Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Botrytis --> wiet(olie) voor medisch gebruik ?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Botrytis --> wiet(olie) voor medisch gebruik ?

  Korting op 420shop
  Allereerst dit topic is bedoeld om te kijken of er nog mogelijkheden zijn voor medisch gebruik met een door botrytis besmette plant.

  Niet van de aangetaste rotte delen want die gooien we weg!

  Maar de sporen zitten al door de hele plant en zijn (ontkiemd) na het droogproces erg slecht te zien.
  Ik ben daar gistermiddag erg van geschrokken
  (zie kweekverslag bericht 198)


  Nu zal de gemiddelde cannabisblower niet ziek worden van een enkel schimmelpluisje, maar voor medische gebruikers met een zeer lage weerstand vind ik dat toch een zorgwekkende gedachte.

  Omdat veel forumleden wiet kweken voor ouders (of zichzelf) met een slechte gezondheid wil ik hier toch de aandacht voor vragen en kijken of
  er iets mogelijk is wat toch veilig is voor medisch gebruik.

  Geen bangmakerij, gewoon feiten. Ieder maakt zijn eigen keuze, juiste informatie helpt daarbij.

  Op internet kwam ik het begrip "Edelrot" tegen, bij een wijze waarop mbv door botrytis aangetaste druiven een zoete(dure) desertwijn wordt gemaakt.

  Inleiding tot botrytis edelrot;Karakterisatie edelrot en botrytis; Infectie en aantasting door botrytis bij edelrot

  Ik vond dit opvallend. Botrytis is bij druiven op een bepaalde manier te consumeren maar bijv. bij aardbeien niet.

  Zoals LR2 aangaf in mijn kweekverslag zijn er ontiegelijk veel schimmelsoorten welke in je plant kunnen zitten. Rot kan dus ook door een andere schimmel komen of je hebt gewoon meerdere schimmels in je plant.

  Botrytis schijnt niet giftig te zijn, maar hoe weet je of niet een gevaarlijk aspergillus schimmel in je plant hebt ?

  Schimmels roken is uit den boze en hoewel er in je maag door het maagzuur veel schimmels zullen worden gedood, kunnen schimmels ook voor veel problemen zorgen in het spijsverteringskanaal.


  Alcohol doodt schimmels, leidt wietolie gemaakt m.b.v. alcohol dan tot een veilig product ?

  Hier zeggen ze van wel, maar dan moeten er geen aflaxatine (door aspergillus schimmels veroorzaakt) in je wiet bevinden.
  Omdat afloxetine in tal van voedingswaren( pindakaas, mais etc) voor kan komen zijn er eenvoudige teststrips voor.
  In nederland kan ik geen prijzen vinden, maar op Alibaba.com vind ik ze al voor 50 dollarcent, ik zou alleen niet weten of je nog een specifieke test nodig hebt ?

  Kunnen we zo tot een veilig product komen voor medische gebruikers met een zeer lage weerstand ?

  Graag jullie ervaringen, eventuele correcties en aanvullingen !

  .
  Last edited by Stemma; 28 September 2015, 22:27. Reden: Spelvautje
  Stemma doet het forum, stout 2017

  Stemma doet stout (2016)
  Dark Devil en Punisher#2 in huize Stemma

  #2
  Re: Botrytis --> wiet(olie) voor medisch gebruik ?

  Oef, interessante stof.

  Feit: je zult de schimmel moeten determineren om te kijken of de consumptie veilig is. Dat is problematisch: er zijn circa 2000+ soorten, allemaal lijken ze op elkaar. En eigenlijk zit je alleen met een DNA-test pas goed. Aspergillus kan bijvoorbeeld groen zijn, maar onder slechte omstandigheden wordt ze bruin. Maar daarmee niet minder schadelijk.
  Feit: sporen kunnen tot wel 2 uur op 115 graden overleven in een ontzettend hoge druk. Het zijn er paar een paar, maar ze bestaan.
  Feit: niet alle sporen sterven met alcohol. Natriumhypochloriet of chlooramine werken beter, maar dat wil je niet eten/roken.
  Feit: De meeste schimmels houden van een beetje zuur, maar niet hťťl zuur. Waterstofperoxide kan de meeste niet-gevaarlijke schimmels aantasten; een drupje op het pluis kan een aanwijzing geven. Maar het kan ook enigszins ontsmettend werken. De afbraakproducten zijn waterstofgas en zuurstof. Niet heel link in kleine hoeveelheden.
  Kaliloog-determinatie kan helpen sommige soorten uit te sluiten. (KOH in water oplossen, en dan druppelen; de kleur helpt bij determinatie)

  Kortom: het is pittig. Veel te pittig om alleen met alcohol te werken, en determineren, daar moet je een beetje een mafkees voor zijn (ja hoi!) om dat te willen gaan doen.

