Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Eerste kweek ever (AF in Batmix) - 1x Fat Banana 1x Northern Light - TS1000

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  LED: Eerste kweek ever (AF in Batmix) - 1x Fat Banana 1x Northern Light - TS1000

  Korting op 420shop
  Hallo iedereen! Ik verveelde me de afgelopen tijd een beetje en dacht ineens 'joh weet je, ik ga wiet kweken'. Meer kan ik er niet van maken haha. Ik heb me redelijk verdiept in het hele hoe en wat, maar door alle meningen en manieren van kweken zie ik echt door de bomen het bos niet meer. Ik wil eigenlijk een (goed en dagelijks bijgehouden) kweekverslag met foto's maken, zodat ik met hulp van jullie een in elk geval redelijk tot goed plantje kan laten groeien. Ik hoop dat dit is toegestaan op het forum en anders hoor ik het graag.

  Wat ik heb aangeschaft:
  - Spectrabox 6 90w
  - Fat Banana's Auto (RQS indien van toepassing)
  - Kweetpot 11L
  - Kweekpot 18L (beide van Raja)
  - Plagron batmix
  - Intratuin stekgrond
  - Biobizz Grow, Bloom, Fish-mix, Heaven, Topmax, Alg-A-Mic, Root-Juice en Calmag

  Een tent overweeg ik nog. Is die echt nodig? Vond het een vrij grote uitgave voor een test hobbykweekje, vandaar dat ik die Euro's nog even in de zak heb gehouden.

  Het plan:
  Omdat het mijn eerste keer is heb ik de goedkoopste LEDlamp met goede recensies gekocht die ik kon vinden. In dit geval de Spectrabox 6 90w. Het eerste waar ik al tegenaan loop is of er onder dit kleine lampje één of twee planten kunnen staan. Ik heb 2 verschillende maten potten gekocht zodat ik een beetje kan meekrijgen in welke pot de banaan het beste groeit. Kon er verder niet echt info over vinden, dus benieuwd naar jullie mening aangaande één of twee planten. Als jullie denken dat twee planten zou kunnen worden het er twee en anders wordt het een verslag van één plantje.

  De pot van 11L ga ik sowieso gebruiken, aangezien dit soort van de ideale maat schijnt te zijn voor Auto's. Nu wil ik minimaal één zaadje ontkiemen, een pot vullen met Batmix, kuiltje graven in het midden dat voorzien van stekgrond en het ontkiemde zaadje daar in planten en eventueel wat aansterken met Root-Juice. En zodra het plantje boven de grond is de lamp boven de pot(ten) zetten. Ik woon in een appartement met allemaal buren die niet tegen kou kunnen. De temperatuur is altijd minimaal 21 graden. Na 6 weken beginnen met voeden van allerlei Biobizz flesjes. Het gaat me niet eens zo zeer om het resultaat, maar meer om de ervaring zodat ik bij redelijk succes wat meer kan investeren voor een volgend kweekje.

  Denken jullie dat dit verhaal überhaupt kans op slagen heeft of kan ik beter alles ongeopend retour sturen? Of ben ik iets vergeten waarvan jullie zeggen 'dit MOET je sowieso hebben" om tot een normaal resulaat te komen? Let me know. Kan niet wachten om te beginnen! En als ik dat doe beloof ik plechtig dagelijkse updates. Ik ga sowieso met dit project van starten (met als voorbeeld een verslag wat ik vond op growdiaries), maar tips en hulp zijn altijd welkom.

  Cheers!
  Last edited by TheBigDudeski; 10 December 2020, 19:30.

  #2
  Cheers, mate. Ik zeg, gewoon doen. Ik zou voor een ander merk zaad kiezen, maar aldoende leert men. Succes met de kweek.

  Comment


   #3
   Leuk project !
   Ben ook maar nieuw in het binnen kweken .
   Ik heb de spectrabox pro 6 360watt en blijkbaar zijn er wel betere merken op de markt dan spectrabox.

   Als je deze kan terugsturen nu het nog kan zou ik dat persoonlijk doen . Er zijn mij andere merken aangeraden in mijn kweekverslag en vallen mee in prijs in vergelijking met spectrabox.

