Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

CherryPirate's allereerste binnenkweek: 3x Somango XL, 1x Surprise, 270W LED

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    #31
    Een stinkende update!

    Stinkdate.jpg

    Aarrghhh mateys

    We zijn nu aan dag 49 sinds ze alle 4 zijn uitgekomen, dus de 50ste dag voor de 3 grootste dames. Je merkt misschien wel dat de bladeren nat zijn! Dat komt omdat we ongewenste gasten hebben... Kleine vliegende freeloaders. Ik heb wat neemolie en wat Dreft in warm water opgelost en dan voorzichtig op alle bladeren gespoten en dan morgen kaneel halen en eens de planten kaneelwater geven, schijnt te werken volgens een andere vriend met hetzelfde dilemma. Misschien komt er nog een interessant smaakje bij! Die neemolie stinkt allesinds al enorm, Jesus H Fuck...

    De twee voorste dames heb ik iets te veel voeding gegeven vorige week dus sommige blaadjes zijn wat verbrand. De Royal Domina blijft spijtig genoeg klein. Ze was ook de laatste die boven de grond kwam piepen dus misschien gewoon wat minder geluk gehad met de plant. Die ga ik dan maar houden om weg te geven aan vrienden of cannaboter uit te maken.


    Ik zou ze graag deze week in bloei overschakelen want anders gaan ze te groot worden voor de tent, zou ik dat best voor of na het voeden doen? Of dezelfde dag dat ik ze ga voeden?

    Dit was het dan weer voor deze week. Zit nu lekker van wat Pineapple Kush te genieten en The Hangover Part II te kijken na mijn 5-jaarlijkse plicht volbracht te hebben deze ochtend.

    Dat was het dan weer voor nu, Cherry Out!

    Stay blessed, never stressed

    Comment


    • CherryPirate
      CherryPirate commented
      Editing a comment
      Ik had inderdaad beter gewacht, maar ik zag er toch wel een paar dus ik dacht dat ik het maar eens ging proberen.

      Op Bol stonden er reviews bij van mensen die neemolie gebruikte om de volwassen muggen te doden en dan de grond te spoelen met kaneel en heet water om van de larven af te komen. Ja, ze geven op het flesje zelf aan dat het voor insecten kan gebruikt worden.

      Ik heb het ook vrij snel gespot dat ze te veel voeding hadden dus is er geen enkel probleem. Dan schakel ik ze om zodra er een einde komt aan het RVM saga!

    • CherryPirate
      CherryPirate commented
      Editing a comment
      Kleine update: Al de freeloaders zijn opeens gestopt met rondvliegen nadat ik de neemolie had gespoten. Blijkbaar werkt het dus! Morgen dan kaneel bij de winkel halen en een oplossing maken en spoelen.

    • Takketoelli
      Takketoelli commented
      Editing a comment
      Gaat je hele hut lekker van ruiken!!

    #32
    Zondag is het zover!

    overzicht 1.jpg overzicht 2.jpg

    Aaaaarrrrgghhhh mateys!

    M'n internet doet al 5 dagen kut, de luchtvochtigheid is zo hoog als het maar kan, mijn vriendin maakte het uit en toch weten de dames mij elke keer weer op te vrolijken! Ze schieten alle 4 als onkruid de grond uit. Bij 2 van de planten is de horizontale LST niet zo goed gelukt dus denk ik dat ik dat voor mijn volgende kweek toch eens verder ga bekijken! Ook ben ik gelukkig van die kleine schijtmugjes af nadat ik met warm water, neemolie en een beetje Dreft de dames had bespoten. Ze lijken gelukkig al geen schade te hebben opgelopen van het sproeien!

