Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Hersenschudding en cannabis

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  #16
  Beterschap~!!
  Nederwiet is nou eenmaal gewoon de lekkerste wiet! Grtz.Nederhigh

  Comment


   #17
   Thanks Jointjedraaien interessant artikel. De voorlopige resultaten klinken veel belovend. Ik hoop dat dit soort onderzoeken leiden tot een bredere acceptatie van cannabis in de medische wereld.

   Bedankt Rickysticky ik hoop het ook. Maar ibuprofen en wiet kunnen elkaar versterken zeg je? Daar heb ik eerlijk gezegd nog nooit van gehoord?
   Ik merk overigens wel dat ik van de ibuprofen wat benauwd word (wisselwerking met astmamedicatie). Ik zou zo terug gebeld moeten worden door de huisarts wat wijs is in dit aanzicht.

   Ook bedankt LR2 Ikzelf dacht ook direct dat het roken zelf van grotere invloed is als de THC.
   Nou heb ik vaker gehoord dat het roken van 1 joint gelijk staat aan 3 (of zelfs 5) sigaretten. Dit is altijd op mij overgekomen als bangmakerij. Maar uit jouw mond neem ik het toch iets serieuzer.
   Heb je enig idee hoe deze bewering tot stand is gekomen? Als ik een halve sigaret in een joint verwerk, hoe kan dat ineens 6x zo schadelijk zijn?
   Het advies van extra vocht zal ik toepassen. Ik merk sowieso dat ik erg dorstig ben sindsdien.

   Gisteren heb ik dus wel geblowt en ik dacht dat het wel interessant is om m'n ervaring te delen. Let wel op; ik geef geen medisch advies en ben niet medisch aangelegd. Ben je hier terecht gekomen op zoek naar medisch advies, zonder een dokter in te willen schakelen; neem dan het advies van m'n huisarts ten harte dat "zij het nooit zullen adviseren". Dit is enkel mijn ervaring, van één persoon, en geen medisch onderzoek.

   Goed, nou we de disclaimer hebben gehad is het tijd voor mijn ervaring. Ik had al langere tijd niet geblowt dus vond het belangrijk rustig te beginnen. Voor de cijferfreaks; 0,2 gram wiet in een joint en daar 4 trekjes van. Vervolgens heb ik minimaal 2 uur gewacht voordat ik weer 4 trekjes nam.

   Op de misselijkheid had het zeker een positieve uitwerking. Net zoals het suffe/verwarde gevoel verdween, mijn hoofd klaarde letterlijk op en ik was weer in staat om beter na te denken. Hierdoor was ik ook in staat om iets actiever te zijn.

   Met pijnbestrijding en cannabis heb ik zelf nooit goede ervaringen gehad. Ook in dit geval niet. Overdag heb ik voornamelijk hoofdpijn aan de linkerkant, de kant waarop ik ben gevallen. En als ik 's avonds op mijn rechterzij ga liggen verplaatst de hoofdpijn zich ook naar rechts.
   Na het gebruik van cannabis verplaatste de hoofdpijn zich ook van links naar rechts.

   Verder merkte ik op dat mijn ogen gevoeliger werden voor licht. Het was net alsof ik geen zonnebril meer droeg (wat wel het geval was). Dit was voor mij dan ook een ongewenste bijwerking.

   Op de slaap had de lage dosering nauwelijks effect. Na enkele uren liggen wachten tot ik in slaap zou vallen, heb ik de resterende halve joint in één keer op gerookt. Wederom met weinig effect om in slaap te vallen. Ik heb daarna echter wel een paar uurtjes geslapen zonder steeds wakker te worden. Helaas hoorde iets langer uitslapen daar niet bij.

