Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Vergiftigingencentrum waarschuwt voor hennepolie en 'nieuwe' drug 4-FA

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Vergiftigingencentrum waarschuwt voor hennepolie en 'nieuwe' drug 4-FA

  Korting op 420shop
  Tientallen mensen die vorig jaar hennep- of cannabisolie hadden gebruikt, kregen last van ongewenste bijwerkingen. Ze meldden zich bij de huisarts of op de spoedeisende hulp met klachten als misselijkheid, een verhoogde hartslag of hallucinaties.
  Dat blijkt uit cijfers van het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC). Zij kregen vorig jaar 64 meldingen binnen van mensen die klachten kregen nadat ze hennep- of cannabisolie hadden ingenomen. Pijnstiller

  Mensen met reuma zouden er baat bij hebben en kankerpatiŽnten gebruiken het als pijnstiller. Toch kan olie van de hennepplant ook gezondheidsklachten opleveren. Hennepolie bevat in principe geen psychoactieve stoffen en mag dan ook worden verhandeld als voedingssupplement. Cannabis- of wietolie bevat die stoffen wťl en valt dan ook onder de Opiumwet.
  Het probleem is dat de namen van deze oliŽn soms door elkaar worden gebruikt, meldt het NVIC. Daardoor is vaak niet duidelijk wat de precieze samenstelling is. Zo kan het dus voorkomen dat olie die als hennepolie wordt verkocht tůch psychoactieve stoffen zoals THC bevat. Drugs

  Het NVIC waarschuwt niet alleen voor de olie van de hennepplant en andere voedingssupplementen, maar ook voor een iets meer voor de hand liggende substantie: drugs. Met name het gebruik van 4-FA is de afgelopen jaren behoorlijk toegenomen, signaleert het Centrum.
  In 2016 werden 47 gevallen van 4-FA gemeld bij de NVIC, tegenover 44 in 2015 en slechts 24 in 2014. Slechte trip

  Het Trimbos-instituut, dat jaarlijk een Monitor Drugs Incidenten uitbrengt, signaleerde vorig jaar ook al dat het gebruik van de drugs toeneemt. Met name EHBO-posten op grote festivals maken melding van gebruikers.
  Voor 2012 komt 4-FA niet in hun monitor voor, in 2015 maakte de Monitor melding van 184 personen die een slechte trip hadden door de drug

  Bron
  God was never on your side..

  #2
  Dusse...ze werden high van de hennepolie ?
  Ja, dat kan een vervelende bijwerking zijn.
  ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~ BuitenQweeksels ~

  Comment


   #3
   Geloof me als je flink ziek ben dan is High worden echt niet toppie , die mensen gebruiken het niet voor de fun maar om dat het noodzaak is
   God was never on your side..

   Comment


    #4
    Hennepolie is gewoon verkrijgbaar in de reformwinkel en te gebruiken in salades etc.
    Geloof wel dat de naam verwarrend kan zijn maar of er nou echt iemand high van een legalie olie uit de reformwinkel is geworden? Geloof dat vezelhennep max 2% THC mag bevatten, dus bij flinke inname zou het in principe mogelijk kunnen zijn. Maar denk dat ik van een halve liter olijfolie ook beroerd zal worden.
    Stemma doet het forum, stout 2017

    Stemma doet stout (2016)
    Dark Devil en Punisher#2 in huize Stemma

    Comment


     #5
     Hier de originele publicatie van het vergiftigingscentrum, hier lijkt het duidelijk over wietolie te gaan
     https://www.umcutrecht.nl/nl/Over-On...inhoud-en-soms

     Maar kinderen en wietolie?

     Rtlnieuws 'draait' het net even anders, ook door er iets over 4 FA aan vast te plakken.

     ​​​​
     https://drugsinfoteam.nl/drugsinfo/r...emicals/4-fmp/


     Linkje meldingen bij Lareb over Cannabis

     https://www.lareb.nl/nl/databank/Res...&drug=CANNABIS
     Stemma doet het forum, stout 2017

     Stemma doet stout (2016)
     Dark Devil en Punisher#2 in huize Stemma

     Comment


      #6
      Oorspronkelijk geplaatst door Stemma View Post
      Maar kinderen en wietolie?

      Wordt anders genoeg gedaan, denk jij dat het meer kwaad kan dan reguliere medicatie ? Voorbeelden genoeg van kinderen die via de reguliere weg niet geholpen kunnen worden maar dankzij wietolie weer een "normaal" leven kunnen leiden.      Een dag zonder wiet kent Flip niet.

