Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Buitenwiet kweken vraag en antwoord

Collapse
Dit is een Sticky topic.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Buitenwiet kweken vraag en antwoord

  Korting op 420shop
  Nadat ieder jaar de zelfde vragen terugkomen, heb ik hier al een vraag/antwoord lijstje .

  Veel gestelde vragen

  De planten staan buiten en beginnen aardig groot te worden, wanneer gaat het echte bloeifeest nou eens beginnen want ik zie nog niet veel toppen en het is al juni…?

  De bloemvorming begint natuurlijk pas als de dagen korter gaan worden, sowieso pas na de langste dag van het jaar. Je kunt het vergelijken met de binnenteelt: pas als het aantal lichturen van 18 naar 12 gaat, kan de bloei worden ingezet. Je bent er pas echt helemaal in september of oktober. Dat hangt natuurlijk ook een beetje van de soort die je neemt af. Buiten of binnen kweken is in principe hetzelfde, allleen doe je het binnen allemaal zelf, en gaat het daar wat sneller natuurlijk. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld ook voor de voeding binnen of buiten, je moet vanaf nu in ieder geval geen stikstof meer geven, dus buiten geen vismix en zo meer, stikstof zorgt immers alleen maar voor de groei. Vanaf deze maand kun je gaan overstappen op bloeimiddelen naast je basisvoeding’

  Zijn die bloeistimulatoren niet gevaarlijk en slecht voor het milieu, en hoe bepaal je de verhouding als je besluit die mee te willen geven?

  Nee, de meesten zijn gewoon biologisch. Je kunt gewoon de verhoudingen op de etiketten lezen, meestal inclusief schema’s.. 25 milliliter op 100 liter water is meestal zo de norm bij de meeste stimulatoren zoals PK13-14 tijdens de eerste week van de bloei, daarna ga je meer geven. Als je ziet dat je planten lichter worden, dan weet je dat je meer voeding moet gaan geven. Het hangt allemaal natuurlijk ook een beetje van het weer af, een week regen is een week minder licht dus dan geef je ook wat minder bloeivoeding. Het belangrijkste is dat je gewoon altijd goed naar je planten kijkt. Krijgt een plant meer licht, zonlicht in ons geval, dan kan ie ie meer voeding krijgen, want dan de plant ook verdampen, dat zijn allemaal zaken die je eigenlijk moet aanvoelen.”

  Ben je als buitenkweker echt helemaal overgeleverd aan de natuur, of kan je zelf ook her en der nog enige invloed uitoefenen op het klimaat rond je planten buiten?

  Ja, daar zijn nog best wel simpele trucen voor. De meest voordehand liggende is om de plant natuurlijk zoveel mogelijk in de volle zon te zetten. En je hebt buiten natuurlijk ook met regen te maken, dus je zou ook een tentje van doorzichtig plastic om de plant kunnen bouwen tegen regen en schimmels, bij zonlicht krijg je dan ook wat meer een kaseffect en kunnen je planten bij zonlicht wat meer genieten van de stralingswarmte. Ook zou je een windschermpje kunnen maken om je planten te beschermen tegen de wind. Als je in potten kweekt zou je je planten ook in een schuurtje kunnen zetten op een donkere plek nadat ze 12 uur licht gehad hebben. Het voordeel daarvan is dat je ook minder luchtvochtigheid hebt, zeker in de laatste fase van de bloei is de luchtvochtigheid buiten erg hoog, en je hebt het voordeel dat je dan sneller kunt afbloeien, maar dat is wel een hoop werk elke avond dat gesjouw met die potten. Maar dat zijn zo’n beetje de enige trucen die kunt toepassen om toch een beetje klimaat te beheersen als je buiten kweekt.”

  Als de planten flink in de bloei staan, gaan ze dan uiteindelijk niet stinken?Ik heb er wel meer dan vijf, en als ze gaan stinken, kan ik daar dan iets aan doen om dat te beperken buiten?

  In principe niet. Een vette White Widow die in volle bloei staat zullen de buren zeker gaan ruiken, dus wat je wel kan doen, maar daar is het nu al te laat voor, is een minder geurend soortje te nemen. De Purple Haze is mede om die reden zeer geliefd onder buitenwietkwekers, en ook met de Silver Pearl veroorzaak je maar amper ‘stankoverlast’ voor je buren. Het zijn ook zeer sterke en ideale buitenplanten.”

  Ben je met buitenwiet nou minder strafbaar dan met die zware binnenwiet, of zijn 50 buitenplantjes even strafbaar als 50 indoorplantjes voor de rechter?

