Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Mannetje / Vrouwtje

Collapse
Dit is een Sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Als je herma een fem plant bevrucht dan is de kans op nieuwe herma's zo'n 98%. Een herma op een normale plant heeft bijna net zulke hoge kansen. Dus dat zalig wietje voortzetten is praktisch onmogelijk; je komt niet meer van die trekjes af tenzij je met gigantische aantallen zaad gaat werken. Op de honderd planten vind je er misschien een of twee. Misschien wel geen een.

    Bloeitijden van websites, daar kun je makkelijk 2-4 weken bij optellen. De bloei begint pas te tellen als er pruikjes in de koppen zitten. Voor die tijd is er geen bloei. Da's een ongeschreven regel die toch vaak geschreven wordt. Wel een belangrijke. Signalen van bloei zijn voorbloei, dat is geen echte bloei.

    Ik zou zelf nog 2-3 weken doorgaan op 18/6 en dan de knoop doorhakken. Zijn die herma-twijfels er nog, dan omhakken, weg ermee. Zijn het zuiver vrouwen gebleken, dan lekker laten staan en blijven inspecteren.

    Je zegt nu dat je zaad tussen je wiet niet erg vind, maar daar kom je oprecht nog wel op terug als het ooit zover komt. Je kunt volgroeide zaden makkelijk wegplukken, maar het zijn die kleine kutzaadjes die het niet gehaald hebben die je hele wiet voor je gaan verpesten. Die pluk je er namelijk niet uit, en dat rookt als verbrand rubber en smeulende pinda's. Bovendien is die rook zo kankerverwekkend als ruwe stookolie omdat het vrij letterlijk verbrande zetmeel, suiker, hout en olie is.

    Wietzaad heeft gemiddeld een week of 5 nodig om te rijpen. In de laatste 3 weken de boel bevruchten is iets geks om te doen.
    Ik snap het enthousiasme! Ik snap de weerbarstigheid van je. Maar neem 't van mij aan, of van ieder ander; je wilt NIETS met herma's te maken hebben tenzij je ontzettend goed weet hoe je die herma zelf hebt gemaakt en hoe je daar mee om moet gaan. Je mag er van mij zelf achter komen en ik kan je prima tot het eind helpen, maar ik weet met zekerheid dat je spijt gaat krijgen van die keuze. Ruimte verspild, tijd verspild, niets te roken tenzij je een uur(!!!) per joint besteedt, opnieuw moeten beginnen, honderden zaden die waardeloos zijn voor de toekomst.. Ik weet er alles van. Zo begon ik ook.

    We hebben het JDC collective lopen en BYP is ook lekker aan het kruisen. Dikke kans dat je mee kunt doen en wat van die genetica kunt uitproberen, misschien wel gratis. Daar is veel leuker op te bouwen dan op een gammel onderstel.
    Nogmaals, je moet het helemaal zelf weten. Maar ik heb 't zo geprobeerd en uiteindelijk na een jaar of drie alles weggeflikkerd. Het is gewoon niet te doen in een thuis setting. Zelfs in een kweekkas zou het zonde zijn van de energie.

    Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
    Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

    Comment


      Ik heb weer een fotootje, hij is niet heel scherp maar denk toch dat het hermas zijn en om moeten..

      Ze beginnen inderdaad groot te worden, ze zijn inmiddels groter dan de twee auto flowers die lekker staan te bloeien en ze blokkeren een hoop licht voor de topjes.

      Ik zie hier en daar wat vrouwlijke kenmerken maar grotendeels groene kleine balletjes met zn klein groen haartje

      omhakken toch?
      You do not have permission to view this gallery.
      This gallery has 1 photos.

      Comment


      • Smikkelmikkel
        Smikkelmikkel commented
        Editing a comment
        Hmm, de plant is inmiddels 9 weken oud op 18/6 omdat er twee autoflowers naast staan en deze plant komt uit shopzaad.

        Ik verwijs jullie graag naar pagina 42 voor meer details

        Ik heb toch zo m'n twijfels erover, alhoewel dit ook mijn eerste kweek is..

      • QnQ
        QnQ commented
        Editing a comment
        Als je die op 18/6 houdt, dan gaatie niet in bloei he..Die moet op 12/12 voor ze toppen gaat maken.
        Pagina 42 heb ik niet. Ik heb 32 pagina's in dit topic.
        Misschien ook al die andere posts hiervoor eens doorkijken, dan kun je het zelf ook heel goed leren om te zien of het man, vrouw of herma is.
        Haartjes (pistils, vrouwelijke kenmerken) zijn niet groen, dat zijn stipules. Bladbeginsels.
        Pistils zijn wit.

      • LR2
        LR2 commented
        Editing a comment
        In een normale situatie zie je de bloeiharen/pistils ongeveer gelijk opkomen met de calyx. De calyx ontwikkelt mee met de embryo die er binnen in zit, en deze is weer verbonden met de pistils. De pistils op zichzelf hebben namelijk niet genoeg structuur of kracht om later naar buiten geperst te worden; het is ook lastig om uit een structuur te groeien die zelf ook groter wordt. Als we dus druppelvormige structuren zien en daar komen geen haartjes uit, EN een flapje is langer dan de rest, dan hebben we te maken met een mannelijk of manwijvig onderdeel.

