Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Kerkpas is zo gek nog niet!

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Algemeen: Kerkpas is zo gek nog niet!

  Korting op 420shop
  De redenen om de wietpas in te schakelen als laatste redmiddel tegen overlast heeft iemand creatief doen denken. Na het prachtige idee van de Bierpas uit BelgiŽ, pleit ik nu voor de kerkpas. Het idee vond ik ergens op nujij.nl. Hier was een jongeheer die pleitte voor de kerkpas, aangezien kerken (in actief christelijke gemeenten) voor dezelfde problemen zorgen als coffeeshops.

  Problemen, te noemen:

  - Geluidsoverlast (denk aan klokken, muziek, zangkoren)
  - Parkeeroverlast (Veel ouderen komen met de auto, worden gebracht, komen van ver) op de zondag nog wel!
  - Hangvolk (Zowel ouderen als jongeren)
  - Vervuiling van het straatbeeld (Veelal zwarte kleren, net gekleed, de huidige cultuur wordt niet uitgedragen)
  - Onnodig veel aanbellen ter verkondiging van het woord (in sommige gevallen vergelijkbaar met portiekplassen qua vervelende aanwezigheid)
  - Opmerkingen ter intimidatie ( Je bent een satanskind, duivelsgebroed, onchristelijk etc.)
  - Gigantische export, op het moment vooral naar Afrika. Ze pakken de zwakken het hardst. Rebellenleiders claimen door christenlijke god verkozen te zijn. Slavenarbeid is dus ook geen vies woord.
  - Kerktoeristen die ontzettend veel vragen, sandalen en witte sokken, fotocamera's dwz. het big brother effect, drukke aziaten.
  - Het levert alleen de kerk iets op, centjes worden achtergelaten voor kaarsjes. Maar de toeristen hebben zelf hun gesmeerde witte bolletjes en pakjes drinken bij. Hier komt geen/nauwelijks belasting bij kijken dacht ik.
  - Gevaarlijke situaties. Ouderen op de weg, achter het stuur, op de fiets, gladde paadjes in de winter (denk aan de heupen).
  - Seksuele overtredingen van de wet (zie het nieuws van afgelopen tijd, er komt/kwam zelfs kinderprostitutie en kinderhandel voor in de kerk). Dat weegt mij zwaarder dan een granaat in een gesloten winkel -dus zonder mensen- gooien zoals in Roermond? gebeurde.
  - Discriminatie van minderheden als homoseksuelen, joden, moslims, ongelovigen (is dat nog wel een minderheid?) en alleenstaande/ongetrouwde moeders.
  - Zelfdoding (ten gevolge van buitensluiting): van kerken springen is een mooie manier om te gaan, laten we eerlijk zijn. Het klokkenluider van de Notre Dame-effect maar dan zonder touw, Disney weet het mooi af te schilderen. Maar ook veel zelfmoorden omdat mensen zich niet geaccepteerd voelen. Vergeet het gevaar voor nietsvermoedende toeristen niet! Het is al vaker gebeurt dat er een paar de dood in zijn gesleurd door een verward persoon. Er is dus ook sprake van poging tot doodslag en moord.

  Kortom: Moord, doodslag, kindermisbruik, slavenarbeid, ongecontroleerde export, parkeeroverlast, geluidsoverlast, gevaarlijke verkeerssituaties, geen enkele bron van inkomsten voor de staat, intimidatie, discriminatie en zelfs problemen aan je voordeur. De politie doet er niets aan! De coffeeshop is erg? Er sterven dagelijks in de wereld meer mensen aan religie (of de overwegingen die daarmee te paard gaan) dan aan drugs en haar gevolgen.
  Het systeem is duidelijk verouderd en dit loopt uit de hand. Dit werkt niet meer zo! Tijd voor een opstand! Of minstens registratie van kerkgangers. Geen buitenlanders meer naar binnen in de Domkerk, weigering aan de deur! 150 leden maximaal. Voor zowel Frankrijk en BelgiŽ, als Duitsland en Nederland.

  Nu kun je zeggen: dat had je kunnen weten als je bij een kerk in de buurt gaat wonen. Maar is dat voor een coffeeshop niet hetzelfde verhaal?

  Nu aan jou de vraag: Overlast moet overal even zwaar bestraft worden en verdient een gelijke aanpak. Daarom is de kerkpas een goed idee. Mee eens of niet? En waarom?

  Disclaimer:
  Dit verhaal heeft niets te maken met mijn geloofsvoorkeuren. Het gaat er niet om dat ik persoonlijk een hekel heb aan de meeste godsdiensten, maar om het principe 'overlastbestrijding moet op alle fronten gelijk gaan'. Dit zou ook kunnen gelden voor MoskeeŽn, synagogen, zwembaden, pretparken, vakantieparken en ga zo maar door. Het is helaas zo dat kerken het dichtst bij staan en het uitgebreidst aanwezig. Ga alsjeblieft geen betoog houden over religies en waarom ze allemaal verbannen moeten worden, dat is oud nieuws. Als je daar je gal over wilt spuien, doe dat dan aub ergens anders. Geenstijl, nu.nl, dumpert, facebook en twitter zijn daar betere platforms voor.
  Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
  Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

  #2
  Re: Kerkpas is zo gek nog niet!

  en als je dorp geen kerk heeft wat dan?schande dit voorstel

  Comment


   #3
   Re: Kerkpas is zo gek nog niet!

   hahaha fuck, nog niet over nagedacht! Misschien vandaar de parkeeroverlast in een ander dorp? Zo het toch ook met coffeeshops die in BelgiŽ niet bestaan? Die mensen komen ook hierheen.
   Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
   Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

   Comment


    #4
    Re: Kerkpas is zo gek nog niet!

