Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Backyardplant gaat naar buiten! [2017]

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    #31
    Even over de Shaman A een kleine update omdat ik beloofde het omtrekken (LST) bij te houden.

    (water druppels lijken witte eitjes achtige dingen door de flits sorry)
    20170327_192622.jpg
    Het omtrekken is al gebeurd, en op dezelfde plek nog een 2e maal omdat het wel goed groeit.

    Paar dagen terug (ongeveer 4)
    image_286741.jpg
    Na een aantal dagen (toch minstens 4) droogte toch maar een beetje water gegeven. Ook het Touwtje wat aangetrokken. En natuurlijk de aarde losgemaakt zoals QnQ aanraadde
    image_286738.jpg
    zoals je op de foto hier goed kan zien, kunnen de bladeren veel makkelijker meer licht opvangen, als ik het goed heb.
    Last edited by BackYardPlant; 27 March 2017, 23:20.

    Comment


    • QnQ
      QnQ commented
      Editing a comment
      Guttatie.
      LV omlaag, ventilatie omhoog, iets minder water.

    #32
    Door ruzie met de uploader op de edit functie een extra post sorry,

    de Lady Purple gaat redelijk dr gangetje. Stokkie ernaast om dr een tikje te helpen, kan vast geen kwaad. Strek later onder de grond stoppen, vormt t vanzelf wortels
    image_286743.jpg
    gaat wel goed zo opzich, binnenkort even allerlei maniertjes uitproberen om slakken tegen te houden zonder ze te doden (tenzei ze op m'n plant geraken en er van eten), mn ervaring met koper vorig jaar beviel wel, ik wil testen of het met de koper tape hier in de winkel ook werkt, ookal zijn de meningen over de werking van koper tape heel erg verschillend, echter hoorde ik ook dat er bedrijven zijn die tape verkopen met een dun koperverf laagje denkende dat dat genoeg werkt en het antislakken kopertape noemen.

    uiteraard wil ik ook nog andere manieren zoeken. Ik wil dieren niet laten leiden dus of pijnloos dood of niet dood, dus zout of electrocutie vind ik zelf geen optie. Bier werkt maar ik twijfel erover gezien verdrinken best een tragische dood is.
    al helemaal als t een middel is waar je lijk in vergaat na n tijdje.

    vleesetende planten hebben voor slakken niet zoveel nut zover ik weet, tenzei je er een soort agressieve jaag plant van kan maken maar dat blijkt voorlopig nog even een fantasie, dus dat hoef ik niet eens te testen. Tegen de VARENROUWMUG (das een ander verhaal. Varenrouwmug mag echt dood.) zijn ze (capensis alba perfect om in potten rondom de bodem van de plant te zetten, wel tijdens bloei binnen zetten zodat t zaad niet overal verspreidt want dat geeft een gezeik word je niet goed van, die dingen plakken he
    ds005-d.capensis-alba-18-p.jpg

    https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Kaapse_zonnedauw

    "De plant kan overvloedig zaad vormen. Enthousiaste hobbyisten die de Kaapse zonnedauw houden merken dat deze plant zich wel erg makkelijk voortplant in andere, nabijgelegen plantpotten en bakken"

    1-5 euro per stuk bij de meeste tuincentra (t zijn typisch verkochte vleeseters die eigenlijk bijna erger zijn dan munt maar dan met zaad waardoor ze in al je potten komen als je ze niet optijd afknipt of binnen zet, wel een puntje om op te letten) en kan tot 30 cm worden
    Last edited by BackYardPlant; 28 March 2017, 07:14.

    Comment


      #33
      Veel nieuws?
      neuh..

      er staat een autoflowertje bij, maar ik weet niet zeker of ik die tot aan t eind ga laten staan gezien dat nog geen 50 gram gaat worden, (veeel te vroeg begonnen had beter tot eind mei kunnen wachten met zo''n autoflower) als ik dan krap kom te zitten met planten aantal gaat die ALS het nodig is om.
      Widow Ryder (jaja, de originele White widow gekruist met een low ryder http://en.seedfinder.eu/strain-info/...er/De_Sjamaan/ ) heet t gefeminiseerde autoflowertje 20170401_175101.jpg
      20170401_175105.jpg20170401_175103.jpg
      20170401_174405.jpg
      20170401_174402.jpg


      d'r zitten dus 3 van die stengels, maar de middelste hoofdtop word ingehaald door de 2 scheuten die er onder zitten?


      nou dat word spannend

      oh! Natuurlijk m'n lieve Shaman A staat er ook vrolijk bij. Ookal heb ik d'r ietsjes te laag getrokken misschien. 20170401_175058.jpg




      denk dat dat het hem wel weer was.. als er weer wat spannends te zien is laat ik het zien
      Last edited by BackYardPlant; 1 April 2017, 21:00.

