Mededeling

Collapse
No announcement yet.

3 dagen te vroeg of te laat? Maakt dat uit?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Kweektip: 3 dagen te vroeg of te laat? Maakt dat uit?

  Korting op 420shop
  Ik hoop dat jullie me op dit forum kunnen helpen. Ik twijfel namelijk over het beste moment van oogsten en het geeft me nogal wat kopzorgen, ik kan aan niets anders meer denken en lig er 's-nachts wakker van

  Ik weet dat er van alles te vinden is op internet maar ben toch zeer ge´nteresseerd in wat persoonlijk advies.

  Allereerst even wat voorgeschiedenis en statistiekjes

  Ik heb vroeger ('95 - '05) zo'n 10 jaar gekweekt in een tentje. Ik hield toen nergens rekening mee en was totaal niet secuur. Ik gaf ze gewoon kraanwater, lette niet op PH/EC of LV maar had wel altijd een prima opbrengst met een 600 watter HPS.

  Omdat de shop prijzen de pan uit rijzen ben ik sinds kort weer begonnen met 5 x Bubblegum in een Mammoth pro 150 tentje onder een 400 watt HPS. Deze keer doe ik alles volgens de regels. Afzuren, voedingslijn van Cana terra, goede constante LV & temperatuur, scroggen en een beetje supercropping (wauw) en lolly-popping... Dit heeft zeker zijn resultaat en ik denk (hoop) dat ik op het blote oog zeker boven de 50 gram (droog) per plant kan komen.

  De dames staan nu op de dag af exact 9 weken in de bloei. Bladen zijn al zeer vergeeld en soms al dood en brokkelen af. De trichomen waren echter nog kristalhelder en ik kijk elke dag met m'n harvest scope 60x of ik al melkachtig/ honingkleurige trichomen zie. Dat was tot afgelopen nog weekend niet het geval maar omdat die planten al half dood waren probeerde ik dat wat meer te forceren door de lamp naar 10 uur licht te brengen.

  Dat heeft gisteren en eergisteren best geholpen omdat ik vanochtend al wat melkachtig/ honingkleurige trichomen zag. Volgens de regels zou de plant er nu uit kunnen maar volgens mijn planning (druk druk druk) heb ik daar donderdag avond pas tijd voor.
  Nu wil ik zo meteen de lamp uitzetten en ze nog een ijsbad geven "Spoelen met ijs" http://www.rollingstoned.nl/wiet-spo...voor-meer-thc/

  Als ik vandaag de lamp en de kachel uitzet en ze een ijsbad geef kan ik ze dan nog tot donderdagavond laten staan of zijn die laatste 3 extra dagen cruciaal voor de potentie van de wiet?

  Kort samen gevat luid mijn vraag dus: Als je planten al 30/40/30% heldere/milkey/honing kleur trichomen heeft en de plant is al half dood, kan het dan kwaad om hem nog 2 a 3 dagen extra in het donker en de kou te zetten?

  Ik hoor heel graag van een van jullie, die onzekerheid maakt me gek. Ik wil na 12 weken dagelijkse zorg en aandacht nu niet op het laatste moment nog iets verpesten

  Alvast bedankt voor de genomen tijd!

  Keep on 'smokin-

  Groeten Tinus

  #2
  Re: 3 dagen te vroeg of te laat? Maakt dat uit?

  Met dood blad in het donker krijg je rot.
  3 dagen heeft hier tot nu toe weinig verschil gemaakt. Als je rustig droogt, dan leven je takken nog wel een dag of 2 voordat ze het opgeven en gaan indrogen; dan heb je ook narijping.

  De potentie ga je niet meer verhogen, hooguit de smaak.
  Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
  Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

  Comment


   #3
   Re: 3 dagen te vroeg of te laat? Maakt dat uit?

   Hey LRtwee,

   Bedankt! Als ik het dus goed begrijp is het dus beter om ze vandaag of uiterlijk morgen eruit te halen? Ik kan ze bijvoorbeeld vannacht nog 1 nacht in het donker met ijs laten staan en dan morgen avond omhalen?

   Comment


    #4
    Re: 3 dagen te vroeg of te laat? Maakt dat uit?

    oogsten voordat de lamp uitgaat
    en die extra stress gewoonweg vergeten
    dat is mijn idee errond
    knip ze
    en laat ze langzaam genoeg drogen en de meerderheid enkele weekjes curen
    grtz
    B2N

    Comment


     #5
     Re: 3 dagen te vroeg of te laat? Maakt dat uit?

     Ik wil na 12 weken dagelijkse zorg en aandacht nu niet op het laatste moment nog iets verpesten
     Als het vol met dood blad zit, heb je dat al veel eerder gedaan.

     Als de trichomen allemaal nog helder zijn, heeft oogsten niet zo veel zin.
     12 weken oud zeg je, en van die 12 weken hebben ze 9 weken gebloeid ??
     Bedoel je niet 9 weken 12/12 ? Dan zouden ze wellicht nog wel 2-3 weken moeten !

     Waar komen ze vandaan, zaad, stekken, en heb je foto's ?
     Howto: meerdere foto's uploaden en tussen je bericht plaatsen

     ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2014-15-16-17-18-19 ~ 2019 ~

     Comment


      #6
      Re: 3 dagen te vroeg of te laat? Maakt dat uit?

      Ik heb ook is ijswater meegegeven. Zie geen verschil. En stel dat ze toch trichomen aanmaken, waarom moet je dan zo lang wachten tot trichomen van clear naar milky naar amber gaan. Effe in de nacht milky of amber trichomen aanmaken gaat die plant niet doen lijkt mij, hoe zorgen die extra trichomen dan voor een meerwaarde?

      Hier staat de laatste een week int donker. Krijg rugpijn omdat ik mij niet deftig kan zetten als ik ze knip. Dus ik doe er max 2 na elkaar.

      Comment

      Footer Left Ad

      Collapse
      Bezig...
      X