Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Was jij je oogst? En hoe?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Was jij je oogst? En hoe?

  Korting op 420shop
  Hoi

  De titel is duidelijk: was jij je oogst van je buitenplanten? En als je dat doet, hoe doe je dat dan?

  Online is er veel te vinden over het wassen van je toppen nadat je geoogst hebt. Vooral bij buitenwiet wordt dit 'aangeraden' om zo de insecten, haren, stof en allerlei andere troep eruit te wassen. (Binnen heb je daar allemaal geen last van als 't goed is)
  Maar als ik hier op 't forum ga zoeken naar ervaringen, vind ik opvallend weinig...

  Er zijn verschillende manieren, maar de meest voorkomende is om je toppen onder te dompelen in 3 verschillende vloeistoffen voor +/- 20 seconden.
  Eerst wordt gedompeld in een mengsel van natriumbicarbonaat (reinigingszout) en citroensap dat verdund wordt in water.
  Daarna worden de toppen gedompeld in een bad waarin waterstofperoxide is verdund met water.
  Om dan dat alles weer af te spoelen met gewoon water.

  Die eerste stap lijkt me overbodig want de 2 ingrediënten heffen elkaar op en worden in veel te weinig geconcentreerde hoeveelheden gebruikt om een 'schurend' effect te hebben. Want dat zou de bedoeling zijn van dat eerste bad.
  De tweede stap lijkt me afbreuk te doen aan de kwaliteit van de toppen. Ze doen het om schimmels en rot die onzichtbaar op de toppen zouden zitten alsnog te doden en daarmee ook alle insecten en ander ongedierte ook te te doden. Dat lijkt wel te kloppen, maar de waterstofperoxide heeft ook een (omstreden) negatieve werking op THC. Het zou het immers afbreken waardoor je kwaliteit van je wiet verminderd.

  Persoonlijk was ik m'n toppen met gewoon water voordat ik ze te drogen hang. Ik knip bij de oogst de fanleaves weg en geef de toppen een eerste ruwe knipbeurt. Dan haal ik ze door een bak met water (op kamertemperatuur) en haal er zo de vuiltjes, inclusief stukjes blad van 't knippen, eraf. Ik laat ze uitdruppen waarna ik ze te drogen hang.
  Bij het wassen komt er meestal niet zo heel erg veel 'vuil' vrij. Ik zie hooguit wat restanten van het knippen en hier en daar wat kleinigheden. Maar als ik de filmpjes online zie waarbij dus die 2 extra stappen worden gebruikt, halen zijn nog veel 'vuil' uit hun toppen.
  Ik vraag me dus af wat jullie ervaringen zijn. En of er mensen zijn met voldoende kennis om één van de stappen onderbouwd te weerleggen of te bevestigen?

  Ik ben benieuwd!

  Groentjes!
  > Back to the future Haze run <

  < Kweek Down Memory Lane >

  #2
  Zelf nog nooit gedaan.
  Ik verkruimel alles met de hand, en soms kom je dan inderdaad wel eens een mier of een fruitvlieg tegen die is blijven plakken aan de hars van je toppen.
  Niet een heel fijn idee, dat je dus wel eens kleine insecten rookt.
  Maja aan de andere kant heb ik er nog nooit iets van gemerkt.
  Zo is natuur .

  Je ademt ook allemaal zooi in als je gewoon over straat loopt. Of het dan heel erg is om die zooi te roken.. Geen idee.
  Nederwiet is nou eenmaal gewoon de lekkerste wiet! Grtz.Nederhigh

  Comment


   #3
   Heb zelf wel eens een watercure gedaan, had toen beestjes.

   Heb de wiet geknipt, in een vat met water ondergedompeld en gezorgd dat het onder water bleef staan. Doe dit een week lang waarbij je iedere dag het water ververst. Na een week hang je de wiet te drogen en zet je een ventilator erop zodat het snel droogt.

   Je wiet ruikt en smaakt minder maar is ook minder scherp. Er zijn mensen die beweren dat het ook sterker wordt.
   Een dag zonder wiet kent Flip niet.

   Comment


   • Takketoelli
    Takketoelli commented
    Editing a comment
    Een week lang ondergedompeld??

   #4
   Ik heb geen insecten, haren of stof tussen m'n wiet.
   Insecten schudt je er ook zo uit als het gedroogd is.

   Elke handeling die je extra doet kost potentie, omdat het altijd THC kristallen kost die eraf vallen/breken.
   Ik zou er zeker geen dingen doorheen doen, bakpoeder was je er ook niet zomaar meer af.
   Nope, doe mij maar puur natuur wiet, zonder rommel erop, we krijgen al genoeg rare dingen binnen.
   Howto: meerdere foto's uploaden en tussen je bericht plaatsen

   ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~BuitenQweeksels ~

   Comment


    #5
    Hé ouwe topicjunk, tot nu toe klonk je als iemand die weet waar hij mee bezig is, maar ik vraag me nu wel af WAAROM!!!!

    Bakzout, citroenzuur en chemicaliën!?!?!?!

    EN een plons water???????

    en en en

    Comment


    • Rreppellsteeltjam
     Rreppellsteeltjam commented
     Editing a comment
     O, en wat nederhihg en q zeggen.....

    #6
    Oorspronkelijk geplaatst door Rreppellsteeltjam View Post
    Hé ouwe topicjunk, tot nu toe klonk je als iemand die weet waar hij mee bezig is, maar ik vraag me nu wel af WAAROM!!!!

    Bakzout, citroenzuur en chemicaliën!?!?!?!