    Zondag is het eindelijk zo ver, dan zet ik de jongedames over in de volgende fase van hun leven: De bloei!!! Er wordt op RQS aangegeven van 8 weken te laten bloeien maar na wat meer research te hebben gedaan ga ik toch 9 weken wachten, wat er door andere groeiers ook wordt aangeraden. Nu, nadat ik dus de lamp in bloeimodus zet en de timer op 12/12 betekent komt er dus eerst twee weken voorgroei. Vanaf ik dus bloeiverschijnselen zie na die 2 weken veronderstel ik dus dat de boodschap wordt om bloeivoeding te beginnen geven. Ben ik hier juist in of ligt het toch anders?

    De voorbije 2 dagen is het echt kut geweest om de LV laag te houden. Zelfs met de centrale verwarming op blijft het op 65-75% pieken :/ Toch maar eens kijken voor een kleine ontvochtiger lijkt het me, vooral voor tijdens de bloei!

    Sorry voor de stripclublamp! Ik probeer ze de laatste paar dagen voor het omschakelen zoveel mogelijk rust te gunnen zodat ze zoveel mogelijk kunnen groeien nog!
    Attached Files
    Stay blessed, never stressed

    Comment


      #33
      Hallo CherryPirate


      Ik begin iets eerder met opbouwen bloeivoeding en afbouwen groeivoeding. Ongeveer een week na 12/12.
      In de loop van de twee weken daarna bouw ik de bloeivoeding op tot iets onder de max, en tegenlijk bouw ik de groeivoeding af
      Na die drie weken in totaal staat de plant als het goed is echt te bloeien, en krijgt ze alleen nog bloeivoeding

      De lamp laat ik net zolang op groeistand staan totdat ik echt een pruikje van boeihaartjes zie, tot ongeveer 2 weken na 12/12

      Ze staan er verder goed bij zo te zien!! Mooi hoor


      Grote groeten

      "Alles gaat goed, en anders doe ik wel alsof" - Takketoelli
      "Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen" - Bassie
      "Ajeto" - Buurman en Buurman

      Comment


      • Takketoelli
        Takketoelli commented
        Editing a comment
        Maaaarrreee.... ik tel zo snel zo'n 30 toppen! Als ik train ga ik voor de 10 plus toppen per plant en daar ben je hard naar op weg! Dus die training van jou is niet verkeerd hoor, kan altijd beter, maar niet verkeerd

      • CherryPirate
        CherryPirate commented
        Editing a comment
        Hey hey!

        Ik heb ze nooit meer dan 3ml groeivoeding per plant gegeven omdat ik het liever iets voorzichtiger speelde, en ook omdat ik toch wel veel mensen zag dat met Plagron al snel te veel gaven. Het zal experimenteren worden, gelukkig heb ik altijd het forum om op terug te vallen!

        Hopelijk heb ik een mooie oogst! De RV is ook weer gezakt in de tent dus morgen gaan ze in bloei!

      • Takketoelli
        Takketoelli commented
        Editing a comment
        Morgen...

        Ik zou vooral verder zoeken ja, mijn methode zal echt niet perfect zijn. Ik zag vanmorgen wat vergeling gvd, Dalijk met water geven ff checken.

        Beowulf lukt het om de plant groen te houden met plagron, ontzettend groene vingers, al doet hij er zelf nogal nuchter over. Hij gebruikt 'gewone' potgrond, uit de supermarkt.
        Mijn Northern Light staat ook in zo'n grond en die doet het beter dan de andere dames op lightmix! Ik ga de volgende ronde over een maand starten, zonder lightmix. Die 6-8 weken voeding in de grond make het verschil denk ik

        Grote Groeten

      #34
      Dag 63:

      Welcome to the jungle 1.jpg welcome to the jungle 3.jpg welcome to the jungle 2.jpg

      Aaaarrggghhhh!!!

