Mededeling

Collapse
No announcement yet.

lotgenoten gezocht

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  lotgenoten gezocht

  Korting op 420shop
  Heeft er iemand ervaring met cannabisgebruik als ondersteunende therapie bij de ziekte van Parkinson ?

  #2
  Re: lotgenoten gezocht

  Hoi Dame,

  Ikzelf niet, maar een vriendin van mijn vader was er wel degelijk bij gebaat als ze een jointje rookte. Haar rechterarm, waar ze anders onophoudelijk mee schudde, werd dan rustig en had ze tijdelijk geen symptomen meer.

  Comment


   #3
   Re: lotgenoten gezocht

   Hoi dame,
   Mijn moeder heeft parkinson en is pas begonnen met dagelijks een kopje cannabis thee en merkt dat ze minder stijve voeten heeft. Voor een ieder is de werking wel anders maar dat is met de ziekte parkinson ook, heel stijf of bibberig bijvoorbeeld.

   Ik heb haar een paar youtube filmpjes laten zien en na een tijdje cdb olie wilde ze nu de cannabis thee gebruiken. Reguliere medicijnen is telkens ophogen en werkt niet goed. Binnenkort gaan we de spacecake proberen en houd ze een dagboek bij met hoe ze zich voelt en of er verschil is. Ik heb die filmpjes hier staan: https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...on-en-cannabis

   Eerste filmpje met mj fox rond 15 minuten maakte voor ons de meeste indruk, die meneer pakt een koekje en gaat autorijden.
   image.jpg
   Last edited by Greyvol; 9 May 2016, 23:00.
   2015 - Santa Maria binnen en buiten eerste keer
   2016 - Greyvol's buitenkweek
   2017 - Santa Maria van Space Cees

   Comment


    #4
    Re: lotgenoten gezocht

    Ik ben ook wel benieuwd naar de ervaring van je moeder hiermee Greyvol.
    De verschillen in werking van olie/thee/cake lijkt me interessant.

    Ze kan ook een dagboek over de werking en ervaringen bijhouden op JD
    ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~ BuitenQweeksels ~

    Comment


     #5
     Re: lotgenoten gezocht

     Ik zal het een en ander bijhouden hier op JD, ze schrijft het op in een papieren agenda ghehe en ik kijk mee. Met mijn pa heb ik ook al een paar jointjes (o.a. cva halfzijdig verlamd) op maar die merkt er niet zoveel van. Wellicht dat daarvoor de olie of edibles beter voor werkt, vandaag komt de alcohol binnen en ga voor het eerst de olie zelf maken.

     Heb die man van de video er nog eens bijgezocht en het gaat nu zichtbaar wel beter met die beste meneer:


     Mijn moeder is nogal terughoudend met het gebruik ervan, ik had het al eerder aangegeven maar ze wilde het nog niet proberen. Van de shop zowiezo niet. De symptomen zijn de laatste paar maanden weer toegenomen en heeft nu ook moeite met praten en vond ze het wel eens tijd. We hebben dit overlegd met de neuroloog en die vond het geen probleem, bij mijn pa ook. Heb zelf de artsen gesproken, en gevraagd of we dat konden gaan proberen.

     Het is nu echt pas een paar dagen dus nog te kort om er iets over te zeggen. Maar gisteren liet mijn moeder haar tenen zien en die kon ze weer helemaal bewegen en anders zijn ze zo stijf als iets. Kijk dan zei ze vond dat wel een mooi momentje
     De verpleging voor mijn ouders merkte wel verschil bij mijn pa dat hij rustiger is. (Spastisch en hevige pijn geen verschil)

     Zit er met me neus bovenop, maar tips zijn altijd welkom!
     2015 - Santa Maria binnen en buiten eerste keer
     2016 - Greyvol's buitenkweek
     2017 - Santa Maria van Space Cees

     Comment


      #6
      Re: lotgenoten gezocht

      Hallo allemaal,

      we proberen met z'n allen steeds meer inzicht te krijgen in de medicinale werking van cannabis.

      Als het van BigPharma afhangt is het natuurlijk vergif, want het tast hun gigantische winstcijfers aan.
      Het tegendeel is echter waar en er komen steeds meer onderzoeken die de heilzame werking bewijzen en/of verhalen van mensen die het zelf aan der lijve ondervinden.