      DSCF7152.JPG
      Zie hier wat ik bedoel met een flapje dat langer is dan de rest. We zien een duidelijk langer onderdeel.
      Dat maakt juist de voorbloei zo lastig om te identificeren; we willen graag vrouwen zien, maar dat misleidende flapje op de 'druppel' is geen haar maar juist een groene structuur die zich later als een paraplu openvouwt. Nu is dit geen voorbloei meer te noemen, maar het begon zoals op de foto's van smikkelmikkel.
      Genoeg mannen gezien in m'n leven om het met erg hoge zekerheid te kunnen zeggen: Als die twee witte haartjes er niet zitten, drie nodes nadat de voorbloei is begonnen, dan hebben we met mannen of hermannen te maken.
      Voorbloei moet op een gegeven moment 'perfecte' bloemen gaan maken in de zin dat, hoewel het voorbloei is, het orgaan volledig gevormd wordt. De uitzonderingen hierop zijn op een halve hand te tellen: men epileert de haren op een of andere manier, of de plant staat op een ambigu 'reveg/bloei' tijdschema (14/10, 15/9 of 16/8 bijvoorbeeld).

      We kunnen de som zelf maken: gevonden shopzaad uit een zakkie (waarschijnlijk herma, anders kans op regulier dus mannen zijn mogelijk; 75% kans op niet-zuiver-vrouw, 25% kans op vrouw), twijfelachtige bloeisymptomen, het volledig ontbreken van de twee haren over een spanne van minstens 4 nodes, geen duidelijke uitslag.. Da's mannelijk of herma. In beide gevallen geen goed nieuws.
      Om dan te zeggen "Het kan nog een vrouw zijn" vind ik moedig, maar misleidend.
      Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
      Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

      Comment


      • Smikkelmikkel
        Smikkelmikkel commented
        Editing a comment
        Aan de hand van de eerdere comments van andere gebruikers en met jou hulp heb ik besloten om toch maar eens over te gaan op 12/12 voor een week lang.

        Mijn autoflowers gaan er niet dood aan en ik hoop op deze manier de bloei erin te krijgen, mochten er volgende week zondag nog steeds geen duidelijkere vrouwlijke kenmerken te zien zijn, dan gaan ze echt om.

        Mochten het toch vrouwen blijken (heb er een hard hoofd in), dan is dat lekker meegenomen en laat ik het lekker op 12/12, iets mindere oogst van de AFjes maar goed, heb het er voor over.

      Thnx voor de info! Leer hier met de dag meer!

      grtz!

      Comment


        Even een korte update, foto komt later, beide planten zijn (gedeeltelijk) vrouwlijk gebleken!

        Ik houd ze in de gaten op herma sporen maar tot nu toe zijn overal witte haartjes te zien en beginnen de pruikjes zich langzaam te vormen na bijna 1.5 week op 12/12 over te zijn.

        Comment


          Dag iedereen,
          Ik heb een aantal zaadjes geplant die ik uit de lokale wiet hier heb gevonden (Tanzania), en ik heb mn twijfels bij een vd planten. Graag zou ik jullie hulp hierbij inschakelen. Ik heb het forum afgezocht maar ik kon geen duidelijk verschil vinden bij deze plant in kwestie. Wat denken jullie dat het is? Moet ik hem/haar weg halen ivm de andere planten?
          You do not have permission to view this gallery.
          This gallery has 1 photos.

          Comment


          • QnQ
            QnQ commented
            Editing a comment
            Niks te zien. Dat groene frummeltje is een stipule, een bladbeginsel. Geen gender-reveal.
            Zaadjes uit wiet geven de allergrootste kans op hermafrodiet en de kleinste kans op vrouw.
            Beter koop je gewoon wat fem.zaden van een betrouwbare femzadenmaker (niet RQS)

          Thanks voor je reactie! Is het dan te vroeg om te beoordelen of het man of vrouw is? Misschien neem ik zaden mee volgend jaar als ik in NL kom, bedankt voor de tip!
          Attached Files

          Comment


          • Wesley pipes
            Wesley pipes commented
            Editing a comment
            Te vroeg nog inderdaad , als er pruikjes opkomen vertoont ze haar of zijn geslacht meestal . De voorbloeiweken zijn cruciaal om te checken , beginnende pruikjes. Ik vergeet dit altijd zelf

          Top uitleg heb ik in iedergeval me kennis over weed verbreed op dit forum ! TOP DIT!

          Comment


            Hallo, ik ben met een buitenkweekje bezig Fat banana auto. Deze plant ziet er wat slungeliger uit als de anderen en ik heb net een binnenkweek gehad die mislukt is omdat er een mannetje tussen stond en ik vraag me dus af of dit wel een vrouwtje is. Ik ben wat dit betreft niet erg ervaren, ik denk dat het een vrouwtje is maar ik twijfel. Iemand die me wat zekerheid kan geven. De plant staat nu sinds een week bloeiverschijnselen te vertonen in het mooie weer van de laatste tijd.
            IMG_20230621_201141.jpg IMG_20230621_201035.jpg IMG_20230621_200830.jpg IMG_20230621_200814.jpg

            Comment


            • martinromp
              martinromp commented
              Editing a comment
              Ok goed te horen en dank voor de reactie, dan zet ik hem weer bij de rest

            • martinromp
              martinromp commented
              Editing a comment
              Galyxen is denk ik calyxen, daar heb ik even op zitten zoeken. Maar zegt dit iets over het vrouw zijn van de plant?
              Last edited by martinromp; 28 June 2023, 07:01.

            • martinromp
              martinromp commented
              Editing a comment
              calyxen betekend dus een dame ben ik achter. Nogmaals dank voor de reacties.
          Bezig...
          X