Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Back to the future Haze run

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  #76
  Update: Met de trein zou je er al zijn ...

  Afgelopen weekend heb ik het net afgespeurd naar een snelle leverancier van de CalMag die ik zo dringend nodig heb en heb die meteen besteld. Krijg ik vandaag de melding dat niet alles van mijn bestelling op voorraad is en ze het pas vrijdag zullen binnen hebben! Op hun site stond het als 'in voorraad' En als zij het pas binnen hebben op komende vrijdag, is het pas bij mij geleverd op de daarop volgende dinsdag, da's meer dan een week! K*tzooi! Mijn dames kunnen zo lang niet wachten! Zelfs als ik er met de trein zou omrijden, was het sneller geweest!


  Gelukkig gaat het in de tuin wat beter. De dames hebben het lekker naar hun zin sinds de verhuis en zijn me aan het belonen met uitbundige groei. Als het licht aan ging vandaag, kreeg ik dit te zien, ik werd weer helemaal rustig

  image_345708.png image_345709.png

  Ben dan maar naar boven gegaan op de logeerkamer met de vier dames

  Ze beginnen het tentje nu wel mooi te vullen en naast het Calcium probleem, zien de dames er goed uit.

  -IMG_2688.jpg-IMG_2691.jpg

  Dit is de week waarop ik m'n scrognet moet installeren, en het Calcium probleem moet zien op te vangen. Eind deze week moet de klok naar 12/12.
  Maar met die k*tlevering dat op zich laat wachten, heb ik wel een probleem nu...
  Effe 't net weer afschuimen voor een nieuwe bestelling ....


  Buiten is alles geoogst wat kon geoogst worden. Nu is het nog wachten op n Haze plantje. Die heeft nog wel even nodig zo te zien ....

  -IMG_2681.jpgIMG_2682.jpg

  Een deel van de oogst staat ondertussen te curen in de kast. Toen ik de weckpotten ging halen uit de kelder, stootte ik op 2 oude bekenden

  -IMG_2693.jpg

  Splinternieuw want dat waren mijn reserve lampen van m'n oude kweekhok

  Zij die het net gaan afspeuren naar CalMag, groeten u!

  Groentjes!
  > Back to the future Haze run <

  < Kweek Down Memory Lane >

  Comment


  • OudHollander
   OudHollander commented
   Editing a comment
   Nee, het lijkt erop dat de kweekgoden (bestaan die wel ) me niet gunstig gezind zijn deze kweek
   Maar je hebt gelijk kweek0r: het glas is halfvol, of beter: de tent is halfvol

   Ik kreeg deze morgen bericht dat het flesje CalMag (dat ik gisteren in alle paniek heb bijbesteld) vandaag zal arriveren. Deze namiddag kan ik er al meteen de eerste beurt van geven aan de dames, ze zullen in hun nopjes zijn

   Gisteren en vandaag heb ik ze een sterke bladvoeding gegeven (EC2.0) in de hoop zo een beetje het tekort af te remmen (Plagron Terra Grow kan je ook als bladvoeding gebruiken, zo wordt het sneller en directer opgenomen door de plant)

   En ik heb geluk dat ik inderdaad al eens geoogst heb, maar die rokertjes zijn nog niet klaar. Eerst curen dus binnen minstens 2 tot 3 weken weet ik of het een goed kweekje was

  • Takketoelli
   Takketoelli commented
   Editing a comment
   Inderdaad zeg, dat is nieuw voor mij!

   Kopietje Plagronsite:
   Kan ik Terra Grow ook op mijn planten sproeien?
   Ja, dit kan. Als je zo snel mogelijk een voedingstekort in de groeifase wilt oplossen, bijvoorbeeld omdat je bladeren te geel zijn, kun je Terra Grow op de bladeren sproeien. Gebruik maximaal 2 ml per liter.

   Bedankt weer

  • OudHollander
   OudHollander commented
   Editing a comment
   Blij dat ik je wat kon bijbrengen Takketoelli
   Ik wist niet dat het op hun site stond (ik heb die info van Plagron zelf van toen ik een probleempje had met n van mijn buitenplanten)
   De dosis die ik gegeven heb is iets sterker dan wat ze via de Blumats krijgen. Plagron had me toen geadviseerd dezelfde oplossing te gebruiken, dus die max 2ml/L heb ik aan mijn laars gelapt)

   Het is moeilijk om te controleren wie wat heeft gekregen sinds ze alle vier aan dezelfde Blumat reservoir hangen. Zodra mijn bestellingen binnen zijn, kan ik ze splitsen en elk hun eigen samenstelling geven. Weliswaar nog steeds via Blumat, maar elk op eigen reservoir(tje)

  #77
  Update: een kweek waar Murphy trots op zou zijn!

  Jaja, het kan niet op! Je kent em wel, die wet van Murphy, toch?