      Soms is het probleem het vinden van betrouwbare informatie bronnen.
      Op de site van de stichting PGMCG is veel bruikbare informatie te vinden. Her de link: http://pgmcg.nl/ziekte-van-parkinson...nale-cannabis/

      Daarnaast loopt er een interessant project in Friesland bij de Stichting Suver Nuver, die je kunt vinden op Facebook onder de volgende link: https://www.facebook.com/groups/352815794912884/
      Deze Stichting verstrekt diversen sterktes gratis olie aan mensen die het niet kunnen maken of betalen, De Stichting kent donateurs en sponsor leden. Wil je meer weten, meld je dan aan op het forum van de Stichting volg deze link.http://forum.socialclub.frl/index.ph...0a4376c61b7185
      Er staan ook diverse ziektebeelden beschreven met ervaringen van gebruikers.

      Als jullie dit spam vinden verwijder het dan gerust.

      Met vriendelijke groet,
      Wim van 't Verlaat

      Comment


       #7
       Re: lotgenoten gezocht

       Als het van BigPharma afhangt is het natuurlijk vergif, want het tast hun gigantische winstcijfers aan.
       Want bigpharma kan natuurlijk nooit, absoluut nooit, iets uit een plant halen wat wij ook kunnen, en daar geld mee verdienen zoals wij ook kunnen?! Je stichting doet het zelf: olie verstrekken. Stichting mediwiet vraagt een prijs hoger dan een coffeeshop, zelfs nog hoger dan een pharmaceut zou durven.
       Flikker toch op man.
       Juist de big pharma doet gigantisch veel onderzoek naar wiet, er zijn in de VS hele investeringsclubs omheen gebouwd om dat te doen. Cannabis ís inmiddels big pharma geworden, want er is winst op te maken.
       http://investincannabis.com/ is er voor opgericht.
       Hemp Inc., Advanced Cannabis Solutions, Medical Marijuana Inc. and GW Pharmaceuticals zijn allen bedrijven die nu als 'pharmaceut' met cannabis bezig zijn. Het is slechts een greep uit de honderden.
       2.3 miljard aan investeringen in 2014, aan big pharma's, omwille van cannabis.
       Maar natuurlijk vinden zij het ook vergif.. En zijn de met gif bespoten, ongeteste, van de boer gestolen plantjes, gestookt door een stel stoners in een schuurtje met weet ik veel welke alcohol, velen malen veiliger!

       Ik heb nog nooit gezien dat een boer zijn hennepveld niet heeft bespoten; voor hem is het als ieder ander gewas. En ik zie menig stichting daar van plukken en olie trekken.


       Super dat je je inzet voor patiënten en een nobel doel, vind ik oprecht een goed iets. Maar door met zo'n onzin binnen te komen, hoef ik nu al niets meer met die stichting te maken te hebben..
       Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
       Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

       Comment


        #8
        Re: lotgenoten gezocht

        Nou moe..

        Dat heb ik niet begrepen, heb de links niet allemaal doorgekeken maar op die eerste link heb ik wel wat gelezen over cannabis en parkinson. Best nuttig. Maar niet die link met de stichting. BigPharma hebben we toch niks mee te maken? Of snap ik het nu niet meer. Of bedoel je dat ze elders dan nederland stukken verder zijn en dat wij nog aan het tobben zijn met de alcohol?
        2015 - Santa Maria binnen en buiten eerste keer
        2016 - Greyvol's buitenkweek
        2017 - Santa Maria van Space Cees

        Comment


         #9
         Re: lotgenoten gezocht

         Ik bedoel: steeds maar weer worden die big pharma aangehaald als argument om van alles en nog wat te verkondigen. Terwijl dat argument al lang niet meer overeind staat. In tegendeel juist; cannabis en big pharma zijn het grootste huwelijk van de eeuw aangegaan.
         Ik vind het zo ontzettend hypocriet om te janken over winsten en grote bedrijven, terwijl mensen zelf óók een slaatje slaan uit de olie die ze verhandelen. De pot verwijst de ketel en doet vervolgens alsof zijn neus bloedt.
         Om van te kotsen.
         De man zegt ook bijvoorbeeld:
         er komen steeds meer onderzoeken die de heilzame werking bewijzen en/of verhalen van mensen die het zelf aan der lijve ondervinden.
         Terwijl er net zoveel onderzoeken en verhalen 100% bewijzen dat cannabis bij veel kwalen helemaal NIETS doet. Maar dat moet de lezer zelf achterhalen, dit soort stichtingen bericht daar namelijk nooit over. Ze verkondigen soms zelfs dat die onderzoeken gewoon niet bestaan..

