Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Topdressing bijgeven?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Topdressing bijgeven?

    Korting op 420shop
    Hallo,

    momenteel gebruik ik guanokalong complete en hun website ligt plat. Ik kan nergens het voedingsschzma meer bemachtigen. Behalve de blaadjes lezen (omdat dit meestal te laat is dan), is er een goeie methode om te weten wanneer je moet bijmesten en hoeveel (topdressing voeding)?

    Mvg,
    NewNoobie

    #2
    De beste methode is om de kleur van je planten in de gaten te houden; donkergroen is goed, donkergroen met verbrande randen is overvoed. Zie je paars en is dat niet soort-eigen, dan weet je dat er een stikstofgebrek aan komt. Zie je de boel van onderaf geel worden, dan zijn ze ooit te droog geweest of is er een stikstof tekort.
    Hoeveel? Dat moet je proefondervindelijk uit zien te zoeken. Dat hangt van veel factoren af en er is niet een gulden regel. Vandaar dat het goed is om je planten te leren lezen, dan hoef je niet per see op labels of schema's te varen en het is daarnaast toepasbaar op vrijwel elke andere plant. Het is een skill die je alleen voordeel biedt en die niemand je af kan pakken.
    Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
    Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

    Comment


      #3
      En onder led krijg je vaak calmag tekort, dat gebeurt niet bij elke lamp blijkbaar, dus bij lichter wordend blad heb je daar vaak al genoeg aan, en je kan het ook preventief gebruiken 0.1 ml per liter bijv.

      Comment


      • JimBean
        JimBean commented
        Editing a comment
        "dus bij lichter wordend blad heb je daar vaak al genoeg aan"
        Wat betekent dat precies? Heb je er genoeg aan om te weten dat ze een tekort hebben of hebben ze genoeg aan calmag?
    Bezig...
    X