  Als je binnen 50 plantjes hebt valt het nog wel mee, maar als je buiten vijftig flinke planten hebt staan, heb je al gauw zo’n 100m2 meter nodig, en dan ben je toch een aardig grootschalige kweker en praat je al over een hoop kilo’s. Buitenwietkweken doe je echt voor je hobby en niet om er echt geld aan te verdienen. Bovendien hebben we in Nederland niet zoveel ruimte voor al die velden. We kennen wel een paar van die idealistische guerilla-kwekers, zoals ze dat in het buitenland veel doen, in Amerika erg populair, gewoon ergens een maisveldje of onopvallend plekje in de natuur volzaaien, en dan maar hopen dat niemand er met je buit vandoor gaat als de oogst nadert. Het voordeel van guerilla growen is dat niemand verantwoordelijk gesteld kan worden voor de plantage als die door de politie ontdekt wordt. Want je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat er helicopters boven je geheime plek kunnen vliegen.”

  Gaat ongedierte nu pas echt een probleem vormen, andersgezegd moet je nu iets meer gaan doen om zeker te zijn dat die toppen niet worden opgevreten?

  Ongedierte, daar doe je buiten natuurlijk niet zoveel tegen. Je spuit tegen het beestje wat je dood wil hebben. Je kunt wel zorgen dat je planten meer weerstand krijgen. Grote rupsen zijn dol op blad, die pik je er snel uit. Waar veel beginnende buitenkwekers vaak ook geen rekening mee houden, is dat je je wietplanten in je tuin nooit te dicht in de buurt van een rozenstruik mag zetten, want die zitten weer vol luis. En aan het eind van de oogst kun je je planten preventief behandelen tegen schimmel, in ieder tuincentrum of growshop kun je daarvoor schimmelwerende middelen halen. Maar je kunt in principe niets tegen ongedierte doen als je buiten in de natuur kweekt, daar zijn anderen de baas.”

  Wat zijn de belangrijkste fouten die in de buitenteelt kunnen worden gemaakt in deze periode. Meest voorkomende fouten?

  Veel beginnende kwekers denken dat buitenwiet wel vanzelf groeit als je ze maar water geeft, net zoals ze dat bij hun plantjes binnen op de vensterbank doen. Maar die wietplant buiten heeft toch echt voeding nodig om tot een goede ontwikkeling en bloei te komen. Als je dat niet doet wordt de plant lichter en lichter, dat is wel zo’n beetje de meest voorkomende fout als je in pottten kweekt. Op volle grond kunnen de wortels veel dieper gaan en haalt ze haar eigen voeding en water nog wel naar boven.”

  Wanneer kun je beste gaan oogsten, dat ie op z’n top is?

  Als de haartjes op de toppen tweederde gekleurd zijn kun je wel gaan oogsten. Je moet er gewoon vanuit gaan dat je plant aan het einde van het seizoen gewoon kapot gaat, dus je moet zeker ook weer niet te laat gaan oogsten omdat je denkt dat je plant dan nog potenter is, hij zakt gewoon zo inmekaar. Je krijgt bij laat oogsten sowieso veel meer last van schimmels.”

  Als je de planten uit de grond snijdt, moet je ze dan eerst laten drogen en dan knippen of andersom?

  Kan in principe allebei, maar het beste is om eerst wat blad weg te knippen, ze dan in een schuurtje ofzo met de voetjes aan een lijntje laten drogen en dan ga je knippen. Dat is makkelijker knippen en je krijgt veel compactere toppen.”

  Kun je van buitenwiet bladafval ook nog potente hasj maken? Moet ik daarvoor een pollinator hebben of een ice-o-lator?

  Tuurlijk, daar zijn die Pollinators en Ice-o-Lators juist ideaal voor. Je hebt wel wat minder THC voor sterke nederhasj met buitenwiet, maar tegelijkertijd heb je ook veel meer nog bruikbaar plantmateriaal. De Ice-o-Later is de beste methode daarvoor, want die pakt alleen de THC en zeeft geen bladgroen mee.”

  Hoe kan ik mijn toppen het beste bewaren?

  Goed laten drogen voor een optimale smaak is belangrijk. Je kunt de toppen dan luchtdicht verpakken en het heel jaar ervan gaan genieten met je vrienden of misschien wel aanbieden bij je shopje want de meeste shops hebben toch nog wel op z’n minst 1 buitenwietje op de kaart voor de liefhebbers. Maar voor de handel doe je het niet, of je moet het al over die grote velden beschikken, maar dan kun je je planten wel weer minder persoonlijke aandacht geven en zal het ten koste van de kwaliteit gaan. Gewoon 5 plantjes in je tuin, balkon of dakterras, dat is pas leuk. ”

  Grtz
  Last edited by Jointjedraaien; 17 July 2010, 20:47.

