Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Hoe werkt wiet in je lichaam?

Collapse
X
Collapse
  •  

  • Korting op 420shop

    Simpele uitleg: Hoe werkt wiet in je lichaam?

    Receptoren en hun werkingdem-neuron.gif>synaps>dem-neuron.gif


    Dat cellen signalen doorgeven is algemeen bekend, dit komt door de wisselwerking van bepaalde ionen die in, en uit de celwand stromen. Hierdoor wekken ze stroom op. Om het even simpel te houden. Vergelijk het met een batterij die je steeds maar heel eventjes met beide polen kunt verbinden; je hebt nooit een complete stroomkring voor lange tijd. Deze ionen zijn over het algemeen K+, Na+, CHl+. En door hun bewegingen ontstaan wisselende voltages die doorgegeven worden van de eindknopen naar de dendrieten, zoals een telefoonlijn. Je zou bovenstaand plaatje met de dendrites dus rechts onder aan de terminal buttons kunnen plakken om een functionerend hompje cellen te maken. Het opgewekte voltage gaat, meestal dan, vanuit de cel (soma), door de axon naar de eindknopen, waarna het via de dendrieten de cel aanstuurt. Tussen die dendrieten en de axon zit de synaps; een kleine ruimte die voor wat controle zorgt tussen de cellen en hun verbindingspunten.


    neurotransmitterssynapse_illustration2_tweakedsvg.png
    http://nutritionwonderland.com/wp-co...tweakedsvg.png

    Er passen dus alleen acetylcholine-transmitters op de acetylcholine receptoren. De neurotransmitters werken tevens als controle. De Axon weet soms niet meer hoeveel signalen hij uitzendt. Dan komt de post-synapstische slotenmaker even vertellen dat het slot gaat breken wanneer we blijven sleutelen, de deur is na tien minuten wel open hoor! En het bericht is nu wel aangekomen! Die slotenmaker, stuurt dan wat neurotransmitter naar de axon, waardoor deze wat eerst rustiger zijn berichten stuurt en daarna stopt. Andersom gaat dit soms ook zo.

    564.png
    Samengevat:
    - Een cel vuurt via de weg: cel > axon > synaps > dendriet > volgende cel
    - Wanneer van het ene celtype naar een ander celtype gecommuniceerd wordt komen vaak neurotransmitters in het spel. Bijvoorbeeld van hersenen naar spieren (acetylcholine).
    - Wanneer er teveel signalen zijn, komen neurotransmitters vrij om dit te remmen.
    - Wanneer er te weinig signalen zijn, komen neurotransmitters vrij om dit te versterken.
    - De elektriciteit die reist tussen cellen wordt opgewekt door ionen die stromen door kanalen. Er zijn inwaartse kanalen en kanalen van binnen naar buiten de celwand.
    - Neurotransmitters worden afgebroken door enzymen of anders gerecycleerd door heropname.

    Waar waren we?
    We noemen die transmitter voor het gemak Annasommige communicatiesystemen de berichtgeving, samenstelling en huishouding,Endogeneminstens vijf andere varianten waarvan de wetenschap nog weinig weet. Dat beschrijf ik verder niet. Het moet begrijpelijk blijven.
    THC is een berichten verstoord
    Endocannabinoids, substances in the brain and body
    mimicked by marijuana's active ingredient,
    are inviting therapeutic targets for conditions from
    obesity and pain to addiction and osteoporosis
    "Endocannabinoids apparently act
    (THC discoverer Raphael Mechoulam of Hebrew University Medical Faculty in Jerusalem,
    Israel)


    Te lastig?
    Hier nog een video met uitleg, nog simpeler!




    Afweer of niet?
    Kortom, is het een vorm van afweer-reactie? Nee. Simpelweg gewoon nietwaarschijnlijk (ik beredeneer dit ter plekke aangezien niemand een bron heeft!) dat het high-zijn eenzelfde afweerreactie zou zijn zoals plaatsvindt bij alcohol-consumptie. De waarheid blijkt dat THC helemaal niet afgeweerd wordt, maar juist van harte welkom is omdat het lijkt op een welbekende neurotransmitter. Je lichaam zou zichzelf kapot verdedigen als het lichaamseigen stoffen zou gaan afweren. Dat is vergelijkbaar met AIDS. En dat overkomt ons niet na een jointje toch?