   De lamp zal zeker zijn werk doen en resultaat geven en er is natuurlijk altijd iets beter op de markt ! HET dilemma waar ik dus mee zit .

   Het is een zeer leuke hobby maar kostelijk om op te starten ..

   Veel plezier en succes !
   Groet Nirvana

   Comment


    #4
    De zaden zijn inmiddels al bezorgd Brandnetel, dus ik moet ze eigenlijk wel gaan gebruiken. Was toch iets van €30, beetje zonde om weg te gooien. Wat raad je aan ipv Royal voor in de toekomst? Ik heb de zaden bij hun gekocht omdat ze zoveel hits gaven op Google vandaar.

    En Nirvana; welke merken zijn dat? Ik heb de Spectrabox vandaag besteld, dus die zou ik nog kunnen annuleren. Vond het wel een leuk prijsje voor 'maar' €127. Ik heb ook gekeken naar COB's, die vond ik dan weer zo goedkoop dat ik daar niet echt vertrouwen in heb, maar kan ook op de verkeerde sites gezocht hebben. Zelfbouw ook overwogen, maar geef me een paar schroeven en een schroevendraaier en ik steek m'n eigen ogen uit, dus dat is niet echt een optie.

    Ben wel benieuwd naar mensen aanraden voor een klein lampje voor een eerste amateurkweek voor max 3 plantjes?

    Comment


    • Nederhigh
     Nederhigh commented
     Editing a comment
     Welke cobs heb je gezien? Kan mij moeilijk voorstellen dat die slechter zijn dat de spectrabox. Ik heb nog niemand hier echt donders positief gezien over die spectraboxen.
     En dan zeg ik het nog lief.. De laatste generatie spectaboxen schijnt wel oke te zijn. Maar die heb jij niet. Om het hard te zeggen. Voor 126 euro een lamp die 58w trekt. Is gewoon een slechte deal. En dan heb je het nog niet eens over efficiency.
     Zijn wel zat mensen hier die hele mooie kweekjes hebben met cobs! Voor 130 euro heb je zeker een betere lamp met cobs of bvb mars hydro ts1000.

    • Corleone1933
     Corleone1933 commented
     Editing a comment
     Heb ook een mars hydro ts1000 150 watt, fijn lampje en genoeg licht voor twee plantjes, heb compleet setje gekocht bij mars hydro met 70x70x160 tentje voor een goede 200 euro

    • kapsalon
     kapsalon commented
     Editing a comment
     https://www.viparspectra.com/products/pro-series-p1000 Deze lamp kost 63 euro voor 100 watt. Aardig efficient.

    #5
    Leuk dat je ook begonnen bent met binnen kweek

    Kan je die Spectrabox nog retour zenden?
    Zijn inmiddels veel betere lampen.
    Voor maar een klein beetje meer heb je een 100 watt Quantum Board Spider farmer SF1000
    Die heeft een veel beter spectrum dan de Spectrabox.

    Waar ga je de plant nu neerzetten?
    Spectrabox is net een discolamp, valt behoorlijk op.
    Quantum board is mooi wit licht.
    ronde 1 - ronde 2 - ronde 3 - ronde 4

    Comment


     #6
     Oorspronkelijk geplaatst door Canaboid View Post
     Leuk dat je ook begonnen bent met binnen kweek

     Kan je die Spectrabox nog retour zenden?
     Zijn inmiddels veel betere lampen.
     Voor maar een klein beetje meer heb je een 100 watt Quantum Board Spider farmer SF1000
     Die heeft een veel beter spectrum dan de Spectrabox.

     Waar ga je de plant nu neerzetten?
     Spectrabox is net een discolamp, valt behoorlijk op.
     Quantum board is mooi wit licht.
     Dat kan wel. Of ik het ga doen weet ik nog niet. Opzich is er nog wat bedenktijd, want ik moet nog ontkiemen. Mijn probleem hier is dat ik niet veel ruimte heb, aangezien overal wel wat staat. Plant in de woonkamer is niet echt een optie want 7 ramen en een balkondeur die niet goed sluit (evenals 2 ramen). Ik heb een relatief groot washok zonder ramen etc en met een goede temperatuur, dus dat is denk ik de beste optie. Deur kan ook goed dicht en dan is het ook pikdonker. Verder geen openingen zodat iemand die wietdisco ook maar kan zien. Ik denk dat ik die Spectrabox gewoon ga gebruiken. Blijkt het niks te zijn kan ik 'm altijd na de kweek nog verpatsen voor een paar tientjes en kan ik een ander aanschaffen. Ik ga me wel zeker verdiepen in de SF! Ziet er goed uit. Heb me een beetje gek laten maken door al die websites, alles wat je bij wie dan ook koopt is natuurlijk de allerbeste keuze en voor je het weet klik je op die Ideal knop.

