Mededeling

Collapse
No announcement yet.

1ste kweek ooit - Northern Lights AF & Night Queen AF

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  1ste kweek ooit - Northern Lights AF & Night Queen AF

  Korting op 420shop
  Hoi hoi

  Voor de eerste keer ooit probeer ik zelf wietplantjes groot te brengen. Ik wil geen installatie in huis (tent, licht, ventilator,...) en heb daarom voor auto's gekozen die ik buiten kan zetten. De bedoeling is dus om het zo simpel mogelijk te houden. Is er opbrengst van de eerste keer is dat mooi meegenomen, maar ik besef dat het vooral een leerervaring zal zijn. Ik ben met het kweekverslag gestart omdat ik nog informatie miste over de zaailingsfase (de meeste foto's sprongen meteen van kleine zaailing naar redelijk grote plant in groei en heb eigenlijk geen idee hoe het tussen die 2 foto's er aan toe gaat). Daarom ook dit kweekverslag! Als jullie dus iets zien wat beter kan, zeg maar!

  - 1x Nothern lights AF
  - 1 x Night Queen AF
  - Terra grow/bloom van Plagron
  - potten van 60l (groot, I know maar is enige formaat dat we nog vrij hadden in huis) met potgrond voor zaaien en stekken


  volgens de site waar ik de zaadjes heb besteld (dutch headshop) zijn de planten vanaf ontkiemen binnen ongeveer 9 - 11 weken oogst klaar, maar heb ondertussen gelezen dat ik hier waarschijnlijk wel enkele weken mag bijtellen.


  13/4: gestart met ontkiemen in nat keukenpapier onder een kopje. Best wel vroeg, maar het is uitzonderlijk weer met temp rond 20C.

  17/4: ontkiemde zaadjes werden geplant in kleine potjes met aarde en voor een raam geplaatst

  19/4: 2 zaailingen lieten zich zien

  21/4: de worteltjes waren onder aan de potjes zichtbaar en dus heb ik ze overgezet in hun definitieve 60l potten. Ik heb ze toen ook meteen buiten gezet zodat ze van de zon konden genieten (met plastiek rond zodat ze wat beschermd stonden tegen de wind)

  21 - 27/4: de planten worden overdag steeds buitengezet zodat ze maximaal zonlicht krijgen. De eerste paar dagen zette ik er een plastieken dekseltje op want had gelezen dat zaailingen van een hoge luchtvochtigheid houden. Nu staan ze gewoon buiten zonder dekseltje zodat ze wat kunnen harden. Rond 21u haal ik ze weer binnen omdat het dan weer sterk begint af te koelen. In deze periode heb ik ze ook 1x water gegeven omdat de grond droog was geworden van elke dag in de zon te staan. Ik let er in ieder geval op van niet te overwateren (of dat probeer ik toch)

  Deze week geven ze slechter weer met buien dus ben ik van plan de plantjes binnen te houden en voor een raam te zetten zodat ze toch nog wat licht en warmte krijgen.

  De foto's hieronder zijn van deze ochtend, de plantjes zijn dus ongeveer een 10 dagen oud. de Northern Lights heeft grotere blaadjes, maar verschilt qua hoogte niet zoveel met de Night Queen. Wat denken jullie? zijn de plantjes on track?  ps: ik heb ook nog amnesia haze auto zaadjes liggen die ik graag eind mei / begin juni wil ontkiemen zodat ik (hopelijk) 2x kan oogsten dit seizoen.
  Attached Files

  #2
  Joh wat een grote potten, 60L voor af'jes. Zwaar ook om te verplaatsen. Hou er rekening mee dat als je ze van buiten naar binnen plaatst, dat je beestjes mee naar binnen kunt nemen.
  Ze zijn iets gaan strekken zie ik (lange steeltjes) omdat er toch nog te weinig licht is half april. De datum van je volgende ronde is beter. Maar goed, ik ken het ... het is mooi weer en je wilt graag kweken . Plantjes komen op het eerste gezicht niks te kort, behalve 15,5 uur licht (nog een week of 3 en dan zitten we daar).

  Tip: steek gewoon eens een gestrekte wijsvinger helemaal in die pot. Dan kan je voelen of het nog vochtig is als je iets dieper zit.

  Ik ga je kweekje volgen en wens je heel veel kweek fun!

  "We are stardust, we are golden.
  And we've got to get ourselves back to the garden".

  Comment


  • Muppetfish
   Muppetfish commented
   Editing a comment
   de NL was in z'n' kleine potje ook al als een gek aan't strekken. Heb hem dus wat dieper geplant maar 't is er inderdaad nog aan te zien.
   Bedankt voor de tip!

