Mededeling

Collapse
No announcement yet.

QnQ's kweekkelder 2017

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

  • Stemma
    commented on 's reply
    RVS is niet magnetisch

  • Cleargreen
    commented on 's reply
    Ik zou graag een degelijke grinder hebben die niet van aluminium is. Dat verhoogde risico op Alzheimer zit me toch niet helemaal lekker. Een alu grinder zou ik dus nooit even koken in wat melk om 'm schoon te krijgen.

    RVS is soms niet/nauwelijks magnetisch, een sterke neodymium magneet wil soms een beetje plakken. Ook kan een RVS die van zichzelf niet magnetisch is toch magnetisch worden door de manier van bewerken. Bij onder druk gevormde schalen kan je dat mooi zien.

  • Rreppellsteeltjam
    commented on 's reply
    Ligt aan het ijzergehalte denk ik!

  • QnQ
    commented on 's reply
    Ik denk het ook. Aan de andere kant; hij is niet magnetisch.
    Idunno eigenlijk.

  • Rreppellsteeltjam
    commented on 's reply
    Waarschijnlijk staal Cleargreen

  • Cleargreen
    commented on 's reply
    Die grinder, is dat aluminium of staal?

  • QnQ
    commented on 's reply
    De hoeveelheden zijn zoals op de foto.
    Een snufje van dit en een wolkje van dat ..

  • lightitup420
    commented on 's reply
    Beetje laat maar ik vroeg me af of je ook preciese hoeveelheden hebt van wat je toevoegt?

  • Ronny Rammer
    replied
    Bedankt voor de uitleg QnQ! Dus eigenlijk krijg je die voedings smaak wel 'weggecured' als ik het goed begrijp. Weer wat geleerd

    Leave a comment:


  • QnQ
    replied
    Thanks@all

    @ronny Die kans bestaat zeker, daarom probeer ik ze langzaam te laten drogen.
    Met Biobizz blijven ze vaak vrij goed tot het eind, zelfs als ze 3-4 weken geen voeding meer krijgen.
    Dat heeft natuurlijk ook voordelen, de fotosynthese draait optimaal zolang het blad mooi groen is.
    Een nadeel kan zijn dat ze wat langer in de weckpot moeten voor de smaak écht optimaal is.

    Eigenlijk zou je alle wiet voor een maand of vier moeten 'rijpen'.
    Ik ben er van overtuigd dat de voeding van invloed is op de smaak van wiet.
    Bijvoorbeeld twee stekken, waarvan één met Canna en één met Biobizz, identiek gekweekt en gedroogd, daarvan zal de wiet absoluut verschillend smaken.
    En dan hebben we het nog niet gehad over de manier waarop we wiet gebruiken.
    Wiet in een joint, of uit de verdamper is ook een verschil van dag en nacht natuurlijk.
    Met de verdamper zou je zelfs bijna verse wiet nog kunnen gebruiken zonder dat je je longen van de muur moet schrapen.


    Leave a comment:


  • Greyvol
    replied
    Mooi, mooi
    laat het je smaken Q!

    Leave a comment:


  • Ronny Rammer
    replied
    Prachtig zeg. maar even misschien een hele domme vraag maarja...
    als het blad in je toppen nog zo enorm groen is, is het dan niet zo dat er nog teveel voeding inzit en je dat gaat proeven?

    Leave a comment:


  • MV1977
    replied
    Ziet er prima uit Q, dat verslag (en die plantjes ook natuurlijk). Opmaak valt volgens mij prima mee, en 7 keer overnieuw is helemaal geen schande, ik ken mensen die hun post vaker aanpassen .

    Suc6 nog met het drogen en curen!

    Leave a comment:


  • Flip Hasjkip
    replied
    Mooi mooi, kan ze hier bijna proeven

    Leave a comment:


  • ganjagast
    replied
    Kijk die wortel groei eens..
    Mooi resultaat man (smak,smak), geniet ervan maestro!

    Leave a comment:

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X