     Even een hele random vraag; hoe sterk ruik je die bananen als ze gaan bloeien? Mijn buurvrouw blowt gelukkig voor 10, dus die maskeert vrijwel alles. Gaat me er meer om of m'n hele huis er keihard naar gaat ruiken of dat ik tzt op zoek moet gaan naar een manier voor afzuiging.

     Comment


     • Rreppellsteeltjam
      Rreppellsteeltjam commented
      Editing a comment
      Overal kijken kan, maar hier effe chekke voor je wat koopt!!

      En koop maar filter met afzuiger, en dan naar buiten blazen.

     • Canaboid
      Canaboid commented
      Editing a comment
      Je moet het allemaal zelf weten natuurlijk.

      Wel wil ik je er op wijzen dat die Spectrabox 90w een werkelijk vermogen heeft van 58 watt.
      Zelf heb ik de 180w versie gehad en was niet echt onder de indruk van het vermogen/lichtopbrengst.
      Wou een 2de 180w halen voor de bloeifase. Had er 3 planten onder staan.
      Gelukkig niet gedaan en 2 quantum boards gehaald.

      Nu bezig met mijn 2de ronde.
      Merk dat de planten veel beter groeien (als je ze tenminste genoeg water geeft) onder de quantum boards.

      Als je doorgaat met de 90w spectrabox dan kan je maximaal 1 plant eronder doen.
      En verwacht een opbrengst <50 gram.

      Hier link naar mijn eerst kweek die ik ben begonnen met een spectrabox en geëindigd met quantum boards.
      https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...our-diesel-hso

     #7
     Brandnetel; ga ik ook doen hoor. Je moet toch ergens beginnen. Misschien niet de beste keuze, maar wie weet wat eruit komt!

     nederhigh; Dat was voornamelijk op Ali. Kostte iets van €3 p.s. maar de omschrijving was zo summier dat ik me er niet aan waag. Denk dat je het best een degelijke lamp kunt kopen (geen crap, geen top) om te beginnen, maar geen goedkoop is duurkoop lamp. Vond het al duur genoeg met die lamp, substraat en allerlei voeding. Zit nu in totaal op zo'n €250 incl. zaden en dat vind ik eerst wel even prima. Misschien vind ik het wel helemaal niks, dus vandaar dat ik het qua aanschaffen nu zo heb gedaan en dan kan ik na deze kweek verder kijken. Mocht ik het echt fantastisch vinden ga ik het de 2e keer professioneler aanpakken met een tent en alles wat daarbij hoort.

     Comment


     • Rreppellsteeltjam
      Rreppellsteeltjam commented
      Editing a comment
      Kijk effe naar led bars/balken/strips, daar kweken ook verschillende mee.

      En de batmix is te zwaar voor een auto, neem potgrond van de Welkoop, een zak die altijd binnen heeft gelegen, en gooi dat in de pot, wel eerst inwateren hè!

     • Nederhigh
      Nederhigh commented
      Editing a comment
      Helemaal gelijk hoor. Hobby is duur zat. Voor 250 euro ben je gemiddeld heel goedkoop uit. Ik zit zelf al tegen de 800.
      Maar mocht je toch de lamp nog annuleren. Kijk dan ff naar de mars hydro ts600, of mars hydro ts1000. Beide lampjes in dezelfde prijscategorie die echt beter presteren dan de spectrabox.
      If bijvoorbeeld rubol.nl. Die hebben kant en klare diy kits. Kind kan de was doen met die setjes. Erg simpel. Alles wat je daar vind is voor dezelfde prijs mogelijk wel 40% beter. Deze bijvoorbeeld. Gaat tot 135W, ipv 58w. Is waarschijnlijk efficienter. En kost nog geen 10 euro meer. https://www.rubol.nl/product/rubol-s...rd-v2-diy-kit/
      Last edited by Nederhigh; 13 October 2020, 09:40.