      Comment


        #34
        de waterdruppels word al aan gewerkt trouwens

        Comment


          #35
          Ik lees graag mee met je avonturen byp!

          Vapers 2de Hydro avontoor (actief)
          Vapers Hydro avontuur (voltooid)

          Comment


            #36
            Drosera's en andere vleeseters vragen vaak een totaal ander klimaat; zuur, drijfnat en absoluut vrij van mineralen. Het kleinste beetje voeding doet ze de das om. Ze zijn wel makkelijk te stekken; blad afplukken en op regen water leggen. Na een week of 2 groeit er een nieuw plantje uit.
            Natte bodems trekken varenrouwmuggen aan, of eigenlijk rotte wortels in natte bodems. Ik ben al mijn vleeseters (inclusief soorten die niet meer te krijgen zijn) verloren dankzij varenrouwmuggen in combinatie met een lepeltje mestkorrels dat in m'n moerasje is beland.
            Ik krijg het vermoeden dat je weer iets interessants hebt ontdekt, dus ik zeg het vast voordat je de vingers brandt: blijf weg bij nephentes.
            Sarracenia krijg ik niet kapot hier, zolang ze op veen/turf staan. Die slokken toch gauw 5-25 gram insecten per beker, per jaar op. Mega cool om er eens een open te snijden aan het eind van de zomer.

            In een normale bodem vormen rouwmuggen vrijwel nooit een plaag. Als ze gaan plagen, is dat dus een gevolg, niet de oorzaak. Gezien de natte aarde op de foto's is dat geen overbodige opmerking
            Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
            Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

            Comment


              #37
              Leuk die vleesetende plant!! Ik heb zelf zaadjes gelegd, op turf, ja dus leggen en niet ingraven van Venus Trap. Maar helaas komen ze niet uit, behalve dat ze zaadjes geschimmeld zijn. Ik ga nu maar proberen in regenwater de zaadjes leggen, misschien komen ze dan zo uit?
              Kweekverslag Hydro in the Mix!!!
              https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...155#post484155

              Comment


                #38

                Comment


                  #39
                  Als de bodem vochtig is, hoef je geen water te geven. Minder water geven is een prima optie, alle andere oplossingen veroorzaken meer problemen. Watergeven naar behoefte is zo ongeveer de beginnersfout nummer 1. Veel growers vinden dat hun plant meer moet drinken, maar die plant bepaalt dat echt zelf. Met deze temperaturen gebeurt er gewoon niet veel, dus hoef je ook niet veel te wateren.
                  Maar wat ik bedoelde te zeggen: je lokt een plaag uit door wiet zo nat te laten staan. Een vleesetende plant is dan een pleister op een grote teen, bedoeld om een bloedneus te stoppen.. Dat werkt gewoon niet ideaal. Het is een gimmick, meer niet.
                  Rouwmuggen drinken niet, dus die worden ook niet verleid door druppels op een blad. Als ze drinken, dan doen ze dat onderaan een pot, in het donker. Daar leggen ze ook hun eitjes.

                  Er was ooit een bioloog die bijhield hoeveel insecten succesvol gevangen werden door vleesetende planten. Dionaea zat op gemiddeld: 300x mis, 1 x raak. Nephentes rond de 50%, sarracenia rond de 96%, drosera rond de 20%. Zijn ze dan handig om als bestrijdingsmiddel in te zetten? Meh, ik denk het niet.

                  Dionaea (venus vliegenvanger) zijn moeilijk te kiemen, dat kan jaren duren. Vaak wordt er cocos meegeleverd, en vergeten ze te benoemen dat je regenwater moet gebruiken.. Daar gaat het al mis. Rookbehandelingen, GA3, en tissue culture zijn prima methoden met vers zaad. Maar het makkelijkst is gewoon wat plantjes uit de winkel halen, die opbreken en opkweken. Elk jaar maken ze nieuwe uitlopers, in een goed seizoen kan een oude plant best eens 10 stuks uitlopers afzetten. Je bezit uit de winkel direct volwassen planten. Vanuit zaad kan het wel 7 jaar duren voordat je een volwassen plant hebt..

