Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Advies bij mijn 1e kweek

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Re: Advies bij mijn 1e kweek

    hhhmm ok. denk je dat ik met dit probleem de kweek gewoon kan afmaken? anders zal ik wel wat magnesium gaan zoeken. natuurlijk moet dan de kwaliteit niet er onder lijden. ik heb trouwens 10 liter potten en heb de zaden gelijk in de potten gestopt met aarde. ik denk dat ik mijn ph meter ook zal gaan gebruiken. hoe zit het precies met het kalibreren. kan ik het gewoon in kraanwater zetten en dan kalibreren op 7.9 ( dat is de mijne volgens leverancier), en aan de hand daarvan afzuren tot 5.5-6.0? hoe is t met jou kweek? je bent er bijna he. wat foto's zijn welkom

    Comment


      Advies bij mijn 1e kweek

      Jahoor je kunt je kweek gewoon doorzetten. Ik heb een 2 vloeistoffen gekocht om te kalibreren 1 van ik meen ph4 en 1 van ph 7. In mijn dop van m'n ph zit bewaarvloeistof om de meter te bewaren. Ik ben er zeer tevreden over. Het is een bluepen van bluelab. Ph 6 - 6.4 is goed en eerst voeding toevoegen, dan afzuren

      Tja ik wil graag updates doen maar m'n WiFi op telefoon is stuk.. Dus m'n 3G tegoed is binnen week op. Zal morgen ff fototje maken met licht aan.
      Last edited by rezpiet; 15 July 2014, 22:55. Reden: typefout
      http://www.jointjedraaien.nl/wietfor...er-25L-600watt

      Comment


        Re: Advies bij mijn 1e kweek

        ow ok. ik zal ff kijken als het probleem erger wordt. anders zal ik toch maar wat magnesium gaan kopen. ben ook maar begonnen met ph meter te gebruiken. nu heb ik 2 vragen. 1) doe je bij elke water beurt zuur erbij? 2) en kan ik elke dag voeding geven of is dit niet aangeraden?

        Comment


          Re: Advies bij mijn 1e kweek

          Ik geef om de dag voeding, daartussen bewater ik. Elke dag volle voeding raken ze overvoed. Ik maak altijd 2 emmers van 10 liter en die zuur ik beide af.
          http://www.jointjedraaien.nl/wietfor...er-25L-600watt

          Comment


            Re: Advies bij mijn 1e kweek

            ow ok, en hoeveel water geef je ongeveer per plant op een dag? en moet jij ook steeds je voorste planten verschuiven om de achterste water te kunnen geven? best wel lastig steeds. ben dringend opzoek naar een goed bewaterings systeem

            Dit bericht is samengevoegd wegens dubbelposting.

            enig idee wat voor probleem dit is? blad lijkt verbrand. maar de lamp is op goede hoogte.
            2014-07-16 23.07.33.jpg

            Comment


              Re: Advies bij mijn 1e kweek

              Een liter ongeveer per dag in dit stadium. Je moet je potten wegen, daar ben je zo aangewend. Zwaar=geen water geven. Licht=bijgeven. Denk dat die bladeren in eerder stadium zijn verbrand door temperatuur
              http://www.jointjedraaien.nl/wietfor...er-25L-600watt

              Comment


                Re: Advies bij mijn 1e kweek

                ok ja ik geef ook elke dag een liter per plant. wil hem niet te licht laten worden. heb geprobeerd 1 dag over te slaan maar dan gaan de planten na een dag al hangen ( water tekort). en als het verbranding is hoop ik dat het beperkt blijft tot die bladeren. kan het dat een ander soort tekort ook voor ze een blad zorgd?

                Comment


                  Re: Advies bij mijn 1e kweek

                  dit warme weer doet met mijn plantjes. gister toen ik thuis kwam en checkte was het gewoon een 38graden in de tent. niet normaal... hoop niet dat dit ernstige gevolgen zal hebben.