    Zo, nu steek ik er een op en hopelijk is alles duidelijk. Heb je vragen, onduidelijkheden? Plemp ze hieronder. Opmerkingen? Voer voor discussie? Idem dito!
    Posting comments is disabled.

Latest Articles

Collapse

  • 7 vragen over potgrond
    door Stemma
    Het buitenseizoen is begonnen en je gaat op zoek naar potgrond waar je je zaadjes met een gerust hart in kan zaaien. In de tuincentra vind je wel meer dan 10 soorten verschillende soorten grond, welke moet je nu kopen? Of kan je die oude gebruikte potgrond nog gebruiken? Hier staan wat vragen en antwoorden die je kunnen helpen je keuze te vergemakkelijken.




    Vraag 1: Wat is het verschil tussen potgrond en tuinaarde?
    Potgrond is bedoeld om planten zo goed mogelijk te laten groeien, meestal in een pot, binnen of buiten. Er zitten extra voedingsstoffen in. Potgrond heeft een luchtige, open structuur en houdt water goed vast. Tuinaarde gebruik je bijvoorbeeld om de tuin op te hogen, of als verrijking van slechte tuingrond, zoals klei. Planten groeien daarin niet zo goed als in potgrond. Tuinaarde is goedkoper dan potgrond. Verwarrend is dat potgrond in het Engels 'potting compost' of 'compost' heet. Bij ons wordt compost gebruikt om de bodem te verbeteren. ...
    11 May 2016, 02:22
  • 20 Procent korting op wietzaden!
    door Jointjedraaien
    Heb je nog geen wietzaden voor het aankomende buitenkweek seizoen? Dan is dit je kans!

    Profiteer nu van een ...
    24 March 2016, 11:59
  • Win Een Top Grow Box
    door Jointjedraaien
    Product flash: Green Sensation van Plagron
    Bloeistimulator voor de hoogste opbrengst en de beste smaak.
    B...
    4 January 2016, 10:42
  • Buitenkweek Handleiding 2015
    door LR2 en Stemma
    Buitenkweek van Cannabis

    De een doet niet anders, de ander doet het anders. Er zijn duizenden verschillende manieren om buiten te kweken. In pot, volle grond, balkon, tuin, kas, guerrilla etc. De een gaat met autoflowers aan de gang, de ander gaat verduisteren om de natuur een handje te helpen en weer een ander oogst in oktober of november.
    Maar allemaal hebben ze enkele overeenkomsten; de kweker zet zijn planten buiten neer.


    Na 15 mei (ijsheiligen) komt er vrijwel geen nachtvorst meer voor en is dus de aangewezen tijd om buiten met kweken aan de gang te gaan.
    Sommige durfallen beginnen al ruimschoots voor die tijd, helaas vaak met tegenvallend succes.



    ...
    23 April 2015, 04:22
  • Concept 3 Buitenkweek samen met LR2
    door Stemma


    Buitenkweek van Cannabis
    De een doet niet anders, de ander doet het anders. Er zijn duizenden, misschien w...
    14 April 2015, 15:52
  • Toprot / grijze schimmel
    door Stemma
    Grijze schimmel ( botrytis cinerea) beter bekend als toprot
    Wat is het en hoe raakt mijn plant ermee besmet?
    Botrytis is een schimmel welke, onzichtbaar voor het blote oog, wordt meegedragen door de lucht. In principe kan je er van uitgaan dat veel cannabisplanten, ook in een binnenkweek, met botrytis sporen besmet zullen worden. De schimmel kan de plant binnendringen door een klein wondje aan de plant, bijvoorbeeld van een verwijderd bladsteeltje, een week geworden stam door te vochtig staan of een door insecten aangevreten bladrand. Eenmaal in je plant genesteld wacht de schimmel op de juiste omstandigheden waarin hij zich kan ontkiemen. ...
    25 February 2015, 11:44
Bezig...
X