Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Het Cannabis Tribunaal

Collapse
X
Collapse
 •  

 • Korting op 420shop

  Het Cannabis Tribunaal

  Op maandag 3 mei, tussen 10.00 en 17.30 wordt in cafe Dudok in Den Haag
  voor de tweede keer het Cannabistribunaal georganiseerd. cannabistribunaal&.jpg

  Op dit tribunaal staat de volgende stelling centraal:
  "Het cannabisverbod is schadelijk voor de Nederlandse samenleving en moet zo snel mogelijk worden opgeheven"

  Deskundigen op het gebied van cannabisbeleid (burgemeesters, politiemensen, wetenschappers en politici)
  zullen op deze stelling reageren en in debat gaan met het publiek. Vervolgens gaan in het slotdebat de woordvoerders van politieke partijen met elkaar in discussie over de vraag hoe het verder moet met het cannabisbeleid na de verkiezingen. Een onafhankelijke rechtbank beoordeelt de kwaliteit van de gebruikte argumenten.


  Voor het voorlopige programma zie
  http://www.cannabistribunaal.nl

  Iedereen die (positieve of negatieve) ervaringen heeft met het cannabisverbod wordt opgeroepen op dit tribunaal te komen getuigen. Het gaat er dus niet om hoe schadelijk cannabis wel of niet is, maar om hoe we het moeten reguleren. Zou een volledig verbod beter zijn dan de huidige gedoogregeling? Of moeten we naar een vorm van regulering zoals bijvoorbeeld bij alcoholische dranken?

  Elke burger die meent een belangrijk argument te hebben voor of tegen de stelling is van harte welkom.
  Hoe beter de kwaliteit van deze getuigenissen, hoe groter de impact op de uiteindelijke conclusie.

  Het Cannabistribunaal is voor iedereen toegankelijk, maar inschrijven is verplicht.
  Stuur voor 15 april een mail naar
  info@cannabistribunaal.nl met naam en telefoonnummer en het aantal plaatsen dat u wilt reserveren.

  Wilt u als getuige optreden en uw verhaal vertellen, laat dat ons dan even weten.

  Het Cannabistribunaal wordt live op Internet uitgezonden.
  De organisatie is in handen van de Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod, VOC

  Website: voc-nederland.org

  cannabistribunaal&.jpg

  • Jointjedraaien
   #3
   Jointjedraaien commented
   Editing a comment
   Deze week heeft Gerd Leers, voormalig burgemeester van Maastricht en prominent CDA-politicus, zijn deelname aan het Cannabis Tribunaal 2010 definitief bevestigd.

   Lees verder op de website van VOC

  • andre2402
   #4
   andre2402 commented
   Editing a comment
   ik heb er nog nie veel kaas van gegeten maar vind wel goeie ja

  • enduror
   #5
   enduror commented
   Editing a comment
   weten ze al wat er nu is uit voortgekomen? ben benieuwd?
  Posting comments is disabled.

Latest Articles

Collapse

 • Cannabis Tribunaal
  door Jointjedraaien
  [ATTACH=CONFIG]72127[/ATTACH]Op maandag 16 mei vond het derde Cannabis Tribunaal plaats in Studio Dudok, pal tegenover het Binnenhof in Den Haag. De publieke tribune zat vol, maar het was de hele dag live te volgen via internet.
  17th May 2011, 14:23
 • Dit land telt meer blowers dan partijleden
  door Jointjedraaien
  De vervroegde verkiezingen. The Day After - cannabis kieswijzer redactie benadrukt: Dit land telt meer blowers dan partijleden.
  En er verandert niks. Wie, o, wie brengt verandering? Voordehandliggend beginpunt: de jongerenorganisaties van oude of nieuwe partijen. Wil je je vrijheid en burgerrechten behouden? Dringend tijd ! er zelf iets aan te doen.