  Met een beetje nadenken kom ik hierop:

  Feit: Een percentage alcohol van nabij de 70% werkt effectiever dan 100%. Omdat de hoeveelheid water erin zorgt dat de alcohol toch door kan dringen in de spore. Bij een hoger percentage dan 75% wordt dat erg lastig. Lager dan 60% is eigenlijk ook niet lekker, dat doodt weer niet alles.

  Optie 1: Misschien zou je een filter kunnen kopen van enkele micrometers, laten we zeggen, 3um (die u moet een micro-teken zijn) dan houd je de meeste sporen (2-14um) tegen. Als je THC daadwerkelijk goed is opgelost, kun je door te filteren misschien de sporen uit de vloeistof krijgen. Dat kost wel flink wat geduld, een dag of vier per spuitje van 50mL. De moeite niet waard?

  Optie 2: Wat sneller zou kunnen werken, en vrijwel zeker zonder risico is om de wiet te autoclaveren (in een snelkookpan bijvoorbeeld zonder alcohol! Waarom zonder alcohol? Er komt stoom uit, boven een fornuis, je blaast je voorgevel eruit of je wordt niet meer wakker door de dampen) en daarna de extractie te doen.
  Maar: Hoe THC/CBD etc zich gedragen in die omstandigheden weet ik niet.
  Circa 120 minuten - en nee, verdikke, niet korter! Nee, echt niet! Het duurt zolang het duurt! - op een laag pitje op druk snelkookpanneren (in een polypropyleen zakje (PP5) of een schimmel-kweekbakje/zakje van azarius.com, of glazen jampotje met losse deksel) dan hou je steriele wiet over. Wel direct daarna gaan extraheren, want steriel spul is superfood voor bacterien en schimmels natuurlijk. Misschien zou je dat zelfs in hetzelfde bakje kunnen doen; er zit een luchtfilter op, dus de alcohol kan enigszins heel traag verdampen (of je kunt hem gebruiken om de groene pulp tegen te houden, maar ook dat duurt effe). Voor 'n euro per bakje, of een gratis jampot is het 't proberen waard als je een snelkookpan hebt. De kringloop heeft vaak wel snelkookpannen voor een tientje, anders marktplaats wel.
  Maar het kan natuurlijk zijn dat de thc verdampt, vloeibaar wordt, of op een andere manier niet meer werkt of verloren gaat. Iemand zal het moeten testen..
  Weet je wat, ik heb nog vieze wiet, ik zal morgen eens 'n pannetje aanzetten met een reageerbuis vol wiet erin. Kijken wat er gebeurt.

  Dit bericht is samengevoegd wegens dubbelposting.

  Ik zie nu ook de structuur van alfotoxine, ik had gehoopt dat het een eiwit was. Die vallen uit elkaar bij het koken, alfotoxine dus niet.. Dat is balen.
  Als aflotoxine een secundaire toxine is (die worden pas uitgescheiden bij volgroeiing van de schimmel) dan kun je er enigszins vanuit gaan dat zolang je geen duidelijke aspergillus kleuren ziet, je er geen last van hebt.
  Maar dat mag iemand anders uit gaan zoeken

  Als er een chemicus/(micro)bioloog/whatever is die me wilt verbeteren; be my guest.
  Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
  Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

  Comment


   #3
   Re: Botrytis --> wiet(olie) voor medisch gebruik ?

   Ik had al gehoopt dat je zou reageren LR2

   Dan zou filteren de beste optie zijn, met zeg maar een aanvaardbaar risico ?

   Evt. met nog een geschikte teststrip erbij.


   ( ik had net mijn snelkookpan afgestoft, maar helaas )
   Last edited by Stemma; 28 September 2015, 22:28.
   Stemma doet het forum, stout 2017

   Stemma doet stout (2016)
   Dark Devil en Punisher#2 in huize Stemma

   Comment


    #4
    Re: Botrytis --> wiet(olie) voor medisch gebruik ?

    Oef dat is nog niet zo eenvoudig, ben erg benieuwd naar het resultaat. Dagelijkse dosis uv c om schimmel te beperken zat ik zelf aan te denken, maar lees net dat je eigenlijk juist geen steriele omgeving wil. Goed dat je er een topic van maakt Stemma, en super dat LR2 er meteen mee aan de slag gaat
    2015 - Santa Maria binnen en buiten eerste keer
    2016 - Greyvol's buitenkweek
    2017 - Santa Maria van Space Cees

    Comment


     #5
     Re: Botrytis --> wiet(olie) voor medisch gebruik ?

     dikke stroop filteren door een 2 mu filterŅ Lijkt me ondoenbaar.