     • Nederhigh
      Nederhigh commented
      Editing a comment
      https://www.mars-hydro.com/mars-tsw-...led-grow-light mars hydro ts600.

     #8
     Zal een auto überhaupt overleven op batmix? Ik wil best een zak potgrond van de Welkoop halen hoor. Al een paar keer vaker gelezen, maar dan dacht ik; zal winkel potgrond goed genoeg zijn? Maar die paar Euro... Moet ik dan gewoon de universele hebben? Je aanraden van LED strips hou ik in m'n achterhoofd. Ik wist niet eens dat ze bestonden!

     Comment


     • Rreppellsteeltjam
      Rreppellsteeltjam commented
      Editing a comment
      Op batmix krijg je waarschijnlijk overvoedingsverschijnselen, hooguit als onderste laag gebruiken, bovenop de kleikorrels die onderin moeten, paar centimeter tegen natte voeten.

      Ja, maar die moet binnen hebben gelegen, anders heb je kans op ongedierte.

      nederhigh heeft binnenkort een kweekje, en heeft al verslagen over de diy lampen en zijn tent spulletjes.

      Er zijn ook g bars kwekers, die lampen zijn van gtools.nl!

     • Nederhigh
      Nederhigh commented
      Editing a comment
      @Rreppellsteeltjam Jup, de aadjes zitten inde grond. Maar ik zal jullie de eerste 2 weekjes besparen. Die zijn niet zo heel boeiend meestal.

     #9
     Ik zou zeggen start er gewoon mee dan zie je wel hoe het komt zou alleen wel voor filter en afzuiger zorgen die het naar buiten blaast en een gat maken voor verse lucht die het van uit je kammer haald met een tent kan je het gewoon op het raam aansluiten de uit laat en inlaat doe je gewoon een stukje slang door het onderste gat en leg je op de grond en het is gelijk licht dicht en guur vrij uiteindelijk is tent goedkoper kijk maar is bij 123tuintechniek daar heb je een kliemaattent €36.70
     een fan €62.25 filter €48.02 slang €14.36
     en je word dan niet gepakt dan lopen de kosten nog veel joger op
     Last edited by Bas Haze; 13 October 2020, 01:24.

     Comment


      #10
      Maarre....buiten dat iedereen alles anders zou doen........zit dat zaad nou al in de grond ?

      Een autoflower onder een spectrabox kan best.
      Leuke kleine setup om de hobby te verkennen.
      Tegen de tijd dat ze gaat bloeien zul je misschien wel iets aan de geur willen doen ja.
      Succes!
      Kweektip:Hoe ben ik een awesome jointjedraaien.nl beginner?

      ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~BuitenQweeksels ~

      Comment


       #11
       Oorspronkelijk geplaatst door QnQ View Post
       Maarre....buiten dat iedereen alles anders zou doen........zit dat zaad nou al in de grond ?
       Nog niet. Ik moet alles via een omweg bestellen. Ik woon in Duitsland, dus ik moet alles bij een maatje in NL laten bezorgen en het dan zelf naar huis zien te krijgen. De potten en substraat is al binnen en de lamp ligt momenteel bij DPD in Veenendaal. Heb ook nog allerlei flesjes Biobizz besteld, maar die had ik denk ik beter achterwege kunnen laten gezien de substraat en het auto's zijn.

       Kan ook gewoon niet wachten om te beginnen. Zwaar de drang om die zaden al te ontkiemen, maar ik zie al weer gebeuren dat het met de lamp te lang duurt voordat ik 'm heb en de zaadjes dan zo ver ontkiemd zijn dat ze hun kracht hebben verloren.

       Achteraf had ik beter alles hier ergens kunnen kopen, door de aanschafwaanzin niet aan gedacht.

       Comment


       • QnQ
        QnQ commented
        Editing a comment
        Rrreally ?
        Maar je hebt in Duitsland juist hele goeie online growshops, als ik daar woonde zou ik daar bestellen.
        Ik zit hier regelmatig sites uit Duitsland te bekijken als ik iets nodig heb.
        Voila, je bent in ieder geval enthousiast.

        check wat kweekverslagen van andere kwekers als je tijd hebt.
        Dat kan je heel wat gedoe en minder goeie beslissingen schelen.