         Ik ben absoluut voorstander van cannabis als medicijn. Of dat nu voor parkinson is, of voor andere dingen, dat maakt me niets uit. Maar dat constante gehamer op de big pharma, het verwijten maken, het niet onderbouwen van claims en het compleet éénzijdig belichten van alléén de voordelen van wiet, dat komt me echt de keel uit. Ik ben er persoonlijk vrij kwaad over dat het steeds zo gaat, en in steeds extremere vorm. Cannabis is als een religie geworden, compleet met profeten en heilige geschriften, en compleet met een massa die blindelings de woorden van een zelfverklaard profeet volgen. Dat doet me denken aan die gasten die de eerste sigaretten verkochten; het zou astma genezen, goed zijn voor de stoelgang en de longen, reuma verhelpen, enzovoorts. Want dat stond allemaal in studies! En studies zijn altijd waarheid! Toch?! Nu hebben we meer studies uitgevoerd, en nu blijkt het kankerverwekkende astmaveroorzaker nummer 1.

         Ik wil serieuze informatie, van beide kanten. Niet alleen wat ik wil horen, of wat de stichtingen vertellen. En dat doen die stichtingen allemaal: alleen vertellen wat je wilt horen.
         Een goede vriend van me is voor die charlatanse trucjes gevallen, en ligt nu begraven. Omdat niemand het lef durfde te hebben om eerlijk te zijn: het helpt gewoon niet tegen alle kwaaltjes. Het bewijs was er, tientallen onderzoeken die aantoonden dat geen enkele stof in cannabis mijn maat zou helpen met zijn hersentumor. Maar omdat een paar kerels van een stichting een overtuigende babbel hadden, hem binnen lokten met gratis samples, en hem overtuigden dat het zou werken, was hij toch overstag gegaan. Vol trots kwam hij zijn flesjes olie showen, vol overtuiging pafte hij zoveel wiet weg als hij kon want de stichtingzondernaam had hem wijsgemaakt: als het niet werkt, gebruik je te weinig. Daarnaast wilde hij iedere anti-claim niet meer horen, want die onderzoeken waren gedaan door big pharma en dat zijn toch geen betrouwbare onderzoeken. Lijnrecht daar tegenover stond dat hij wel de verhalen van een Amerikaans meisje van 5 geloofde, dat genezen was van haar tumor. Één meisje, die op zoveel sites terug kwam dat mijn maat vanzelf ging geloven dat het een representatie is van de hele bevolking.
         Ik wil best een rondleiding door de begraafplaats geven om te laten zien hoe goed het gewerkt heeft voor hem.

         Met zieke mensen moet je niet sollen. Juist zieke mensen hebben recht op de waarheid. Niet de halve waarheid, niet 'verhalen van mensen waarbij het wel werkte' (als het niet werkte kunnen sommigen het niet eens navertellen), niet de stichtingen met hun meetings, maar feitelijke hele onderbouwde waarheden.

         Ditsoort kruistochten van me stralen natuurlijk slecht op me af. Daar heb ik complete schijt aan, want mijn morele kompas zegt dat het nodig is.

         Ik vind niet dat je de politiek kunt verwijten dat ze liegen, als je dat zelf namelijk net zo hard doet. De cannabiswereld is ontzettend hard bezig om de poten onder haar eigen stoel weg te zagen, maar we slikken het als zoete koek en scheeuwen tegen iedereen "Kijk nou! KIJK DAN VERDOMME NOU! HET WERKT!". Terwijl de mensen waarbij het niet werkte, het soms niet eens meer kunnen navertellen. Die mensen krijgen geen podium omdat ze ziek of dood zijn, of omdat stichtingen geen negatieve ervaringen openbaar maken.
         Dan krijg je zulk soort uitspraken, die ik even letterlijk van PGMCG overneem:
         – Er kan niet bewezen worden dat cannabis niet werkt.
         Ja, nou moe, dus God is ook echt omdat we niet kunnen bewijzen dat hij nep is? Dat is opeens bullshit, dat begrijpen we hopelijk. Maar PGMCG vind dit wel een prima argument om aan je dokter te presenteren als je toch aan de mediwiet wilt.
         Dát alleen al moet mensen skeptisch maken. Maar dat gebeurt blijkbaar niet.

