Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse

Wie een nieuwe topic opent omdat hij/zij een bladprobleem heeft, wordt vriendelijk gevraagd om enkele foto's erbij te posten, en een woordje uitleg met de beschrijving van je probleem.

Wie een nieuwe topic opent omdat hij/zij een bladprobleem heeft, wordt vriendelijk gevraagd om enkele foto's erbij te posten, en een woordje uitleg met de beschrijving van je probleem.
Zo kunnen leden vlugger en een correctere diagnose stellen!

Ook kan je via de zoek functie al eens zoeken naar gelijkaardige bladproblemen, die hier al op het forum zijn gepost.

Enkele belangrijke informatie:


Board: Bladproblemen:
Montys-Blad-Probleem-Oplosser
Fotos plaatsen bij Bladproblemen

Board: Ziekten:
Lijst van ziekten
Schimmelziekten bij cannabis
Meeldauw

Board: Beestjes:
Lijst van ongedierte
Welk insect zit op mijn wietplant
Bekijk meer
Bekijk minder

Co2

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Co2

    Korting op 420shop
    Heej,

    Ik weet dat onze plante CO2 nodig hebben om glucose te maken enzovoorts.

    Maar in een huis heb je tog lang niet genoeg CO2 (iig dat je kast in gaat) dan dat je plante gebruike kunne..

    Er zjin allemaal CO2 tablette bla bla bla..

    Maar zou dit ook kunnen:

    Grote kan van 5 liter ofzo met water. Pak suiker erin en gist. De gist cellen maken van het suiker alcohol en produceren redelijk veel CO2.

    Zou je dit kunnen gebruiken? of is het niet verstandig? hoeveel koste CO2 tabletten en waar koop je ze en hoe lang gaan ze mee?

    greetz

    #2
    Slim bedacht! Ik heb hier ook nog zo'n wijn kit staan van brouwland met gist enzo; ben ook benieuwd of dit zou werken. Vraag me af of gistende materie in de nabijheid van je plantjes niet een beetje een invitatie voor andere microorganismen is...

    Klinkt in ieder geval als een goed idee

    Comment


      #3
      Beetje research gedaan op een amerikaanse growsite. Blijkbaar is dit wel een goed idee. Ik quote even van die site; Sorry voor de enorme brok tekst in't Engels maar kan misschien handig zijn:

      What is a better way to get your carbon dioxide? Fermentation. Acquire some brewer's yeast if you can. The types of yeast you can use are in order of what is best, though all are acceptable:

      Champagne
      Wine
      Ale
      Beer
      Baker's

      Rig up a simple fermentation chamber with airlock. The airlock is designed to keep the atmosphere anaerobic while releasing your good CO2. Fermentation chamber should be any airtight container with top. It could be a 2 liter Coke bottle, for example. Drill a hole in its top and glue in some plastic tubing, making sure to create a good seal. An epoxy is prolly what you'll need to do it. Run that tube into a smaller, halved bottle: a water bottle works well. Place the tube at the exact bottom and glue it there such that the outlet of the tube faces the wall (not the bottom) and is not blocked (by glue, the wall, your mouse, whatever). Fill that up with water, about an inch and a half above the bottom.

      The mechanism is all set up, now set up the fermentation. Fill the bottle with about a 20% solution of glucose (dextrose) by mass and place a few tsp. of yeast in that jaunt. Placing the yeast in some warm water for half an hour prior with some sugar is a good way to jump-start the process. Using those six-carboned sugars, you get optimum results, but other sugars can be used. In general, you'll likely find the 5-carbon variety (fructose: corn syrup, eg.) or the polysaccharide (sucrose: cane sugar). In these cases, its ok to add a little more sugar, no more than 25%. Champagne yeast can tolerate more. Brewers yeast, you may want to shoot for less. Cap that jaunt with the tubing/cap system you rigged up.

      Here's the principal, its perty simple: The yeast use the sugar to make their energy (ATP). However, in absence of oxygen, the metabolic pathways can't be completed, and alcohol is excreted as waste. This is disadvantageous to the yeast, but hey, who cares? They also release carbon dioxide. For every equivalent of glucose or dextrose, the yeast produces two equivalents of carbon dioxide and alcohol. If other sugars are used, the process is slightly less efficient due to the early metabolics that get done to prepare it, or the inefficiency of metabolic/synthetic shunts (biochemical shite, its unimportant, but fun if you are nerdy). The carbon dioxide is good for your plants: its the objective. The alcohol is bad. It increases in concentration in the fermentation vessle and DOES NOT leave in any way. Over time, the yeast poisons itself with its own waste. Better yeasts (as per the above sheet) survive longer and make more carbon dioxide. Hence the reason for increasing the sugar, if you'd like (the difference is probably just about marginal if at all, so don't dwell on it).

      So what does this mean for you? A mole of glucose is around 180 grams. Thus, a 20% mass solution will produce slightly more than TWO MOLES (2.2 to be be exact) of of gas per liter. At standard temperature and pressure, and if you are growing, that's what you want, you will get around 50 liters of pure carbon dioxide from this method, over the time period of about 2-4 weeks. Great stuff.

      Problems: You can tell the yeast are dying when the bubbling through the airlock subsides. No way around it, you need to whip up another fermentation mixture. Optimally you would do this every week and a half, while the yeast are at their maximum productivity. Using cane sugar and baker's yeast this is a crazy inexpensive endeavour.