    EN een plons water???????

    en en en
    Hahhaha! Ik denk dat je me verkeerd hebt begrepen Rreppellsteeltjam want ik doe die dingen niet hé
    Ik heb alleen gepost wat ik online tegenkom en vroeg naar meningen en ervaringen en onderbouwing voor de één of de andere kant van het verhaal


    Ik was wel alleen even af met water voordat ik ze te drogen hang. Doe ik al jaren zo en dat reinigt mijn nat geknipte toppen van de loshangende stukjes knipsel enzo. Dus niet met bakzout, citroenzuur of wat dan ook
    > Back to the future Haze run <

    < Kweek Down Memory Lane >

    Comment


    • Rreppellsteeltjam
     Rreppellsteeltjam commented
     Editing a comment
     Weleens van een stofzuiger/bladblazer gehoord?

    • OudHollander
     OudHollander commented
     Editing a comment
     Ik woon in een zeer landelijk gebied waar de boeren hun velden oogsten en allerlei spul rondvliegt in de buurt. Het komt vaak voor dat ik buiten kom en mijn planten alweer bedekt zijn met iets. Rondom mijn tuin is alles landbouwgrond dat bewerkt wordt... Bovendien heb ik ook redelijk wat bomen in de buurt van de planten staan die ook allerlei kleine blaadjes en dergelijke over de tuin uitstrooien... Wassen met water is bij mij echt wel een toegevoegde waarde, want heel veel van die troep komt dan niet in m'n wiet te zitten. Het is maar even in water onderdompelen, net als een stevige regenbui. Zo erg is dat niet hoor. Ik doe dat al zo lang en ondervind daar alleen maar voordeel van, minder troep in m'n wiet... (en ja, ik ben er mij van bewust dat elke handeling trichomen van de plant kan schudden, maar de wiet is nadien meer dan potent genoeg, ik doe het dan ook allemaal vrij voorzichtig)

    • Rreppellsteeltjam
     Rreppellsteeltjam commented
     Editing a comment
     Net zoals de egeltjes dus.

    #7
    Natriumbicarbonaat kan gebruikt worden om schoon te maken, het natrium remt bacteriegroei (voor de meeste buitenbacterien tenminste, de ziekmakers die je op mensen vindt die smullen er juist van!).
    Citroenzuur, tsja, dat zou dan zijn om het carbonaat vrij te krijgen en te laten bubbelen. Dat kan helpen met het spoelen.

    Peroxide is uitgebreid besproken, heb ik weinig aan toe te voegen. Behalve dat peroxide op zichzelf niet echt lekker zal werken op schimmels en bacterien die van nature al op planten leven (planten gebruiken peroxide als verdediging) en dus ook in de toppen aan zuurstof en waterstof worden blootgesteld. Er is een hulpmiddel nodig, denk bijvoorbeeld aan perazijnzuur, da's peroxide met azijnzuur; veel gebruikt in de voedselindustrie. Maar dat verneukt je wiet nogal.

    Insecten doden in een bad met water? Yeah, right. De meeste insecten kunnen prima 2-4 uur zonder lucht. Om de tracheen van een insect binnen te dringen is zeepwater nodig. Maar dat laat weer resten achter.

    Als je wiet wilt wassen, en ik snap best waarom je dat zou willen, dan zou ik zelf 4-5 graden C demin- of kraanwater verkiezen. Een belangrijk punt echter, vind ik dat droge wiet ook weinig stof vasthoudt, en dat je in een bad met water misschien de echt gore rommel wel dieper de toppen in wast. Door al die zuren en basen, peroxide en weet ik veel wat, ga je lopen kloten met de osmolariteit van de cellen. Dat kan er voor zorgen dat ze klappen, waardoor je terpenen (en smaak) gaat verliezen tijdens het drogen. Deminwater doet dat ook.

    Daarnaast kan een waterbad een prima bron zijn van besmettingen; zit er nog een restje toprot in een van je toppen, dan smeer je die via het waterbad uit over al je toppen. Het roken is zo minder riskant (minder sporen per top), maar het drogen des te riskanter omdat je hele bad besmet is geweest (elke top bevat sporen, die ook nog eens nat zijn geweest en daardoor makkelijker kiemen).

    De keus moet iedereen voor zichzelf maken. Ik vind de potentiele risico's niet opwegen tegen het voordeel; met een kleffe herfst zoals we die nu hebben, spoelt het regenwater de boel enigszins schoon. Da's voor mij genoeg.
    Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
    Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

    Comment


     #8
     , en bedankt meneer L!

     Comment


      #9
      Ok, dus we zijn het er allemaal wel over eens dat producten gebruiken bij het wassen geen goed idee is. Gelukkig doet niemand dat zo hier

      Wassen met water, wat ik dan wel doe, kan nog wel maar blijkbaar is mijn manier niet echt risicoloos vanwege mogelijke besmetting doorheen de oogst. Snap ik helemaal en houdt ook prefect steek. Dan is het misschien beter de toppen even onder een stromend watertje te houden zodat het 'waswater' wegvloeit en niet hergebruikt wordt.

      Dit alleen ALS je nodig moet gaan wassen tenminste. Wat ik persoonlijk vind dat ik moet doen vanwege alle troep in de wiet van de velden en bomen rondom. Ik had niet de illusie om insecten dood te krijgen met water, daarvoor was ik m'n wiet niet. Het insecten doden verhaal hoorde (las) ik alleen online bij mensen die dus bicarbonaat en dat alles gebruiken voor het wassen van hun wiet.

      Blij dat ook dat onderwerp weer duidelijk is!
      > Back to the future Haze run <

      < Kweek Down Memory Lane >

      Comment


       #10
       Effe een filmpje van Jorge Cervantes. Er komt echt wel een pak vuil af. De vraag is maar net of je die buds nog wil roken, er zit/zat effectief meeldauw op.

        
       https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...20#post1540729

       Comment

       Footer Left Ad

       Collapse
       Bezig...
       X