Mededeling

Collapse
No announcement yet.

180w Hans Panel boven een Cindy Jock van Scotch Passion

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  LED: 180w Hans Panel boven een Cindy Jock van Scotch Passion

  Korting op 420shop
  Daar gaan we weer, kweekruimte is intern 44cm diep, 49cm breed en 135cm hoog totaal 70cm van pot tot lamp.

  Lamp deze ronde is een 180w Hans Panel LED.

  3.JPG

  Zaad is een Cindy Jock autoflower van Scotch Passion, oftewel een bootleg Cinderella Jack man terug gekruist op een Cinderella Jack vrouw.

  Pot is een 15 liter SIP (sub-irrigated-planter) met eigen soil blend.

  1.JPG

  LED driver in de koelkast voor de extra warmte en een 42w verwarmingsmat onder de pot om temperatuur ook tijdens de 4 uur donker periode op peil te houden.
  Plastic golfboard om pot en plant zones van elkaar te scheiden. sensor van de warmtemat verplaats ik nog en dan tape ik de kier waarschijnlijk ook af.

  Vents TT 125mm 280m3 afzuiger met climate control, een oude 75m3 can filter ervoor en een nog goede Prima Klime 360m3 erachter.
  5w circulatie ventilator om warme lucht van boven naar beneden te blazen.

  2.JPG
  http://www.jointjedraaien.nl/wietfor...345#post247345

  #2
  Leuke kweekruimte!
  Is het de bedoeling om via dat zwarte buisje in de aarde de plant via de onderzijde te voorzien van water?

  Comment


   #3
   Interessante ruimte. Ik ben benieuwd.
   Succes!
   ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~ BuitenQweeksels ~

   Comment


    #4
    Thanks heren

    Dat is inderdaad de bedoeling van die buis Kweekfreak maar omdat ik wat slow-release pellets van Aptus aan de bovenlaag heb toegevoegd zal ik in eerste instantie vooral vanaf boven water geven.

    Hier wat extra foto's van de emmer
    B9.JPG
    Het water reservoir en de overflow pijp nog niet op zijn plaats.

    B13.JPG
    Zand en biochar mix ongeveer 3-4cm boven de overflow op deze manier maakt de daadwerkelijke grond geen direct contact met het water reservoir en kan het in principe niet natter worden dan de zand en biochar mix boven het water peil (beetje zoals hoe au-bain-marie koken werkt maar dan met vochtigheid ipv warmte).
    De onbehandelde biochar is niet noodzakelijk maar vergoot de capaciteit van het reservoir en help nare geurtjes door de anaerobe condities te voorkomen.
    Last edited by Cleargreen; 18 December 2019, 15:27.
    http://www.jointjedraaien.nl/wietfor...345#post247345

    Comment


    • kelderkastje
     kelderkastje commented
     Editing a comment
     Boeiend!

    #5
    Prima ruimte als ik het zo lees
    En die eigen soil-blend? Daar ben ik wel benieuwd naar?
    - Kweekverslag: Critical Jack, Gorilla Glue & OG Kush
    - Bouwverslag: Kweekkast met klein budget

    Comment


     #6
     Dat is wat ze in het Engels proprietary information zouden noemen kroket

     Just kidding, de mix bestaat uit het volgende:

     3 emmertjes (yoghurt emmertjes van LIDL) van een commerciŽle bonsai mix van het merk SIRO
     2 emmertjes mijn eigen mix bestaande uit:
     -25% biochar geweekt in bio vergister effluent
     -25% fijn gemalen turf (gekocht als grondblokken substraat)
     -25% wormenmest uit mijn eigen wormen bak
     -25% Johannesbroodboom-houtsnippers uit het midden van de boom.

     1 emmertje grof bouwzand

     plus nog een paar theelepels met gemalen oesterschelp en lavagruis

     afgelopen zomer heb ik hier een hibiscus plant in gehad en daarom heb ik nu 20 gram Aptus slow release pellets door de bovenste laag gemengd en nog wat extra oesterschelp en lavagruis
     zodra de plant opgekomen is zal ik ook nog mycorrhizae toevoegen van Plant Succes Organics
     Last edited by Cleargreen; 19 December 2019, 19:11.
     http://www.jointjedraaien.nl/wietfor...345#post247345

     Comment


     • kroket
      kroket commented
      Editing a comment
      Vind het wel leuk als mensen hun eigen blend maken Ga er zelf ook een beetje mee bezig, interessant onderwerp dus Maar je recept wekt wel wat meer vragen op..