      Can you kill the plants with too much CO2? Most likely not. They breathe it as air, and they really only need oxygen (the only other thing they really take from the air) to run their ETC and some other minor metabolic processes. They get this from the water, believe it or not. Also they respirate as much 02 as they take in CO2. No problem, really. Time when killing the plants from carbon dioxide have been reported is likely either in extreme cases (approaching NO oxygen in the air and thus water) or due to the poor downsides to using other carbon producing methods (acidic air, contamination of various sorts, etc.). On the other hand, your plants would optimally have about 3 times as much carbon dioxide as would be in the atmosphere. That rings in at around 6%, so not that much, and in all likelihood, its gonna be difficult to bring it up to these levels. Happy planting.

      Comment


        #4

        Comment


          #5
          ik denk dat het koolstof dioxide is die samen met water en licht in het fotosynthese proces suikers gaat vormen.

          Comment


            #6
            klopt planten maken van onze uitgeademde lucht weer schone lucht.. in uitgeademde lucht zit co2.. t zal best wel erg zijn als planten van co zoude leven, want dan zal er flink wat co moeten zijn en co is als het goed is zeeeeer giftig.. maar zon wijnsetje erbij zette is dus een goed idee ??

            k ben niet zo goed in engels.. *-)

            greetz

            Comment


              #7
              Yup, ik denk wel dat het goed is; heb een beschrijving gevonden op 't net hoe je heel simpel iets in elkaar kunt knutselen - is wel bedoeld om in aquaria te gebruiken maar kan volgens mij evengoed in een kweekhok als je maar een goeie manier vindt om het gas gelijkmatig te verspreiden; beetje googlen zal ongetwijfeld iets opleveren op dit vlak. Hier alvast de URL waar fotos staan van de constructie:



              Zoals je ziet heel simpel + de gistende massa is afgesloten en zou je zelfs buiten je hok kunnen bewaren op deze manier, als het daar maar warm genoeg is. Ik heb nog wat pakjes gist liggen en ga dit zeker en vast proberen zodra ik m'n microkweekje begin; 10 lowryders vandaag net te kiemen gezet ik post wel een kweekverslagje met de co2 derbij als het me lukt en de gist die ik heb liggen nog werkzaam is tenminste.

              laterzz

              Comment


                #8
                ik dacht op het wietforum iets gelezen te hebben van iemand die via een bepaald systeem met een gasbrander co maakte en die zijn hok instuurde voor zijn plantjes

                Comment


                  #9

                  Comment


                    #10
                    Ganja is my medication , ganja is my cure ;
                    smoking marihuana for sure !!!

                    Comment


                      #11
                      Damn_Nice; Goed idee van je met doorprikken van buisje om de co2 te verspreiden; ga ik beslist proberen. Ik heb een volledige brouwkit hier liggen waar ik al 2 jaar lang niets mee gedaan heb Daar zit een heel assortiment gisten in alsook alle hardware zoals waterslot en gistingsvat etc... dus ik zal niet teveel impro moeten toepassen om zoiets in elkaar te zetten; enkel de dispersie van dit door onze dames teergeliefd gasje moet ik mee experimenteren.

                      Wat mij minder aanstaat is dat je de toevoer van het gas niet onder controle hebt gezien het nooit constant geproduceerd wordt; denk dat het bij het telen van wietplanten van belang is dat je alles goed in de hand hebt om zo altijd reproduceerbare resultaten te kunnen garanderen. Ik zou daarom graag een manier willen vinden om de co2 op te vangen, en dan dmv een luchtpomp ofzo toedienen in afgemeten hoeveelheden. Maar dat is voor later; eerst gewoon even zien hoe je een simpele CO2 generator maakt zou al mooi zijn

                      Hey Pele, wat bedoel je met "wel handig dat je ph gelijk goed is met zo'n tablet"? I?s dat echt zo dat als je zo'n tablet aan je water toevoegt dat de Ph een perfecte waarde aanneemt? Hangt dat ook niet af van wat de ph van je water oorspronkelijk is voor toedienen van die tabletten?

                      Thx, S.
                      Last edited by Simplex; 15 February 2009, 11:12.

                      Comment


                        #12
                        opvangen en gelijkmatig weg te laten lijkt me moeilijk. je zou het op een vat kunnen aansluiten die om de zoveel tijd eventjes opengaat. CO2 is lichter als lucht dus stijgt.. al de dan het buisje dat naar je plante bove doet in een soort trechter zou t kunnen. Egt goed kan je het niet opslaan want het CO2 heeft niet genoeg druk om een vat egt goed te vullen denk ik.

                        een mogelijkheid om het ongeveer gelijk te maken, is bv te kijken hoe lang een gistingsprocess duurd. bv 1 maand.

                        zet je 1 week een vat op. week later weer, 1 week later weer, 1 week later weer, en je lijd alles naar 1 buisje die dan weer verdeeld word naar je plante. Dan heb je tog een best gelijkmatig stelsel?

                        het maakt denk ik ook niet heel veel uit, want het co2 gaan langs je plante, en je planten nemen op wat ze kunnen. je ventilatie blaast de rest gewoon weg. dus maximale opname zal wel klein zijn !

                        xx

                        Comment


                          #13
                          klinkt goed, dat gisten in stadia. Misschien zou je gewoon het buisje met de co2 voor je actieve inlaat kunnen hangen en verspreid deze het goedje in de lucht, of misschien door een zwenkventilator(tje).

                          Ga jij hiermee ook experimenteren?

                          Comment


                            #14
                            als ik co2 gebruik moet dan mn ventilator uit want anders is da direct weg of heb ik dat mis op?

                            bob we love you 4 ever

                            Comment


                              #15
                              Cannabis Cultivation - I Grow Chronic (How To grow Pot) dat moet je zien gewoonweg prachtig

                              smook weed eevery daay

                              Comment

                              Bezig...
                              X