Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Wie past voor de wietpas?

Collapse
X
Collapse
  •  

  • Korting op 420shop

    Wie past voor de wietpas?

    wietpas_87EC241640077CDEC12579ED001F4364_19.jpg invoering van de wietpas in Limburg, BrabantPPT en PDF onderzoek van Rovers & FIjnaut) in de kiem moet worden gesmoord. Inwoners van een bepaalde gemeente kunnen zich laten registreren bij een coffeeshop in dezelfde gemeente. Mensen van buiten de gemeente kunnen dat niet. Niet alleen buitenlanders kunnen dus geen hasj meer halen in Maastricht, maar ook de Rotterdamse eendagstoerist kan in de pitoreske hoofdstad van Limburg geen cannabis meer halen. De Bob Dylan van de lage landen , Zanger Armand, doet het denken aan de gele Jodenster uit de Tweede Wereldoorlog, de Belgen nemen wraak met de bierpas voor Hollanders en VOC Nederland, de lobbygroep voor de legalisering van cannabis, schreeuwde na vijf dagen moord en brand. Inmiddels weet Peilingenmeester Maurice de Hond ook te melden dat 60% van zijn ondervraagde panelleden de wietpas geen goed idee vindt en eenzelfde percentage wil direct stoppen met de invoering van de pas. 80% van de ondervraagden denkt dat overlast en illegale handel zullen toenemen. Woede en verwarring, de wietpas is vragen om problemen: discriminatie van buitenlanders, weglopende klanten die zich niet willen registreren, opdoemen van illegale straathandel, privacyschedingen, ongelijke interpretatie van de nieuwe handhavingscriteria en verzet tegen de nieuwe regels wat tot waarschuwingen en sluiting van coffeeshops leidt. Vooral de straathandel is onderwerp van gesprek geweest de afgelopen dagen. Als je niet weet wat ik bedoel, dan biedt het relaas van deze Robin Hood misschien wat meer duidelijkheid; HIJ LAAT NIEMAND ZONDER WIET!






    De burgemeester van Maastricht is tevreden over de invoering van de wietpas en ook de korpschef van Midden- en West Brabant Frans Heeres ziet geen problemen. Leuk is wel dat zowel Heeres als de burgemeester van Eindhovenextra grenscontrolesnaar Rotterdam, waar de wietpas aan het einde van het jaar pas wordt ingevoerd. Andere opties zijn ping en Whatsapp-netwerken die het levenslicht zien en smartphonegrebruikers in staat stellen vraag en aanbod makkelijk en ongezien bij elkaar te brengen. Of wat dacht je van de wiettaxi? Bezorgt makkelijk en snel bij u thuis. Je hoeft niet eens meer je vrienden naar Holland te sturen om een lading voor je mee te nemen!


    HH_16173471-568x378.jpg

    Als ik kijk naar de Medicinal Marijuana Card (MMC) in de Verenigde Staten zie ik nog een andere niche in de ondergrondse markt ontstaan. Een niche waarin genoeg criminele specialisten met hun dienstverlening hun plaatsje kunnen vinden. In de Verenigde Staten is het kopen, aanwezig hebben en gebruiken van wiet in zestien Staten toegestaan voor medische doeleinden (in 12 Staten is wetgeving aanhangig, check hier hoe het in de rest van de VS en van de wereld2). Stapsgewijs leggen ze uit hoe je een pas kunt bemachtigen. Ander anekdotisch bewijs uit verschillende Staten laat zien dat ook dit federale registratiesysteem fraudegevoelig is. Zo kan medicinale cannabis worden voorgeschreven door iemand anders dan een dokter, zoals in Denver gebeurde:

    Of wat dacht je van de dokter in Detroit die je nooit heeft gezien of gesproken, maar wel tegen betaling een recept voor je uit wil schrijven:

    In Colorado zien ze een zelfde probleem en ook de organisatie van doktoren die cannabis mogen voorschrijven signaleert een probleem met de integriteit van sommige artsen en geeft een top zeven aan indicatoren waaraan je de fraudeur (die niet geldige passen afgeeft) kunt herkennen.
    Maar wat is de link met de Nederlandse cannabismarkt? Een berichtje van de NOS getiteld trok mijn aandacht. Met een mooie analoge redenering uit de Amerikaanse situatie zou je je kunnen afvragen hoe je registratiesystemen kunt saboteren. Je kunt je onder valse voorwendselen aanmelden bij het registratiesysteem, maar je kunt natuurlijk ook het registratiesysteem zelf aanpassen. Liggen er mogelijkheden voor vervalsers van passen en identiteitsbewijzen? De eis om een uittreksel van de Gemeentelijke Basisadministratie aan te leveren om je in te schrijven bij een coffeeshop, lijkt geen juridische basis te hebben. In Eindhoven hoef je die in ieder geval niet mee te nemen. Het enige dat je nodig hebt is een Nederlands identiteitsbewijs en dat is makkelijk te vervalsen, eenderde van de jongeren lijkt hun ID te vervalsen om aan alcohol te komen. In de coffeeshop zullen vast geen identiteitskaartenexperts werken die valse exemplaren in een oogopslag herkennen. Investeren in dure apparatuur dat vervalsingen herkent, is denk ik ook een brug te ver. Of wat dacht je van identiteitsfraudeurs? Iemand anders zijn identiteitsbewijs stelen of vervalsen om zo gebruik te kunnen maken van zijn wietpas, ook een idee. Doen de skimmers van je bankpas immers al op grote schaal als ze je rekening leeg pinnen in het buitenland na het saboteren van het pinautomaat op de hoek waar je op vrijdagavond voor het stappen altijd pint. Waarom zou dat niet met je lidmaatschap van de coffeeshop kunnen? Tot slot kunnen ook de hackers een zakcentje bijverdienen. Vier op de vijf bedrijven is slecht beveiligd tegen cybercrime aanvallen. Hacken kan op hele eenvoudige fysieke manieren plaatsvinden in Arizona massaal naar de digitale marktplaats op internet of zoeken hun heil in de growshopdark number bij gekregen! Hey groen zakje, waar ga je naar toe?