  Had ik een MABO automatische brandblusser besteld en die kreeg ik vandaag toegestuurd.
  Ik herinnerde me nog dat iemand op dit forum had gezegd goed op de houdbaarheidsdatum te letten dus dat is meteen wat ik deed als ik de doos opende. En ja hoor, je kon het al raden: de MABO was gemaakt in 2015 en had nog een garantie tot 2025

  IMG_2715.jpg

  Godverdevloekendekutbullshitmiljaardedju!


  €125 voor zo'n brandblusser is niet niets. En dan krijg je een exemplaar dat al aan 60% (en binnen enkele maanden 50%) van z'n levensduur zit. Sjonge jonge wat een geklooi weeral

  Dan maar mailtje gestuurd om tot een oplossing te komen. Ik ben benieuwd naar de reactie.

  Dit verslag gaat al lang niet meer over de planten, want die gaan uitstekend, maar over al het geklooi er rond ...

  Ah ja, een mens zou zich te snel gaan vervelen, toch?


  To be continued ...

  Groentjes!
  > Back to the future Haze run <

  < Kweek Down Memory Lane >

  Comment


  • Flip Hasjkip
   Flip Hasjkip commented
   Editing a comment
   Mag ik vragen waar je de Mabo hebt gekocht ? Ik kreeg er 1 van Bol.com met een kortere levensduur, die vertelden mij dat er verkeerde stickers waren geplakt. Kul verhaal natuurlijk..

   Takketoelli Mabo automatisch is nu 85 €, de granaat 70 €. https://www.brandblussercentrale.eu/...-brandblusser/

  • OudHollander
   OudHollander commented
   Editing a comment
   Ik kocht em bij desjop.nl Flip Hasjkip
   €125 BTW inclusief en geen verzendkosten.
   Bij brandblussercentrale is hij in de aanbieding blijkbaar, normaal kost ie daar evenveel. Ik had die ook gecheckt bij mijn aankoop en toen was die aanbieding niet actief

   Toen ik zocht waar ik hem het goedkoopst kon kopen, kwamen ze allemaal ongever op hetzelfde bedrag uit. De ene vermeldt wel of geen BTW, bij de andere komen er torenhoge verzendkosten bij, etc.. Allemaal kwamen ze rond de €125 uit.

   Maar dat verhaal van verkeerde etiketten zou ik echt niet aanvaarden, wat een larie! Terugzenden of compensatie!

  • Takketoelli
   Takketoelli commented
   Editing a comment
   Dankewel Flip!
   Zo goedkoop ben ik ze nog niet tegengekomen

  #78
  UPDATE: De spanning is te snijden!

  Ik heb zo ’t gevoel dat Murphy z’n inspiratie op geraakt is en hij op punt staat te vertrekken. … Tijd voor eens een echt verslag, eentje over de planten deze keer, toch?

  Oh ja, voor ik het vergeet: vandaag is uiteindelijk de vertraagde fles CalMag van ATA toegekomen,.. rijkelijk te laat want ik heb die andere CalMag al gebruikt. Die mag je volgens de instructies maar n keertje per week gebruiken. Het zal dus nog een weekje duren voordat ik deze van ATA zal beginnen gebruiken.
  Ik was vooral benieuwd naar de aanbevolen hoeveelheid en wat blijkt? Er staat op de fles dat je van 0.1ml per liter tot 1ml per liter mag doseren… Da’s een speling met factor 10!

  De EC stijgt ook gevoelig met het toevoegen van CalMag dus nu vraag ik me af hoe ik best te werk ga:

  1. Moet ik de basisvoeding doseren volgens schema van Plagron en dan met CalMag de EC verhogen tot aanbevolen EC waarde?
  2. Of moet ik de EC op de aanbevolen waarde brengen d.m.v. het verhogen van de basisvoeding, zoals gewoonlijk, en dan de CalMag er nog eens bovenop doen (waardoor de EC dus een stuk hoger zal liggen)

  En de frequentie is me ook niet helemaal duidelijk. Op die ene fles staat duidelijk “eens per week” maar op de fles van Atami ATA staat alleen dat ik het moet toevoegen aan het voedingswater maar niet of dat bij elke beurt is of niet ….

  Dus als iemand me iets kan adviseren qua dosering en frequentie van CalMag, dan hoor ik het graag

  Oh ja … over de plantjes dus …

  Op het calcium probleem na doen ze het alle vier uitstekend. Hun blaadjes klauwen niet meer zoals ze in het begin deden. De verhuis heeft ze duidelijk deugd gedaan want ze zien er over ’t algemeen gezonder uit. Blaadjes staan omhoog, kleur zit goed en ook de geur is aangenaam. De temperatuurschommelingen en de hoge vochtigheidsgraad in de garage had dan toch een negatieve impact op de planten. Maar daar zijn ze nu dus vanaf gelukkig.

  De LV ligt gemiddeld rond de 50% als het licht aan is. In de donkere uren kan die oplopen tot soms 70% 75% maar da’s maar heel kort, de afzuiging staat zo ingesteld om die piek in vochtigheid op te vangen. Zo is er een piek op ongeveer een half uur nadat de lampen uit zijn gegaan en op ongeveer een uur voordat ze terug aan slaan. Op beide momenten slaat de afzuiging aan om de vochtigheid af te drijven.

