Mededeling

Collapse

Wie een nieuwe topic opent omdat hij/zij een bladprobleem heeft, wordt vriendelijk gevraagd om enkele foto's erbij te posten, en een woordje uitleg met de beschrijving van je probleem.

Wie een nieuwe topic opent omdat hij/zij een bladprobleem heeft, wordt vriendelijk gevraagd om enkele foto's erbij te posten, en een woordje uitleg met de beschrijving van je probleem.
Zo kunnen leden vlugger en een correctere diagnose stellen!

Ook kan je via de zoek functie al eens zoeken naar gelijkaardige bladproblemen, die hier al op het forum zijn gepost.

Enkele belangrijke informatie:


Board: Bladproblemen:
Montys-Blad-Probleem-Oplosser
Fotos plaatsen bij Bladproblemen

Board: Ziekten:
Lijst van ziekten
Schimmelziekten bij cannabis
Meeldauw

Board: Beestjes:
Lijst van ongedierte
Welk insect zit op mijn wietplant
Bekijk meer
Bekijk minder

Lijst van natuurlijke bestrijdingsmiddelen

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
Dit is een Sticky topic.
X
X
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

 • Lijst van natuurlijke bestrijdingsmiddelen

  Korting op 420shop
  Melk tegen meeldauw.

  Een kleine drie jaar geleden ontdekten onderzoekers uit Zuid-Amerika een alternatief voor de preventie van echte meeldauw. Wagner Bettiol, een wetenschapper uit BraziliŽ, vond dat wekelijkse bespuitingen met melk
  de aantasting van echte meeldauw even goed onder controle konden houden als bespuitingen met met synthetische gewasbeschermingsmiddelen. Niet alleen was melk een goede gewasbescherming, maar ook een goede bladvoeding die het immuunsysteem van de plant verbeterde.
  Uit de experimenten bleek dat een wekelijkse bespuiting met een concentratie van minstens 10% (1 deel melk, 9 delen water) de sterke van de meeldauwaantasting met 90% verminderde. Je mag de concentratie niet veel hoger nemen, want boven de 30% groeit er een schimmel op de bladeren die zijn voedingsbodem in de melk vindt.

  Wat is de verklaring voor deze eigenschap van melk? Wetenschappers zijn niet gans zeker over de werking. Het lijkt erop dat melk een natuurlijk, kiemdodend middel is. Daarbij komt nog dat het verschillende natuurlijke aminozuren en zouten bevat. Uit eerdere experimenten met natriumcarbonaat, kaliumfosfaat en andere zouten was al gebleken dat meeldauw gevoelig is voor deze zouten.

  De voordelen van het gebruik van melk in de strijd tegen meeldauw zijn niet alleen in BraziliŽ bekend. Meloenenkwekers in Nieuw Zeeland besparen jaarlijks grote hoeveelheden geld door hun gewassen te bespuiten met melk in plaats van met commerciŽle gewasbeschermingsmiddelen. Dit is zo succesvol dat ook de wijnbouwers daar experimenten gestart zijn om de aantasting van meeldauw bij de druivelaars te beheersen.

  Wat voor soort melk wordt er gebruikt? In de oorspronkelijke proeven werd verse melk gebruikt. Dat is natuurlijk niet altijd haalbaar. Uit vernieuwde proeven bleek dat magere melk net zo effectief was. Niet alleen is dit nog goedkoper, maar de kans op kwalijke geurtjes na de bespuiting neemt ook af.

  Leafcoat

  is een kant en klaar produkt met een twee ledige functie:
  - als plant versterker.
  - als bescherming tegen ongewenste insecten en schimmels.

  Leafcoat is gemaakt van een natuurlijke latex die na te zijn verneveld voor een beschermlaag op de bladeren zorgt. Deze laag blijft ongeveer 1 – 2 weken aanwezig. De beschermlaag sluit het blad niet af zodat licht, lucht en water worden doorgelaten.

  TOEPASSING

  Kant en klare bladvoeding als extra toevoeging aan reguliere voeding of plantwater. Te gebruiken tijdens de gehele levenscyclus van de plant tot twee weken voor de oogst.

  DOSERING

  Direct te vernevelen op en onder de bladeren van de plant. Nauwkeurig en gelijkmatig te vernevelen. De behandeling bij voorkeur vroeg in de ochtend of tegen de avond uitvoeren, probeer volle zon te vermijden. Wekelijks herhalen.


  leafcoat.jpg

  Grtz
  Last edited by ceBep; 29th January 2012, 19:59. Reden: foto geplaatst leafcoat

 • #2
  Re: Lijst van natuurlijke bestrijdingsmiddelen

  Boerenwormkruid.

  Een aftreksel of thee van 300 g vers materiaal of 30 g gedroogd op 10 ltr water. Tweemaal verdund (1 deel aftreksel op 2 delen water) helpt het tegen roest en meeldauw.

  Alsem.


  Aftreksel van 1 kilo vers of 150 gr gedroogd materiaal op 10 ltr water. Driemaal verdunnen (1 deel aftreksel op 3 delen water) en vernevelen over planten als voorzorg tegen meeldauw en roest.


  Akkerpaardestaart.


  Koudwaterthee van 100 gr vers of 25 gr gedroogd materiaal op 1 ltr water. Je kunt het onverdund over de bedden uitgieten als voorzorg tegen schimmelziekten en vernevelen als voorzorg tegen meeldauw en roest.


  Kruidenmix
  .

  Uien, knoflook, bieslook, zuring en blad van zwarte bes - aftreksel van 500 gr vers of 200 gr gedroogd materiaal op 10 lt water. 10-voudig verdund sproeien op de bodem en ondergedeelte stam tegen allerlei schimmelinfecties.


  Dan zijn er nog middelen zoals zachte zeep, brandspiritus, paraffine en petroleum die je in heel kleine hoeveelheden aan je thee of aftreksel kunt toevoegen. Spiritus lost de washuid van insecten op en zeep verstopt de ademhaling openingen. We zijn er niet dol op want je doodt zo ook andere insecten die wel nuttig zijn maar je kunt het natuurlijk proberen.


  Grtz.

  Comment

  Footer Left Ad

  Collapse
  Bezig...
  X