Mededeling

Collapse

Wie een nieuwe topic opent omdat hij/zij een bladprobleem heeft, wordt vriendelijk gevraagd om enkele foto's erbij te posten, en een woordje uitleg met de beschrijving van je probleem.

Wie een nieuwe topic opent omdat hij/zij een bladprobleem heeft, wordt vriendelijk gevraagd om enkele foto's erbij te posten, en een woordje uitleg met de beschrijving van je probleem.
Zo kunnen leden vlugger en een correctere diagnose stellen!

Ook kan je via de zoek functie al eens zoeken naar gelijkaardige bladproblemen, die hier al op het forum zijn gepost.

Enkele belangrijke informatie:


Board: Bladproblemen:
Montys-Blad-Probleem-Oplosser
Fotos plaatsen bij Bladproblemen

Board: Ziekten:
Lijst van ziekten
Schimmelziekten bij cannabis
Meeldauw

Board: Beestjes:
Lijst van ongedierte
Welk insect zit op mijn wietplant
Bekijk meer
Bekijk minder

Spint

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Spint

  Korting op 420shop
  Spint(mijt)

  Spint is de benaming voor een infectie van mijten op planten. Spint tast de bladeren aan en treedt vooral op onder warme, droge omstandigheden.

  Een veelvoorkomende soort is de bonenspintmijt (Tetranychus urticae) of rode spintmijt, die niet alleen sperziebonen aantast, maar o.a. ook paprika, komkommer, aardbei, appel, passiebloem, peer en pruim. Op het blad verschijnen op de bovenkant stipvormige vlekjes. Op de onderkant zitten de zeer kleine spinachtige beestjes, die in het floeem van de bladeren zuigen. Bij een ernstige aantasting vallen de bladeren af en worden de spinseldraden duidelijk zichtbaar.

  De volwassen mijten zijn 0,5 mm groot. In de zomer zijn ze lichtgeel tot donkergroen of soms rood met op de zijkanten twee donkere vlekjes. De oranjerode, bevruchte, overwinterende vrouwtjes zitten op afgevallen blad, in schorsspleten en in de grond. Een vrouwtje legt ongeveer 80 eitjes. In een seizoen treden 6 tot 8 generaties op. Uit een eitje komt een larve, die zich via vervellingen ontwikkelt tot een volwassen spintmijt. Bij 20C duurt de totale cyclus van ei tot volwassen insect ongeveer 17 dagen en bij 30C 7 dagen. Bij 12C staat de ontwikkeling stil.
  Invloed op het moment van het ingaan van de overwintering hebben:

  vanaf eind augustus de kortere dagen,
  een dalende temperatuur en
  afname en achteruitgang van de kwaliteit van het voedsel.
  Tussen de plantenrassen bestaan er verschillen in gevoeligheid. Bij aardbei bijvoorbeeld is 'Karina' veel gevoeliger dan 'Lambada'.

  Spint kan chemisch bestreden worden door gebruik van bestrijdingsmiddelen of biologisch met behulp van roofmijten. De bekendste roofmijten zijn Amblyseius californicus en Phytoseiulus persimilis. Ook komen er van nature roofmijten voor, waarvan de bekendste zijn Amblyseius soorten en Phytoseius soorten. Andere natuurlijke vijanden zijn soorten roofwantsen van de geslachten Orius en Anthocoris, de galmug Therodiplosis persicae en het kevertje Stethorus punctillium.  Last edited by Jointjedraaien; 7 September 2016, 01:44.

  #2
  Re: Spint

  Hier nog een stukje info dat mss van pas kan komen.

  Voorkomen

  Voorkomen is de beste bestrijding. Hou daarom de planten en hun omgeving licht vochtig. Als je een aantasting ontdekt, verwijder dan zo spoedig mogelijk de aangetaste delen. Spoel vervolgens de plant grondig af met een oplossing van spiritus en zeepsop. Herhaal deze behandeling enkele keren per week.