     Misschien denken over UV-C behandelingen van de plant zelf. Dus de schimmel bestrijden op de plant en niet je product achteraf spoor vrij proberen te krijgen. UV-C maakt dna kapot ook van schimmelsporen waardoor deze steriel worden.

     http://www.steril-aire.com/uvc-lights-emitters/

     Comment


      #6
      Re: Botrytis --> wiet(olie) voor medisch gebruik ?

      Een aanvaardbare dosis schimmel zit van nature over vrijwel je hele plant. Samen met miljoenen/miljarden bacteriŽn en gisten. Daar maken we ons niet zo druk om.
      Maar dit topic betreft een reeds besmette plant gebruiken om mee te werken, en niet over hoe je een infectie kunt voorkomen. Tenminste, dat was de insteek dacht ik. Voordat we straks allerlei dingen door elkaar gaan gooien.

      UV-C behandeling kan ook, inderdaad. Maar zoals ze zelf zeggen is het een complementaire maatregel. Daarnaast is het niet zo veilig voor jezelf als een pannetje op het fornuis, denk ik.
      Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
      Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

      Comment


       #7
       Re: Botrytis --> wiet(olie) voor medisch gebruik ?

       Bedankt voor alle reacties! Het gaat inderdaad om een reeds geinfecteerde plant.
       Die zou je dus nat of droog kunnen 'behandelen'.

       Wat ik mij afvraag met dat uv-c licht, hoe behandel je een top ? Het licht schijnt toch niet tot binnen in een top?

       Op imag hadden ze het over filtering door 0,5 mu, kwestie van geduld of zal dit een typefout zijn geweest ?
       Stemma doet het forum, stout 2017

       Stemma doet stout (2016)
       Dark Devil en Punisher#2 in huize Stemma

       Comment


        #8
        Re: Botrytis --> wiet(olie) voor medisch gebruik ?

        0.5mu is ideaal, dan ben je compleet sporevrij. Maar om daar wat door heen te persen, heb je bijna een autokrik nodig als je het een beetje snel wilt laten verlopen.

        Op 40mu heb ik al moeite, 10mL alcohol gaat daar in ongeveer 2mL per kwartier doorheen, bij een druk van 3kg/cm≤. In het geval van wiet, waarbij je toch te maken hebt met kleine restjes zand en blad, zul je bijna zeker 3 filters per 15mL verbruiken. Ik weet niet precies wat zulke filters kosten, maar het lijkt me vrij prijzig spul.

        De snelkookpan testresultaten:
        40 minuten, circa 115 graden C, 'droge wiet'. Slechts 40 minuten omdat de kristallen dan minstens 30 minuten op druk en temperatuur zijn, ruim voldoende om te kijken of ze verdampen. Niet voldoende om sporen te killen.
        - THC / kristallen zitten er nog, typische hooigeur blijft over. De wiet is van olijfgroen naar hasjbruin verkleurd.
        De test was enkel om te kijken of de kristallen/hars zou vervliegen, dat lijkt niet het geval.
        Waarschijnlijk wel omgezet naar een andere vorm, zoals bij het bakken van spacecake e.d.

        Wat mij betreft blijft autoclaveren/snelkookpannen de goedkoopste en meest haalbare optie voor hoeveelheden groter dan 1 gram.
        Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
        Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

        Comment


         #9
         Re: Botrytis --> wiet(olie) voor medisch gebruik ?

         Er vanuit gaand dat de temp in een snelkookpan 120C wordt en volgens wikipedia de eerste aromatische bestanddelen van cannabis vervliegen vanaf 127 C zit je met een snelkookpan dan redelijk safe qua behoud terpenen

         Alleen de aspergillus / aflatoxine dan, zou het zin hebben om de alcoholoplossing of de olie te beschijnen met UV-C ?

         Ik kijk nog naar die teststrips ik kom nu tot verschillende strips M1, M2, G1 en G2 om aflatoxinen aan te tonen, er zijn er denk ik nog meer ik duik daar nog verder in.