  Screen Shot 2019-10-31 at 20.50.28.png

  De temperatuur ligt rond de 24C rond de potten en 22C in het bladerdek, beide in de schaduw gemeten.

  Als de afzuiging afslaat, stijgt de temperatuur tot ongeveer 26C maar die temperatuur wordt pas bereikt vlak voordat de afzuiging weer aanslaat. Deze programmatie heb ik heel doelbewust gekozen. De afzuiging staat namelijk 45 minuten aan en 15 minuten uit. Tijdens die drie kwartier wordt al de overtollige warmte en het vocht afgezogen. In het laatste kwartier, slaat de afzuiging dus af waardoor de temperatuur licht stijgt. De planten verdampen dan in dat laatste kwartier ietsje meer water en dat wordt dan meteen weer afgezogen zodra de afzuiging weer aanslaat. Op die manier geef ik even een kleine korte boost in warmte om zo wat extra vocht af te drijven. De LV en temperatuur blijven mooi stabiel op die manier met maar 2C stijging in dat kwartiertje.

  Mocht ik tijdens de bloei een stijgende LV krijgen, kan ik de tijd dat de afzuiging aanstaat nog verlengen om de LV te doen zakken. Desnoods kan ik de afzuiging voor de volle 100% van de tijd aan laten staan. Ik zit dus nog niet aan het plafond qua mogelijkheden om de LV te doen zakken en heb nu nog een 25% speelruimte achter de hand voor mocht dat nodig blijken.

  Wat het calcium probleem betreft, hebben ze nu alle vier een calcium boost gekregen. Gezien de fabrikant van de LED verlichting ook al aangaf dat men meer calcium en magnesium dient toe te dienen dan doorgaans het geval is, dacht ik beter preventief dan reactief te werk te gaan. Dus hoewel er maar 2 van de vier planten tekenen vertoonden van een tekort, heb ik ze toch allemaal calcium bij gegeven.

  Voortaan kan ik elke plant van de juiste balans voorzien qua voeding. Bij de start zaten ze alle vier op dezelfde reservoir. Ik wist toen al dat dit lastig kon gaan worden als n van de planten een specifieke behandeling nodig had. Nu met dat calcium tekort dat opdook bij 2 van de 4 planten, was het duidelijk dat ik deze ontwerpfout moest herstellen. Elke plant moest op hun eigen individuele reservoir komen.
  Extra Blumat slangetjes en kraantjes en ander prul besteld en aan het knutselen gegaan daarmee. Uit de Action heb ik vier van die 5L bakjes gaan halen voor €1.29 ’t stuk. En na enkele uren knutselen en vloeken later, heeft elke plant nu haar eigen reservoir. De toevoer kan ook voor elke plant afzonderlijk worden toegedraaid. En dat is ook nodig want ik gebruik de Blumats nu op een andere manier. Hoe ik ze precies gebruik, zal ik proberen uit te leggen in n van mijn volgende posts. Ik ben al even bezig met die post te schrijven en te illustreren, dus ooit komt ie d’r wel

  Vanaf een camera kan ik het peil checken van de reservoirs. En met mijn vernuftig labelsysteem zie ik meteen welke reservoir voor welke plant is, ook in het donker, zonder een naam/etiket te moeten aflezen

  Screen Shot 2019-10-31 at 19.51.45.png

  De LST heb ik een dag of 3 ongemoeid gelaten. Ik wilde dat de planten hun scheuten lieten zien. zo kon ik zien of het bladerdek een beetje gelijk uitkwam. Eind deze week zou ik het scrognet moeten gaan ophangen. Maar in heb besloten dat vandaag al te doen.
  Dus i.p.v. LST te doen, heb ik de spanning erop gezet door het scrognet te installeren en over de planten te plaatsen. Die handeling op zich is al stressvol genoeg dus hier mogen ze nu een dagje van bekomen.

  Ik ben van dit beeld

  Screen Shot 2019-10-28 at 17.42.48.png

  Naar dit beeld gegaan:

  Screen Shot 2019-10-31 at 19.50.59.png

  Nu is het wachten tot de scheutjes terug recht komen te staan. Dan kan ik ze terug onder het net duwen en zo de oppervlakte benutten. Gezien de opstelling van de tent, kan ik er geen 360 omheen, de hoek rechtsachter is daardoor op dit moment vrij moeilijk bereikbaar voor mij. Die zal ik dan ook het minste kunnen begeleiden of sturen. Hetzelfde geldt voor helemaal achteraan. Bij het scroggen zal ik dus vooral naar de bereikbare delen toe werken en de onbereikbare delen beetje links laten liggen. Ik besef dat dit een vermindering is van de totale beschikbare oppervlakte, maar dat zal allemaal nog wel meevallen want we hebben het hier over de buitenranden

  IMG_2722.jpg

  De klok staat nog niet op 12/12. Dat zal dit weekend gebeuren. Ik wil ze eerst een beetje van de spanning van het scrognet laten bekomen. En na een paar dagen zullen we erin vliegen met de bloei in te zetten.

