Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Belgische cannabiswetgeving

Collapse
Dit is een Sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Re: Belgische cannabiswetgeving

    A S heeft gelijk, heel goed verwoord. Wat ik wel als tip wil bijgeven: als ge een kast wil, maak er zelf eentje dat lijkt alsof het heel amateuristisch is. Dit zou ook invloed hebben bij oordeel van rechter zou je betrapt worden. Maar weet dus inderdaad dat het niet mag, dus strafbaar. alles onder een lamp, zelfs 1spaarlamp is verboden..

    Comment


      Re: Belgische cannabiswetgeving

      Oorspronkelijk geplaatst door moody View Post
      A S heeft gelijk, heel goed verwoord. Wat ik wel als tip wil bijgeven: als ge een kast wil, maak er zelf eentje dat lijkt alsof het heel amateuristisch is. Dit zou ook invloed hebben bij oordeel van rechter zou je betrapt worden. Maar weet dus inderdaad dat het niet mag, dus strafbaar. alles onder een lamp, zelfs 1spaarlamp is verboden..
      Kan je even de bron meedelen?

      Comment


        Re: Belgische cannabiswetgeving

        Test het uit he, zet een plant in een kast met spaarlamp op en bel voor jezelf de flikken...
        Als ze de boel meenemen en je een rechtzaak te wachten staat, vraag dan naar hun 'bron'

        Comment


          Lol.wie doet nu zoiets dom...


          Verstuurd van mijn MEDION LIFE P4310 met Tapatalk

          Comment


            Re: Belgische cannabiswetgeving

            Dit wijkt af van de essentie van dit topic, ik dacht dat het de bedoeling was om zo dicht mogelijk te benaderen wat ongeveer kan en niet kan.
            Ik hoop dan ook dat enkel Belgen hier reageren omdat de NL en BE wetgeving enorm verschillen en door elkaar gegooid worden.

            Ik dacht dat we een moppen topic hadden om de lolbroeken te plezieren.

            Comment


              Re: Belgische cannabiswetgeving

              De Nederlandse en Belgische wetgeving is op dit onderdeel nagenoeg identiek. Immers, het in Geneve afgesloten Opiumverdrag uit 1925 is door de verdragslanden in de jaren kort nadien (Nederland 1928) volkomen geimplementeerd in de nationale wetgevingen. Alleen op het gebied van uitvoering en handhaving wordt er op nationaal gebied divers gehandeld.
              Last edited by Xtreme; 27 July 2012, 14:27.

              Comment


                Re: Belgische cannabiswetgeving

                Vreemd he, als het nationaal verschillend is, is het niet identiek.Er zit wel degelijk een enorm verschil tussen NL en BE gedoogbeleid, elk land kan zijn eigen nationaal beleid voeren ongeacht diverse richtlijnen...
                Bij mijn weten en opzoekingen kan ik niets vinden in de BE richtlijnen dat kweken onder lampen verboden is.Indien dit een struikelblok zou zijn dan was trek uw plant al lang opgedoekt en veroordeeld echter voor de rechter hebben ze vrijspraak genoten en daar kweken ze onder lampen, het gaat in BE om 1 plant per persoon en niet over de kweekwijze.


                Mocht iemand betere en aanvullende info hebben over de BE wetgever betreffende het kweken en de wijze van en hoe als waar het telen van die 1 plant mag gebeuren feel free to add..

                Het is voor mij duidelijk dat er een enorm verschil zit tussen BE en NL gedoogbeleid, ik vermoed dat dit topic daar over gaat he en niet over de conventie wetten uit het jaar stilletjes.
                Last edited by exmember22700; 27 July 2012, 15:03.

                Comment


                  Re: Belgische cannabiswetgeving

                  Voor de goede orde, je verwijst zelf naar wetgeving. Dan neem ik gewoon de vrijheid om aan te dragen naar welke wetgeving wordt verwezen. Ik kon immers niet weten dat je daar geen flauw benul van had? De meeste mensen zijn immers zo wijs om geen zaken aan te dragen waar ze geen fuck van af weten. Zou het niet wijzer zijn om in de toekomst wat zorgvuldiger te formuleren? Gedoogregels zijn van geheel andere orde dan vigerende wetgeving. En het jaar "stilletjes": zowel Nederlandse, Belgische en Franse burgerlijke wetgeving berusten nog steeds op de Corpus Iuris Civilis en die dateert honderden jaren voor het jaar 1925. Volgens de geschiedschrijvers is de Corpus ergens tussen 525 tot 530 na Chr. tot stand gekomen. Dus zo oud is wetgeving uit 1925 niet.
                  Last edited by Xtreme; 27 July 2012, 15:29.

                  Comment


                    Re: Belgische cannabiswetgeving

                    Dat is dan uw vrije mening he he, bij mijn weten gaat het hier in dit topic wat kan en niet kan volgens de nationale wetgeving en hun gedoog, gedoogregels zijn bij mijn weten heel erg van toepassing op de wetgeving wat uiteindelijk resulteert bij een veroordeling.Ik leef in 2012 met de huidige regels en hun omwegen.Het zal mij een zorg zijn wat er in 1925 is overeengekomen of dat u een specialist ben in de geschiedenis van de politieke malafide beslissingen uit het verleden, ik stop daar geen energie in, het gaat erom wat kan en niet kan in het jaartal 2012.Tevens op het moment dat er een gedoogbeleid is of andere maatregelen om te kunnen omzeilen kan men niet meer spreken van een vigerend wetssysteem.
                    Ik verwijs nergens naartoe of het zij naar het gedoogbeleid in Belgie.Maar goed ik ken naderhand je reacties wel ondertussen.