  En: onderweg naar de Provinciale Staten / Eerste Kamer verkiezingen...!
  De vervroegde verkiezingen van de inmiddels nieuw samengestelde Tweede Kamer vonden plaats op woensdag 9 juni 2010. Dat was (te rekenen vanaf 20 februari, zie hangditopindeshop nr.18) niet binnen drie maanden, zoals aanvankelijk door de fractievoorzitters was bepleit (bijvoorbeeld 12 mei), maar iets later - om meer nieuwe partijen de tijd te bieden, in staat te stellen, zich in te schrijven en tijd voor alle (ook voor gevestigde) partijen om nog iets van 'n campagne mogelijk te maken. Uiterlijk een week voor Koninginnedag moesten de lijsten met kandidaat-2e Kamerleden door de partij-afdelingen en partijcentrale goedbevonden, gereedgemaakt worden en ingeleverd. Goedbevonden: over die kandidatenlijsten van elke partij - is in elk van die partijen gestemd. Gezichten en programmapunten worden bekendgemaakt. Dan de bevordering van de opkomst op verkiezingsdag woensdag 9 juni: Ga stemmen ! . Je kent het resultaat.
  ...
  16th February 2011, 12:40
 • Cannabis vriendelijk stemmen
  door Jointjedraaien
  Op woensdag 9 juni kiest Nederland een nieuwe Tweede Kamer. Meer dan ooit is het van belang dat cannabisliefhebbers gaan stemmen. De toekomst van de coffeeshop en ons relatief liberale cannabisbeleid staat op het spel. De Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod heeft een lijst opgesteld van de vijf meest en de zes minst cannabisvriendelijke partijen....
  27th May 2010, 19:17
 • Het Cannabis Tribunaal
  door Jointjedraaien
  Op maandag 3 mei, tussen 10.00 en 17.30 wordt in cafe Dudok in Den Haag
  voor de tweede keer het Cannabistribunaal georganiseerd. Op dit tribunaal staat de volgende stelling centraal: "Het cannabisverbod is schadelijk voor de Nederlandse samenleving en moet zo snel mogelijk worden opgeheven" Deskundigen op het gebied van cannabisbeleid (burgemeesters, politiemensen, wetenschappers en politici) zullen op deze stelling reageren en in debat gaan met het publiek. Vervolgens gaan in het slotdebat de woordvoerders van politieke partijen met elkaar in discussie over de vraag hoe het verder moet met het cannabisbeleid na de verkiezingen. Een onafhankelijke rechtbank beoordeelt de kwaliteit van de gebruikte argumenten. ...
  29th March 2010, 21:41
 • Cannabis Bevrijdingsdag Vrijwilligers gezocht
  door Jointjedraaien
  05-03-2010 : Vrijwilligers gezocht! Cannabis Bevrijdingsdag 8 Mei 2010, terrein Westergasfabriek Amsterdam. Na het grote succes van Cannabis Bevrijdingsdag in Amsterdam afgelopen jaar heeft de organisatie (VOC/VVCC) besloten om dit jaar Cannabis Bevrijdingsdag weer terug te laten keren. We zijn dan ook weer druk bezig om er dit jaar weer een leuke en informatieve dag van te maken. Er zullen diverse live acts en sprekers zijn ook is er een hennepmarkt en zijn er een aantal attracties aanwezig. Daarnaast worden er diverse cannabis films vertoont deze dag. ...
  7th March 2010, 14:45
 • Stem Cannabis Vriendelijk
  door Jointjedraaien
  Stem-cannabis-vriendelijk
  Het merendeel van de politieke partijen in Breda is tegen het sluiten van coffeeshops, toch zijn er een aantal partijen die de coffeeshops het liefst zo snel mogelijk sluiten en verder geen alternatief hebben.

  Partijen voor de sluiting van coffeeshops: CDA, CU, PVV, TON
  Partijen tegen de sluiting van coffeeshops: Pvda, SP, D66, VVD, GroenLinks
  ...
  2nd March 2010, 13:27
Bezig...
X