         Ik zie ook liever dat het werkt, voor van alles en nog wat. En dat steun ik. Maar dan moet het eerlijk en objectief, en dat is niet hoe het gaat nu.
         Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
         Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

         Comment


          #10
          Re: lotgenoten gezocht

          Hail hail
          ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~ BuitenQweeksels ~

          Comment


           #11
           Re: lotgenoten gezocht

           Thanx Lr2,
           2015 - Santa Maria binnen en buiten eerste keer
           2016 - Greyvol's buitenkweek
           2017 - Santa Maria van Space Cees

           Comment


            #12
            Re: lotgenoten gezocht

            Mooi verhaal, valt lekker te lezen lr2.
            Groene vingers

            Comment


             #13
             Re: lotgenoten gezocht

             HalloLR2 Gandhi Ganjamaster,

             in de eerste plaats bedankt voor de erg sympathieke wijze van reageren naar een mede bulletinboard lid en de ongelooflijk genuanceerde en onderbouwde formuleringen die u hebt gebruikt..

             Ik zal proberen zo kort mogelijk te reageren op een aantal aangehaalde aspecten in de 2 berichten want u stort nogal een gieremmer over me uit.
             Mijn reactie was enkel bedoelt om op basis van mijn eigen ervaring in de afgelopen 2 jaar "mee te helpen" aan de informatievoorziening van de aangeschreven lotgenoten.
             Ik beweer niet dat ik de waarheid in pacht heb en net zoals reacties op ieder Bulletinboard, is het de verantwoordelijkheid van de lezer om de aangeboden informatie te checken en niet voor zoet koek aan te nemen.

             Dat geldt overigens ook voor u. Ik heb best begrip voor de frustratie over uw maat en de vele ongenuanceerde verhalen die overal opduiken. Als u echter de moeite genomen had om de links en hun inhoud te bekijken was u op het forum van Suver Nuver de volgende tekst tegengekomen:

             Valse hoop wekken is iets wat wij niet gaan doen! Zeker hebben wij positieve resultaten te melden bij de ziekte "K" maar helaas zijn er meer casus te melden van mensen die de strijd verloren hebben! Deze mensen - waaronder persoonlijke vrienden - hebben pure olie maar ook verdunde olie geprobeerd zonder genezing te vinden, vandaar onze mening.
             Met vriendelijke groet,
             Social Club Friesland

             Misschien dan toch maar ingaan op een paar van u opmerkingen.

             Oorspronkelijk geplaatst door LR2 View Post
             Ik bedoel: steeds maar weer worden die big pharma aangehaald als argument om van alles en nog wat te verkondigen. Terwijl dat argument al lang niet meer overeind staat. In tegendeel juist; cannabis en big pharma zijn het grootste huwelijk van de eeuw aangegaan.
             Ik vind het zo ontzettend hypocriet om te janken over winsten en grote bedrijven, terwijl mensen zelf óók een slaatje slaan uit de olie die ze verhandelen. De pot verwijst de ketel en doet vervolgens alsof zijn neus bloedt.
             Om van te kotsen.
             1) net zoals dat voor de allopathische medicijnen geldt geeft ook het gebruik van Medicinale Cannabis of Cannabis extracten geen enkele garantie op verlichting of genezing. Het succes percentage ligt bij allopathische medicijnen beneden de 50%, terwijl ik nauwelijks hoef te verwijzen naar de waslijsten met bijwerkingen die bij ieder medicijn worden verstrekt.
             Medicinale cannabis werkt ook niet voor iedereen, maar heeft geen of slechts lichte bijwerkingen
             2)En ja er zijn in het illegale circuit ettelijke aanbieders die tegen woekerprijzen misbruik maken bij het aanbieden van medicinale producten, waarbij je grote vraagtekens mag zetten bij de kwaliteit. Een reden te meer om Medicinale Cannabis uit de illegaliteit te halen waardoor deze "monsters" geen kans meer maken. Want vergeet niet dat het vaak om mensen gaat die te horen hebben gekregen dat men niets meer voor ze kan doen. Hierdoor halen we het uit het criminele circuit en kunnen mensen hun eigen medicijn kweken, zoals ik ook al enige tijd doe.
             3) Een ja Big Pharma ziet in Medicinale Cannabis steeds meer een nieuwe melkkoe nu er een toenemende tendens is om chemotherapie te wantrouwen.
             Het grote probleem hierbij is echter dat zij door patentering, een plant die van ons allen of van niemand is, proberen te onttrekken aan de mensen. Kijk wat er met de "veredeligen" van Monsanto gebeurd (misschien binnenkort wel overgenomen Bayer) waardoor een monopolie positie ontstaat. Zoek ook eens op "kweekrecht"!