  De spanning is dus te snijden

  Groentjes!
  > Back to the future Haze run <

  < Kweek Down Memory Lane >

  Comment


  • Rreppellsteeltjam
   Rreppellsteeltjam commented
   Editing a comment
   Hij bedoelt de ph, de ec ligt ook aan hoe oud/groot je plant is, maar jij zit op aarde h...vergeet dat niet! aarde buffert de voedingsstoffen en hydro niet.

   Doe eerst de cal/mag en dan de basisvoeding, begin met lage dosering en niet vergeten dat het op aarde even kan duren voor je resultaat ziet.

  • Takketoelli
   Takketoelli commented
   Editing a comment
   Als EC leek zou ik voor optie 2 gaan, zo raadt Plagron het ook aan bij gebruik Green Sensation. Meen ik ooit zo gelezen te hebben. Hier heb ik helaas geen ervaring mee, de EC horde moet ik nog nemen

   Met de CaMg had ik precies hetzelfde, ik zat met een acuut probleem, dus ik heb de eerste keer volle dosering gegeven, daarna de helft per liter. Nu geef ik 1x per week halve dosering. Hetzelfde geldt bij mij voor de N toevoegen. Proefondervindelijk.

   Ze zien er inderdaad gezonder uit OudHollander!

   Dat is iets waar ik ook nog mee ga spelen, goeie. Ik heb het over de aan en uitschakelen van de afzuiging. Daar heb ik nog niet aan gedacht om dat in te zetten voor temp en of perikelen

   Je gaat toch niet de Blumats degraderen tot ordinaire druppelaartjes he? Ben nog steeds benieuwd!

   Grote Groeten!!

  • OudHollander
   OudHollander commented
   Editing a comment
   SweetMango zoals jij het beschrijft, doel je op de pH en niet de EC. de pH meet de zuurtegraad van je water/grond. Als je pH te hoog of te laag is heeft dit inderdaad invloed op de opname van de voeding. Er kunnen dan tekorten en blokkades voorkomen, helemaal correct.

   Met de EC te meten, meet je de hoeveelheid voeding dat in je water zit (eigenlijk de elektrische geleiding ten gevolge van toevoeging van zouten in het water, maar da's te technisch )
   Het schema dat ik volg, raadt een EC van 1.95 aan. De EC verhogen of verlagen doe je dus door meer of minder voeding in je water te doen. Dus om de EC aan te houden dat aanbevolen wordt, moet ik spelen met de hoeveelheid voeding. Maar CalMag verhoogt ook de EC omdat je voeding toevoegt. Dus mijn vraag was of ik naar de juiste EC streef d.m.v. de basisvoeding te verhogen of d.m.v. de CalMag toevoeging.

   Maar goed, omdat Rreppellsteeltjam en Takketoelli beide de optie kiezen die ook mijn buikgevoel aangeeft, heb ik dus de neiging om die piste dus te volgen. Ik heb dat ook ergens gelezen Takketoelli van die Green Sensation. Op de fles staat het niet maar ik dacht wel in de FAQ op hun website.

   Nu heb ik bij wijze van test beide opties genomen

   Bij n plant heb ik de EC eerst naar 1.95 gebracht met de basisvoeding en er dan CalMag bovenop gedaan. De EC was daar 2.32
   Bij een andere plant heb ik gewoon basisvoeding gegeven en dan de CalMag erbij. De EC kwam nog net iets te laag uit en heb dan basisvoeding bijgegeven tot de EC op 1.95 kwam.

   We zullen zien wat het geeft. Ik moet echter nog even wachten tot resultaat want ik kweek inderdaad op aarde en heb dus te maken met die buffer.

   Voor wat betreft de Blumats en dat hele verhaal zal je nog even moeten wachten Takketoelli, dat is een verdomd uitgebreide post aan het worden

  #79
  UPDATE: Wintertijd? Zomertijd? Bloeitijd!

  Ik lig helemaal niet wakker van die hele heisa rond de overgang van zomertijd naar wintertijd. De overgang van groeitijd naar bloeitijd interesseert me veel meer
  En ten huize OudHollander begint de bloeitijd dit jaar op 1 november. De klok staat dus op 12/12 sinds vandaag. De dames konden uitslapen want ze kregen een extra lange nacht deze keer.
  Ik moet wel nog even monitoren hoe ’t nu zit de LV en temperaturen in de langere donkere periode en zo nodig de klok van de afzuiging bijstellen.

  Voorlopig zitten we nog steeds met mooi weer:

  Lichturen:
  24C rond de pot in de schaduw.
  22,5C in het bladerdek
  55% LV

  Nachturen:
  20C rond de pot
  19C in het bladerdek
  65% LV

  Kamertemperatuur: 20C
  Buitentemperatuur: 13C

  De lamp hangt op 50cm boven het scrognet. Er wordt 45cm aanbevolen maar zo geef ik ze elke dag de kans om te groeien zonder meteen te dicht te komen bij de lamp. (had in het begin een beetje last van light-bleaching omdat de lamp dat tikje te dicht hing)

  Veel stress van het scrognet lijken ze niet echt gehad te hebben. Toen vandaag het licht aan ging, zag ik de scheutjes alweer vrolijk boven het net.