                  Sarracenia is geen waterplant, wel waterminnend. Ze doen het goed op schrale bodems die aardig vochtig zijn. Maar in de zomer kunnen ze best een weekje zonder water. Dat zijn geen hangende planten, maar kokers die rechtop staan. Nephentes is de hangende bekerplant, da's voor tropische terrariums, niet voor in huis of de tuin. Ik ken niemand die ze zonder super specialistische zorg in leven houdt.
                  Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
                  Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

                  Comment


                    #40

                    Comment


                      #41
                      Maar dat water geven is nou juist het probleem met vleesetende planten, het mag inderdaad geen gewoon water zijn, maar in de tuincentra's waar je zulke planten kan kopen geven ze juist gewoon water!!
                      Kweekverslag Hydro in the Mix!!!
                      https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...155#post484155

                      Comment


                        #42
                        Zeker weten niet in alle. Veel tuincentra vangen het regenwater op in een extreem grote ton voor water geven. Het valt toch op het dak.. Waarom niet opvangen en aan de planten geven
                        20170405_120653.jpg
                        Mevrouw is al aan t bloeien!!! Niet goed
                        20170405_120705.jpg
                        maar dat hersteld wel.
                        hoop ik.

                        20170405_120709.jpg
                        misschien niet optimaal maar ze gaat wel reveggen.
                        20170405_120700.jpg

                        Comment


                        • Stemma
                          Stemma commented
                          Editing a comment
                          Hi Planty, zou je de namen van de strains erbij willen plaatsen. Dan hoef ik niet steeds terug te scrollen

                        #43
                        Wat zijn sommige al groot. Vergeleken met mijn (k)week-lingen.
                        Ik ben ook van plan om dwars/horizontaal te gaan experimenteren in de groei met een aantal van mijn (fem)planten. In jouw topic wordt het mooi voorgedaan. Dus ik kijk mee. Ik heb het vermoeden dat ik de info hier nog ga kunnen gebruiken als mij planten besluiten in de hoogte te gaan groeien.

                        Geinig ook, dat topje, dat besloten heeft wortels te gaan schieten. Zo zie je maar dat we met een vrij gemakkelijke plant te maken hebben. Heeft soortgelijke eigenschappen als onkruid. In ieder geval wanneer het aankomt op overleven en voortbestaan.

                        Konijnenvlees is gezond & ik kan hard meppen.

                        Comment


                          #44
                          Komt goed! Altijd beter dan een te vroeg bloeiende plant!
                          ...
                          20170416_151936.jpg
                          oh..
                          Ach, als jij zo graag wilt bloeien dan ga je toch lekker bloeien?
                          gooi ik je wel gelijk bij een mannetje.
                          maar das omdat ik geen andere plek heb waar ik 16.5 uur licht aan kan hebben.. ik heb al 5 bakjes met stuifmeel verzameld, dat mannetje staat er meer omdat ik niet zo goed weet wat er nu mee te doen.. heb al t stuifmeel verzameld. Z'n taak is eigenlijk wel volbracht..

                          misschien bestuift ie nu zelfs t plantje want moet reveggen(hergroeien).. geen idee wat er dan gebeurd maar al doende leert men vanzelf.

                          nu hopen dat 16.5 uur genoeg is om weer in de vegatieve fase te gaan20170416_152628.jpg
                          JA DIE IS NAT. Ja dat raadt ik ten strengste af, een bloeiende plant nat spuiten. Maar in een hok vol stuifmeel terwijl je zelf nog half onder aarde zit door verkeerd overpotten, kweetniet.. leek me verstandig. Waarschijnlijk niet zo slim achteraf. Moet eigenlijk niet eerst smoken als k met mn planten bezig ga..

                          Lady Purple is overgepot en omgebogen
                          20170416_153001.jpg de Widow Ryder is nu eigendom van een familielid met kanker, Die de eigen plantjes al per ongeluk vermoord heeft. Dus ik dacht hier je mag mijn autoflower voor niks hebben, dan heb ik wat meer ruimte buiten. Welke uiteraard meteen gevuld is. Met een Ducksfoot regulier zaad.. hopen dat t vrouwelijk is natuurlijk anders is het een beetje nutteloos. Maar over Zo'n 5 weken zien we vanzelf de geslachtsdingetjes in de oksels. 20170416_153007.jpg t lijkt net een brandnetel joh

                          dat polm gold zaadje is niet ontkiemd. Weggegooid en mn laatste zaadje ervan ontkiemt. Succesvol. Totaal 4/5 Polm Gold zijn opgekomen (alle 5 worteltjes, 1tje zelf vermoord 1tje niet opgekomen 3e staat er nu andere 2 heb ik in mn eerste verslag hier gehad. Niet volledig afgebloeit) 20170416_153012.jpgohja..
                          weet nog steeds niet helemaal wat hier precies gebeurd, maar ziet er niet slecht uit. Twijfel nog steeds of ie al wel of geen wortel heeft.. Maar laat dr maar gewoon leuk er tussen staan 20170416_152937.jpg20170416_152946.jpg


                          al met al gaat t wel leuk

                          Comment


                            #45
                            Ik vind ook dat het hier wel leuk gaat.
                            Waarin staat dat polm gold zaadje?
                            Konijnenvlees is gezond & ik kan hard meppen.

                            Comment

                            Bezig...
                            X