       • TheBigDudeski
        TheBigDudeski commented
        Editing a comment
        Dat is ook wel zo. Woon er nu twee jaar. Klein dorpje, amper 1000 inwoners. Maar goed, op één of andere manier ga je toch gauw kijken op de NL websites. Genetisch bepaald ofzo, lekker makkelijk. Spreek een aardig woordje Duits, maar als ik het in tekst voor me zie dan word ik echt helemaal gek. Geweldig land en kan het itt tot NL iedereen aanraden, maar de taal is echt fucked.En de websites dus ook.

        Kweekverslagen check ik genoeg en ik heb echt veel aan de tips die hier gegeven worden. Zonder jullie had ik aardig wat geld door de plee gespoeld of bespaard op dingen waar ik het niet op zou moeten doen. Op die lamp na dan, maar dat kan ik me makkelijk veroorloven en een grotere en betere komt vanzelf wel. Ik wilde eerst een Jardin van 60x60x160, denk dat het nu een HS100 100x100x200 word. Goeie investering en plek zat.

       • Takketoelli
        Takketoelli commented
        Editing a comment
        Deutsch ist eine Schone Sprache!

       #12
       Ik zit al de hele middag te Googlen, omdat ik besloten heb om toch voor een low budget kweektentje te gaan. Maar ik kom er echt niet uit. De tip van Canaboid om met mijn waardeloze lamp slechts één plantje te kweken ga ik opvolgen en wat Bas Haze zei om een tentje bij 123tuintechniek aan te schaffen ga ik ook doen. Ik zie daar de Mammoth Classic van 40x40x120 en eentje van 60x60x140.

       Een 11L pot is al 24cm hoog, maar aangezien het een autoflower is, heb ik dan alsnog genoeg aan de kleinste variant van 120cm hoog? Ik vraag dit omdat je de lamp natuurlijk ook moet verstellen. Als ik de pothoogte en bv 30cm ruimte tussen lamp en plant van die 120cm afhaal, hou ik nog maar 66cm over. De auto mag dan dus niet hoger worden dan 66cm? Zouden jullie voor een kleinere pot gaan of voor de iets grotere tent van 160cm hoog? Of misschien wel 180cm en bijvoorbeeld 80x80 zodat ik bij een 2e keer een grotere lamp er in kan zetten. Of bereken ik alles gewoon verkeerd, want daar ben ik geen ster in.

       Comment


       • Rreppellsteeltjam
        Rreppellsteeltjam commented
        Editing a comment
        Greensell.

       • kapsalon
        kapsalon commented
        Editing a comment
        Online Top Garden is heel betrouwbaar.

       • Remco
        Remco commented
        Editing a comment
        OTG dik in orde , waarschijnlijk wel de goedkoopste !!

       #13
       Zojuist een tentje gekocht. De Jardin HS60, samen met een thermo- en luchtvochtigheidsmeter. Heb 'm besteld bij Online Top Garden (verder overal uitverkocht), dus hoop dat die een beetje snel verzenden. Ook goed formaat voor in de toekomst, denk ik. Want dan kan ik er 4x11L potten in kwijt (lijkt me) en dat is ook wel de max van wat ik eerst wil. In alle stress een ventilatortje vergeten, maar die plaats ik wel bij een volgende bestelling met wat ander spul wat ik niet direct nodig ben. Aaaaahhh kan niet wachten! Komt wel dichtbij zo...

       Morgen beginnen met ontkiemen!

       Spectrabox inmiddels ook binnen. Ookal is het een ruklamp, ik hou 'm wel. Gewoon voor dit eerste kweekje. Bij de 2e koop ik een lamp die iemand hierboven linkde, want ik snap nu wat jullie bedoelen met dat die Spectrabox overprized is. Maar geen zin meer om te wachten haha.
       Last edited by TheBigDudeski; 14 October 2020, 17:46.