      Biochar.. Dan denk ik gelijk aan koolstof (en Terra Preta). Maar uit een bio vergister effluent?
      Daarvoor moest ik even op Google duiken, maar ik kom niet verder dan dat het om anaerobisch vergisten van organisch materiaal (veelal mest) gaat. Met Biochar bedoel jij waarschijnlijk het restproduct? Maak je dit zelf? En kan je daar wat meer over vertellen of heb je een linkje? (Google didn't satisfy my needs.)

      En houtsnippers snap ik, maar waarom specifiek van de johannesbroodboom en niet een random naaldboom of loofboom? En waarom uit het midden van de boom?

      En de mycorrhiza, waarom ga je die pas in een later stadium toevoegen? 'Voorschrift' is toch om dit tijdens het aanplanten te doen?

     #7
     De vergister effluent was om voedingsstoffen en biologie in de biochar te krijgen. Rauwe biochar is als het ware een spons die vanalles naar zich toe trekt en is in eerste instantie negatief voor planten groei omdat het deficiŽnties kan veroorzaken in het begin, vooral met N is dat risico groot.

     De biochar maak ik inderdaad zelf, in dit geval in een zogenaamde woodgas stove, youtube staat vol met filmpjes van die dingen. Als je de kooltjes in water afblust zodra de vlam uitgaat hou je biochar over. Blus je ze niet af dan smeult het tot as weg. Ik heb kachelpellets gebruikt want die houden mooi hun vorm en zijn perfect om de grondmix lekker luchtig te houden. IPV perliet dus als het ware maar dan vol met voeding erin van de vloeibare mest uit de vergister.

     Die houtsnippers zijn lastig uit te leggen want het zijn namelijk niet echt houtsnippers, 't zijn wel snippers en 't is hout maar daar houdt de vergelijking wel op. Dit spul breekt van nature af en droogt als het ware uit waardoor er een hele brosse snipper overblijft die je met je vingers tot stof kan verkruimelen. Eveneens perfect spul om een grond mix lekker luchtig te houden en terwijl het afbreekt geeft het ook voedingsstoffen af.
     Ik zal daar binnenkort een foto van plaatsen. Ik ga het waarschijnlijk ook gebruiken als mulch laag voor zover ik daar nog ruimte voor heb.

     Met de myco wacht it tot het plantje in elk geval opgekomen is omdat ik zo veel mogelijk wil voorkomen dat het in het reservoir spoelt zolang ik nog van boven water aan het geven ben.
     http://www.jointjedraaien.nl/wietfor...345#post247345

     Comment


     • kroket
      kroket commented
      Editing a comment
      Ah, dan zat ik dus toch goed toen ik aan koolstof dacht. Wel goed om te vernemen dat het in eerste instantie zelfs voor tekorten kan zorgen! Sinds ik van Terra Preta heb gehoord ben ik zeer geÔnteresseerd in het toepassen van koolstof aan de potgrond. Wil hier op termijn ook mee bezig (en misschien eens kijken of de leden hier op JD zin hebben in een charcoal-challenge).
      Waar heb je jouw kennis vandaan op dit gebied? Dat het voor deficiŽnties kan zorgen ben ik namelijk nog niet eerder tegengekomen, kan het me wel goed voorstellen vanwege de eigenschappen die kool bevat.

      Van de zomer heb ik wel wat kool gemaakt, toevallig ook met hout pallets (voor de kattenbak weliswaar). Het viel mij juist op dat het (als je het vergruist tot stof) een bizarre hoeveelheid water vasthoudt.
      De grond hield daardoor veel te veel water vast. Wat met een beetje zand weer was opgelost, maar een hele andere ervaring als jij omschrijft dus; dat het de bodem luchtig houdt. (Maar dat is korrels met stof vergelijken natuurlijk.)

      Goed, uiteindelijk is er bij mij nooit een wietplant in gekomen, al lijken m'n ficussen er prima op te gedijen. Maar we gaan er zeker nog mee experimenteren in de toekomst!

      Ben je trouwens niet bang dat je de plant/grond niet 'gespoeld' krijgt op het einde? Aangezien kool de voeding langzaam afgeeft..

      Van de johannesbroodboom houtsnippers had ik nog niet gehoord. Wat je omschrijft klinkt wel positief, waar wordt het normaliter voor gebruikt? Heb je er al vaker mee gewerkt of is het een experiment?

      Mycorrhiza.. Duidelijk..

