Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

BCN Power Plant, BCN Critical XXL, Blackberry Gum onder 300W Mars Hydro

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    #31
    Plantjes zijn nog steeds saai. Groeien prima, zijn nu begonnen aan hun 3e set van 2 kartelblaadjes. 1 plant komen de wortels er echt al ruim uit en naar aanleiding van de sticky's en tips over verpotten moet ik vandaag of morgen dus echt wel zorgen dat deze in zijn grote pot gaat. 1 plantje toont nog geen wortels dus zodra die zichtbaar zijn zet ik ze over. Tevens vandaag een paar drupjes water gegeven.

    IMG_3061.jpeg IMG_3065.jpeg IMG_3064.jpeg IMG_3062.jpeg IMG_3063.jpeg
    Lopend Verslag

    Comment


    • Voor het eerst
      Voor het eerst commented
      Editing a comment
      Opvallend hoe gelijk de BB gums opgaan. Nu valt op dat de PowerPlant wat achter blijft (sativa dominant oorzaak?) en ook de Critical heeft beduidend kleiner en smaller blad (50/50 indica/sativa)

    #32
    Nieuwe hok is ook zo goed als ingericht. Potten staan erin, ventilator is aangesloten. To do... Lamp erin, afzuiger erin, strip tegen lichtdoorlating onder schuifdeuren. Dit moet wachten tot 3 januari i.v.m. huidige kweek. De Mars Hydro gaat er dan boven. Mocht de 2e Purple Haze dan nog niet oogstrijp zijn (ik denk dat die nog een weekje langer moet) dan zet ik daar voor het laatste weekje nog even een setje TL buizen boven i.p.v. de LED. Dat zal de opbrengst vast niet doen slinken. Of denken jullie dat het verstandiger is om deze juist dat laatste weekje gewoon door te laten gaan onder de led en de zaailingen gewoon nog een weekje extra onder de tl (maar dan 300W i.p.v. 150W)?

    Nieuwe hok: 120X90X182cm (BxDxH). Materiaal: Gelamineerd spaanplaat, vurenhout en staal. Koude luchttoevoer mogelijk vanaf buiten (oorspronkelijke ventilatie) en vanuit de kelder is "warme" lucht beschikbaar op 15˚C via een tweede afsluitbare ventilatie opening. Het idee erachter is dat ik in de winter de lucht circuleer in de kelder om de temperatuur wat omhoog te krijgen en in de zomer verse aanvoer om de temperatuur juist wat lager te houden. Blijft nog wel de wens over om een 2e LED lamp in te zetten i.p.v. de 400W verwarming. Qua energie voordeliger en wellicht ook qua opbrengst. De kachel kan dan meelopen op de tijdschakelaar voor de nachten.
    Reeds voorzien van 4x 38l Airpot, 160L Pokon Langwerkend, 12 Biotabs, 4 Blumat Maxi. Watertoevoer uit 60L vat met PH 6.3 (afgezuurd op 28-12, nameten bij overpotten). Vat slechts gevuld met 10L omdat ik verwacht dat er in het begin niet veel water nodig zal zijn. 1 zak Pokon ligt klaar om de potten tot de rand te vullen na overpotten.

    Als net heb ik een tuinscherm gekocht van 120x80 cm met 5x5cm mazen 3mm2. Als bindmateriaal ga ik tie-wraps gebruiken. Deze zal in de lengte iets ingekort moeten worden (ik gok tot 110) dan heb ik rondom een 5 centimeter over voor alles wat ik niet onder het net gebonden krijg.

    Ofwel... we zijn er helemaal klaar voor.

    IMG_3066.jpeg IMG_3067.jpeg IMG_3068.jpeg
    Lopend Verslag

    Comment


    • kroket
      kroket commented
      Editing a comment
      Lekker bezig geweest
      Ik zou gewoon afbloeien onder de led en de zaailingen een weekje langer onder de TL houden

    • Voor het eerst
      Voor het eerst commented
      Editing a comment
      Waar een kerstvakantie al niet goed voor is Mijn gevoel zegt ook dat wisselen van verlichting in de bloei niet slim is en dat voorgroeien de vorige keren onder tl prima ging. En zolang de plantjes niet uit de huidige potjes groeien is er nog geen probleem. Maar mede door de grote potten heb ik al aardig wat lichtspreiding nodig als ik ze daarin zet. Daarnaast staan ze nu in zaai en stekgrond en dat zal niet de meeste voeding bevatten waardoor ik mogelijk een tekort krijg? Of zou dat nog wel een goede week goed gaan?