      Eventjes een snelle update! De dames zitten nu op dag 63, of dag 11 van hun bloei! Ze tonen sinds eergisteren hun allereerste bloeihaartjes en zijn nog eens 10x harder gaan stinken. De tent ruikt echt naar wiet, mango en gras, Z A L I G! Spijtig dat de tent zo klein is, anders zou ik toch overwegen om in die geur te gaan wonen. Zoals je ook kan zien is de kleinste (rechts bovenaan in de 1e foto) niet meer de kleinste... Ik zou het nooit verwacht hebben maar toch supporterde ik stiekem voor de underdog

      Ik heb de eerste dag na het licht omslaan mij vergist bij het voeden en al een dosis bloeivoeding meegegeven. Maar 1 plant heeft hier een heel klein beetje tegen geprotesteerd maar het kon de andere dames geen moer schelen. Ook ben ik de toppen moeten beginnen ombuigen omdat ik mijn licht geen centimeter nog naar boven kan doen! Alles is tot nu toe redelijk vlot verlopen, spijtig genoeg hebben ze het wel wat moeilijk gehad tijdens de vochtige dagen. Ik heb sinds vandaag een nieuwe, grotere ventilator en de LV blijft nu mooi tussen de 50 en 60% terug!

      Ook ben ik begonnen met fan leaves te verwijderen die in de weg van toppen kwamen, hierop reageren ze alle 4 heel goed. Af en toe vergelen er wat bladeren of sterven er wat af maar tot nu toe nog geen rampscenario's!

      Voor de rest verloopt alles goed, ze krijgen om de 5-6-7 dagen water en om de week voeding met dat ik me vergist had.

      Morgen komen er duidelijkere foto's zonder pornolicht!


      Dat was het dan weer voor vanavond, fijne week nog aan iedereen!
      Stay blessed, never stressed

      Comment


        #35
        Hallo Piraat!


        "Ook ben ik de toppen moeten beginnen ombuigen omdat ik mijn licht geen centimeter nog naar boven kan doen!"

        Ook zo niet?
        20190614_174536.jpg
        Ik heb de staalkabeltjes dubbel gedaan zeg maar, scheelt weer een paar cm!
        20190614_174556.jpg

        Spectraboxen wegen niks, met de wat dikkere ty-wraps kom je ook een heel eind. Ik heb wel eens 5 cm speling gehad tussen lamp en plafond! Ze worden niet echt warm, gaat prima.

        Ik ben wel benieuwd naar de foto's met zonder discolicht!

        Grote Groeten!!
        "Alles gaat goed, en anders doe ik wel alsof" - Takketoelli
        "Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen" - Bassie
        "Ajeto" - Buurman en Buurman

        Comment


        • CherryPirate
          CherryPirate commented
          Editing a comment
          Hey Takketoelli, wat ben jij toch een reddende engel! Ik ben t.e.m dinsdag niet thuis maar zodra ik terug ben ga ik het licht eens verhangen. Totaal niet aan gedacht gewoon! Zodra ik terug ben dinsdag komen de foto's er zoals beloofd.

        • Takketoelli
          Takketoelli commented
          Editing a comment
          Graag gedaan!

          Grote Groeten!!

        #36
        65186763_378818096101692_7939256323785359360_n.jpg 64991836_448097629319571_427567683693707264_n.jpg 64994374_339135090068493_6305989666818490368_n.jpg
        Stay blessed, never stressed

        Comment


        • smoker2002
          smoker2002 commented
          Editing a comment
          ziet er goed uit denk dat je ongeveer even ver bent dan ik , ik zit aan 2de week voorbloei bezig
          is dan idd rustig en weinig te melden enkel dat de skittlez sterken dat het niet normaal meer is ze zijn al 10 a 15 cm groter dan de andere ...heb ze naar achteren geplaatst

        • CherryPirate
          CherryPirate commented
          Editing a comment
          Hey Smoker! Het is 18 dagen geleden sinds ik ze op 12/12 heb gezet en de bloeistand op de lamp heb ingeschakeld en ze begonnen hun allereerste bloeiverschijnselen na 9 dagen te vertonen! Bij mij had ik ook een gelijkaardig probleem, de kleinste is enorm gegroeid in de voorbij 2 weken en is nu groter dan alle andere dames.

          Geen nieuws is goed nieuws allesinds als het op wiet kweken aankomt! Het gaat zeker en vast een deftige oogst worden allesinds, hopelijk voor jou ook!