     #8
     De term Terra Preta gebruik ik zelf nooit, niemand weet namelijk hoe de Terra Preta in de Amazone precies gemaakt is maar de consensus is wel dat daar meer bij kwam kijken dan simpelweg biochar aan de grond toevoegen. De meeste experts op het gebied van biochar zie je die term ook eigenlijk nooit gebruiken, op een enkeling na die het puur als marketing strategie gebruiken voor producten die ze verkopen.

     Ik heb mijn kennis deelt uit ervaring door er mee bezig te zijn en de rest via verschillende bronnen op het internet.
     Dit is waarschijnlijk wel de meest uitgebreide website: https://www.biochar-journal.org/en/home
     Youtube staat ook vol met videos, de Biochar serie op het kanaal van Living Web Farms bijvoorbeeld zit bomvol goede informatie.
     Blue Sky Biochar uit CaliforniŽ is heeft ook een hoop educatief materiaal online en ondanks dat de man ook biochar verkoopt zijn de videos toch echt om te informeren en niet puur om te verkopen. https://blueskybiochar.com/pages/discover-biochar

     Biochar houdt inderdaad enorm veel water vast, hoeveel precies hangt af van het materiaal en de temperatuur waarvan het gemaakt is.
     Dat fijn poeder een pap word wanneer nat klopt interdaad, toch houd het dan niet meer water vast dan wanneer dezelfde hoeveelheid biochar nog brokken of korrels zijn. In tegendeel zelfs, poeder heeft een hoger extern oppervlakte maar het interne oppervlakte is sterk gereduceerd ten opzichte van dezelfde hoeveelheid biochar als brokken. De saturatie grens is dan overschreden en het oogt veel natter. Een simpele manier om dit te testen is om wat biochar goed weken en laten uitdruppelen in een vergiet oid, wanneer het druppelen gestopt is doe je het in een bakje en stamp je het fijn. Je ziet het water eruit persen.
     Het mooie van biochar is dan ook dat je water retentie op zand grond kan vergroten maar aan de andere kant ook de drainage kan verbeteren op zware klei.

     Spoelen doe ik niet, is ook niet nodig bij kweek op grond met biologische meststoffen voor zover ik weet.
     Die Johannesbroodboom snippers worden door de lokale bevolking geloof ik gebruikt om de grond van de moestuin te verbeteren, persoonlijk gebruik ik het daar niet voor want dat doe ik wel met compost en biochar en je kan dat spul ook niet eindeloos oogsten uit die bomen. Heb het enkel voor cannabis planten gebruikt, de afgelopen 2 rondes nu en ben er erg tevreden over.
     Het begon omdat ik biochar flink had geweekt in vergister effluent, 2 keer een week met verse vloeistof en toen nog een paar dagen in urine, daarna stonk het echt behoorlijk naar ammonia(?) dus moest ik dat weer neutraliseren met materiaal hoog in koolstof, vandaar de snippers. Dat was tevens ook de reden voor het toevoegen van de 25% turf. In eerste instantie wou ik een mix maken van 50/50 biochar en wormen mest, puur om te kijken of dat kon maar door de geur wist ik al dat dat niet ging werken.
     Ongetwijfeld dat ik in de toekomst verder experimenteer met kweken in hogere concentraties biochar.
     http://www.jointjedraaien.nl/wietfor...345#post247345

     Comment


     • kroket
      kroket commented
      Editing a comment
      Ik noem Biochar/koolstof ook geen Terra Preta hoor Het is door Terra Preta dat ik enigzins op de hoogte ben van het idee om koolstof aan de bodem toe te voegen. Ik zie het dus net zoals jou als een ingrediŽnt

      Heb er al redelijk wat over gelezen en video's bekeken. De deficiŽnties die kunnen optreden waren nieuw voor me, dus ik ben nog lang niet uitgeleerd. Bij deze dus ook bedankt voor je antwoorden en de linkjes

      Duidelijk verhaal van het water Nou ben ik zelf sowieso wel geneigd om te veel water te geven Ben dus ook blij met m'n zakje zand, wat ik sindskort al toepas bij m'n kamerplanten. Komende ronde mogen de dames er ook van genieten. Maar ik drijf af van het onderwerp..

      Dus jouw Biochar heeft nog liggen weken in de urine.. En eerder in de vergister, met.. ..poep? Of wat voor andere magische ingrediŽnten heb je daarin gegooid?
      Ook al moet ik er een beetje om lachen, ik zou zelf ook in staat zijn om het te doen. Ik weet ook dat het kan en dat maakt alles alleen maar interessanter om te volgen

      Waar heb je de johannesbroodboom houtsnippers vandaan eigenlijk? Ik kan alleen maar peulen vinden op het web

     #9
     Ik begrijp dat ureum goed is voor planten, en plas graag tegen een boom. PinguÔnkak (guano) geef ik ook. Emotioneel gezien liever toch geen eigen plas in mijn kast. Kweenie.