  Als de plaag na enkele weken nog aanwezig is, dan kan je de planten bij voorkeur behandelen met een middel op basis van het natuurlijke pyrethrum. Evenwel opletten met deze middelen, want zij zijn ook voor de mens gevaarlijk bij inademen of via wonden. Hierbij moeten wij er wel rekening mee houden dat, door de snelle opeenvolging van generaties, deze spintmijten relatief snel resistent worden. Dat wil zeggen dat na een aantal behandelingen met een bepaald middel, alleen nog een ander middel helpt. Bovendien hebben de meeste insecticiden geen effect op de eieren.

  we kunnen natuurlijke vijanden inzetten zoals roofmijten , lieveheerbeestjes, roofwantsen en gaasvliegen.  Nog wat fotokes.

  Peace

  Comment


   #3
   Re: Spint

   of je gaat naar de grow shop en koop je daar een doosje
   met

   Bayar garden
   werkt heel effectief maar is heel erg giftig het is niet overal te verkrijgbaar.

   als je het op je handen krijgt was het goed af met warm water

   als je het op je gezicht krijgt of je krijgt het in je mond , ga dan met spoed naar de dichtsbijzijnde huisarts of ziekenhuis


   greets darkiess

   Comment


    #4
    Re: Spint

    Naar jullie zeggen zou er spint op mijn ene plantje zitten. (stipjes op sommige bladeren)
    Nu heb ik tot nu toe nog geen enkel spinnetje gezien als ik de blaren check!
    Mijn idee was dus nog te wachten met anti-spintmiddelen te beginnen spuiten tot ik merk dat er echt spint op zit.
    Heb de afgelopen week 2x gespoten met een totaal-insecticide tegen zuigende en vretende beesten, in de aveve zeide ze dat het tegen mn wortelvlieg zou helpen) Ik zie wel nergens in de bijsluiter staan dat dat er ook werkelijk tegen helpt, er staat ook niet op dat het tegen spint zou werken of niet (hopelijk wel).
    aangezien ik slechts een arme student ben lijkt het mij stom om nu al een ander middel te gaan kopen, want het zou nog wel goed kunnen dat die wortelvliegen er niet aan gaan. (zal ik wel merken binnen enkele weken, want schijnt dat binnen 3-4weken je plant dan kapot is)
    dus: stel nu dat ik wacht tot ik terug ben van vakantie (ik vertrek 7sept op vakantie voor 10 dagen), en merk dat mijn plant de wortelvlieg overleefd heeft. Kan ik dan nog beginnen spuiten met anti-spint dingen? (tegen dan staat mn plant hopelijk wel deftig in bloei, ze is nu toch redelijk aan het beginnen denk ik, steeds meer en meer witte draadjes,..)
    of mag je eens een plant in bloei staat niet meer spuiten???
    En, hoe lang duurt het eer die spint werkelijk je plant kapotmaakt?
    Ik heb eens gezocht op internet achter natuurlijke vijanden, maar dat zou me 20 kosten voor wat roofmijten! (wat dus redelijk veel is voor mn armzalig budget) Ik zou er wel ettelijke m mee kunnen behandelen, maarja, dat is niet nodig he!
    Vallen die beestjes ook per minder te bestellen? of af te halen in een growshop ofzo?

    Comment


     #5
     Oorspronkelijk geplaatst door Smokey View Post
     dan kan je de planten bij voorkeur behandelen met een middel op basis van het natuurlijke pyrethrum.
     Heeft iemand ervaring met pyrethrum? Ik heb dit staan (pyrethro-Pur), maar zal dit nu niet gebruiken. Maar als het ooit nodig moest zijn, op de fles staat niets qua aflengen van het product. Er staat alleen op hoeveel ml per m je mag gebruiken.
     Moet je deze stof dan puur spuiten?? Want het is tenslotte nog altijd een concetraat.
     Greetzz

     Comment


      #6
      zou ik niet doen, probeer maar 1 ml op 1 liter sproeiwater

      greetz

      EDIT: spuitflacon is kant en klaar. ik neem aan dat je ecostyle hebt.

      maar de kleine geconcentreerde flesjes dosering 20-30 ml per liter volgens ecostyles website
      Last edited by knockie; 5 November 2008, 08:26. Reden: dosering

      Comment


       #7
       Yep, het is van ecostyle.
       Ik had al op internet gezocht, maar niet op hun site
       Dus om het veilig te doen zou ik dan beter 10 ml per liter nemen?
       Greetzz

       Comment


        #8
        ik zou 15 doen , is vast genoeg ook

        greetz

        Comment


         #9
         nee je moet het geen overdosis geven gewoon op de aanbevolen hoeveel heid je moet je plant natuurlijk niet vergiftegen

         Comment


          #10
          Re: Spint

          ff inhaken op 2 dingen topics..