    #33
    Worteltjes allemaal door dus maar even overgepot. Viel reuze mee. Potje op de kop in de hand, kluit in de uitsparing die ik al gemaakt had. Beetje water er bij. Extra potgrond (met VRM) en maar zien hoe ze er morgen bijstaan. Nu staan ze er zo bij:
    IMG_3074.png
    PS: Is het boeiend dat de blumats (reeds afgesteld) wat dieper staan of moet ik die gewoon opnieuw plaatsen en nogmaals afstellen?
    Lopend Verslag

    Comment


    • Voor het eerst
      Voor het eerst commented
      Editing a comment
      en v.w.b. de VRM, nu al bespuiten of even weekje laten aantrekken? Ik denk zelf het laatste

    #34
    Net even gekeken, de powerplays lijkt wel iets hinder te hebben van het overpotten. De rest begint inmiddels meervingerig blad aan te maken
    Lopend Verslag

    Comment


      #35
      De mugjes blijven aanwezig, helaas moet ik de plantjes nog wel dagelijks iets bevochtigen dus zo droogt de toplaag ook niet echt uit. Daarnaast vraag ik me af of het nut heeft om de bovenzijde te beschermen tegen arm gezien het aantal gaten in de pot aan de zijkanten. De Powerplant lijkt zich te herstellen en alle plantjes maken inmiddels 3-5 vingerig blad aan. Nu ervaarde ik bij de Purple Haze dat er tussen de verschillende nodes een centimeter of 3-5 zat (soms meer naarmate ze ouder werden) maar hier zit er hooguit een millimeter of 3 tussen. Ik kan me helaas niet herinneren of dat dat later vanzelf goed kwam (dus dat de afstand alsnog meer werd). Tenslotte wil ik scroggen maar dan moeten ze toch nog wel een heel stuk omhoog. Kan het wezen dat de lamp er te dicht op zit? Hangt nu op zo'n 35 cm en is alleen maar TL (300W).
      Lopend Verslag

      Comment


      • Voor het eerst
        Voor het eerst commented
        Editing a comment
        Ik zit er aan te denken om de plant en pot in te sprayen met pyrethrum maar op dit moment is de aarde gewoon nog te nat. Zou ik ze dan sprayen verzuipen ze naar mijn idee. Wat ik dus wil doen is even wachten tot dekblaadjes iets gaan hangen (er vanuit gaande dat de blumats dit nog niet voorkomen)

      • QnQ
        QnQ commented
        Editing a comment
        pyrethrum is een contactmiddel.
        Je moet ze ermee raken dus, de omgeving inspuiten heeft geen effect.

      • Voor het eerst
        Voor het eerst commented
        Editing a comment
        Dat had ik gelezen QnQ. Maar ik doelde eigenlijk op de buitenzijde van de potten omdat deze geperforeerd zijn. Ik kan me zo voorstellen dat de mugjes hierdoor naar binnen gaan of naar buiten komen. Als ik dan mag aannemen (jij weet dat vast wel) dat die zooi twee dagen actief is dan zouden ze er vroeg of laat mee in aanraking komen toch?

      #36
      851B7A03-BB40-4777-B3D5-9D405EB4B96F.jpeg 472CC84B-ED4A-4F43-92DF-BB686A2DAAB0.jpeg 4D29B597-4138-479D-9F72-7C9AE715A08F.jpeg 9B8571DE-393B-4599-9E5F-A25D4B16F65D.jpeg Kleine update, geen bijzijnderheden. Lijkt of ik water heb gegeven, dat is niet het geval. Heb nu wel de mars Hydro erboven gehangen (rond 22.00). Dus voor vandaag zal die niet veel meer doen. Geeft gelijk een stuk beter werklicht dus maar even foto’s gemaakt met de telefoon.
      Lopend Verslag

      Comment


      • Takketoelli
        Takketoelli commented
        Editing a comment
        Mooie plantjes hoor! Inderdaad wel vochtige grond zeg, beetje op letten. Vooral rond de stam liever droog maar ze gaan prima