   Nu, de dag na gebruik, merk ik dat ik gisteren waarschijnlijk te veel heb gedaan. Vermoedelijk iets te veel naar een beeldscherm gekeken en het bereiden van m'n avondeten waarvoor ik toch 3 kwartier in de keuken heb gestaan. Ik denk zelf dat ik door het gebruik van cannabis mijn grenzen minder goed heb waargenomen en daar overheen ben gegaan. Eigenlijk waar LR2 ook voor waarschuwde "je perceptie wordt anders".

   Conclusie:
   Enerzijds heeft het geholpen sommige symptomen te verlichten, anderzijds voel ik me de dag erop iets minder. Voor mij is het dus beter om, in deze vroege fase van herstel, niet te blowen. Op die manier kan ik beter luisteren naar de grenzen van m'n lichaam en ga ik daar niet overheen. Alhoewel het dus zeker verlichting heeft geboden, is het voor mijn herstel beter om te luisteren naar m'n lichaam, en mijn lichaam dus niet de mond te snoeren.

   Goed, tot zo ver mijn ervaring. Dan volgt nu de uitdaging om de rest van de dag niet meer naar m'n beeldscherm te kijken, want eigenlijk heb ik er alweer te lang achter gehangen
   Bouwverslag klein budget

   Comment


   • Takketoelli
    Takketoelli commented
    Editing a comment
    Blowen en pijnbestrijding werkt bij mij ook nauwelijks, olie werkt stukken beter in mijn geval. Ik ben geregeld te misselijk of heb teveel pijn om in slaap te kunnen vallen. Of ik wordt letterlijk om het uur wakker.
    1 capsule en ik slaap in één ruk door

    Luisteren naar je lichaam is het beste wat je kunt doen heb ik geleerd. Dus ga zo door

    Beterschap man, ik zal vanavond een Kroketje eten

    B

   • kroket
    kroket commented
    Editing a comment
    Heeft het kroketje gesmaakt?

    Ik moet me ook ooit maar eens gaan verdiepen in wietolie. Dacht dat roken (nicotine) de bloeddruk doet stijgen, wat in veel gevallen onwenselijk is bij pijnbestrijding.
    Alleen het idee om een paar druppels olie over te houden van een behoorlijke lading wiet staat me nog een beetje tegen

   #18
   Ook bedankt LR2 Ikzelf dacht ook direct dat het roken zelf van grotere invloed is als de THC.
   Nou heb ik vaker gehoord dat het roken van 1 joint gelijk staat aan 3 (of zelfs 5) sigaretten. Dit is altijd op mij overgekomen als bangmakerij. Maar uit jouw mond neem ik het toch iets serieuzer.
   Heb je enig idee hoe deze bewering tot stand is gekomen? Als ik een halve sigaret in een joint verwerk, hoe kan dat ineens 6x zo schadelijk zijn?
   Het advies van extra vocht zal ik toepassen. Ik merk sowieso dat ik erg dorstig ben sindsdien.
   Wiet bevat allerlei stoffen die we terpenen noemen. Dit zijn veelal organische moleculen (een C (koolstof) skelet met waterstof vertakkingen, net als butaan en benzine). Daarnaast bevat het THC, CBD etc. die ook tot de organische moleculen behoren. Die moleculen lossen goed op in andere organische middelen, zoals ethanol, methanol, butaan en benzine. Andersom geldt echter hetzelfde; teer, benzeen en alle andere kwalijke stoffen in een sigaret kunnen ook oplossen in terpenen en cannabinoiden. Je lost in een joint dus meer teer op dan in een sigaret.
   Daarnaast zijn we geneigd om wietrook dieper in te ademen dan sigarettenrook, en deze langer vast te houden waardoor er meer zooi neerslaat in de longen. Daar bovenop komt nog de verbranding van meer plantmateriaal en meer papier ten aanzien van een sigaret.
   Goed, nu zul je niet gauw iemand vinden die THC gebruikt om bijvoorbeeld olie van een motorblok te wassen, maar het is zeer zeker mogelijk (als de THC maar warm genoeg is, in een joint is dat zo).