     Comment


     • kroket
      kroket commented
      Editing a comment
      Het is vooral het idee waar je je overheen moet zetten kelderkastje Eigenlijk is het een hele normale meststof die ook veel in de natuur voorkomt
      We zijn ook wel een beetje verwend als mens: Koop ik een zak koemestkorrels, dan graai ik daar lachend met m'n blote handen een handje uit. Maar toen ik van de zomer een verse vlaai uit de wei schepte (met handschoentjes aan) stond ik te kokhalzen

     • QnQ
      QnQ commented
      Editing a comment
      Haha, mooi die verhalen.
      Toen ik jong was mochten we van m'n moeder nooit bij m'n opa in de tuin spelen.
      die bemestte ook alles met eigen-gefabriceerde mest.
      M'n oma had er een hekel aan, die emmer stront net om de hoek van de serre, maarja, oude stempel he...die durfde daar niks van te zeggen.
      Het rare is dat we wel regelmatig logeerden daar en ook bleven eten, groente uit eigen tuin.

      kroket, wij gingen vroeger altijd vissen tussen de weilanden. Alleen een hengel mee, en het aas haalden we uit de koeievlaaien

     • kroket
      kroket commented
      Editing a comment
      Hehe, vroeger was het nog doodnormaal inderdaad. Nu ga je voor een doosje voeding naar een tuincentrum en zie je door de bomen het bos niet meer

     #10
     Ow dat zei ik ook niet hoor dat jij het Terra Preta noemt hoor kroket kon het echter niet laten om het toch even te melden want ik zie ze wel genoeg voorbij komen op facebook, die gooien wat biochar op de grond en zitten dan trots te verkondigen Terra Preta gemaakt te hebben, dan weet ik gelijk dat ze er de ballen verstand van hebben xD

     De negatieve gevolgen door onbehandelde biochar (rouw noem ik dat zelf) zijn tijdelijk, tot de microbiologie de boel fatsoenlijk gekoloniseerd heeft en de kool genoeg voeding heeft opgenomen.
     Kan ook door een te hoge as concentratie komen trouwens waardoor de pH te hoog is. Als je het aan de compost hoop toevoegt ipv direct in de tuin voorkom je de mogelijke problemen. Maar dat is wat lastiger als je een precieze hoeveelheid aan een grondmix wil toevoegen, dan zijn vloeibare inoculate middelen een betere optie en wat dat betreft kan je het zo gek maken als je zelf wil. Je zou het ook in een oplossing van standaard NPK mest kunnen weken bijvoorbeeld.

     Die urine was achteraf gezien wat teveel van het goede. Daarvoor had ik de biochar niet direct in de vergister gedaan (al zit daar ook biochar in :p) maar vocht uit de vergister afgetapt en daar de biochar een week in laten staan, dagelijks de biochar er even uitgetild, laten uitlekken en weer terug erin om ook de aerobe bacteriŽn een kansje te geven. Na die week het vocht in de tuin gegooid en een nieuwe lading uit de vergister getapt en dit nogmaals een week gedaan en toen de urine nog een paar dagen en de biochar vervolgens wat laten drogen en de rest van de ingrediŽnten toegevoegd en de complete mix nog een tijdje laten rusten voor gebruik. Toen ik het ging gebruiken stonk het verder niet meer maar rook het zoals goede aarde.

     In de vergister gaat vanalles, mest van knaagdieren, zo af en toe de resten van een geslachte eend, verschillende kruiden zoals salie, munt, basilicum, brandnetels zijn ook ideaal maar die groeien hier helaas niet, resten uit de keuken die ik niet op de compost wil hebben. Zo goed als alles kan er wel in geloof ik. Zolang je maar uitkijkt dat je deze anaerobe gier niet direct over je kropsla giet. Een waarschuwing die de makers van het Home-Biogas systeem ook wel aan hun promotie filmpjes mogen toevoegen.