  Screen Shot 2019-11-01 at 20.59.48.png
  (klik voor grotere foto)

  Ze waren nog niet genoeg gegroeid om ze alweer onder te dompelen (de gaten in het net zijn vrij groot), dus ik wacht nog even tot vannacht of morgen. Dan gaan de scheutjes terug onder het net.
  Ik ben benieuwd welke groeispurt ze nu nog zullen maken. Toen ik vannacht het scrognet nog eens aanschouwde, besefte ik dat ik beter niet te lang kon wachten met de omschakeling naar 12/12. Het viel me op dat ik eigenlijk al redelijk wat top-plaatsen heb, verspreid over het net. Vandaag heb ik er een foto van genomen toen alle kopjes terug omhoog stonden.

  IMG_2726.jpg
  (klik voor grotere foto)

  Nog niet alle topjes zijn even hoog, ze reiken nog niet allemaal tot aan het net. Maar dat komt wel in de komende dagen als ze hun groeispurt inzetten. Pas als ze daarmee klaar zullen zijn, zal ik de topjes vastbinden aan het net. Misschien hier en daar al eventjes om de weg aan te geven, maar voorlopig laat ik ze nog even sprinten.

  IMG_2732.jpg
  (klik voor grotere foto)

  Van overschakeling van voeding is natuurlijk nog geen sprake, dat komt pas als ze pruikjes hebben. Dit zijn overigens de enige vrouwen ten huize OudHollander dat toegelaten worden om pruikjes te groeien
  Ik hou ze wel nauwgezet in de gaten i.v.m. dat calciumgebrek. Ik vermoed dat het vooral te maken had met de overschakeling van pH- Het tekort is beginnen optreden na enkele waterbeurten met de nieuwe pH- die vooral fosforzuur bevat. Blijkt dit een impact te kunnen hebben op de calciumopname. Zodra ik terug geswitcht ben naar de Lemon Kick zijn de symptomen afgenomen. Ik was toen nog in afwachting van de CalMag toevoeging. De symptomen van dat tekort zetten zich ondertussen in elk geval niet meer verder dus dat is al een goed teken. Hopelijk blijft het bij dit ene probleempje… time will tell …

  Groentjes!
  > Back to the future Haze run <

  < Kweek Down Memory Lane >

  Comment


  • Rreppellsteeltjam
   Rreppellsteeltjam commented
   Editing a comment
   Mja, maar je schrijft zelf dat dat door pH fluctuaties komt en dat je die niet hebt gehad, maar wel teveel water vanwege klauwen en hangend blad!!
   toch!?

  • QnQ
   QnQ commented
   Editing a comment
   Maar met de kennis van nu . . .


  • OudHollander
   OudHollander commented
   Editing a comment
   Klopt Rreppellsteeltjam, da's de diagnose dat ik heb gesteld. Aan de foto's is duidelijk te zien dat het om een calciumtekort gaat. Die conclusie trok ik en had ik gepost. Niemand sprak me tegen want de foto's zijn duidelijk. Alleen over de oorzaak ervan ben ik niet zeker. Ik weet dat de oorzaak van calciumtekorten vaak komt door pH schommelingen. Maar die schommelingen heb ik niet gehad, dus daarvan kan het calciumtekort niet komen bij mijn tuin, denk ik dan.

   Toeval wil dat die tekorten zich zijn gaan vertonen vlak nadat ik van pH- samenstelling was veranderd. Door terug te switchen naar een niet fosfor gebaseerde pH- stopten de symptomen met verspreiden. Dat was nog voor dat ik een CalMag boost heb gegeven.
   Ik zou graag de oorzaak kennen van dat calciumprobleem, zo kan ik het in de toekomst vermijden. En of dat klauwen en hangend blad er iets mee te maken had, weet ik niet ...

  #80
  Net komt wel vol hoor. Je mag de takken ook over elkaar heen binden als dat straks nodig is.
  Er kom misschien nog wel 20cm of meer bij
  Howto: meerdere foto's uploaden en tussen je bericht plaatsen

  ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~BuitenQweeksels ~

  Comment


  • OudHollander
   OudHollander commented
   Editing a comment
   Hehe, dat het net zal vol geraken ben ik redelijk gerust in De uitdaging zal zijn om het niet uit de hand te laten lopen

  #81
  H, alweer een week geleden!!
  maar even wakker schudden dan!

  HUISHOUDELIJKE MEDEDELING:

  OudHollander is hier al een week niet geweest!
  Dat komt omdat hij op kooljacht is gegaan!!

  Het gaat hier om actieve kool, dus let op!!

  Anders dan de passiefe kool, zoals bloemkool/witte kool/spitskool en boerenkool, blijft de actieve kool niet op 1 plaats, hij verplaatst zich continue!!!!!