             Oorspronkelijk geplaatst door LR2 View Post
             Ik ben absoluut voorstander van cannabis als medicijn. Of dat nu voor parkinson is, of voor andere dingen, dat maakt me niets uit. Maar dat constante gehamer op de big pharma, het verwijten maken, het niet onderbouwen van claims en het compleet éénzijdig belichten van alléén de voordelen van wiet, dat komt me echt de keel uit. Ik ben er persoonlijk vrij kwaad over dat het steeds zo gaat, en in steeds extremere vorm. Cannabis is als een religie geworden, compleet met profeten en heilige geschriften, en compleet met een massa die blindelings de woorden van een zelfverklaard profeet volgen. Dat doet me denken aan die gasten die de eerste sigaretten verkochten; het zou astma genezen, goed zijn voor de stoelgang en de longen, reuma verhelpen, enzovoorts. Want dat stond allemaal in studies! En studies zijn altijd waarheid! Toch?! Nu hebben we meer studies uitgevoerd, en nu blijkt het kankerverwekkende astmaveroorzaker nummer 1.
             4)Mede dankzij Big Pharma, om die term toch nog maar eens te noemen, werden fondsen voor onderzoek naar de mogelijkheden van medicinale cannabis in het verleden op alle mogelijke manieren tegengewerkt. Want zolang er geen patenten te regelen zijn is het voor BPh. niet interessant. Maar door de nieuw voorgestelde wetgeving door de Europese Commissie, die bedrijven in staat stelt patenten te claimen op gewassen, ligt het natuurlijk geheel anders.
             5)Over extreme vormen gesproken, lijkt me uw reactie daar een goed voorbeeld van. Dat sommige mensen proberen medicinale cannabis tot religie te verheffen is ronduit misselijk en wijs ik volstrekt af. En het door u aangehaalde voorbeeld van de sigaretten industrie bevestigd alleen maar de macht van grote internationale concerns, die met hun patenten zaken proberen af te schermen. Kijk eens naar het schildkliermedicijn dat ineens niet meer kon worden geleverd. En wat denkt u van de extreme verhoging van de medicijnkosten voor de behandeling van ADHD?


             Oorspronkelijk geplaatst door LR2 View Post
             Ik wil serieuze informatie, van beide kanten. Niet alleen wat ik wil horen, of wat de stichtingen vertellen. En dat doen die stichtingen allemaal: alleen vertellen wat je wilt horen.
             Een goede vriend van me is voor die charlatanse trucjes gevallen, en ligt nu begraven. Omdat niemand het lef durfde te hebben om eerlijk te zijn: het helpt gewoon niet tegen alle kwaaltjes. Het bewijs was er, tientallen onderzoeken die aantoonden dat geen enkele stof in cannabis mijn maat zou helpen met zijn hersentumor. Maar omdat een paar kerels van een stichting een overtuigende babbel hadden, hem binnen lokten met gratis samples, en hem overtuigden dat het zou werken, was hij toch overstag gegaan. Vol trots kwam hij zijn flesjes olie showen, vol overtuiging pafte hij zoveel wiet weg als hij kon want de stichtingzondernaam had hem wijsgemaakt: als het niet werkt, gebruik je te weinig. Daarnaast wilde hij iedere anti-claim niet meer horen, want die onderzoeken waren gedaan door big pharma en dat zijn toch geen betrouwbare onderzoeken. Lijnrecht daar tegenover stond dat hij wel de verhalen van een Amerikaans meisje van 5 geloofde, dat genezen was van haar tumor. Één meisje, die op zoveel sites terug kwam dat mijn maat vanzelf ging geloven dat het een representatie is van de hele bevolking.
             Ik wil best een rondleiding door de begraafplaats geven om te laten zien hoe goed het gewerkt heeft voor hem.

             Met zieke mensen moet je niet sollen. Juist zieke mensen hebben recht op de waarheid. Niet de halve waarheid, niet 'verhalen van mensen waarbij het wel werkte' (als het niet werkte kunnen sommigen het niet eens navertellen), niet de stichtingen met hun meetings, maar feitelijke hele onderbouwde waarheden.