     De Johannesbroodboom snippers komen rechtstreeks uit de bomen uit de tuin, die dingen groeien hier overal. Ik zit dus niet in NL of BE en ook hoef ik me geen zorgen te maken over buren die zeuren over stank uit een kleine bio vergister. Al valt die stank behoorlijk mee moet ik zeggen door de salie, munt en basilicum. En ipv deze gier te maken in een emmertje zoals veel tuinders af en toe doen gebruik ik zo'n kliko met wielen en blijf gewoon materiaal toevoegen en gier afnemen wanneer nodig. Kraantje halverwege de kliko en je kan het gewoon aftappen. De vaste stoffen zinken of naar de bodem of ze drijven.
     http://www.jointjedraaien.nl/wietfor...345#post247345

     Comment


     • kroket
      kroket commented
      Editing a comment
      Ik bedank je wederom voor je uitgebreide antwoord

      Toen ik zelf kool heb gemaakt deed ik dat enkel met warmte (zonder vuur of zuurstof). Zo krijg je ook geen as

      Maar ik stel voor dat ik ťťn dezer dagen een apart topic aanmaak om het gesprek over koolstof te vervolgen. Vind het een zeer interessant onderwerp, met mij vast ook wat anderen, en wie weet wat zij nog kunnen bijdragen In je kweekverslag gaat het al snel aan de aandacht voorbij..
      Ik blijf natuurlijk wel volgen ​​​​​​​

     #11
     Ow wacht dit was een kweekverslag ja :p
     Zaad nog niet uitgekomen, schijnbaar niet genoeg water gegeven waardoor het zaadje net in het droge zat tussen de natte bovenlaag en de vochtige grond eronder. Eerste en laatste keer dat ik direct zaai in een SIP.
     Heb 't zaadje even uit de grond gevist en in een glas water gedaan, zonk meteen dus maar weer terug in de grond gestoken.

     Inmiddels ook een 40ml flesje geÔnstalleerd met 100% rauwe biochar, grof gemalen pellets dit keer om te grote luchtgaten te voorkomen. Ook een Cindy zaadje daarin. Een lont en een strook Lycra in de bodem en de boel in de vul pijp van mijn SIP geplaatst, hopelijk kan het water zich ver genoeg omhoog werken om de boel vochtig te houden.


     Die eigen-gefabriceerde mest is in China nog heel gewoon.
     De boel eerst fatsoenlijk composteren is een stuk veiliger. Joe Jenkins heeft er een heel boek over geschreven, The Humanure Handbook, 300 pagina's over poep
     http://www.jointjedraaien.nl/wietfor...345#post247345

     Comment


      #12
      En ze is eindelijk boven
      Hopelijk komt het zaadje in het kleine flesje ook nog op maar ik moet bekennen dat ik daar weinig vertrouwen in heb omdat ze er wat onderontwikkeld uitzag.

      Tijd voor foto's dus


      6.JPG

      7.JPG
      http://www.jointjedraaien.nl/wietfor...345#post247345

      Comment


       #13
       Hier is ie dan eindelijk, het filmpje met de houtbrokken die ik in mijn grond mix gebruik.


       En wat foto's:
       GOPR3511.JPG GOPR3514.JPG

       GOPR3517.JPG GOPR3520.JPG

       Verbrande puntjes en vrij gele bladeren, vermoedelijk doordat de lamp te laag hing dus die hangt inmiddels weer hoger.
       Voortaan maar weer de Tneon's gebruiken voor kiemen
       http://www.jointjedraaien.nl/wietfor...345#post247345

       Comment


       • kroket
        kroket commented
        Editing a comment
        Da's lekker kruimelig hout inderdaad

       #14


       Beide planten hadden een moeilijke start, vermoedelijk door het toch wel erg rode spectrum van Hans en die is dan ook tijdelijk terug op de bank gezet en de 2x36w Tneon heeft het toen overgenomen.
       Nu hangt Hans er weer boven en inmiddels ook op volle kracht aangezien de Cindy sinds begin van de maand in bloei staat.
       http://www.jointjedraaien.nl/wietfor...345#post247345

       Comment


       • Jamzieman
        Jamzieman commented
        Editing a comment
        wat zit er bij van plantje knoflook?

       • Cleargreen
        Cleargreen commented
        Editing a comment
        Dat is inderdaad knoflook, waarom? Dat begin ik me zelf ook af te vragen :p
        Al komen ze toch wel van pas om fan bladeren achter te steken zodat de onderliggende bud sites meer licht krijgen.

       #15
       Als ik zie wat je allemaal door de grond doet denk ik niet dat de lamp de oorzaak was van de moeilijke groei
       ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~ BuitenQweeksels ~

       Comment

       Footer Left Ad

       Collapse
       Bezig...
       X