        • smoker2002
          smoker2002 commented
          Editing a comment
          staan vandaag kop 14 dagen op 12/12 en sedert 2 dagen ook al bloei verschijnselen
          laten we hopen op een deftig oogst

        #37
        vergeling 2.jpg vergeling.jpg

        Hier is ze dan, ons eerste zorgenkindje!

        Eergisteren merkte ik al dat ze heel lichtjes geel begon uit te slaan maar vandaag merk ik dan dan toch dat het wat is verergerd. Ik heb de 4 dames water/voeding gegeven op dinsdag, ze kregen allemaal 1.5 ml Plagron Terra Grow en 2.5ml Terra Bloom. Als de plant eventueel nog extra stikstof moest bijkrijgen hoe doe ik dit dan het best? Wachten tot ze nog eens voeding moet krijgen of zodra de grond droog genoeg staat?

        Verder zijn ze alle 4 sinds zondag echt gaan bloeien, ze zijn niet meer gegroeid en zijn nu allemaal vette toppen aan het aanmaken . Zondag update ik eventjes het kweekverslag weer met nieuwe foto's van de dames.
        Stay blessed, never stressed

        Comment


        • CherryPirate
          CherryPirate commented
          Editing a comment
          Hey Takketoelli,

          Ik merk wel dat er meerdere zijn op het forum met een gelijkaardig probleem. Kan een stikstofoverschot ook gele bladeren veroorzaken? Dan krijgen ze de hele week alleen afgezuurd water tot ik merk dat ze het wat beter doet. Bedankt voor de tips!

        • Takketoelli
          Takketoelli commented
          Editing a comment
          Gele bladeren met groene nerven. Kijk maar eens bij mijn verslag, daar zie je duidelijke fotos. Vooral die nog aan de plant zitten

        • CherryPirate
          CherryPirate commented
          Editing a comment
          Hey Takketoelli,

          Je hebt inderdaad gelijk, twee van de dames vertonen typische verschijnselen van een teveel aan stikstof, morgen gewoon afgezuurd water geven en dan nog een paar weken tot ze weer verbeteren!

        #38
        Gele bladeren is bijna altijd een tekort aan groeivoeding of een teveel aan water.

        nb of te vroeg bloeivoeding
        ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~ BuitenQweeksels ~

        Comment


          #39
          Hey Cherrypirate,

          Geel wordende bladeren hoeft niet per definitie een stikstof probleem te zijn. Veel planttekorten kenmerken zich in het begin door vergeling van het blad. Fosfortekort kenmerkt zich in een vroeg stadium bijvoorbeeld ook door vergeling van bladeren en het paars worden van de stelen of nerven. Omdat de plant al een tijdje in de bloei zit en een plant dan meer doet met Fosfor dan met stikstof, is het misschien (ook) een fosforprobleem. De hoeveelheid voeding die je meegeeft valt ook mee, is dit op 1 liter water?
          Voedingstekorten kunnen ontstaan door het te veel bewateren van de plant, het te weinig voeden van de plant of een foutieve pH waarde. Ik dus eerst de pH goed controleren, daarna de EC/voedingswaarde en als je daar niet wijzer van wordt iets meer voeding geven.

          Groeten,

          Comment


          • exmember47012
            exmember47012 commented
            Editing a comment
            Goedemorgen Cherry,

