Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse

Wie een nieuwe topic opent omdat hij/zij een bladprobleem heeft, wordt vriendelijk gevraagd om enkele foto's erbij te posten, en een woordje uitleg met de beschrijving van je probleem.

Wie een nieuwe topic opent omdat hij/zij een bladprobleem heeft, wordt vriendelijk gevraagd om enkele foto's erbij te posten, en een woordje uitleg met de beschrijving van je probleem.
Zo kunnen leden vlugger en een correctere diagnose stellen!

Ook kan je via de zoek functie al eens zoeken naar gelijkaardige bladproblemen, die hier al op het forum zijn gepost.

Enkele belangrijke informatie:


Board: Bladproblemen:
Montys-Blad-Probleem-Oplosser
Fotos plaatsen bij Bladproblemen

Board: Ziekten:
Lijst van ziekten
Schimmelziekten bij cannabis
Meeldauw

Board: Beestjes:
Lijst van ongedierte
Welk insect zit op mijn wietplant
Bekijk meer
Bekijk minder

zilvervisjes

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  zilvervisjes

  Korting op 420shop
  Heeft iemand ervaring met zilvervisjes en zijn deze schadelijk?

  #2
  Zilvervisjes

  Het zilvervisje Lepisma Saccharina L. komt zeer algemeen in gebouwen voor. Het zilvervisje lijkt sterk op het ovenvisje.

  Het is van groot belang dat men de juiste soort vaststelt. (aangezien beide soorten totaal verschillende eisen stellen aan de relatieve luchtvochtigheid van de omgeving waarin ze voorkomen).

  Uiterlijk

  Een vleugelloos insect: lengte 7 - 11,5 mm; het lichaam is bedekt met fijne schubben; de vorm van een "worteltje" met twee lange antennen aan de kop en 3 aanhangsels aan het achterlijf; zilverkleurig; snelle, slangachtige bewegingen.

  Ontwikkeling

  onvolledige gedaanteverwisseling.

  eistadium: bij 25 graden Celsius en 75% luchtvochtigheid ca. 28 dagen

  Eieren zijn ongeveer 0,5 - 1,0 mm lang

  larvale stadium: de nimfen vervellen ca. 8 a 9 maal

  levensduur: afhankelijk van temperatuur en vochtigheid ca. 2 - 3 jaar.

  Leefwijze

  lichtschuw; leven overdag verscholen

  voedsel: vooral koolhydraten, zoals zetmeel, vochtige granen en meel, maar vooral stijfsel, bepaalde lijmen, e.d. Tevens worden schimmels en/of kleine dode insecten en mijten genuttigd. Zilvervisjes kunnen enige maanden zonder voedsel

  temperatuur: gemiddeld 25 graden Celsiusis een optimaal klimaat voor het zilvervisje

  relatieve luchtvochtigheid: het zilvervisje prefereert een vochtige omgeving (rel.vocht. 75% of meer).

  Schade

  Indien zilvervisjes in grote aantallen voorkomen (vochtige omgeving), dan kunnen ze schade veroorzaken aan o.a. papier, behang en boeken (vooral bepaalde lijmsoorten), kleding van synthetisch materiaal, enz.

  In de vochtige atmosfeer, waarin zilvervisjes voorkomen, zal ook schimmelvorming plaatshebben en ook deze schimmels worden door genoemde insecten gegeten. Schade van enige betekenis veroorzaakt door zilvervisjes komt slechts voor wanneer ze in grote aantallen voorkomen.

  Verspreiding

  Zilvervisjes komen zeer algemeen voor en kunnen op allerlei manieren met producten en materialen meekomen

  Als ze regelmatig in aantallen worden aangetroffen, duidt dit erop dat in de betreffende ruimte een hoge relatieve luchtvochtigheid heerst.

  De bestrijding zal dan in de eerste plaats moeten bestaan uit het scheppen van een droge atmosfeer. Dit kan men bereiken door zoveel mogelijk te luchten bij droog weer en eventueel daarmee gepaard gaande, droog stoken.

  In een droge atmosfeer kunnen zilvervisjes zich nauwelijks handhaven. Gebruik van insecticiden is in het algemeen niet nodig en zelfs af te raden als niet eerst maatregelen worden getroffen om de relatieve luchtvochtigheid te laten dalen.

  Eerste bewoners van een nieuw huis willen wij er nog wijzen, dat beton lang vocht afgeeft, waardoor in bepaalde ruimten zeer plaatselijk een atmosfeer met een hoge relatieve vochtigheid kan ontstaan. Hier zal dus in elk geval flink gelucht en (bijv. met een hete luchtapparaat) gestookt moeten worden.

  Soms kunnen de kastjes onder het aanrecht vochtig zijn, vooral als zij van hout gemaakt zijn. Vaak ligt de oorzaak bij een min of meer lekkende, niet goed aangesloten gootsteenafvoer. Hieraan zal dan aandacht moeten worden besteed

  Grtzzz
  Hoi stel je anders eens voor in member introduction en geniet van vele voordelen! http://jointjedraaien.nl/wietforum/f34/
  Last edited by westport; 4 November 2008, 12:12.
  420Shop, Online Headshop, Seedshop, Cannabis Souvenirs & Lifestyle
  Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

  Comment


   #3
   Zilvervisje

   Bedankt voor de tekst en uitleg....ik maak hieruit op, dat het dus niet schadelijk is voor de plant toch?

   grtz Bridget

   Comment


    #4
    in princiepe niet maar alle beestje zijn vrijwel ongewenst dus als je ze hebt en als ik het goed lees zorg voor een droog klimaat en als dat niet werkt gebruik dan pas insecticide
    Last edited by bobo; 9 November 2008, 00:21.

    Comment

    Bezig...
    X