      • Voor het eerst
        Voor het eerst commented
        Editing a comment
        Het vreemde is dat ik de plantjes alleen na het overpotten iets water heb gegeven. Ik moet er wel bij vermelden dat ik de grote potten flink had bewaterd een weekje voor het overpotten i.v.m. de afstelling van de blumats. Het lijkt nu net of de zaai en stekgrond alle water naar zich toe trekt want de aarde er omheen blijft een stuk droger. Ik ben net even wezen kijken, het lijkt erop dat de ledlamp bijdraagt aan het verdampen van het teveel aan water. Temperatuur is ook gelijk fors hoger, 21˚C i.p.v. 18 (2 uur na lamp aan). Luchtvochtigheid gestegen naar 62%. Dit was beide voorzien, de led geeft veel meer warmte dan de tl en ook beduidend meer licht. Ben wel heel nieuwsgierig hoe deze eruitzien als ze 4 weken oud zijn. De Purple Haze van mijn laatste kweek waren toen nog erg zielig, deze zien er voor nu (precies 2 weken oud vanaf zaad) een stuk gezonder uit
        Last edited by Voor het eerst; 4 January 2020, 10:20.

      #37
      DAG 14 vanaf zaad

      Omdat ik graag wil weten hoe de plant het vandaag doet op zijn eerste dag led heb ik onderstaande foto's gemaakt. Verder geen reden. Wel heb ik nog een vraag. De nodes zitten nu nog erg dicht op elkaar. Ik wil straks gaan binden maar dan is iets onderlinge afstand ook wel fijn. Komt dit vanzelf nog goed of zou ik beter het licht iets dimmen? Staat nu op 70cm op volle kracht (binnen de aanbevolen afstand van de fabrikant). De planning is om deze afstand te verkleinen naar 60 cm over 2 weken.

      IMG_3122.jpeg IMG_3123.jpeg IMG_3124.jpeg IMG_3125.jpeg IMG_3126.jpeg IMG_3127.jpeg IMG_3128.jpeg IMG_3129.jpeg
      Last edited by Voor het eerst; 4 January 2020, 13:37.
      Lopend Verslag

      Comment


        #38
        Het valt mij op dat de kleur veel groener is dan bij de vorige ronde. Die stonden wat kouder in de startfase en hadden vanaf het allereerste moment al wat paarse verkleuring (was purple haze, speelt wellicht mee). Deze steeltjes zijn echt gewoon groen, heb ik nog niet eerder gezien (ook niet bij de af-jes). Nu is mijn planning om de planten in het geheel niet bij te voeden tenzij er duidelijke tekorten optreden. Nu heb ik wel spraymix staan van Hy-Pro. Hierover lees ik dit: "HY-PRO Spraymix (1 : 200) helpt planten weerstand op te bouwen tegen mogelijke negatieve externe invloeden. Bovendien helpt Spraymix de plant om nieuwe bladeren te ontwikkelen." Aan te raden om dit toe te passen? Dit met het oog op die k*tmuggen
        Lopend Verslag

        Comment


          #39
          FA42E98E-7BDA-4DBB-9780-929088C4504C.jpeg 6FD35A69-FD60-4699-AE26-2A91894D1FC7.jpeg Het verschil in 40 uur
          Lopend Verslag

          Comment


          • Voor het eerst
            Voor het eerst commented
            Editing a comment
            Goed, niets om me zorgen over te maken. De tijdklok is geschikt voor een maximale belasting van 3500 Watt (16A). De continu belasting mag 2000W (10A) zijn. De inschakelspanning van de Mars Hydro komt volgens Mars Hydro nooit boven de 230V en de maximale belasting is nooit meer dan 3 A (de regelaar kan op 120V starten waardoor er een piekbelasting kan zijn). Gaat dus nooit en te nimmer een probleem geven uitgaande van het feit dat de tijdschakelaar voldoet aan zijn specificaties. Neemt niet weg dat ik vanaf eind volgende week als de huidige oogst droog is ik de elektra sowieso over een tijdgeschakelde groep laat lopen. Dit levert sowieso de meest betrouwbare schakeling omdat deze een backupbatterij heeft mocht er een stroomonderbreking zijn (verloopt dus niet). Ook haalt hij de stroom bij een eventuele stroomonderbreking dan uit de accu's (zonnepanelen) wat ik dan weer een prettige gedachte vind mocht er een stroomstoring zijn. (dat is hier de afgelopen 10 jaar bij mijn weten niet voorgekomen maar toch)

          • QnQ
            QnQ commented
            Editing a comment
            De tijdschakelaar die ik hierboven op het gaas zie liggen heeft een schakelcontact van 1.5 of 2 Ampere.