         Maar 'technisch' engels maakt mij onzeker of ik het wel goed snap
         Stemma doet het forum, stout 2017

         Stemma doet stout (2016)
         Dark Devil en Punisher#2 in huize Stemma

         Comment


          #10
          Re: Botrytis --> wiet(olie) voor medisch gebruik ?

          de alcoholoplossing of de olie te beschijnen met UV-C ?
          Neen ik bedoel de schimmelspoor druk laag houden op de plant zelf met UV-C

          Ik weet niet wt UV-C met de olie zelf gaat doen UV-C dringt diep in en brengt schade toe. Zou zomaar kunnen dat je de olie dan geheel onbruikbaar of zelfs gevaarlijk maakt.


          Sommige terpenen verdampen bij veel en veel lagere temperaturen.

          Comment


           #11
           Re: Botrytis --> wiet(olie) voor medisch gebruik ?

           Oorspronkelijk geplaatst door FlintStoned View Post


           Sommige terpenen verdampen bij veel en veel lagere temperaturen.
           Dat dacht ik dus ook maar kon dat niet vinden in tabel of zo.
           Maar ik zoek nog verder.


           Oorspronkelijk geplaatst door LR2 View Post
           0.5mu is ideaal, dan ben je compleet sporevrij. Maar om daar wat door heen te persen, heb je bijna een autokrik nodig als je het een beetje snel wilt laten verlopen.

           Op 40mu heb ik al moeite, 10mL alcohol gaat daar in ongeveer 2mL per kwartier doorheen, bij een druk van 3kg/cm≤. In het geval van wiet, waarbij je toch te maken hebt met kleine restjes zand en blad, zul je bijna zeker 3 filters per 15mL verbruiken. Ik weet niet precies wat zulke filters kosten, maar het lijkt me vrij prijzig spul.

           .
           Is het een idee om diverse steeds fijnmazerige filters te gebruiken voor de alcohol oplossing, voordat je de alcohol laat verdampen?
           Stemma doet het forum, stout 2017

           Stemma doet stout (2016)
           Dark Devil en Punisher#2 in huize Stemma

           Comment


            #12
            Re: Botrytis --> wiet(olie) voor medisch gebruik ?

            Dat is een idee Stemma, maar denk aan de kosten! Je hebt zowieso per filter een verse spuit nodig, per spuit weer een apart opvangbakje en ga zo maar door. Om kruisbesmetting te voorkomen.

            De terpetenen en geurstoffen die je bij kamertemperatuur waarneemt, die verdampen dus al bij temperaturen van circa -20 tot +10 graden. Anders zou je wiet geurloos zijn op die temperatuur. Die terpetenen ben je hoe dan ook voor een (heel) groot deel kwijt met een snelkookpan.

            Het probleem met aflotoxine is dat je het niet kapot krijgt door te koken of te bestralen met UV-licht. Het heeft een stevig koolstofskelet en is dus nauwelijks te vernietigen.
            Voordat je teststrips en dergelijke gaat bestellen, groeit aspergillus wel op wiet? En zo ja, hoe snel en hoe veel? Als je dat enigszins kunt berekenen, dan kun je uitzoeken of al die stappen wel nodig zijn. Misschien komt het nauwelijks voor, of misschien is de hoeveelheid toxine zo laag dat het ver beneden de consumptiegrens zit.


            Als bijvoorbeeld 1 gram aspergillus 0.00001 gram aflotoxine oplevert, dan kun je er vanuit gaan dat je al dat gedoe niet hoeft te doen. Er zal hooguit 20 microgram aspergillus op een topje groeien misschien. En als je ruim hebt weggeknipt, dan misschien nog wel minder. Hebben we het hier over een reŽel probleem? Of zijn we misschien spoken aan het zien?

            Aflotoxine gaat trouwens wel door je filter heen, ongeacht het formaat. Of je moet over nano of picometers gaan praten, maar dan krijg je zelfs de THC e.d. er niet doorheen.

            Sporen doden is relatief makkelijk, maar je cannabis toxine-vrij houden is eigenlijk een apart verhaal.
            Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
            Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

            Comment


             #13
             Re: Botrytis --> wiet(olie) voor medisch gebruik ?

             Vandaar ook dit topic om samen te concluderen wat zinnig maar minstens net zo belangrijk wat onzinnig is.

             Ik was net aan het kijken bij waterfilters 0,5 mu waarmee legionella en guardiacysten zouden worden tegen gehouden. Levensduur 4000 liter. Een filter en filterhuis zou op zo'n 50 euro komen, als dat een bruikbare combi is en je zou er inderdaad 4000 liter mee kunnen zeven zou dat een overweging waard zijn. Ik denk dat dit niet het geval is, helaas.

             Er zijn maar enkele aspergillus soorten die ziekmakend kunnen zijn en dan zouden deze net op wiet moeten groeien.
             Ze groeien geloof ik wel op mais, vandaar de aflatoxine testen op veevoer.
             Ik kijk wat ik verder kan vinden.