             Ditsoort kruistochten van me stralen natuurlijk slecht op me af. Daar heb ik complete schijt aan, want mijn morele kompas zegt dat het nodig is.
             6) Ik betwijfel of u echt opzoek bent naar serieuze informatie van beide kanten. Dan had u vast en zeker wat genuanceerder gereageerd op mijn bericht en op de doelstellingen en werkwijze van de Stichting Suver Nuver.
             U hebt niet eens de moeite genomen om u daar te oriënteren, omdat u op basis van uw vooroordelen deze stichting over één kam scheert met andere misschien minder integere Stichtingen. Anders had u ook geweten dat de door mij aangehaalde stichting gratis olie aan mensen verstrekt en als het werkt zij naar draagkracht een donatie kunnen geven. Dit kan al vanaf € 1,00 per jaar.
             7) Het spijt me oprecht dat uw vriend is misleid, maar laat u daarin niet leiden om de goede met de kwaden op één hoop te gooien.
             8) En ja met zieken moet je niet sollen, dat ben ik met u eens. Netzomin als u dat met mij moet doen, die als COPD Gold 4 patiënt wietolie gebruikt en daar veel baad bij heeft.

             Oorspronkelijk geplaatst door LR2 View Post
             Ik vind niet dat je de politiek kunt verwijten dat ze liegen, als je dat zelf namelijk net zo hard doet. De cannabiswereld is ontzettend hard bezig om de poten onder haar eigen stoel weg te zagen, maar we slikken het als zoete koek en scheeuwen tegen iedereen "Kijk nou! KIJK DAN VERDOMME NOU! HET WERKT!". Terwijl de mensen waarbij het niet werkte, het soms niet eens meer kunnen navertellen. Die mensen krijgen geen podium omdat ze ziek of dood zijn, of omdat stichtingen geen negatieve ervaringen openbaar maken.
             9) Als het door u geschetste beeld door grote groepen gedragen wordt ben ik bang dat u gelijk hebt, maar bedenk wel dat die mening dan gebaseerd is op net zoveel vooroordeel en halve waarheden als u de cannabis Fanaten verwijt.

             Oorspronkelijk geplaatst door LR2 View Post
             Ik zie ook liever dat het werkt, voor van alles en nog wat. En dat steun ik. Maar dan moet het eerlijk en objectief, en dat is niet hoe het gaat nu.
             10) Ook deze mening deel ik, het ware alleen beter geweest als u die objectiviteit en eerlijkheid ook op mijn stuk had toegepast.

             Excuses aan die mensen die ik met deze toch lange reactie heb vermoeid.
             Ik ben echter van mening dat mijn 10 regeltjes slechts een factie zijn van de reactie LR2 Gandhi Ganjamaster,.

             Met vriendelijke groet,
             Wim van 't Verlaat
             Last edited by de poli; 12 May 2016, 22:11.

             Comment


              #14
              Re: lotgenoten gezocht

              Oorspronkelijk geplaatst door de poli View Post

              Excuses aan die mensen die ik met deze toch lange reactie heb vermoeid.
              Ik ben echter van mening dat mijn 10 regeltjes slechts een factie zijn van de reactie LR2 Gandhi Ganjamaster,.
              Geen probleem, ik sla zo'n lap tekst toch standaard over als er geen aardappel volgt.

              Comment


               #15
               Re: lotgenoten gezocht

               Om het even kort te houden: Wim, hartelijk bedankt voor je reactie. Ik zie dat je het serieus neemt, en dat doet me deugd. Mijn hetze is niet slechts gericht op jullie stichting. Laat ik dat voorop stellen. Ik heb persoonlijk de oorlog verklaard aan alle stichtingen waar ik een luchtje aan vind, dat kleurt mijn mening ontzettend, maar ik kan ze toch niet los van elkaar zien. Zoals je de big pharma over één kam scheert, zo scheer ik de stichtingen. Dat siert me niet, maar ik vind dat er ook een ander geluid gehoord mag worden. Een kritisch geluid. En dat moet in mijn ogen echoën bij elke stichting. In de hoop dat ze het gevoel krijgen dat ze in de gaten gehouden worden, want dat is nodig.

