Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Turfpotje voor autoflowers?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Turfpotje voor autoflowers?

  Korting op 420shop
  Dag kwekers

  Sinds mijn topic over mijn buitenkweekplan voor dit jaar lees ik volop mee op het forum en heb ik nog heel wat buitenkweekverslagen van de vorige jaren doorgespit, enorm interessant!
  Jullie hebben nog geen berichten van mij zien verschijnen, dat komt doordat ik eigenlijk nog niets zinnigs te zeggen had tussen al die (voor mij) leerzame reacties van jullie

  Mijn vraag:
  Kan het planten van een autoflower zaadje in een turfpotje (8,5 cm hoog) de groei belemmeren van de plant, zelfs indien het potje snel in de definitieve pot (10l) geplaatst wordt?
  Ik weet dat je AF’s beter niet overpot maar kon nergens vinden of die ‘regel’ ook op gaat voor een turfpotje die je, wanneer het plantje boven komt piepen, in de definitieve pot steekt?

  Ik heb gelezen dat de kiemwortel in het begin vrij veel recht naar beneden schiet, volstaat 8,5 cm dan?

  Bedankt, en er volgt zeker en vast een kweekverslag!


  Voor de buitenkwekers nog een klein vraagje:
  Kijken jullie wat naar de weersvoorspellingen voor de komende weken/maand voor dat je het zaadje in de grond (pot) steekt?
  Of beter gezegd: zou je dat doen indien je maar 1x op een jaar kan planten?
  Als ik bv kijk op accuweather (België) dan ziet mei er vrij goed uit maar juni veel minder, heel veel dagen met neerslag en bijna nooit een ‘vol zonnetje’...
  Ik weet dat het maar onkruid is.. maar toch..
  Dit wordt mijn eerste kweek ooit dus heb totaal geen idee of het dan wel nog de moeite is om overmorgen 15 af’s te planten (moet deze ‘ronde’ gebeuren, daarna geen tijd meer) in de hoop dat het toch redelijke plantjes kunnen worden...

  #2
  Turfpotjes zijn niet geschikt voor cannabis.
  Het is Ijsheiligen, je kunt de zaden nu het beste buiten zaaien.
  Howto: meerdere foto's uploaden en tussen je bericht plaatsen

  ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~BuitenQweeksels ~

  Comment


   #3
   Turfpotjes hebben in mijn ervaring een paar nadelen:
   1) De worteltjes zullen op een gegeven moment in het materiaal gaan vergroeien. Wanneer het potje uitdroogt, wat heel snel kan gaan als je ff vergeet op te letten, vernachel je de wortels.
   2) Turfpotjes drogen zoals gezegd razendsnel uit.
   3) De worteltjes moeten uiteindelijk door het materiaal gaan groeien. Dit kost extra energie en voorwaarde is dat het potje goed nat is wil dat een beetje soepel gaan.

   Zet je zaailingen gewoon direct in je eindpot als het om AF'jes gaat. Desnoods maak je een kuiltje met daarin wat zaai- en stekgrond, zodat ze langzaam kunnen wennen aan de bemeste aarde.


   Comment


    #4
    Ik heb het ooit bijgehouden, het duurt ongeveer 2,5 maanden voordat de wortels uit het potje gaan groeien in normale omstandigheden.
    2,5 maand staan ze dus in nog geen 1L potje.
    Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
    Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

    Comment


    • Meglow
     Meglow commented
     Editing a comment
     Wauw, dat is langer dan ik dacht...
     Waar zijn dit soort potjes eigenlijk goed voor? Of worden dit soort potjes alleen aan particulieren verkocht en gebruikt niemand ze in de professionele landbouw?

    • LR2
     LR2 commented
     Editing a comment
     Ook langer dan ik zelf verwacht had! Ik had 6 planten in een enkel potje, met potje en al in de volle grond. Toen de planten niet veel groter meer werden, heb ik ze eens uit de grond gehaald.. Dat ging iets te makkelijk; ik telde een kleine 15 wortelpuntjes van circa 3cm.
     De potjes zijn goed voor de bomenteelt, of klimplanten. Die wortelen trager, maar met veel sterkere wortels. Nog voordat ze meer ruimte nodig hebben dan de potjes groot zijn, zijn de potjes vaak al vergaan. Maar daar heb ik het nog niet gezien. In de landbouw zie ik mensen ze ook niet gebruiken. Hetzelfde geldt voor smartpots, maar dat is meer een economisch ding; het scheelt ontzettend veel water om die niet te gebruiken.

    #5
    Tomaten? Alles wat je na uitplanten zeiknat mag/moet zetten zeker? Geen idee, gebruik ze zelf ook niet.

    Comment


     #6
     bedankt allemaal!!
     Dat ik beter geen turfpotjes gebruik is mij alvast heel duidelijk geworden

     Comment

     Footer Left Ad

     Collapse
     Bezig...
     X