                    PS Wat ik wel leuk vind aan je tekstje

                    Een theorie blijft een hypothese tot het moment waarop deze aan de praktijk wordt getoetst!

                    Comment


                      Re: Belgische cannabiswetgeving

                      Om huidige rechtsregels op hun waarde in te schatten is enige kennis van de wet- of rechtshistorie van groot belang. Bijvoorbeeld: ongeveer 40 jaar geleden werd cannabis in de wet omschreven als delen van de vrouwelijke cannabisplant. De zoon van de Canadese ambassadeur in Nederland werd gepakt met een paar kilo wiet. Zijn advocaat voerde aan dat het Openbaar Ministerie niet het bewijs kon leveren dat de wiet afkomstig was van vrouwelijke planten, omdat ook mannelijke planten thc bevatten. Er volgde vrijspraak. Vrij kort daarna werd het woord vrouwelijk uit de wettekst geschrapt. Dus thans maakt het niet uit of je plantendelen hebt van mannelijke of vrouwelijke planten. In beide gevallen ben je strafbaar. Zelf ben ik in 1970 "gepakt" met een hoeveelheid pervetine. Destijds was dat een overtreding van het geneesmiddelenbesluit. Thans valt het voorhanden hebben van pervetine onder de opiumwet en is mitsdien een misdrijf.

                      Comment


                        Re: Belgische cannabiswetgeving

                        Extrem je zit waarschijnlijk in het verkeerde forum te posten, het gaat hier ook niet om preventine maar om wat door de beugel kan in de huidige wetgeving in BE als zijnde het gedoogbeleid betreffende het kweken van een wietplant.Iedere Belg weet wel wat verboden is en wat niet.

                        Als je steeds NL en BE wetgeving V gedoog door elkaar gaat halen is dit erg verwarrend voor een Belg om te achterhalen wat hier nu net kan of niet kan, waar kom je eventueel mee weg.Het zal een Belg een zorg wezen dat de zoon van een ambassadeur in NL is gepakt met wiet en is vrijgesproken en/of wat er is geschrapt uit wetteksten.De gehele uitleg hierboven is niet relevant in dit topic en levert hier geen enkele nuttige bijdrage.
                        Eveneens met de vrijspraak van trek uw plant kan een Nederlander niets mee en dit zou dan ook niet passen in het topic van 'Nederlandse cannabiswetgeving' niet?
                        De grijze zone is enorm verschillend tussen BE en NL en zeer zeker niet identiek.

                        Dat je wil showen met je kennis oke maar ik zie hier geen enkel argument van je die slaat op Belgische wetgeving V BE gedoog en daar gaat dit topic toch over als ik mij niet vergis, gelet op het feit ik op een wietforum ben en dit aanhangsel de directe info zou willen/kunnen verstrekken.

                        Comment


                          Re: Belgische cannabiswetgeving

                          Iedere Belg weet wel wat verboden is en wat niet.

                          Je begint me hoe langer hoe meer te verbazen. Als elke Belg weet wat verboden is of niet dan heeft dit topic toch geen enkele functionaliteit? Daarom vraag ik me af welk nut nadere info heeft. Immers, een ieder weet dat in geval je van een flat af springt dat je dan gewoon doodvalt, mits je de juiste etage kiest. Daarover is immers ook geen discussie voor nodig. Welke argumenten kun je nog aandragen om nadere info te verkrijgen, nu elke Belg toch weet welke wettelijke bepalingen van toepassing zijn.
                          Last edited by Xtreme; 30 July 2012, 20:01.

                          Comment


                            Re: Belgische cannabiswetgeving

                            Tuurlijk weet iedere Belg in de diepte dat drugs verboden zijn, het probleem is om de richtlijnen beter te begrijpen die afwijken op 'het'..he he en zoals ik al zei 'als iedereen verwarrende info plaatst' word het onduidelijk wat kan en niet kan en zeker als je nog NL wetgeving gaat implementeren. Tussen weten wat de wettelijke bepalingen zijn en wat in het gros verboden is enerzijds als het weten welke afwijkingen er zijn op de geldende regel anderzijds, is een groot verschil.Beetje simplistisch voorbeeld 'van een flat af springen'.

                            Comment


                              Re: Belgische cannabiswetgeving

                              Nu weet dus elke Belg "in de diepte" dat drugs verboden zijn en hebben de Belgen een probleem om de richtlijnen beter te begrijpen. Dit strijdt evenwel met je stelling dat iedere Belg weet wat verboden is of niet. Excusez les mots: maar ik begin je aangedragen tegenstrijdige feiten toch enigszins onnozel te vinden. In deze discussie maak je volgens mij een cruciale fout: je hebt een mening en draagt die als feit aan. Echter, een mening is nu eenmaal een standpunt en geen feit.
                              Last edited by Xtreme; 31 July 2012, 11:30.

                              Comment


                                Re: Belgische cannabiswetgeving

                                Wat mij betreft gaat dit al lang niet meer over wetgeving maar over de gigantische ego's van sommige leden , hoe dan ook is dit threadje nu voor niemand nog te volgen...misschien kunnen we dit topic ergens anders opnieuw starten of zo...

                                FILTER EN XTREME : GA TERUG NAAR START , U ONTVANGT GEEN GELD!

                                Comment

                                Bezig...
                                X