               Ik zal even inhoudelijk reageren zonder de hele lappen tekst over te nemen.
               1) Over bijwerkingen; die zijn ook bij cannabis bekend. Denk aan: geheugen- en motivatieproblemen, sufheid, algehele vermoeidheid, psychotische klachten, hartkloppingen, daling in bloeddruk, flauwvallen, heftig zweten, dissociatie van de werkelijkheid en soms zelfs een lichte vorm van narcolepsie. Om maar een kleine greep te noemen. Als je dat vergelijkt met een paracetamol, dan vind ik de bijwerkingen toch erg zwaar.
               Inderdaad, in vergelijking met sommige medicijnen is cannabis een lieverdje. Maar cannabis is daarnaast ook een medicijn met een nogal open invulling van dosering; je moet er zelf maar achter zien te komen hoeveel je kunt nemen voordat het een belemmering wordt. Elke tinctuur is anders, en op het moment van schrijven is er bijvoorbeeld geen standaard. Als het om medicijnen gaat vind ik dat belangrijk, vooral omdat een patiënt moet kunnen zeggen: dit type is goed, en deze kan ik veilig voor de rest van mijn leven gebruiken. Nu is het elke keer aftasten, proberen, en elke batch is een verassing.

               2) Er zijn net zoveel fouten in het legale circuit. Dat is het probleem met het grijze gebied; we weten dat de plant illegaal is, maar vrijwel niemand durft 100% zeker te stellen dat zijn olie niet te warm is geworden, of dat zijn alcohol van zuivere kwaliteit is. Daarnaast worden óók in het legale circuit, of grijze circuit, planten gebruikt die bespoten zijn met gifstoffen die niet bedoeld zijn voor inname. Er zijn een boel keurmerken in omloop, maar geen instantie die deze controleert. Ik ben het met je eens dat de illegaliteit hiervan een oorzaak is, maar ook de onkunde en het gebrek aan kennis van de tinctuurbrouwers en kwekers.

               3) Kweekrecht en patentering gelden alleen op specifieke genotypes. Elke andere plant is vrij om gebruikt te worden. Dit argument wordt veel aangehaald door stichtingen, en ik vraag me af of zij begrijpen wat dit betekent.. Op het moment zijn er 50.000 cannabis cultivars. Stel dat een bayer of monsanto er 10.000 patenteert, dan hebben we alsnog een genetische overlap van vrijwel 90% met de overige 40.000. Een bayer kan die zaak nooit hard maken, al helemaal niet omdat de plant inmiddels een common good is geworden, en reeds onder patent staat bij sommige breeders (waarom hoor je daar nooit over?). Zij kunnen wel, inderdaad, één specifieke soort zelf ontwikkelen, en die patenteren. Dat kunnen wij ook, dat kost wel een boel centen, maar wij zijn daar vrij in. Dat kan echter alléén als het een uniek exemplaar is. Cannabis als gehele plant is niet te patenteren omdat er teveel subsoorten van zijn ontwikkeld. En zelfs al zou het ze lukken, een zaadje kost nu 5 euro per stuk, sommige zelfs 200000 euro. Een gepatenteerd maiszaadje kost echter 0.02 cent. Die mais mogen we zelf kweken en opeten. Ik zie daar geen problemen mee. Bph kan zoveel patenteren als ze willen; feit blijft dat ik 40 unieke soorten thuis heb liggen waar ze nooit aan kunnen komen, die heb ik zelf ontwikkeld en verschillen genetisch dusdanig dat het onmogelijk is om mij ze af te nemen, of om mij te beboeten. Coca cola heeft patent op een bepaald type coca plant, maar niet alle coca planten. Zo zal een big pharma dat ook doen. En wat dan nog? één soortje kan ik best missen.