       Comment


       • Bas Haze
        Bas Haze commented
        Editing a comment
        Ik heb ook wel is wat bij top garden besteld
        En ze doen vaak heel moeilijk als je iets terug wil sturen dan moet je ze blijfen bellen tot je zin hebt en heb ook meegemaakt dat de bezorger het retour had gedaan toen hebben ze me niet een uit hun zelf een nieuwe gestuurd dus je moet er boven opzitten als er iets mis gaat. Er is wel is iemand geweest die het flop garden noemde

       • Kunichika
        Kunichika commented
        Editing a comment
        Jammer van die spectrabox als doe echt zo ruk is als kom zegt, dan had je misschien voor dat geld beter iets van mars moesten bestellen, de ts 1000 is geloof ik 2tientjes duurder.

       • Kweekfreak
        Kweekfreak commented
        Editing a comment
        Die spectrabox is niet hèlemaal ruk hoor. Ik had toch best leuke oogst op 40x40x120. Weckpot vol toppen en boterhamzakje popcornbuds. Had toen geen weegschaaltje dus kon niet wegen hoeveel gr het was maar de wiet was smakelijk. Had wel beter gekund zoals altijd daarom nu ook de Mars Hydro ts600 (en wat meer aandacht geven )

       #14
       Zitten inmiddels in het ontkiemproces met twee zaden. Twee dagen onderweg nu met een koffiefilter aan de binnenkant van een keukenkastje. Gebeurd nog niet echt wat, maar we wachten geduldig af. Vandaag de verwarming maar wat hoger gezet, want het was vrij koud in huis (18.5c). Zojuist de andere zaden in een ander filter ernaast gehangen. Ik heb namelijk een andere lamp gekocht! Dus de Spectrabox gaat retour (gelukkig niet uit de doos gehaald) en daarvoor in plaats komt de Mars Hydro TS1000!

       Ding is gewoon even duur als die Spectra en bestrijkt m'n hele oppvervlakte. Het wordt nog wel een keer wat.

       Comment


       • Nederhigh
        Nederhigh commented
        Editing a comment
        Hoop het ook voor je ja. Die lampen liggen opgeslagen in een magazijn in Duitsland ergens. Als ik via amazon wat bestel uit Duistland is het eigenlijk altijd binnen 3 werkdagen binnen. Als Mars de orders er een beetje snel doorknalt moet die 5 dagen dus haalbaar zijn. Ben benieuwd.

       • Canaboid
        Canaboid commented
        Editing a comment
        Ooh ik had even niet door dat je nu autoflowers had.
        Dan zou ik de onderste node wel laten zitten.

        Planten hebben zeker training nodig en je moet ook geluk hebben dat ze vroeg in de bloei gaan.
        Had er dit jaar een autoflower in de tuin die laat in de bloei schoot, 143 cm hoog..... en minimaal ± 1,5 m² oppervlakte.

       • kapsalon
        kapsalon commented
        Editing a comment
        Ik had buiten een heleboel afjes die heel vroeg in de bloei schoten. Kwam maar een paar gram vanaf.

       #15
       Zitten nu worteltjes van iets meer dan een centimeter aan de eerste twee zaadjes. Dus ik ga vandaag beginnen met poten!
       Ga de potten 2/3vullen met Batmix (yh I know, maar gok het er gewoon op) en 1/3 stekgrond.

       Direct de eerste vraag; die grond is natuurlijk vrij droog. Zaadje poten en met een plantenspuit er wat omheen kan natuurlijk, maar wil graag wat Root Juice toevoegen.
       Dus stel dat ik het gat waarin het zaadje komt een klein beetje bevochtig even vóórdat het zaadje erin komt, zal het dan goed gaan of is het verstandiger te wachten tot het plantje x aantal centimeter boven de grond is? Kan er werkelijk niks van vinden op Google.

       Comment


       • QnQ
        QnQ commented
        Editing a comment
        Blijkbaar is het de paplepel
        mja, ben meer van de soep dan de pap denk ik

       • Brandnetel
        Brandnetel commented
        Editing a comment
        Met balletjes...hmmm, lekker.

       • TheBigDudeski
        TheBigDudeski commented
        Editing a comment
        Thnx voor de tip Corleone1933! In beide potten zat ongeveer een liter, maar heb ze ff bijgewaterd. Dicht tegen de potrand aan.

      Footer Left Ad

      Collapse
      Bezig...
      X