                  Comment


                    Re: Advies bij mijn 1e kweek

                    Beste specialisten,

                    Ik heb wederom wat advies nodig. zag bij de kweek van rezpiet dat hij gele bladeren had en hem werd dus aangeraden deze weg te halen. ik upload ook ff wat foto's. graag jullie mening wat ik moet doen met de probleem bladeren. zal dit blad mijn buds niet bederven? ik heb in totaal al 10 weken achter de rug. moet er nog 3.
                    2014-07-22 23.07.08.jpg2014-07-22 23.07.02.jpg2014-07-22 23.07.14.jpg2014-07-22 23.08.34.jpg2014-07-22 23.08.28.jpg2014-07-22 23.08.24.jpg2014-07-22 23.07.56.jpg2014-07-22 23.07.23.jpg2014-07-22 23.08.15.jpg

                    Alvast bedankt guyz.

                    Groet,

                    Rastaman

                    Comment


                      Re: Advies bij mijn 1e kweek

                      Volgens mij heb je tmv, kalkgebrek en hebben die erg warm gestaan. Ik zou het blad gewoon laten zitten mits het geheel necrotisch is. De plant haald nog alle mobiele elementen uit zulke bladeren. Verder is het zo dat alk wondje kans op infecties geeft. Als je da plant het blad zelf laat afstoten dan kurkt ze het blad eerst af en pas dan valt dat blad. Zo ontstaat er geen open wondje. Daarnaast is je bud redelijk compact als je daar nu een blad uit zou breken dan gaat dat wondje "bloeden"en hoopt zich dus vocht binnen in je top op, iets wat zeer snel toprot kan veroorzaken. Ik zou ze dus gewoon aan de plant laten.

                      Comment


                        Re: Advies bij mijn 1e kweek

                        hallo gasten,

                        ff weer een tijdje terug. @ flintstoned: bedankt voor de uitleg. ik had idd met wat hoge temperaturen te voortduren.tmv is mogelijk, ik zal beter mijn handen wassen om dit te voorkomen in de toekomst. komt kalk gebrek omdat ik niet vanaf het begin afgezuurd water heb gebruikt? op die manier is mischien een blokade ontstaan.

                        verder weer een probleem ontdekt. ik weet niet wat het is. denk zelf aan toprot. ik merkte dat een deel van de top dunner werd, lijkt een beetje verbrand ook daar. gevoeld en was wel nog redelijk hard. zal ik dit gewoon laten tot het einde? heb ff wat fotos maar was te laat en de lamp was al aan. maak morgen wat betere foto's.
                        IMG-20140804-WA0005 (1).jpgIMG-20140804-WA0005 (1).jpg

                        Ik zit verder tegen het einde van mijn eerste kweek. moet nu nog afspoelen. zal dit 7-10 dagen doen. en dan mag ik gaan drogen (ook een 10 dagen voor uittrekken ) . ff een artikel tegen gekomen mbt afspoelen.
                        er word gezegd dat als je de laatste 3 dagen van het afspoelen ijswater gebruikt de plant meer trichomes aanmaakt. iemand ervaring hiermee? mischien dat ik het op 1 plant uitprobeer.

                        http://www.rollingstoned.nl/wiet-spo...voor-meer-thc/

                        mvg,

                        Rastaman

                        Comment


                          Re: Advies bij mijn 1e kweek

                          komt kalk gebrek omdat ik niet vanaf het begin afgezuurd water heb gebruikt? op die manier is mischien een blokade ontstaan.
                          Ja.


                          Als je toprot hebt dan moet je ingrijpen en de rot RUIMSCHOOTS wegknippen.

                          http://www.jointjedraaien.nl/wietfor...e-te-herkennen

                          Comment


                            Re: Advies bij mijn 1e kweek

                            ok ok neem ik mee voor de volgende kweek. ik heb hier ff wat foto's. op de eerste foto's is de probleem top te zien. dit zijn wat betere foto's dus mischien kan je bevestigen dat dit top rot is.
                            2014-08-05 23.03.17.jpg2014-08-05 23.03.22.jpg2014-08-05 23.03.26.jpg2014-08-05 23.04.43.jpg2014-08-05 23.05.23.jpg

                            mvg,

                            Rastaman

                            Comment


                              Re: Advies bij mijn 1e kweek

                              Ja dat is toprot. Meteen actie ondernemen.

                              Comment


                                Re: Advies bij mijn 1e kweek

                                Mss uitgedroodge stukken top door de warmte? Zowieso wel ff actie ondernemen hoor

                                Comment

                                Bezig...
                                X