               4) Dus we negeren even het totaal in kaart brengen van het cannabis genoom, het uitzoeken van de genetische triggers van olivenolic acid, de hele syntheseroute van THC, de honderden, misschien duizenden synthetische varianten die ontwikkeld zijn door de jaren heen? Big Pharma heeft de fundering gelegd voor al het huidige cannabis onderzoek. Laten we niet vergeten dat zij alles hebben uitgezocht wat we nu weten over cannabis. Ik heb zelf presentaties gezien van de onderzoeken die ze deden, ik heb zelf onderzoek uitgevoerd, het is de reinste verzonnen kul om te zeggen dat big pharma cannabisonderzoeken heeft tegen gewerkt. In tegendeel; ze kwamen er achter dat het een te lastig materiaal is om zuiver te krijgen, en de bijwerkingen per persoon te verschillend zijn. Dat maakt het een medicijn wat niet door een goedkeuring heen kan komen.
               Theoretisch is het mogelijk om gistcellen THC te laten produceren, en daar zou big pharma flink op kunnen verdienen. Die mogelijkheid was er al sinds de jaren '90. Áls ze met cannabis aan de slag willen, dan is de plant het laatste wat ze zullen patenteren. Ze zullen eerder een deel van het DNA geïmplementeerd in een ander organisme patenteren, dat is winst-technisch veel handiger. Een bioreactor kan duizenden liters actieve stof afleveren in een dag of twee, terwijl een cannabis veld daar 4 jaar over doet.
               Om daar zo stellig een idee over te hebben, lijkt me niets meer dan een aangeleerde doctrine. De doctrine die ik steeds terug zie: big pharma is slecht en wij zijn goed. De hele tegenwerking van legalisatie e.d. heb ik nog nergens bewezen gezien anders dan op pagina's waar ze ook claimen dat de helft van de Amerikanen stiekem hagedissen met mensenvel zijn. Blijkbaar oriënteren we ons beide niet heel goed.

               5) Mijn punt was dat de concerns ook zijn begonnen als stichtingkje met gratis samples. Er worden teveel vage toeschrijvingen gedaan aan de effectiviteit van cannabis, waardoor het een soort wondermedicijn wordt. Zoals de eerste sigaretten.
               De verhogingen in medicijnkosten zijn veroorzaakt door de verzekeraars, niet de producenten. Het niet leveren van schildkliermedicijnen kan ik niet rechtpraten, maar laat ik wel even vermelden dat er tenminste 3 andere bedrijven waren die extra productie zijn gaan draaien om natuurlijk hun winst te verhogen, niet om patiënten van medicijnen te voorzien. Dat de hele farmaceutische industrie er over gebuiteld heeft en de politiek heeft wakker gemaakt, waardoor ze waakzamer zijn voor dit soort gevallen is natuurlijk ook niets waard.

               6) Ik oriënteer me inderdaad slecht. Dat klopt. Toch is het gratis weggeven van samples en betalen naar draagkracht een werkwijze die alleen dealers en charlatans hanteren. De meeste pyramide schemes zijn daarop gebaseerd.

               7, 8) Als we goeden en kwaden niet op een hoop zouden gooien, dan bestaat er geen kritisch geluid voor de goeden, en geen mogelijkheid voor de kwaden om uit de hoop te stappen. Bewijs zelf maar als stichting dat je het goede doet, en dat je je onderscheidt van de kwaden. Het is onzin om te zeggen: wij zijn goed, dus vergelijk ons niet met een ander want die zijn wellicht slecht.
               Over dat sollen, dat probeer ik ook niet. Ik wil een discussie, ik wil openheid en eerlijkheid.

               9) Wellicht doet uw stichting het goed, Stichting mediwiet accepteert en publiceert nog steeds geen negatieve ervaringen. Er zijn veel meer van zulke cannabis-informatie verstrekkers die hetzelfde doen. Als uw stichting een uitzondering is, dan is de regel nog steeds dat het merendeel subjectief voorlicht. Om dat een halve waarheid te noemen, of een vooroordeel, dat is aan u.

               10) We kunnen elkaar een boel verwijten maken, ondertussen blijven we gekleurd en baseren we onze feiten op wat we wél weten. Ik zal de volgende keer beter m'n huiswerk doen. Echter, zou ik graag zien dat je hetzelfde doet. Ik ben hier slechts voor het kritische geluid, maar uiteindelijk staan we aan dezelfde kant. Maar om vooruit te kunnen vind ik dat we onszelf ook goed moeten kunnen verdedigen. Met kul-argumenten en cirkelredenaties komen we niet ver. Ik probeer onder andere uit te lokken dat we uit die tendens stappen, en stoppen met het opboeren van achterhaalde, foutieve of complete nonsens argumenten. Daarvoor moeten stichtingen en organisaties even wakker geschud worden.

               Erg fijn dat we wat dingen kunnen verduidelijken. Daar wordt de patiënt of gebruiker altijd beter van.
               Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
               Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

               Comment

               Footer Left Ad

               Collapse
               Bezig...
               X