  U begrijpt dat hierdoor het een en ander wat langer duurt, die rotkrengen blijven gewoon niet stil liggen!!!

  Een zakje vullen kost al gauw enkele weken!!

  OudHollander kan het verslag dus even niet bij houden!

  Zodra hij terug is uit siberie ( ja, daar leeft de actieve kool), zal hij, na ontdooiing, het verslag weer voortzetten!!!!

  Vriendelijke groet, de concirge!!

  Zo, en nu afwachten!

  Comment


  • kweek0r
   kweek0r commented
   Editing a comment
   Ja ik miste hem ook al!

   Hopenlijk is alles goed met hem.


  #82
  Ben ik de enige die zich inmiddels wel een beetje zorgen aan het maken is?

  Kweek #2: De tweede ronde: White Widow & Sensi Star
  Kweek #1: De race naar resultaat met een minimaal budget

  Comment


  • Remco
   Remco commented
   Editing a comment
   Yup ik ook , het is maar stilletjes hier !!

  • Rreppellsteeltjam
   Rreppellsteeltjam commented
   Editing a comment
   Binnenkort maar een damper-alert laten uitgaan dan!?

  #83
  Ben ook wel benieuwd. We kunnen niks anders doen dan geduldig afwachten.
  Last edited by ganjagast; 22nd November 2019, 16:34.
  Ad usum proprium!

  Comment


   #84
   Hoi iedereen

   Vooreerst mijn excuses omdat ik zo lang niet online ben geweest!
   Bedankt voor jullie berichtjes, ik wist niet dat ik zou gemist worden op dit forum ...

   Ongeveer een maand geleden kreeg mijn vrouw zeer slecht nieuws van de dokter waardoor ons leven op z'n kop is gaan staan. Om de zeer agressieve kanker te slim af te zijn, moesten alle hens aan dek gebracht worden en onze prioriteiten verlegd worden. Ik kom er niet meer aan toe om in de studio aan de pc te gaan zitten, en dus ook niet op dit forum. Mijn excuses... In de eerste week van januari moet ze nog een keertje onder het mes, hopelijk voor de laatste keer, en dan is het bang afwachten of we de strijd aan het winnen zijn.

   Begin januari is ook de moment waarop de oogst zou moeten plaatsvinden van mijn tentje. Ik vrees alleen dat ik daar niet toe zal komen.
   Met de tent ging alles goed tot ongeveer een week geleden. Omdat ik er niet mijn volle aandacht bij ben, ben ik op automatische piloot overgeschakeld en ben ik het Plagron voedingsschema blijven volgen. De planten zagen er gelukkig goed uit en alles ging als een trein. Tot vorige week dus. Toen trok ik de tent open en zag een aantal oranje bladeren (zie foto's). Dit is bij n van de Amnesia Haze planten, de andere Amnesia heeft er voorlopig geen last van. De Royal Domina begint ook bleke bladeren te vertonen. Ik kan momenteel jammer genoeg niet de tijd nemen om een langdurige en doorgedreven diagnose te stellen want het lijkt niet op iets voor de hand liggend.

   Ik zal wat foto's plaatsen voor de liefhebbers van de afgelopen week.
   Mochten er mensen zijn die een idee hebben, dan hoor ik het graag. Zo niet, dan laat ik alles zoals het is en ik zie het wel waar ik uitkom...

   Licht:
   Afstand lampen:
   30cm (tot de hoogste top, al de rest heeft grotere afstand tot max 40cm afstand)

   Voeding: (per liter)
   5,5ml Plagron bloei
   1 ml Green Sensation
   1 ml CalMag

   EC: 2.05 (zonder het CalMag suplement) 2.15 met CalMag erbij.
   PH: 6.4

   De planten krijgen nu elk een liter water per dag.

   Volgens het Plagron schema zou ik maar 4ml voeding mogen geven maar dan kom ik niet aan de aanbevolen 2.05 EC. Dus ik geef bloeivoeding, de Green Sensation en voeg extra bloeivoeding bij tot de EC juist is.

   Hier zijn enkele foto's:
   PS: de schaduw op de foto's komt omdat ik de lampen uit heb staan voor de foto's. Als de lampen aan staan, is er natuurlijk geen schaduw.

   7 December:
   IMG_2828.jpg

   IMG_2829.jpg

   IMG_2830.jpg

   IMG_2831.jpg

   Een horizontaal groeiende top: (geen idee waarom)
   IMG_2832.jpg

   IMG_2833.jpg
   En dan deze week zie je de oranje bladeren ontstaan: (rechts achteraan)

   IMG_2855.jpg

   De rest ziet er ok uit:

   IMG_2856.jpg
   IMG_2857.jpg

   Maar dat ziet er niet ok uit: BOOM!
   IMG_2858.jpg
   IMG_2859.jpg

   De verkleuring is zich op een paar dagen aan het manifesteren in de hele tent. Ik zie andere planten ook verkleuren.