            Op je foto's hierboven zie ik niet de groene waslaag die je bij stikstofproblemen kan krijgen. Ik zie een redelijk gezond ogende plant. Over het algemeen heeft de plant ook een goede kleur. Zou je wat nieuwe foto's willen plaatsen? Als het eventuele tekort zich boven in de plant uit vind ik stikstof ook aannemelijk. Stikstof is mobiel en dat zou betekenen dat de onderste planten het eerste en het meeste last zouden ondervinden hiervan.
            Als je te vroeg bent begonnen met bloeivoeding kan dit zich uiten in problemen met ijzer. IJzer en Fosfor werken elkaar tegen als er van de een te veel wordt gegeven. Stikstof en ijzerproblemen uiten zich op soortgelijke wijze, alleen ijzer is immobiel en uit zich dus als eerst boven in de plant, bij nieuwe plantdelen. Terwijl oud blad groen blijft. Vaak zijn de nerven dan ook wat groener op de oude bladeren, als het om een ijzerprobleem gaat.
            Zonder nieuwe foto's is het wel wat lastig, dus als je die zou posten komen we vast verder. Toch moet ik zeggen dat je plant er niet zo slecht uitziet, het is waarschijnlijk goed op te lossen.

          • Takketoelli
            Takketoelli commented
            Editing a comment
            Lastig dit he? Je weet dat het aan de voeding ligt maar wat????
            Ik heb er ook enorm veel moeite mee om de juiste diagnose te stellen zeg maar. Dus ik lees graag mee, ik zit een beetje met dezelfde voedingsperikelen...

            Bedankt voor alle info Plagron!

          • smoker2002
            smoker2002 commented
            Editing a comment
            ik zit ook met zelfde probleem mijn auto's enkel maar groene bladeren en bloeien en in mijn binnen kweek doe ik juist het zelfde en heb altijd problemen volgende binnen kweek ook eens auto's zetten mss zal ik die wel groen kunnen houden zoals ik buiten doe

          #40
          tekort 3.jpg tekort 4.jpg tekort 2.jpg tekort 1.jpg
          Hier een kleine update van de dames:

          De 2 bovenste foto's zijn de Somango XLs en de onderste is onze Royal Domina. 2 van de dames hebben ook hier en daar al wat ambere stampers (ik vermoed dat dit door het voedingstekort is). Ondanks het voedingsgebrek/overvloed blijven ze wel alle 4 koppig hun toppen aanmaken. Ze zijn gisteren nog gespoeld geweest met afgezuurd water (pH 6.3 en EC 0.5) en sinds deze ochtend is het klauwen compleet verdwenen, ook is de was-achtige glans totaal niet meer te spotten.

          Ik heb de bladeren die meer dan 50% aangetast waren van de planten gedaan omdat ze dan toch al te ver weg zijn. Sorry voor de kwaliteit, mijn camera werkt echt niet graag mee wanneer het nodig is

          Alvast bedankt voor de reacties!
          Last edited by CherryPirate; 4 July 2019, 15:28.
          Stay blessed, never stressed

          Comment


            #41
            de klauw.jpg



            Eindelijk heb ik die irritante klauw kunnen vastleggen! Ik heb sinds gisteren bijna geen verandering gemerkt in de bladeren. Sorry voor het licht, ik durf de dames niet zo goed zomaar te verhuizen, vorige keer brak ik een stengel in twee met ze terug in de tent te zetten, gelukkig was het niet iets dat wat plakband niet kon fixen.
            Last edited by CherryPirate; 4 July 2019, 16:58.
            Stay blessed, never stressed

            Comment


            • CherryPirate
              CherryPirate commented
              Editing a comment
              Okay, dan weet ik dat ik daar al niet meer op moet letten tenzij het erger wordt. Elke plant krijgt al sinds week 3 1L water om de 3-7 dagen afhankelijk van hoe droog de bodem staat dus ze hebben zeker en vast nooit te veel gekregen. Ik heb echt geen idee van wat de oorzaak zou kunnen zijn behalve dat ik te weinig voeding heb gegeven en dan nog eens een week te vroeg ben begonnen met bloeivoeding.

            • CherryPirate
              CherryPirate commented
              Editing a comment
              Ik kan er echt niet meer aan uit... De RD heeft het meeste schade en toch blijft ze gewoon lekker voortbloeien. Als er een serieus tekort/overschot was zou ze toch gewoon stoppen met toppen aanmaken of ben ik daarin verkeerd?

