Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

hoeveel jointjes rook jij per dag??

Collapse
Dit is een Sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

    Comment


      Re: hoeveel jointjes rook jij per dag??

      Moreweed, je kunt mijn reactie heftig vinden. Het zij zo. Maar ik vind het triest dat iemand -zonder daarbij aan te geven dat daartoe een medische noodzaak is- zonder zich diep te schamen aandraagt dat hij zich tijdens zijn opleidingsfase compleet uit de voegen rookt. Als je toch je grenzen zoekt doe dat dan in je vakantie. Je schoolopleiding verkloten en niet datgene behalen waartoe je capaciteiten in voorzien is nu eenmaal niet mijn ding. Wat moet een baas ooit aanvangen met zo'n randdebiel? Dagelijks 10 keer een doorbetaalde pauze verlenen en het dubbele van het CAO-loon geven teneinde de ongelimiteerde wietbehoefte van deze werknemer te bekostigen? Moet hij dan zij zijn klanten zijn dubbel-tariefnota verklaren met het argument dat hij hun een "stuffkikker" op het dak heeft gestuurd en dat hij de extra loonkosten bij zijn klant legt? Blowen blijft in mijn ogen iets dat je in eigen tijd doet, zonder daarbij schade te berokkenen richting gezin of maatschappij.

      Comment


        Re: hoeveel jointjes rook jij per dag??

        ben het er volledig mee eens dat blowen een prive-aangelegenheid zou moeten zijn Xtreme, en ook dat als je opleidingen volgt die prioriteit verdienen, of in elk geval volwassen benadert dienen te worden (in de zin : geen zin in opleiding dan gewoon stoppen ermee). Maar aan de andere kant gaat het wat ver om iemand die zo'n periode meemaakt te verketteren als zijnde levenslange stuffkikker. Ik heb mensen zich comleet uit de voegen zien roken tijdens opleiding en ook tijdens werk, dat was dan een periode die op een gegeven moment weer ten einde kwam, waar alleen wat ego's zich beschadigd door voelden maar waar voor de rest geen enkele vorm van vertraging, achterstand of maatschappelijke schade door is ontstaan. Ja, en ook andersom trouwens : regelmatig 'n jointje en dan compleet de wereld vergeten en eindigen in een oranje jurk op de dam...
        Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

        Comment


          Re: hoeveel jointjes rook jij per dag??

          Naar alle waarschijnlijkheid valt een heleboel terug te voeren hoe je omgaat met je leven en je maatschappelijk functioneren. Ooit berichtte iemand op dit forum -ik weet niet eens meer wie- dat hij in de Wajong zat. Het zal je wellicht niet verwonderen dat hij zijn uitkering te laag vond. Het was hem toegestaan om naast zijn uitkering er 2 krantenwijkjes er op na te houden. Het 3e wijkje zou op zijn uitkering worden gekort: dus daar zag hij maar vanaf. Niemand wil uiteraard voor niets werken. Maar zo iemand moet blij zijn dat hij in vergelijking met andere Europese landen een goudgerande uitkering ontvangt. Wat is er mis aan om de maatschappelijke kosten van je uitkering te verlagen door een 3e of een 4e en 5e wijkje erbij te nemen en op die manier je eigen maatschappelijke kosten te verlagen.? Is het echt zo naar om te werken voor je brood? Kijk, dat een bouwvakker die van een steiger is gelazerd en met een dwarsleasi in zijn rolstoel zit: daar kan ik me bij voorstellen dat de beste man niet meer kan werken, maar waarschijnlijk zou hij zo zijn rolstoel willen inruilen om bij weer en wind opnieuw op de steiger te gaan staan om te metselen.
          We zullen moeten onderkennen dat de welvaart-/verzorgingsstaat zoals we die hebben gekend onbetaalbaar is geworden. Er valt gewoonweg niet te ontkomen aan grote bezuinigingen. Als een man als Roemer, die het niet verder heeft geschopt dan schoolmeester op een lagere school, van oordeel is dat de beste remedie is de lonen, de uitkeringen en de belastingen te verhogen dan val je terug naar de jaren 70 en 80. Dan solliciteer je naar een nieuwe belastingvlucht naar landen met een zindelijk fiscaal klimaat. Een toptarief van 52 %, met daarnaast een vermogensrendementsheffing, zorgt er nu reeds voor dat bepaalde bevolkingsgroepen 7 maanden voor de belasting werken en 5 maanden voor zichzelf. Die Wajonger moet ook eens beseffen dat er nu reeds mensen zijn die 7 maanden voor niets werken (althans de revenuen van hun arbeidsprestaties vloeien in de algemene middelen) en maar 5 maanden voor hun eigen gezin.
          De beste medische en maatschappelijke zorg kan niet voor een ieder de maat zijn. Een heel triviaal voorbeeld: na een vermogen te hebben gespendeerd aan kroon- en brugwerk, alsmede facings was mijn vrouw toe aan een gebitsprothese. Met enige bijbetaling frommelen ze best wel een overkappingsprothese in je mond. Wil je iets beters dan zit je al snel op een "all on four" of "all on six" boven- en onder implantaat. Alleen zo'n behandeling kost je tussen de 25000 tot 30000 euro. Dat heb ik dus zelf moeten betalen: dat doe ik met liefde voor mijn vrouw, maar niet voor mijn buurman. De functionaliteit van een overkappingsprothese is goed. De esthetische aspecten "maken" het kostenplaatje. Maar het zal me worst zijn als iemand zijn prothese in een glas met schoonmaakmiddel op zijn nachtkastje zet. Zo lang het mijn vrouw maar niet is.
          Last edited by Xtreme; 21 January 2012, 17:08.