   Wat ik opmerk is dat de nerven donkergroen blijven, de verkleuring begint aan het uiteinde van het blad, bij het tipje van de vingers, en verspreid zich verder over het blad.
   De planten hebben geen rode stengels dus ik een tekort aan N kan het niet zijn volgens mij.

   Geen idee wat ik ermee moet aanvangen want zoals ik al zei, is mijn focus niet op de tent gericht momenteel

   Ze zitten nu in de 4de (tot 5de) week bloei. Ik ben laat beginnen tellen (er waren al vrij grote pruikjes te zien toen ik de bloeiweken ben beginnen tellen)

   Als de verkleuring aan dit tempo blijft verderzetten, zal er van oogsten niet veel sprake zijn binnen een paar weken.
   De planten hebben niet veel meer bladeren dan wat je op de foto's ziet. Onder het net heb ik bijna alles weggehaald (lollypop) Dus als de planten deze bladeren verliezen is het einde verhaal ...

   Ach we zien wel....

   Jullie hebben op z'n minst een update gekregen en nu weten jullie ook waarom ik niet online ben...

   Groentjes!
   Last edited by OudHollander; 14th December 2019, 12:20.
   > Back to the future Haze run <

   < Kweek Down Memory Lane >

   Comment


   • Jamzieman
    Jamzieman commented
    Editing a comment
    hey no probs familie gaat voor wens jullie in ieder geval sterkte en een positieve uitslag.
    ik zou enkel even gewoon water geven en geen voeding

   • ganjagast
    ganjagast commented
    Editing a comment
    Sterkte en beterschap!

   • JFall
    JFall commented
    Editing a comment
    sterkte!

   #85
   Aloha OudHollander
   Het bladprobleem lijkt veel op een tekort of blokkade van Kalium.
   Een tekort zou niet mogen, omdat je genoeg voeding geeft.
   De planten zijn ook vrij donker van kleur wat ook wijst op de bovengrens van de voeding.

   Een andere optie zou het licht kunnen zijn, mogelijk een hotspot, of iets te dichtbij ?

   Plagron is ook niet echt mijn voeding dus ik vind dat vrij moeilijk conclusies te trekken.
   Als ik lees wat je geeft gaat mijn gedachte voor 51% naar teveel voeding, en voor 49% denk ik idunnoman.
   Wellicht dat Plagron een beter inzicht heeft.

   Sterkte man, voor jou, je vrouw en je familie.
   Pluk de dag!
   Howto: meerdere foto's uploaden en tussen je bericht plaatsen

   ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~BuitenQweeksels ~

   Comment


    #86
    Hey OudHollander,

    Wat een rot nieuws zeg.. Heel veel sterkte voor jou, je vrouw en je omgeving.. hopelijk gaat de operatie goed.

    Wat betreft het bladprobleem, ik vermoed ook een Kalium probleem. Ik vermoed dat dit niet zozeer komt door overvoeding (EC van rond de 2 is niet zo gek eigenlijk, de lightmix is nu echt al helemaal leeg namelijk) maar meer door een gebrek en een blokkade welke de calmag veroorzaakt. De Calmag bestaat waarschijnlijk uit Calcium, Magnesium en stikstof. Deze 3 elementen hinderen de opname van Kalium. Ik zou de calmag achterwege houden, je planten zien er namelijk niet uit alsof ze calmag nodig hebben.

    Houd je ons op de hoogte?

    Comment


     #87
     Schepje Kali/Potas door de bodem?

     Geen excuses nodig, wl veel sterkte voor je vrouw en en jezelf.

     Kanker is kut.

     Comment


      #88
      Hoi iedereen

      Het is ondertussen al vele maanden geleden dat ik hier op het forum ben geweest. Dit is mijn eerste bezoek sinds mijn laatste post van 14 december 2019 ... Zoals ik toen had gemeld, zou mijn aandacht geheel naar de ziekte van mijn vrouw gaan en heb ik de tuin een beetje zijn gang laten gaan tot ik kon oogsten.
      Na enkele bange momenten, vele spoedopnames en operaties verder, kan ik voorzichtig melden dat mijn vrouw deze strijd voorlopig gewonnen heeft. De laatste resultaten kwamen vorige week binnen en ze werd kanker-vrij verklaard.


      Met de binnentuin is het minder goed afgelopen dan ik had gehoopt bij de start. Na mijn laatste post is de tuin alleen maar achteruit gegaan. Ik weet niet of ik daar zelfs foto's heb van genomen, mijn hoofd stond er totaal niet meer naar toen... Ik heb de moeite niet meer genomen om nog iets te corrigeren of te proberen recht trekken. Ik heb het als het ware z'n gang laten gaan, ze moesten maar een paar weken meer. Natuurlijk wel belangrijke weken voor de groei en de rijping van de toppen, maar goed...
      Niet alles was verloren hoor, ik heb uiteindelijk 220gr (droog) geoogst. Ik heb ergens nog wel de juiste notities liggen van hoeveelheid per plant, maar in totaal komt dat ongeveer op 0,5 gr/W uit. Waren de laatste weken niet zo slecht geweest, was dit resultaat uiteraard veel beter geworden.