      Comment


       #7
       Flip Hasjkip , in het Lareb overzicht staan kinderen gemeld in de categorie 0 tot 1 jaar dit vind ik echt niet kunnen.
       Dan heb ik het niet over de relatief onschuldige CBD-olie maar over wietolie met THC.
       Cannabis wordt afgeraden tot ca. 24 jaar omdat de hersenen dan pas zijn volgroeid en dan zou je een baby wietolie geven?
       Stemma doet het forum, stout 2017

       Stemma doet stout (2016)
       Dark Devil en Punisher#2 in huize Stemma

       Comment


        #8
        Ah ok babies van 0 tot 1 is inderdaad een beetje jong, maar bijv. een 6 jarige die aan ADHD lijdt. Als de arts dan bijv. Ritalin voorschrijft, zou jij dan Ritalin geven als wietolie ook zou helpen ? Cannabis wordt steeds meer voorgeschreven aan kinderen door artsen nu er steeds meer bekend wordt over de werking.

        En het afraden van cannabis, wordt dat niet al heel lang gedaan, en in hoeverre zijn deze onderzoeken betrouwbaar en niet onderdeel van een langlopende propaganda campagne ? Er zijn legio onderzoeken die het tegenovergestelde beweren, cannabis zou juist goed zijn voor de hersenen en het geheugen, wat moet je wel en niet geloven ?

        Een dag zonder wiet kent Flip niet.

        Comment


         #9
         Een zesjarig kind met ADHD zou ik geen CBD geven, een zesjarig kind met ADHD mag lekker een zesjarig kind zijn met alle drukte die daar bij hoort. Om die te diagnosticeren is al fout in beginsel.
         "Ren maar een rondje om de school" was twintig jaar geleden het antwoord, en ik denk dat dat nu nog hetzelfde zou moeten zijn.
         Echter, steeds vaker dichten we elke lichte issue toe aan een aandoening. Dat is de werkelijke propaganda die er speelt. Ontzettend veel mensen groeien over hun ADHD/ADD heen, nog meer mensen weten het prima onder controle te houden door meditatie of andere medicijnloze ingrijpen. Daarnaast: vrijwel elke studie, en 85% van de DSM-indicaties zijn gebaseerd op louter vrouwelijke proefpersonen.
         Vroeger was een kind gewoon wat druk, barstensvol energie. Tegenwoordig is dat een probleem dat uitgezocht moet worden. Daar begint het.. De ouders die kiezen voor de diagnostiek in plaats van acceptatie.

         M'n zusje heeft ADD, die kan het beste gewoon snoeihard aan het werk gaan, dan heeft ze nergens last van. Als je haar in een klaslokaal zet, of achter een computer zonder restricties, dan gaat het fout. Dat is geen ADD, dat is een gebrek aan zelfbeheersing en impulsonderdrukking. Geef haar een leeg bureau en een papiertje om op te schrijven, en het gaat prima zonder medicijnen. We hebben een tijd getraind om daar aan te werken - ook dat ontbreekt volledig in de huidige behandelingen, fucking training, zoiets simpels.. Inmiddels heeft ze bijna een HBO diploma als econoom. Econoom, zo'n baan waar je de hele dag op een kantoor zit, kun je je dat voorstellen? Daar heeft ze voor gekozen.