          Comment


            Re: hoeveel jointjes rook jij per dag??

            het is me nog steeds niet gelukt van ze allemaal te tellen en ook nog te onthouden!

            Comment


              Re: hoeveel jointjes rook jij per dag??

              Oorspronkelijk geplaatst door Xtreme View Post
              Als een man als Roemer, die het niet verder heeft geschopt dan schoolmeester op een lagere school, van oordeel is dat de beste remedie is de lonen, de uitkeringen en de belastingen te verhogen dan val je terug naar de jaren 70 en 80.
              Daar denkt een leuk stukje nederland anders over blijkbaar...
              http://www.rtl.nl/%28/actueel/rtlnie...ste-partij.xml

              Leraar -mits goed en met passie uitgevoerd- vind ik trouwens een van de meest respectabele en constructieve beroepen die er te vinden zijn. Dat kan ik niet direct zeggen van financieel specialisten in ivoren torentjes... Niks verkeerds met jouw professie hoor, het brengt brood op de plank en houdt je van de straat cq uit een uitkeringssituatie.
              Ja, onze verzorgingsstaat is onhoudbaar. Roemer gaat daar geen potten in breken met z'n plannen ben ik bang. En een kapitaalvlucht zit er zowiezo aan te komen, want binnen 'n jaar of 5 wordt je hier ongeacht je beroep of inkomsten volledig kaalgeplukt, en enige vorm van inspraak daarin kan de dan werkende bevolking ook wel op z'n buik schrijven omdat ouderen dadelijk de dienst uitmaken. Zodra dat een goed georganiseerd blok wordt is het letterlijk "na ons de zondvloed" (wat als je het goed bekijkt nu al het geval is).

              Ik heb zelf trouwens eigenlijk geen enkele moeite met uitkeringstrekkers in wat voor vorm dan ook. Betalen moet ik toch aan de staat, en zij doen wel meer dingen die ik te bezopen voor woorden vind. Daar ga ik geen zgn rotte appels op aanspreken, want zij profiteren alleen van een geboden kans als je het al zo kan bekijken. Dat ik dat zelf niet doe is mijn zaak (en mijn trots, want elke dag dat ik niet op iemand anders' zak hoef te teren onderstreept mn zelfredzaameid, en ik ga inmiddels ook wel zo ver om dat koste wat het kost te behouden).
              Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

              Comment


                Re: hoeveel jointjes rook jij per dag??

                Misschien is een willekeurige schoolmeester een keer een verademing ten opzichte van de hoger opgeleiden die nu het stuurloos en zinkende schip, lees Nederland, besturen..... dat iemand lager opgeleid is wil niet zeggen dat hij de situatie niet kan beheersen.
                Het is de arrogantie en de zogenaamde alwetendheid van een nog steeds overheersende hoog opgeleide kleine groep mensen, elkaar de hand boven het hoofd houdende, die hier de heleboel naar de verdommenis helpt en Jan-met-de-Pet ervoor op laat draaien.
                En maar mooie praatjes verkopen aan de burger, maar als puntje bij paaltje komt wordt je weer gebeten..zei het door de hond of de kat. Gebeten worden moet je blijkbaar!
                En voor het gebeten mag je ook best verneuken lezen, want zo is het maar net.......

                Comment


                  Re: hoeveel jointjes rook jij per dag??