   Terpenen zijn ook in staat om allerlei minder schadelijke stoffen, om te zetten in schadelijkere stoffen. Hier zijn mensen achter gekomen nadat ze de luchtkwaliteit in steden probeerden te verhogen door dennenbomen aan te planten - want planten verhogen de luchtkwaliteit, toch?! Dennen en Sparren maken ontzettend veel terpenen, daar komt de typische dennengeur vandaan. Onder invloed van niets anders dan de open lucht, wisten die terpenen bijvoorbeeld rubberdeeltjes om te zetten in afbraakproducten; gevaarlijke koolwaterstoffen die giftig zijn voor de mens. Nu is rubber inademen nogal klote, maar gif wat direct de bloedstroom bereikt is nog vervelender. Limoneen bijvoorbeeld, die voor komt in sinaasappelschil, is reactief genoeg om een ballon te laten knappen (dit kun je thuis eens proberen, neem een schil en een opgeblazen ballon, spuit wat schilsap op de ballon).
   Wat terpenen precies doen, is afhankelijk van het type. Er is heel erg weinig over bekend. Een ding wat zeker is in de wetenschap, is dat ze bijna nooit een katalysator (hulpstof) of een externe invloed (licht, temperatuur, ontbranding) nodig hebben om met stoffen te reageren. Dat maakt ze heel bruikbaar voor de chemische, medische en biologische industrie, maar potentieel ook gevaarlijk voor de mens als ze gemengd worden met bijvoorbeeld rook en in die rook schadelijkere stoffen maken.
   Terpenen kennen overigens ook magische eigenschappen op menselijke cellen; malariamedicijnen maken er gebruik van, sommige terpenen remmen kankergroei, ze zijn de bron van sommige antibiotica.. Het is niet altijd slecht. Maar in combinatie.. Je snapt 't inmiddels wel denk ik.
   Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
   Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

   Comment


   • JFall
    JFall commented
    Editing a comment
    Dat was geen tipje hoor Kroket ............BINGO!!!​​​​​​​https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...ley-lachen.gif

    Sorry, nog even oefenen ik.......de tandjes......

   • kroket
    kroket commented
    Editing a comment
    Ooh << die is wat lastiger om in comments te krijgen (en niet groen) Maar volgens mij praten we compleet langs elkaar heen

   • JFall
    JFall commented
    Editing a comment
    Ik lig dubbel........en ik snap er nog geen fuck van,...maar deze lol is al leuker dan het te begrijpen.... .... ...... dit is mijn oogst tot nu toe,...
    .

   #19
   Heb je al spacecake geprobeerd!?

   Comment


   • kroket
    kroket commented
    Editing a comment
    Da's nogal een verschil met de shop! Heb eens gevraagd hoeveel cake ik mocht kopen. Antwoord was "1 hele cake, daar zit 5 gram in"

   • Rreppellsteeltjam
    Rreppellsteeltjam commented
    Editing a comment
    Nou, dan weet je meteen waarom je weinig voelt, en waarschijnlijk ook niet de beste wiet!!

   • kroket
    kroket commented
    Editing a comment
    Vermoedelijk het gruis wat ze overhouden, plus dat de kwaliteit eigenlijk al om te janken is inderdaad.

   #20
   Heb je uitleg nog eens gelezen LR2 en ditmaal ging het er goed in. Ook al heb ik nog genoeg klachten, blijkbaar begint de hersenpudding toch wat steviger te worden Volkomen duidelijk, bedankt!

   Het motiveert me absoluut om het vapen nog eens te overwegen. Hoe lekker ik het roken van een joint ook vind. Niet dat ik verwacht dat vapen wel gezond is, maar het zal een boel schadelijke stoffen schelen waar m'n longen (en rest van het lichaam) me dankbaar voor zullen zijn.
   Bouwverslag klein budget

   Comment

   Footer Left Ad

   Collapse
   Bezig...
   X