      De wiet is uitermate lekker (is hij dat niet altijd als ie uit je eigen tuin komt? :p )

      Het leuke aan die oogst/kweek van '19 is dat ik zowel binnen als buiten Royal Domina had staan. Hetzelfde geldt voor de Amnesia Haze. En alweer is gebleken dat binnen en buiten toch heel erg verschillend zijn. Zelfde zaadjes, zelfde grond en zelfde voeding, maar een andere omgeving en wat een verschil!

      De Royal Domina draagt tot nu toe mijn voorkeur van deze tuin. Een heel apart wietje, net anders dan wat je gewend bent. Heel erg lekkere smaak. Fruitig en bloemig in een heel leuke balans. Het wietje was (ja dat lees je goed, ik schrijf in verleden tijd) zo lekker dat ik er niet kon vanaf blijven. Daar heb ik niets meer van over ondertussen...
      Het grootste verschil met de buitenkweek versie van deze wiet is het aroma. Ze zijn beiede aan elkaar gewaagd wat de werking en sterkte betreft, maar de wiet van buiten is toch een stuk 'grassiger', ook na het curen. Als je ze naast elkaar vergeleek, zou je gezegd hebben dat de buitenwiet een beetje 'muf' rook in vergelijking met de binnenkweek versie.
      Alles wat ik net zei, geldt eigenlijk ook voor de Amnesia Haze.
      Ik heb wel genoteerd dat de Amnesia een typische Haze is wat voeding betreft: die mag gerust wat minder hebben, ze zijn er nogal gevoelig aan. Bij de volgende ronde Amnesia Haze (als die er ooit nog komt) zal ik ze net zoals mijn andere Haze rondes 3/4de van de aanbevolen voeding geven.

      Die Critical XXL! Wat een plant!
      Qua opbrengst herinner ik me dat ze niet pers het meeste heeft gescoord. Maar da's ook moeilijk oordelen in deze situatie waar de oogst niet z'n potentile hoeveelheid heeft bereikt.
      Maar wat een aroma, heel erg citrus. De woorden die bij me opkomen om dit aroma te omschrijven zijn: open, vederlicht, fris. Heel moeilijk altijd om zoeits te omschrijven, maar goed
      Het effect is een typische Indica en dus bijgevolg ook minder mijn ding. Dat wist ik natuurlijk van de start, maar het is toch een zeer lekker potent wietje. Ik rook deze wiet pas 's avonds laat want een lock down is niet uitgesloten. Hij is gelukkig niet zo heftig dat ie paranoia en angst veroorzaakt zoals ik af en toe wel eens heb van een zware Indica. Deze Critical XXL is zo'n typisch wietje dat het heel goed zou doen in een coffeeshop.


      Tot slot wil jullie allemaal nog bedanken voor de steun en lieve woorden! Ik had niet durven verwachten van een forum waar het om plantjes kweken gaat
      Ik heb jullie tips jammer genoeg niet meer gelezen (sorry kelderkastje , Plagron en QnQ ) maar als ik ze nu lees, denk ik dat jullie bij het rechte eind hadden: een Kalium probleem.
      Er was zeker iets aan de hand met de kalium in deze kweek. Dit zal veroorzaakt zijn door een overdosis aan CalMag.
      De laatste weken was ik overgeschakeld op automatische piloot en heb ik (nadien gezien in mijn verslag) dat ik ze veel te vaak water heb gegeven. Het resultaat heeft dus niet alleen met de Kalium probleem te maken, maar ook met overwatering. Lessons learned!


      In ieder geval, ik sta op het punt een 2de binnenronde te starten. Maar daar lezen jullie zeer binnenkort meer over

      Ik heb nu in elk geval veel in et halen op dit forum. Je zal me dus weer vaker zien verschijnen hier

      Groentjes!
      > Back to the future Haze run <

      < Kweek Down Memory Lane >

      Comment


       #89
       Blablabla...Kvrij verklaard...blablabla
       Gefeliciteerd, beiden! Supergoed nieuws.
       Welkom terug!
       Howto: meerdere foto's uploaden en tussen je bericht plaatsen

       ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~BuitenQweeksels ~

       Comment


       • OudHollander
        OudHollander commented
        Editing a comment
        Bedankt QnQ (sorry voor de blablabla :p )

       #90
       Welkom terug ouwe !!

       ik ben blij voor u dat het goed gaat met uw madam , hou het veilig nu in deze moeilijke periode !!!

       Inderdaad eigen gerief is altijd beter haha ik ken da !!

       T'is mor een hobby er zijn belangrijker dingen in't leven !!!

       Allee ik ben blij dat ge terug bij zijt !!


       !! Remco's Brain Damage editie 2 <-> 22-06-2020 !!

       !! Remco's Brain Damage editie 13-01-2020 !!

       Comment

       Footer Left Ad

       Collapse
       Bezig...
       X