         Er zijn legio voorbeelden en studies die aantonen dat ritalin ook het aantal hersenverbindingen vergroot. Wat je wel en niet moet geloven is simpel: Als resultaten te repliceren zijn, en meerdere studies bewijzen hetzelfde, dan is er een waarheid. Een 'case study' zoals bij veel kindgevalletjes die de tranen uit je kop trekken het geval is, moet je niet anders zien als een case study: de reactie van 1 persoon, op 1 middel, in 1 situatie. Cannabisten gaan helemaal berserk op zulke gevallen, en blijven ze echoŽn tot men gelooft dat het waarheid is. Zo ook een vriend van me, die doodging aan een hersentumor die hij zogenaamd zou genezen met cannabis, want het internet was er heel duidelijk over: het werkt. De waarheid ligt anders, ik kan jullie aanwijzen waar die waarheid begraven ligt. Zulke verhalen hoor je niet, want de doden spreken niet, en als ze dat doen worden ze overstemd door de echoŽnde repeaters van halve waarheden. Zonder schaamrood kan ik de heer Bruining van stichting mediwiet tot die groep rekenen.
         Over propaganda: de wietbusiness is inmiddels zo gigantisch groot, en er gaan miljarden in om. De cannabis = pharma. Google wat 'investment agencies cannabis' en je ziet algauw dat de twee groepen die ooit tegenover elkaar stonden, nu een zijn geworden. Enige positieve resultaten, die eerdere onderzoeken onderuit schoffelen, zouden al 5 jaar de boventoon moeten vieren. Simpelweg omdat het geld voor dat onderzoek er is, en er geld moet blijven vloeien in de verkoop. De pharma zou er baat bij hebben. Wat we zien, is dat slechts een klein deel van de onderzoeken tussen 1980-1990 vals zijn geweest, en dat het merendeel toch waarheid blijkt te zijn. Onderzoeken van voor 1980 worden vaak niet meegenomen omdat de toetsstandaard toen anders was, en per definitie niet overeen komen met de huidige methodes. Na de jaren 90 is er een select controlesysteem ontstaan, waardoor schimmige publicaties direct in de prullenbak belanden. Mocht er sprake zijn van enige misleiding, dan zou de wetenschappelijke wereld daar gigantisch tegen steigeren. Door de influx van zo ontzettend veel geld de afgelopen 10 jaar, en de razendsnelle groei van cannabislegalisaties wereldwijd, zou je in het verlengde van de vroegere propaganda OOK kunnen stellen dat er juist nu mogelijk veel gepropageerd wordt. Precies dat zien we, in stichtingen, in magazines, op schimmige websites, op fora, op nu.nl en andere grote kanalen waar de journalisten enkel de abstracts lezen van onderzoeken zonder daarbij enige nuances uit de hele tekst te halen. Als voorbeeld de stichting mediwiet die wel 1000 artikelen heeft die de werkzaamheid van cannabis benadrukken, een losse greep uit wat van die studies laat zien "There might be a therapeutic effect attributed to cannabis..", "The in vitro primate cells responded with automated cell death..", "There is no causal relation between cannabis use and halting growth in the tissue, but there are indications that some tissue growth might be inhibited..", "Apart from the malign tissue, healthy tissue was affected as well".
         Zoals altijd ligt de waarheid in het midden. Echter, teksten die alle nuance verloren zijn, en van de daken schreeuwen dat iets werkt, die kun je per definitie niet vertrouwen. Ook mijn teksten niet. Een goed artikel laat ook de gebreken van een studie aan bod komen, zodra die niet benoemd worden, kan het vrijwel linea recta de prullenbak in. Het toont namelijk aan dat ofwel de wetenschapper, ofwel de journalist ofwel beide, hun werk niet goed doen. Elke studie heeft tekortkomingen, zelfs zoiets simpels als het wegen van zandkorrels. Alleen al de standaard kilogram, heeft nog nooit precies een kilogram gewogen. Weegschalenbouwers geven dat ruimhartig toe, de meeste wetenschappers doen hetzelfde. Eenieder die dat niet doet, die heeft wat te verbergen.

         Ontopic: Ik schreeuw al tijden dat er geen regulatie, geen controle en geen duidelijke tests zijn voor cannabis olie. Dit was te verwachten. Er zullen nu vast meer instanties op duiken, waarvan enkele ook heftige gifstoffen zullen aantreffen in de olie. Immers: een boer die hennep kweekt voor vezel of zaad, kan rijkelijk zijn gewas bespuiten omdat de toppen niet voor consumptie bedoeld zijn. Dat enkele weed warriors toch die velden betreden en er olie van trekken, zal straks wel boven komen drijven. Daarna komt er een totaalverbod op cannabis olie zonder recept.
         Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
         Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

         Comment


          #10
          Ik las laatst iets over dat CBD in de maag omgezet wordt in THC. Het is weliswaar een klein percentage, maar toch... In principe is iedereen die CBD-olie gebruikt dan een tikkeltje stoned, los van de THC die in sommige olien al aanwezig is maar onder het wettelijke maximum van 0,2% ligt.
          Dat je daar misselijk van wordt, hartkloppingen krijgt of hallucinaties vind ik niet zo heel vreemd, iedereen kent wel iemand die ook zo gereageerd heeft op een trekje van een joint.

          https://www.mediwietsite.nl/cbd-word...ezet-naar-thc/

          sterk stuk LR2!

          Comment


           #11
           Een prachtig onderwerp, heel erg bedankt hiervoor

           Last edited by QnQ; 6 April 2018, 20:26. Reden: onnodige link met raar taaltje verwijderd

           Comment


            #12
            Ik herinner me dat ik de eerste keer cbd hoofdpijn had maar dat ging over.
            Eerst CBD/weed, de rest komt later.
            Wette wa gij zaai, nen echten apsjaar.

            Comment

            Footer Left Ad

            Collapse
            Bezig...
            X