Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse

Wie een nieuwe topic opent omdat hij/zij een bladprobleem heeft, wordt vriendelijk gevraagd om enkele foto's erbij te posten, en een woordje uitleg met de beschrijving van je probleem.

Wie een nieuwe topic opent omdat hij/zij een bladprobleem heeft, wordt vriendelijk gevraagd om enkele foto's erbij te posten, en een woordje uitleg met de beschrijving van je probleem.
Zo kunnen leden vlugger en een correctere diagnose stellen!

Ook kan je via de zoek functie al eens zoeken naar gelijkaardige bladproblemen, die hier al op het forum zijn gepost.

Enkele belangrijke informatie:


Board: Bladproblemen:
Montys-Blad-Probleem-Oplosser
Fotos plaatsen bij Bladproblemen

Board: Ziekten:
Lijst van ziekten
Schimmelziekten bij cannabis
Meeldauw

Board: Beestjes:
Lijst van ongedierte
Welk insect zit op mijn wietplant
Bekijk meer
Bekijk minder

Help! Beestjes op onze plantjes!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Help! Beestjes op onze plantjes!

    Korting op 420shop
    Hey allemaal!

    Dit jaar kweken wij voor het eerst onze eigen wiet. Het begon allemaal hardstikke goed totdat.. we beestjes zagen op onze plantjes! Uiteraard hebben wij hier al een hoop over gelezen op dit forum echter vonden wij het zeer moeilijk om onze beestjes goed te kunnen identificeren. Daarom hebben wij een paar macro foto's gemaakt die onderaan de post te vinden zijn. Wij hopen dat iemand wel weet wat dit is en wat wij moeten doen om dit te voorkomen/verdelgen.

    Verder zijn het 4 Lady Burn 1974's en staan de planten buiten onder een afdak. Ook gebruiken wij plagron groeistimulator.

    Alvast bij voorbaat dank!
    Attached Files

    #2
    Re: Help! Beestjes op onze plantjes!

    Je hebt buiten altijd wel wat beestjes, zolang je de slakken maar weghoud regelt de rest zich vanzelf wel.

    Comment


      #3
      Re: Help! Beestjes op onze plantjes!

      foto 1: geen idee, ziet eruit als waterdruppels die te lang zijn blijven liggen en door een loupe (loep) effect het zonlicht gebundeld hebben op je blad. Dat ziet er verbrand uit.
      foto 2: dat zijn geen beestjes, maar dat is aarde of cocos.
      foto 3: dat is een beestje, een bladluis wel te verstaan. Zet wat lieveheersbeestjes op de plant (of hun larven, die rare rupjes met oranje en dikke punten op hun rug, ze bijten of prikken niet! Eten 5-9 luizen per dag) of spuit met een antiluizen middel, maar aangezien ze onder een afdak staan, regent dat middel niet weg later. Dus wees er voorzichtig mee. Je zou kunnen proberen je plant te bespuiten met een nicotine-thee, dat stoot ongeveer ieder insect af. Week een pakje shag in 5L water (of minder shag in minder water) en laat dat een dagje trekken. Daarna doe je handschoenen aan (aggressief gif is nicotine! Vooral in hoge doses, zoals in je water) en doe je het in een plantenspuit. Behandel je plant twee keer. Best in de avond of vroege ochtend, anders krijg je weer van die brandpuntjes. Vergeet de onderkant van de bladeren niet! Verder: de meeste beestjes in de natuur hebben hun eigen vijanden, je hoeft je niet om een of twee luisjes druk te maken. Als je hele plant vol zit, dan pas wordt het een probleem.
      Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
      Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

      Comment

      Bezig...
      X