    Weg met die vieze priestertjes!

    Comment


     #5
     Re: Kerkpas is zo gek nog niet!

     Belachelijk imo...
     "- Onnodig veel aanbellen ter verkondiging van het woord" = dat is Jehova
     "- Seksuele overtredingen van de wet" => komt overal voor, niet enkel in de kerkgemeenschap.

     De bierpas was een ludieke actie, die nog enigszins duidelijk de idioterie van de wietpas wou aankaarten. Maar dit slaat nergens op, zoals de bibliotheekpas onlangs en die zever.. appels met peren vergelijken
     maar ik ben het wel eens met boris

     Comment


      #6
      Re: Kerkpas is zo gek nog niet!

      Ik ben voor kerkpas. Heb je gelijk 80% van de pedofielen in een database.

      Comment


       #7
       Re: Kerkpas is zo gek nog niet!

       Kerkpas vind ik een SLECHT idee.

       Als je een kerkpas invoert, dan zul je zien dat gelovigen massaal wegblijven uit de gedoogde kerken en illegale kerken gaan opzetten. Dan verdwijnt de grens tussen soft-religie en hard-religie, en verlies je iedere controle op religieuze discriminatie/mishandeling/hersenspoeling. Je kunt dan rekenen op Amerikaanse toestanden zoals met de Westboro Baptist Church.

       Ik kies voor voorlichting in plaats van criminalisering. Geef les op scholen over de gevaren van religie. Sluit kerken voor kinderen onder de 18. Pak de overlast keihard aan (parkeerproblemen, kerkklokken, deurbellers, kinderverkrachters) maar duw niet het hele verschijnsel ondergronds.

       Overigens is wiet en religie vergelijken inderdaad appels en peren vergelijken, want wiet is niet gevaarlijk en religie wel.

       Comment


        #8
        Re: Kerkpas is zo gek nog niet!

        Oorspronkelijk geplaatst door Blani View Post
        Overigens is wiet en religie vergelijken inderdaad appels en peren vergelijken, want wiet is niet gevaarlijk en religie wel.
        ^^ Jalalalalalalalala, Allah uakbaaaaaaar..........kaboom
        Ik ben een Weed-O-Holic, noem me Weedovic.
        Je denk wattun mafkees maar 't boeit me niets

        Comment


         #9
         Re: Kerkpas is zo gek nog niet!

         Nog even een aanvulling...

         Ik vind de kerkpas op zich geen goed idee, maar de discussie erover wel. Misschien wordt het idee overgenomen door de gereformeerden met een katholieken-pas of door de katholieken met een gereformeerden-pas. Zinloos verbieden is hun pakkie-an, niet het mijne.

         (Leuk weetje: De SGP was oorspronkelijk tegen het verbod op godslastering, omdat ze dan de Katholieke afgoden niet meer mochten beledigen. Erg leuke lezing van Boris van der Ham daarover:
         http://www.youtube.com/watch?v=vC1t7gkQuWE)

         Ik hoop op een lekkere ronde moddergooien tussen de religies onderling. Ikzelf zit lekker langs de zijlijn met popcorn en een jointje.

         Comment


          #10
          Re: Kerkpas is zo gek nog niet!

          lol Blani, voor je weet krijg je dan van de illegale straatdealert naast een zakje wiet de vraag "heej, bijbeltje kopen?"
          Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

          Comment


           #11
           Re: Kerkpas is zo gek nog niet!

           "- Onnodig veel aanbellen ter verkondiging van het woord" = dat is Jehova
           Oh nee hoor! Dat is ook de hartstichting, het astmafonds - die verkondigen dan andere woorden natuurlijk - en ieder jaar een keer of vijf bellen er christenen aan (geen jehova's!) die even komen vertellen hoe fijn god is, en of ik op hun bijeenkomsten wil komen. Als ik ze vriendelijk de deur in het gezicht gooi, stoppen ze altijd even een flyertje door de brievenbus met daarop de titel 'Christelijke vereniging'.
           Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
           Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

           Comment


            #12
            Re: Kerkpas is zo gek nog niet!

            Beetje off-topic... Ik kwam net het volgende stukje tegen op
            http://richarddawkins.net/articles/6...t-stereotyping
            Premarital sex is dangerous and dirty—a gateway to decadence, depression, broken lives, and an early grave, especially for women.
            Aangezien sex blijkbaar net zo gevaarlijk is als wiet (in de ogen van homo ignoramus) zou een sexpas goed zijn voor ons land. Ik zat wat verder te denken over zo'n sexpas, met geboortebewijzen, inschrijven bij maximaal 1 shop voor minimaal een jaar... maar zo'n sexpas hebben we allang. Het heet "huwelijk" en wordt op grote schaal genegeerd, net als we gaan doen met de wietpas.

            Comment


             #13
             Re: Kerkpas is zo gek nog niet!

             Kost alleen factor 8 keer zo veel. Duur grapje!
             Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
             Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

             Comment


              #14
              Re: Kerkpas is zo gek nog niet!

              Zo'n kerkpas zou ook een mooie preventie zijn tegen priesters die kleine kindjes misbruiken.
              Want ook hier geldt; alleen personen van 18 jaar en ouder komen in aanmerking voor de kerkpas, en jonger niet
              Ik ben een Weed-O-Holic, noem me Weedovic.
              Je denk wattun mafkees maar 't boeit me niets

              Comment


               #15
               Re: Kerkpas is zo gek nog niet!

               Kerken ... zijn dat niet die gebouwen waar tegenwoordig dancings in huizen?

               Comment

               Footer Left Ad

               Collapse
               Bezig...
               X