            FYI

          • Voor het eerst
            Voor het eerst commented
            Editing a comment
            Volgens de verpakking 10A, maar zelfs als ik uit ga van 1,5A zit ik nog ruim boven de 300W. Zal vast wel 2 weken goed gaan dus.

          #40
          Andere vraag. Ik zit er aan te denken om een contact op de toegangsdeur van mijn kelder te maken. Het idee is dat als de kelderdeur opengaat alles uitschakelt om 5 minuten nadat de deur is gesloten weer alles in te schakelen. In de meest ideale situatie gebeurd dit nooit maar mocht er eens iemand mijn kelder in moeten om bijvoorbeeld een nieuw krat bier te pakken dan hoeft de aandacht niet getrokken te worden door een zoemende kast. Hoe erg is het als de lamp een kwartiertje uit staat tijdens de licht aan periode?
          Lopend Verslag

          Comment


          • Voor het eerst
            Voor het eerst commented
            Editing a comment
            Ja, dat kan natuurlijk ook. Echter wordt dat wel weer heel veel meer werk omdat ik de elektra toch opnieuw moet leggen is het gemakkelijk om gewoon 1 groep apart te houden voor de kweek (heb een kookgroep over, 3x16A). Eventueel kan ik daar een 3-fase aansluiting van maken zodat ik nog steeds maar 1 kabel hoef te trekken echter moet ik dan ook weer gaan splitsen en officieel mag dat volgens mij niet. (Ben gespecialiseerd in voertuig elektronica, niet in huishoudelijk dus als iemand met kennis van zaken hier op kan toelichten met onderbouwing heel graag.)

          • QnQ
            QnQ commented
            Editing a comment
            Dat is erg inderdaad.
            Het licht moet tijdens de lichtperiode aan blijven.

          • Voor het eerst
            Voor het eerst commented
            Editing a comment
            Ok duidelijk, dus beter iets meer tijd in stoppen

          #41
          Weer 18 uur verder... Powerplant (rechtsachter) blijft wat kleiner, aantal bladeren is wel gelijk.

          IMG_3137.jpeg IMG_3136.jpeg
          Lopend Verslag

          Comment


          • Flip Hasjkip
            Flip Hasjkip commented
            Editing a comment
            Heb jij de donkere periode ‘s nachts ? Je kan beter ‘s nachts de lamp laten branden, dan is het het koudst buiten. Overdag wordt het niet zo koud, dikke kans dat je dan helemaal niet hoeft bij te verwarmen als de lamp uit is.

          • Takketoelli
            Takketoelli commented
            Editing a comment
            Yep,
            In de winter snachts omdat het te koud is
            In de zomer snachts omdat het te warm is
            Scheelt een hoop!

          • Voor het eerst
            Voor het eerst commented
            Editing a comment
            Tsja, in de zomer heb ik dat inderdaad ook gedaan, weet nog dat ik dat lastig vond omdat ik er overdag dus niet bij kon. Denk dat het dan verstandig is om ze een nacht te laten missen en de verlichting om 11.00u uit te schakelen (nu van 0.00-06.00u duister) en dan dus van 11.00-17.00u duister.

          #42
          Gaat nog steeds lekker. Zojuist de bladeren ingespoten met spraymix (16ml op 4 planten) verhouding 1:200. Eigenlijk mee omdat ik de grond nog niet wil bevochtigen maar iets water via de bladeren denk ik geen probleem zal zijn. Powerplant (in deze post de eerste individuele foto) groeit mee maar bladeren blijven fors kleiner. Eerste 6/7 vingerige blad zichtbaar voor allemaal. Kleur is naar wens. PH van de aarde zit op 7.3. Is wat aan de hoge kant maar aangezien ik nog geen water geef valt daar weinig aan te doen. Omdat de planten er verder ook gezond uitzien maak ik me er ook geen zorgen over tenzij je me vraagt hoe dit komt. Geen idee, de aarde is voor in gebruiksname eerst gespoeld met ph 5.6. aangezuurd water.