                  Exact Vale, een hogere opleiding is geen garantie voor slim bezig zijn. btw : de lerarenopleiding is volgens mij nog steeds een hogere beroepsopleiding
                  Society is like stew-if you don't keep it stirred up, you end up with a lot of scum on the top

                  Comment


                    Re: hoeveel jointjes rook jij per dag??

                    Uiteraard zij leraren de backbone van de samenleving dus nooit onderschatten die lui..
                    Al blijft t gewoon een stuurloos schip, wie er ook aan het roer staat..
                    -
                    Wat vissen betreft; Kunstaas uber alles toch?? Maak zelf vele km met mn spinstok op alles wat jaagt in ons landje, zowel zoet als zout, zeebaars is het hoofddoel...

                    Comment


                      Re: hoeveel jointjes rook jij per dag??

                      Uit welke stromingen is de SP ontstaan? Volgens mij uit de CPN en de PSP. Partijen met een gedachtengoed waarin Pol Pot werd verheerlijkt en het democratiseringsproces van Sovjet Unie en zijn vazalstaten verketterd. Het gebrek aan democratisch bewustzijn van de CPN begint nu reeds bij de SP aan de orde te komen. De inhoud van de programma's van de publieke omroepen moeten voor de uitzending getoetst worden, althans zo luidt het voorstel. Is een gecensureerde staatsomroep een eerste stap? Wat volgt er verder: de diversiteit van de dagbladen aan banden leggen? Komt er een Nederlandse Pravda? (pravda schijnt het Russische woord voor waarheid te zijn). Moeten de door de staat gecontroleerde media een soort eenheidsworst als waarheid aandragen? Ik heb ooit een vertaald stukje uit de Pravda gelezen. Door internet en andere sociale media drong het tot de Russen door dat de etalages in de Westerse winkels vol lagen met luxe artikelen. Dat stak schril af tegen de lege etalages in de Russische volkswinkels. De Pravda berichtte: in het westen heerst armoede, kijk maar naar de volle winkels, de westerling heeft geen geld om deze producten te kopen. Bij ons heerst welvaart: kijk maar naar de lege schappen in de winkels. Wij hebben tenminste geld om onze winkels leeg te kopen.
                      Vooralsnog heeft een Nederlandse uitkeringstrekker -hoewel het geen vetpot is- nog meer te verteren dan een modale arbeider uit het oude Rusland en zijn satellietstaten. Tenzij bijvoorbeeld die Poolse arbeider tegen het minimumloon of iets meer in de kassen wil gaan werken (werk waar Nederlanders hun neus voor ophalen).
                      Niet dat ik geen fouten onderken bij het zuivere liberalisme: maar het is wel een systeem waarin mensen met capaciteiten en arbeidszin zich kunnen ontplooien. En ook geen systeem dat van een land een gigantisch concentratiekamp maakt met grenzen zoals het ijzeren gordijn. Als je alle SP-ers een jaar zou deporteren naar een communistisch en ze laten leven onder de geneugten van de communistische welvaart en nadien laat terugkeren dan wordt de SP van de kaart gevaagd.
                      Last edited by Xtreme; 22 January 2012, 14:10.

                      Comment


                        Comment


                          Re: hoeveel jointjes rook jij per dag??

                          Oorspronkelijk geplaatst door moreweed View Post
                          Exact Vale, een hogere opleiding is geen garantie voor slim bezig zijn. btw : de lerarenopleiding is volgens mij nog steeds een hogere beroepsopleiding
                          Last edited by Xtreme; 24 January 2012, 11:37.

                          Comment


                            Re: hoeveel jointjes rook jij per dag??

                            wie zegt dat ik me nu compleet uit de voegen rook? Er staat toch duidelijk dat het vorig jaar wat harder ging dan nu? Nu rook ik alleen nog een jointje met 1 of 2 vrienden in het weekend bijvoorbeeld. Denk maar niet dat ik er de gevolgen niet van heb ondervonden van zoveel blowen. Mijn schoolprestaties daalden dan ook wanhopig. Maarja, zodoende leert men toch? Soms is het niet altijd nodig natuurlijk. Maar het is wel gebeurt.

                            Comment


                              Re: hoeveel jointjes rook jij per dag??

                              gemiddeld een stuk of 4-5 maar ik moet het terug brengen naar 3 per dag eigelijk. op de moment zelf eigelijk niets want ik vind er geen meer in de stad en mijn ride naar tilburg heeft me laten stikken. weeral eens

                              Comment


                                Re: hoeveel jointjes rook jij per dag??

                                Wow elke dag blowen ?
                                Is dat niet super slecht ?

                                Comment

                                Bezig...
                                X