    www.youtube.com/watch?v=yWDjzn7feFU#!

    Dit artikel is in samenwerking met multimediamobsters.nl
    Multimedia Mobsters is een nieuw initiatief dat probeert misvattingen over criminaliteit en criminaliteitsbeleid in het publieke debat aan de kaak te stellen met behulp van wetenschappelijke criminologische kennis, actuele nieuwsonderwerpen en creatief gebruik van media.

    • max390
      #9
      max390 commented
      Editing a comment
      Vind het zeer jammer dat ze de wietpas hebben ingevoerd, het zou een veel beter idee zijn geweest om het te legaliseren.

      Ik vond altijd al dat Nederland te veel regels had en het enige wat ''ons'' landje speciaal maakte zijn onder andere koffieshops.

    • gossy
      #10
      gossy commented
      Editing a comment
      Nja ik vind de wietpas oowk DOM gewoon ! Ik kwam graag naar Nederland. Nu heb ik ook wel grief maar ja is niet hetzelfde. Dat het maar gouw afgeschaft wordt ! domme kut pas !

    • smoker420
      #11
      smoker420 commented
      Editing a comment
      nouja gelukkig is die wietpas niet doorgekomen
    Posting comments is disabled.

Latest Articles

Collapse

  • Wie past voor de wietpas?
    door Jointjedraaien
    invoering van de wietpas in Limburg, BrabantPPT en PDF onderzoek van Rovers & FIjnaut) in de kiem moet worden gesmoord. Inwoners van een bepaalde gemeente kunnen zich laten registreren bij een coffeeshop in dezelfde gemeente. Mensen van buiten de gemeente kunnen dat niet. Niet alleen buitenlanders kunnen dus geen hasj meer halen in Maastricht, maar ook de Rotterdamse eendagstoerist kan in de pitoreske hoofdstad van Limburg geen cannabis meer halen. De Bob Dylan van de lage landen , Zanger Armand, doet het denken aan de gele Jodenster uit de Tweede Wereldoorlog, de Belgen nemen wraak met de bierpas voor Hollanders en VOC Nederland, de lobbygroep voor de legalisering van cannabis, schreeuwde na vijf dagen moord en brand. Inmiddels weet Peilingenmeester Maurice de Hond ook te melden dat 60% van zijn ondervraagde panelleden de wietpas geen goed idee vindt en eenzelfde percentage wil direct stoppen met de invoering van de pas. 80% van de ondervraagden denkt dat overlast en illegale handel zullen toenemen. Woede en verwarring, de wietpas is vragen om problemen: discriminatie van buitenlanders, weglopende klanten die zich niet willen registreren, opdoemen van illegale straathandel, privacyschedingen, ongelijke interpretatie van de nieuwe handhavingscriteria en verzet tegen de nieuwe regels wat tot waarschuwingen en sluiting van coffeeshops leidt. Vooral de straathandel is onderwerp van gesprek geweest de afgelopen dagen. Als je niet weet wat ik bedoel, dan biedt het relaas van deze Robin Hood misschien wat meer duidelijkheid; HIJ LAAT NIEMAND ZONDER WIET!
    ...
    25 May 2012, 15:22
  • Blow gedoogebeleid up?
    door Jointjedraaien
    Blow gedoogebeleid up?
    Een derde episode in de oorlog tegen drugs in Nederland. Na de verspreiding van een hennepgeurkaart in Rotterdam en Den Haag en de in-de-wind-geslagen adviezen van de commissie van Kofi Annan, geeft de Raad van State, Nederlands hoogste rechter als het gaat om bestuursrechtelijke zaken, gemeenten een hint om een gemeentelijk blowverbod toe te kunnen passen. Het door de gemeente Amsterdam ingestelde blowverbod werd onwettig verklaard en dus leek het in de media alsof blowers de strijd tegen het blowverbod hadden gewonnen, maar niets is minder waar. De rechter voert de druk op het gedoogbeleid verder op. Hoe zit dat dan in elkaar?