          Oorspronkelijk geplaatst door Painkiller View Post
          Heeft iemand ervaring met pyrethrum? Ik heb dit staan (pyrethro-Pur), maar zal dit nu niet gebruiken. Maar als het ooit nodig moest zijn, op de fles staat niets qua aflengen van het product. Er staat alleen op hoeveel ml per m je mag gebruiken.
          Moet je deze stof dan puur spuiten?? Want het is tenslotte nog altijd een concetraat.
          verkrijgbaar als bayer masa (verdelgt spint in alle stadia, ei, larve, volwassen, dosering 6ml per liter water, max 2 weken voor nuttigen laatste behandeling)

          Oorspronkelijk geplaatst door knockie View Post
          zou ik niet doen, probeer maar 1 ml op 1 liter sproeiwater

          greetz

          EDIT: spuitflacon is kant en klaar. ik neem aan dat je ecostyle hebt.

          maar de kleine geconcentreerde flesjes dosering 20-30 ml per liter volgens ecostyles website
          ecostyle al een keer geprobeerd.. krijg je misvormde doodgaande bladeren van (waren nog in groei.. dus als je al budvorming hebt zou ik dit product al helemaaal niet proberen) ecostyle de naam doet veel goeds vermoeden, maar als je de kleine lettertjes leest staan er slechts 5 soorten planten aangegeven waarop 't gegarandeerd werkt, er staat ook dat je het dus eerst moet testen, hence my experience.. ecostyle sprayfles mijden als de pest (bayer masa ook verkrijgbaar bij intratuin volgens mij).

          maar.. dat brengt mij bij mijn probleem.. ik spray 2x per week en kan mijn tuintje nu nog redelijk spint vrij houden, het probleem is dat de spint all over de groeiruimte zit en ik ze dus niet helemaal kan uitroeien tijdens deze cyclus.. en ik kan de laatste 2 weken niet spuiten.. en luchtvochtigheid moet laag zijn aangezien la confidential nogal indica is.. in deze temperatuur en lage luchtvochtigheid houden de natuurlijke vijanden van de spint het nog geen dag uit laatstaan voorplanting.
          mijn vraag.. whut to do?.. klok tikt ik mag nog 1 misschien 2 weken sprayen..

          ik weet dat ik na deze cyclus de boel moet schoonmaken en bleken alvorens de volgende cyclus in de ruimte te laten plaatsvinden.. maar ik wil ook geen ingesponnen buds tegen de tijd dat ik kan oogsten..

          iemand suggesties?!

          Comment


           #11
           Re: Spint

           als er voor je oogst nog spint op zit en je wilt niet meer sproeien, gewoon ff de stofzuiger pakken, en de toppen in de zuigmond van de stofzuiger stoppen.

           wees niet bang, dit is geen probleem voor je plant, je zult niets weg zuigen of beschadigen

           Comment


            #12
            de smeerlappen!


            NOOOO WAY!:p
            cht niet!:p miss met je kruimeldief maar ik heb het ooit perongeluk gedaan (ik had iets net gestofzuigt, was het resultaat aan het bekijken en onoplettend als ik bun hups die plan erin) en de helft van mn blaadjes was aan gort!

            -Gelieve niet te dubbelposten aub? Grtz-
            Last edited by westport; 30 January 2010, 17:41.
            grow da weed, smoke it's buds

            Comment


             #13
             Re: Spint

             dan was je plant misschien niet al te goed dan (in welke week was dat dan), ik heb er al diverse malen hele toppen mee afgedaan, en totaal geen schade door gekregen.

             en ik had het over de toppen he!!!

             Comment


              #14
              Re: Spint

              mischien stomme vraag hoor maar ik stel hem toch ( domme vragen bestaan niet alleen domme antwoorden) als je planten niet buiten zijn geweest vanaf stek in de potgrond en altijd binnen staan hoe kan het dan dat er toch spint op komt ? dan moet dat al in de aarde hebben gezeten toch ?

              Comment


               #15
               Re: Spint

               Je kan ze ook meenemen van buiten , op je kleding in je haar .

               Grtz.

               Comment

               Footer Left Ad

               Collapse
               Bezig...
               X