeksels ~

       Comment


        #8
        Gewoon bespreken met je huisarts zoals Q zegt. Het klinkt onschuldig wat je beschrijft, maar wellicht handig om dat van een professional te horen. Wiet kan dit namelijk uitlokken, ik heb het vroeger ook gehad toen ik nog shopwiet rookte en het voelt inderdaad eng. In de basis is het angst of een andere sterke emotie die deze symptomen veroorzaakt. Wiet, en dan met name wiet zonder een significant aandeel CBD, is daar een katalysator voor; het versterkt namelijk al aanwezige emoties. Vervolgens kun je in een vicieuze cirkel komen waarbij angst over fysieke symptomen je nog angstiger maakt en daarmee versterk je de symptomen op hun beurt weer. Echter zolang je niet het gevoel hebt dat er een olifant op je borst zit, is het een vrij onschuldig iets, maar uiteindelijk is het aan een arts om deze conclusie voor je te trekken.
        Succes man.

        Comment


         #9
         Bedankt voor de reacties, ik ga maar ff vandaag een afspraak maken, kijken wat de HA zegt.
         Ik wil niet alleen stoppen vanwege de steken, maar ook omdat ik er geen plezier meer ik heb. Als ik een joint opsteek dan denk ik bij me eigen, meid waar bende nu weer mee bezig wil ik altijd zo doorgaan?
         Ik heb er alle vertrouwen in dat het mij gaat lukken, ik heb gelukkig veel afleiding op een dag. Maar het gaat wel zwaar worden.

         Comment


         • QnQ
          QnQ commented
          Editing a comment
          Misschien is het niks bijzonders, en gaat het vanzelf over als je stopt, maar niemand hier kan dat garanderen.
          Daar is de professional voor
          Succes.

         #10
         Hey Nectrine!

         Rook je ook sigaretten? Of doe je tabak in je joint? Volgens mijn ervaring kan namelijk tabak ook zo’n druk in de borst en andere lichamelijke ongemakken veroorzaken.

         Wat ik niet zo goed begrijp: die paniekaanvallen, veronderstel je dat die een gevolg zijn van je huidige gebruik of door een andere factor?
         En waarom denk je dat?
         En waarom zeg je angst te hebben op te stoppen met blowen terwijl je ook zegt dat je er geen moeite mee hebt door de last die het veroorzaakt?
         Ik probeer je situatie wat beter te begrijpen..

         In elk geval:
         als je graag zou stoppen met blowen maar je hebt het gevoel dat dit bijna ‘onmogelijk’ is in je huidige leven, kan ik je aanraden om een weekje op reis te gaan, bij een vriend te gaan logeren... wat dan ook, zolang je uit de dagelijkse sleur geraakt is het goed.
         Je zal zien dat je op een andere plaats waar je voldoende dingen te doen hebt, wss geen last zal hebben door het stoppen met blowen. Wanneer je dan na dat weekje terug thuis komt is het al veel minder lastig om (al dan niet tijdelijk) volledig te stoppen.
         Dit is voor mij persoonlijk de enigste manier!

         Verder vraag ik me af: zouden die paniekaanvallen niet kunnen komen door bepaalde soorten wiet? Oa de verhouding THC/CBD?

         Ik hoop dat het snel beter met je gaat en je de oorzaken van alle ongemakken kan identificeren.

         Persoonlijk denk ik niet dat een huisarts je hier veel verder mee zou kunnen helpen indien de symptomen een gevolg zijn van de cannabis, maar je kan natuurlijk maar proberen!!

         veel sterkte en succes!

         ps: ik had deze reactie getypt terwijl jij jouw reactie plaatste dus heb daar geen rekening met kunnen houden

         Comment


          #11
          Ik heb nu sinds gisteren 23:00 uur niks meer gerookt, en ik merk zeker wel een verschil met mijn borst, ik heb er niet meer zo'n druk op en de steken zijn een stuk minder aan het worden. Ik denk dat ik gewoon niet meer tegen wiet kan. Ik ga morgen wel voor de zekerheid gewoon naar de dokter.
          ik hou jullie op de hoogte wat de dokter zei.