    Dit artikel is in samenwerking met multimediamobsters.nl

    ...
    22 August 2011, 14:39
  • Legalize it! Don’t criminalize it?
    door Jointjedraaien

    Door Omri Op 16 - juni - 2011
    Dit artikel is in samenwerking met multimediamobsters.nl

    Legalize it! zong Kofi Annan, voormalig secretaris-generaal van de VN, in mijn droom op de beat van reggae legende Peter Tosh na de presentatie van het rapport . Voor ik naar bed ging las ik dat hij samen met 18 andere politieke zwaargewichten onderzoek heeft gedaan naar menswaardige en effectieve manieren om de schade die drugs toebrengen aan mensen en samenlevingen terug te dringen. Conclusie van Professor Annan en zijn superheroes: Legaliseer en reguleer de consumptie van drugs, vooral de consumptie van cannabis, in plaats van gebruikers te criminaliseren en marginaliseren. Daarnaast moet vooral worden ingezet op de bestrijding van , zoals HIV/AIDS, Hepatitis B en C en psychische aandoeningen, door in te zetten op volksgezondheid in plaats van politie en justitie. Volgens hen heeft de wereldwijde oorlog tegen drugs alleen gezorgd voor (georganiseerde) criminaliteit, geweld en andere sociale en gezondheidsproblemen en is het tijd een andere weg in te slaan. In de VS, het land waar President Ronald Reagan, kwam de regering-Obama op diezelfde dag nog met een reactie op het rapport. Geheel in Leefbaar Rotterdam-stijl werden de tips van de 19 hoge heren in de wind geslagen, sterker nog; de effectiviteit en potentie van de aanbevolen maatregelen werd stellig ontkend:


    ...
    17 June 2011, 14:02
  • Met je neus in de hennep!
    door Jointjedraaien
    Afgelopen jaar melde de gemeente Rotterdam, de gemeente Den Haag, de Taskforce Aanpak Georganiseerde Hennepteelt, netbeheerder Stedin en Meld Misdaad Anoniem er minimaal 30.000 speurhonden bij te krijgen in de strijd tegen illegale hennepplantages. Vol trots presenteerde zij het nieuwste instrument voor burgerparticipatie en opsporing van hennepkwekerijen: De . RTV Rijnmond was bij de presentatie van de geurkaart bij de ontmanteling van een kwekerij in Rotterdam Zuid:






    Met behulp van hun neus en van deze magische en beperkt houdbare kraskaart zouden burgers in staat zijn om hennepplantages te lokaliseren en deze te melden aan de politie. 30.000 huishoudens in Den Haag en Rotterdam vonden daarom begin november een geurkaart met in hun brievenbus. Wietroker en cultfenomeen Haagse Sjonnie protesteerde nog wat omdat hij vond dat de verspreiding van de kaart zou beteken dat burgers werden ingezet in de opsporing, wat volgens de wet niet mag. Zijn vuurtje doofde al snel en hij verloor het kort geding. Op het eerste gezicht is de geurkaart een goed marketinginstrument. TNT adverteert...
    6 June 2011, 14:21
  • Cannabis debatten: een transperant reguleringsmodel inzake cannabis
    door Jointjedraaien
    Graag nodigen wij u uit voor een van de vier Cannabis Debatten die in februari en maart door heel Nederland plaatsvinden. Deze publieke debatten worden georganiseerd door de Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC).

    Onderwerp van de debatten is het Concept Reguleringsmodel Cannabis (zie bijlage), opgesteld door de Taskforce Handhaving Cannabis (THC). Deze onafhankelijke werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de VOC en het Landelijk Overleg Coffeeshopbonden (LOC), een overlegorgaan van negen lokale coffeeshopbonden. Door bundeling van expertise en ervaring hoopt de Taskforce een nuttige bijdrage te leveren aan de maatschappelijke en politieke discussie over de toekomst van ons cannabisbeleid.

    ...
    24 January 2011, 17:43
  • Cannabis wetgeving België
    door Jointjedraaien
    softdrugsbeleid voor meerderjarigen, namelijk:

    - Voor het bezit van een gebruikershoeveelheid,namelijk maximum 3 gram softdrugs
    OF 1 (vrouwlijke) cannabisplant word je niet "gestraft", de feiten worden enkel vastgesteld.
    - U gebruikershoeveelheid softdrugs (max. 3 gram) mag bij politiecontrole niet in beslag genomen worden, behalve als je deze vrijwillig afstaat.

    er zijn natuurlijke enkele voorwaarden:
    - u moet meerderjarig zijn
    - de softdrugs mag alleen voor persoonlijk gebruik bestemd zijn.
    - er mag geen verstoring van de openbare orde zijn (vb. cannabisbezit in de buurt van een school.)
    - er mogen geen verzwarende omstandigheden zijn (vb. in de nabijheid van minderjarigen.)


    Lees snel meer over de Belgische wetgeving
    26 February 2010, 05:22
Bezig...
X