          IMG_3144.jpeg IMG_3148.jpeg IMG_3147.jpeg IMG_3145.jpeg IMG_3146.jpeg
          Lopend Verslag

          Comment


            #43
            16ml met een verhouding van 1:200
            Dan heb je 3.2 liter verneveld ?

            Probeer precies die regio die je nu donkerder ziet op de foto’s (nat dus) droog te houden.
            Juist daar omheen water geven.
            Je wil de wortels laten uitspreiden toch, en anders blijven ze meer in het midden.
            ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~ BuitenQweeksels ~

            Comment


            • Voor het eerst
              Voor het eerst commented
              Editing a comment
              De tensiometer die ik heb is er een die je in de pot steekt, ik heb een model die je op verschillende plaatsen in de aarde kan steken. Deze geeft een waarde van 0.0 (gortdroog) tot 9,9 (zeiknat, zeg maar direct na spoelen van de aarde). Zal wellicht niet zo nauwkeurig zijn als de meters van blumat maar zijn dan ook een stuk goedkoper (€29,00) en je hebt er maar 1 nodig i.p.v. 4. De wens is er nog wel om ook de tensiemeters van blumat aan te schaffen maar alles op zijn tijd (eerst nog een 2e lamp). Ik meet overigens op zo'n 20cm diep

            • QnQ
              QnQ commented
              Editing a comment
              Okidoki, duidelijk.
              De Blumat tensiometer ligt ook in die prijsklasse, 31 euro geloof ik, maar die moeten inderdaad blijven zitten dus heb je er meer nodig.

            • Voor het eerst
              Voor het eerst commented
              Editing a comment
              Feitelijk is de mijne geen tensiometer zie ik net. Het is een bodemvochtmeter die ook nog eens een stuk goedkoper is geworden... (€15,00) Beschrijving: Deze Nature Vochtigheidsmeter Digitaal - Regen- en Thermometers zijn van duurzaam ABS kunststof en kun je eenvoudig in een pot of in de volle grond plaatsen om de vochtigheidsgraad van de aarde te meten. Steek de meetstaaf voor 3/4 in de aarde. De waarde kan direct worden afgelezen op de digitale schaalverdeling: 0 tot 3,5 (droog tot weinig vocht), 3,6 tot 7,9 (goede vochtigheidsgraad) en 8 tot 9,9 (erg vochtig). Feit is, mijn vorige kweek had een mooi wortelstel dus met de bewatering heeft het wel aardig goed gezeten denk ik. De blumats heb ik aangeschaft omdat het op een bepaald moment steeds lastiger water geven werd en het me erg handig leek

            #44
            Op aanraden van een der forumleden, weet zo even niet meer welke, ga ik de nacht verplaatsen. Staan nu nog van 0.00-06.00 in duister, wil dit opschuiven naar 10.00-16.00. Nu denk ik zelf dat ik dan het beste nu al vast de klok omzet waardoor ze vannacht dus 1 nachtje moeten missen om vervolgens om 10.0u alsnog het duister in te gaan. Zijn er zaken waar ik rekening mee moet houden i.v.m. deze overgang? Wat kan ik verwachten? Of adviseren jullie om ze vannacht ook gewoon in het duister te laten waardoor ze 6 uur duisternis, 4 uur licht en dan weer 6 uur duisternis krijgen? In het eerste geval krijgen ze dus een aaneengesloten periode van 28 uur licht. Moet volgens mij geen probleem zijn omdat ik zie dat sommigen hun zaailingen zelfs 24/0 hebben staan maar goed, ik heb helaas maar weinig ervaring.
            Lopend Verslag

            Comment


              #45
              Zolang ze in de groei staan moet je ze niet meer dan 10 uur donker achtereen geven.

              De donkere periode is het enige waar je rekening mee moet houden.
              Als die langer dan 10 uur is gaan de bloeihormonen wakker worden.
              ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2019 ~ 2020 ~ BuitenQweeksels ~

              Comment


              • Voor het eerst
                Voor het eerst commented
                Editing a comment
                Dus kan de klok gewoon zonder problemen verzetten maak ik hier uit op zolang ik maar zorg dat het niet te lang donker is. Dan wordt het een nachtje doorhalen voor de dames
            Bezig...
            X