             Even samenvattend een 'concept' werkwijze.

             Bij een botrytis besmette plant, de aangedane plekken royaal verwijderen
             Zeg maar 5 cm rondom besmette plek met schone mes/schaar verwijderen.
             Schaar/mes na elke plek schoonvegen met alcoholwipe ?
             Handen wassen na verwijdering aangedane plek.
             De afgeknipte stengel afdekken met vaseline en zeezout.

             Drogen bij een lage lv ( lager dan 70 ? )

             De gedroogde toppen goed bekijken op 'doffe' plekken en evt.
             onder microscoop of loep bekijken op schimmeldraden.
             Verdachte toppen weggooien.

             Dan eventueel de eerste stap met kans op verlies van terpenen ( zal tabel opzoeken met temperaturen)
             de snelkookpan methode zoals LR2 omschreef.

             Hierna de toppen in een alcoholoplossing van 75 % laten weken om de thc en cbd te extraheren.

             Belangrijk blijft schoon werken !
             Want als je vanaf andere met botrytisplanten gelijk aan je olie gaat werken, besmet je alles opnieuw !!

             Is dit concept een beetje zinnig of slaat het als een tang op een varken?

             Ben benieuwd hoe de CBD olie producenten dit doen.
             Stemma doet het forum, stout 2017

             Stemma doet stout (2016)
             Dark Devil en Punisher#2 in huize Stemma

             Comment


              #14
              Re: Botrytis --> wiet(olie) voor medisch gebruik ?

              Hoe fijn is het filteren door een flinke laag watten heen?

              Als je eerst de THC/CBD oplost in alcohol, je filtert alle grove delen er uit door watten als filter mateliaal te gebruiken.
              Dat houd je thc/cbd alcohol over, dit damp je af op 100C en houd je THC/CBD olie over.
              Heb je dan niet alle sporen weg?
              Verslag: 2e n00b binnen kweek, cookie kush
              Verslag:
              1e n00b binnen kweek...
              Verslag: Ex- balkon, nu guerilla kweek vermoord door slakken

              Comment


               #15
               Re: Botrytis --> wiet(olie) voor medisch gebruik ?

               Hoe komen schimmels in het lichaam terecht?

               Schimmels/sporen variŽren in grootte van 1 tot 30 micron (micrometer), en kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid als deze geÔnhaleerd worden. Trilhaartjes in de neus voorkomen dat stofdeeltjes en andere schadelijke partikelen in de longen kunnen kiemen, maar de meeste schimmelpartikels zijn dermate klein dat deze niet door dit natuurlijke filtersysteem worden tegengehouden. Hierdoor kunnen de stofdeeltjes in de luchtwegen en longen terechtkomen en in het longweefsel gevangen worden. Vervolgens kunnen ze een infectie en zelfs een ontsteking veroorzaken. Longproblemen door schimmels worden meestal veroorzaakt door de schimmel Aspergillus.


               Welke gezondheidsrisico's kunnen schimmels opleveren?
               Bij personen die allergisch voor schimmels zijn kan astma ontstaan.
               Een schimmelbal. Dit komt voor bij personen die eerder een longziekte heben gehad die een 'holte' in de long heeft achtergelaten, bijvoorbeeld tbc. In die holte kunnen de sporen uitgroeien tot een schimmelbal. In veel gevallen heeft de drager hier geen last van, maar soms ontstaat uit deze schimmelbal een van de andere ziekten.
               Ingroei in de longen. Bij personen met een sterk zwak afweer kan de schimmel de longen ingroeien en uiteindelijk zelfs in de bloedvaten terechtkomen. Met geneesmiddelen kan worden geprobeerd de groei van de schimmel te stoppen, maar dit lukt niet altijd.
               Hoe kan een luchtreiniger problemen door schimmels voorkomen?
               Een luchtreiniger is een effectief middel tegen de verspreiding van schimmels binnenshuis.

               Filtering


               HEPA luchtreinigers vangen partikels tot 0.3 micron op en filteren ze uit de lucht. De droge en steriele omgeving in het filter stelt de schimmels niet in staat te overleven.
               Bron

               Watten zullen sporen doorlaten . Hepa filters zouden het wel moeten tegenhouden maar dan heb je dus wel enorm veel drukval en debiet verlies in je afzuigsysteem. Dat de sporen op een hepa filter niet overleven geloof ik echter niet zo in. Zoon filter zou je dus naar mijn mening zeer vaak moeten gaan vervangen.

               Comment

               Footer Left Ad

               Collapse
               Bezig...
               X