          Comment


           #12
           Als je nog in de groei bent is het normaal dat je links en rechts wat steken in je donder krijgt

           Comment


            #13
            Guess94 Dit is mij ook overkomen. Wiet moet je roken voor plezier en niet de heledag door. Wat er gebeurd met jouw lichaam is als volgt.
            Je blowt de hele dag/avond en je voelt je heerlijk ontspannen maar niets is minder waar. Je geest ontspant maar je lichaam niet en als je dit te lang doet dan raakt je lichaam gestresst/overspannen (ik burn-out). Puur omdat de prikkels (geluiden/stress/gevoelens) niet verwerkt kunnen worden. Het bouwt zich op!

            Naja, jij denkt dat het lekker gaat maar je lichaam gaat dus langzaam achteruit. Zie het als een pijnstiller voor een gekneusde enkel. Jij voelt niks dus gaat lopen maar je enkel (lichaam dit geval) gaat verder achteruit. Nu geeft je lichaam symptomen zoals drukkend gevoel op borst = hoogstwaarschijnlijk niet je hart maar onbewuste hyperventilatie. Jouw lichaam loopt niet meer synchroon met je geest en dat wilt je lichaam aan jou laten merken. Van Hé! Ik heb genoeg prikkels verwerkt, het gaat niet meer! Die wiet ontspant mij Niet!' De huisarts controleert heel makkelijk of er teveel zuurstof in je bloed zit of niet. Dan heb jij ook gelijk je rust dat het niet je hart is.

            Wat betreft de hartkloppingen dat komt omdat je lichaam dus gespannen is en in de oerinstinct stand gaat. Dus maakt je lichaan adrenaline aan omdat de spanningslevel te hoog ligt. Wat ik deed was nog meer blowen. Ik kon niet slapen dus dan rookte ik een joint totdat ik bijna flauw viel. En stoned slapen is ook heel slecht! Je hersenen slaan door wiet op hol al ervaar je dat anders. Ze kunnen de dag niet verwerken dus ook hier in de nacht herstel je niet.

            ĺang verhaal en als je het allemaal gelezen heb top van je! Maar ga snel naar de huisarts al is het puur voor gemoedsrust.

            suc6 man

            Comment


             #14
             Helemaal top bedankt voor je reactie,

             ik heb alles gelezen wat je zei, en het klopt zeker wat er staat. Ik ben vandaag langs de dokter geweest,ik heb mijn probleem uitgelegd. En ze adviseerde mij om te stoppen met wiet te roken, als ik van deze klachten wil afkomen. Uit mijn verhaal begreep ze ook dat ik een aantal keer, aan het hyperventileren was. Ik adem ook niet goed in en uit. Ze heeft mij doorverwezen naar de fysio, om daar aan mijn ademshaling te oefenen. Ik ben nu zeker een stuk rustiger, omdat ik nu weet dat het niet mijn hart is.
             Ik rook nu bijna 3 dagen niet meer, en ik wil dit ook zo houden, want om elke dag met zo'n druk op je borst rond te lopen met steken, word je niet echt vrolijk van. Jou verhaal heeft mij ook een stuk rustiger gemaakt. Maar ben jij ook gestopt met blowen? Zo ja heb jij geen druk meer op je borst enz?

             Comment


              #15
              Guess94
              Ja ik ben gestopt met blowen maar de hobby is blijven hangen :p . Gelukkig weet mijn stiefvader wel raadt met de oogst . Ik genoot zo ontzettend van een lekker jointje maar ik kan er echt niet meer tegen . Druk gevoel op mijn borst is helemaal weg. Heeft wel lang geduurd omdat ik de huisarts juist vermeed en meer ging blowen. Je hyperventileert omdat je lichaam een beetje de weg kwijt is. Wat je kan doen is voor het slapen gaan of gewoon overdag even te gaan liggen en met je handen op je buik rustig in te ademen 1 seconden vast houden en weer rustig uit ademen. Doe dit steeds paar minuutjes. Je hebt ook een app voor op de telefoon genaamd ''VGZ Mindfullness'' en daar heb je ook duidelijke oefeningen met begeleiding. Wat je ook echt vooral niet moet gaan doen en ja het is lastig maar probeer die druk te negeren. Als het je dwars zit raak je meer gestresst en wordt het erger. Probeer het te accepteren. Suc6

              Comment

              Footer Left Ad

              Collapse
              Bezig...
              X