  #3
  Inderdaad wat gestrekt door te weinig licht, verder zien ze er gezond uit. Achter het glas krijgen ze altijd minder licht dan buiten. Zo lang de temperatuur het toelaat zou ik ze lekker buiten laten staan. Eventueel de pot beschermen tegen (te veel) regenwater. In de groei kan de plant zelf wel tegen regen. Als je echt toppen krijgt zou ik de plant ook droog proberen te houden.

  Zit er alleen maar zaai en stek grond in de 60 liter potten? Zo leest het namelijk In dat geval mag je waarschijnlijk wel voorzichtig voeding gaan toevoegen. Met voorbemeste potgrond heb je voorlopig nog geen voeding nodig (if any met 60 liter )

  Success deze eerste ronde (Bij de meeste autoflowers mag je op minimaal 3 maanden rekenen.)
  - Kweekverslag: Critical Jack, Gorilla Glue & OG Kush
  - Bouwverslag: Kweekkast met klein budget

  Comment


  • Muppetfish
   Muppetfish commented
   Editing a comment
   Hi Kroket! Ik had hier ergens gelezen dat de plantjes 's nachts niet te koud mogen krijgen (min 10) en momenteel wordt het 's nachts hier max 8 of 9 . Eenmaal dit wel het geval is was ik van plan de plantjes idd gewoon buiten te laten staan (of bij stormweer in het tuinhok). Wat is voor jou de minimum temperatuur voor ze overdag buiten te zetten?

   Er zit inderdaad enkel zaai-en stekgrond in van DCM. Hier zit wel wat meststof in maar wss niet genoeg voor maanden aan een stuk. Maak ik voor de volgende poging dan beter een mix van deze grond + bemeste potgrond? Bij de volgende waterbeurt zal ik alleszinds al beetje beginnen bijvoeden.

   Bedankt voor de input!

  • kroket
   kroket commented
   Editing a comment
   10 graden is een mooie minimum temperatuur. Maar zo lang het niet vriest overleven ze het wel. Het heeft gewoon mijn persoonlijke voorkeur ze altijd aan dezelfde omstandigheden bloot te stellen. Anders moeten ze daar later weer aan wennen. Tezamen met de lichturen kan je buiten daarom ook beter iets later beginnen

   Edit: Ohjah de potgrond.. Gewone normale universele potgrond doen ze het prima op. Dat hoeft je niet te mengen met andere dingen. Het mag wel, maar dan zou ik geen zaai en stek grond gebruiken. Zaai en stek grond gebruik je voor zaaien en stekken

  #4
  Succes, komt goed zie ik.

  Comment


   #5
   Succes !

   Comment


    #6
    kleine update:

    de plantjes zijn binnengebleven en hebben voor het raam gestaan. de NL is erg beginnen groeien, de NQ blijft nog wat kleiner maar groeit rustig verder. De lobblaadjes beginnen bij de NL ook wat te verkleuren. Ik heb nog geen water moeten geven, de grond was nog voldoende vochtig. volgende waterbeurt krijgen ze wel allebei een beetje voeding erbij. Ik geef ze trouwens gewoon gefilterd regenwater.

    Over een paar dagen klaart het weer wat op en kunnen ze weer naar buiten! zal ze goed doen
    Attached Files

    Comment


     #7
     Ik weet niet maar ik kom altijd een beetje slecht als ik zo bar naakte bodem zie, wnr tijdens dagtijd de bodem zal doen opwarmen zal dit snachts vlug afkoelen grotere temp verschillen creren. Id zomer zal direct zonlicht, uitdrogende wind en verdamping dan weer de boosdoener zijn enz enz... Maar iedereen doet daar tenslotte mee wat hij/zij wilt natuurlijk

     Leuke plantjes wel, ze zien er erg jeugdig uit en veel verder succes gewenst, ik volg ook
     ​​​​​​Everything is nothing and nothing is everything.

     Comment


     • Muppetfish
      Muppetfish commented
      Editing a comment
      geen paniek
      Hier ligt genoeg groen snoeiafval, stro,... en dergelijke om de planten van een mulshlaag te voorzien als ze hun vaste plaats buiten krijgen. Omdat de potten nu nog redelijk veel verzet worden van binnen naar buiten en omgekeerd doe ik het nog niet vanwege de rommel
      Last edited by Muppetfish; 3rd May 2020, 16:40.

     • Rietslang
      Rietslang commented
      Editing a comment
      Strak plan, wil ik er wel even bijzeggen dat als enige (waar ik weet v heb) nadeel is dat kleine diertjes zich wel makkelijker kunnen huisvesten in mulch dan in aarde. Voor de rest niets dan voordeel wt mij betreft

    Footer Left Ad

    Collapse
    Bezig...
    X