              Ik heb ze al de hele kweek altijd al hun voeding gemengd in een 1L fles (per plant, dus 1 fles per plant) en daarin doe ik dus de basisvoeding en dan nu de green sensations samen. Doe ik iets verkeerd met het voeden zelf?

            • Takketoelli
              Takketoelli commented
              Editing a comment
              Ik denk dat je beter wat vaker en wat minder water kunt geven, en iets meer voeding denk ik toch...

              En nog geen green sensation! Volgens mij zijn je planten daar nog niet ver genoeg voor, die is voor de laatste weken bloei.
              Doe je nog ph meten voedingswater?

            #42
            blad 2.jpg blad 1.jpg

            Een close-up van de bladeren die ik zo van de plant kon trekken.
            Stay blessed, never stressed

            Comment


              #43
              aargh matey!

              Daar zie je duidelijk dat de voeding egaal word weggetrokken uit de bladen. Ze stonden ook niet zozeer bol door overschot maar eerder door teveel water of er zouden andere problemen wezen..
              Ad usum proprium!

              Comment


              • CherryPirate
                CherryPirate commented
                Editing a comment
                Hey Ganja!

                Ik begin meer en meer te twijfelen aan mijn pH meter, toch maar eens een nieuwe aanschaffen morgen lijkt me het beste. Zou ik het beste blijven bloeivoeding/green sensation geven of een week afspoelen?

              #44
              Een groene zondag:




              Dame 1.jpg dame 2.jpg dame 3.jpg dame 4.jpg

              Aaaaaaaarrrrrrrrrrggggggggghhhhhh landrotten!

              Eindelijk kan ik wat mooie foto's beginnen maken van de toppen! De 3 bovenste foto's zijn de Somango XLs en de onderste dame is de Royal Domina. De topproductie is nu in volle toeren aan de gang bij ze alle 4 en ze ruiken al overheerlijk. Echt veel vergeling zie ik niet meer, wat de vergeling veroorzaakt blijft mij ook nog een raadsel. Misschien ligt het probleem aan mijn pH meter? Ik blijf allesinds al verder zoeken!

              Morgen eens kijken wat de pH/EC waardes van het overgebleven water in de tray zegt, ik zou echt geen flauw benul hebben wat het probleem nog zou kunnen zijn. Zolang het niet blijft verergeren ga ik er ook geen probleem van maken, als ik maar een jointje eruithaal ben ik al heel tevreden!

              Een paar top-foto's:

              dame 1-1.jpg dame 2-2.jpg dame 3-3.jpg dame 4-4.jpg
              Sommige van de dames beginnen al amberen haartjes te krijgen, de trichomenproductie is ook goed op gang aan het komen en de toppen zijn stilaan aan het aandikken. Ze ruiken allesinds al verdomd lekker! De eerste 3 foto's zijn de Somango's en de laatste is de Royal Domina. De RD zou een week voor de Somango's klaar moeten zijn, ze is allesinds al goed op weg.

              De Somango's gaan ook echt kanjers worden als ik het zo zie, heel dicht op elkaar groeiende toppen en ze blijven maar precies toppen aanmaken. Binnen een paar weken kan het gewicht-gokken beginnen! Ik blijf de dames allesinds verder zo goed mogelijk verzorgen en verder mijn Google-fu oefenen.

              Een fijne week voor iedereen!
              Stay blessed, never stressed

              Comment


                #45
                Altijd fijn als problemen zich vanzelf oplossen. Nu hopen dat het ook zo blijft. Aan de foto's te zien gaan ze in ieder geval best lekker
                - Kweekverslag: Circulair kweken, let's GrOw greener
                - Bouwverslag: Kweekkast met klein budget

                Comment


                • CherryPirate
                  CherryPirate commented
                  Editing a comment
                  Maakt mijn leven al een pak gemakkelijker! Alle 4 eens 2L ipv 1L water gegeven vandaag en de afdruip in de tray gecheckt, allemaal tussen de 6.2 en 6.5 pH dus aan het zuurgehalte van de bodem ligt het ook al niet!!!
              Bezig...
              X