  #2
  Re: Buitenwiet kweken vraag en antwoord

  Topic is geopend voor vragen.
  Veel gestelde vragen over het forum

  JOINTJEDRAAIEN.NL - Smoking Community
  420Shop.NL - Headshop / Seedshop : Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

  Comment


   #3
   Re: Buitenwiet kweken vraag en antwoord

   He he eindelijk Bobo is GOED
   God was never on your side..

   Comment


    #4
    Re: Buitenwiet kweken vraag en antwoord

    Wanneer kun je beste gaan oogsten, dat ie op z’n top is?

    Bobo zegt: Als de haartjes op de toppen tweederde gekleurd zijn kun je wel gaan oogsten. Je moet er gewoon vanuit gaan dat je plant aan het einde van het seizoen gewoon kapot gaat, dus je moet zeker ook weer niet te laat gaan oogsten omdat je denkt dat je plant dan nog potenter is, hij zakt gewoon zo inmekaar. Je krijgt bij laat oogsten sowieso veel meer last van schimmels.”

    Maar kan dat niet beter op basis van de trichomen?

    trichrome_oogsten.jpg

    Comment


     #5
     top.jpg

     nu ga ik er van uit dat ik te laat was met de plant naar buiten te brengen en dat de plant dus nog even moet staan.
     aangezien het merendeel van de stampers nog wit zijn.

     alleen nu is het ondertussen al mooi herfst in ons mooie landje en gaat het af en toe goed tekeer met de regen en ben ik bang voor top rot.
     ik zat te denken aan een soort doorzichtige regenjas voor plant. is dit een goed idee? of bestaat er iets dergelijks?

     Comment


      #6
      Re: Buitenwiet kweken vraag en antwoord

      Planten houden van regen en deze plant bloei juist af in de herfst en regen jas zal schimmels alleen maar stimuleren in plaats voor komen
      Mijn planten staan ook nog buiten hoor .
      gewoon nog even laten staan

      gr Bella
      God was never on your side..

      Comment


       #7
       Re: Buitenwiet kweken vraag en antwoord

       Eey bedankt voor de informatie man.

       Comment


        #8
        Re: Buitenwiet kweken vraag en antwoord

        http://www.youtube.com/watch?v=zCvSc2b8CWc

        Comment


         #9
         Re: Buitenwiet kweken vraag en antwoord

         Joo ik ben nieuw en wil 3 plantjes in de tuin zetten.
         Ik wil ze in potten doen en zou 41 liter hiervoor genoeg zijn?
         Ik wilde gewoon potgrond gebruiken en kan ik hier dan gewoon kunstmest bij gooien als voeding, zo ja hoeveel dan?

         Comment


          #10
          Re: Buitenwiet kweken vraag en antwoord

          hallo,

          heb een klein plantje (bomb), maar bij eentje krijgt het tweede blad iets raars.
          Hopelijk weet iemand hoe dit kan zijn gebeurd en misschien ook wel hoe ik dit probleem kan oplossen.
          hieronder de foto.
          08052013071.jpg
          Last edited by bangbang10; 8 May 2013, 14:40.
          Buitenkweek 2013:
          http://www.jointjedraaien.nl/wietfor...ettuintje-2013

          Comment


           #11
           Re: Buitenwiet kweken vraag en antwoord

           Daar zijn een boel verklaringen voor:
           - Ongezonde plant
           - Regendruppels die als vergrootglas hebben gewerkt
           - Glasreflectie op het blad
           - Van hoge LV naar hele lage LV gegaan met een hoop warmte
           - Voeding op het blad gegooid
           etc.

           Niets om je druk over te maken voorlopig.
           Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
           Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

           Comment


            #12
            Re: Buitenwiet kweken vraag en antwoord

            oke zeer bedankt LR2. Dat stelt me even gerust.
            Buitenkweek 2013:
            http://www.jointjedraaien.nl/wietfor...ettuintje-2013

            Comment


             #13
             Re: Buitenwiet kweken vraag en antwoord

             Hi Mede-kwekers! Ik ben inmiddels ook begonnen met mn autoflower buitenkweekje, althans ze staan nu nog binnen maar wil ze snel naar buiten verschepen. Mijn vraag is nu: Is het niet te koud en winderig voor de kleine plantjes (5-10 cm) om nu al buiten te staan? De dames staan nu voor het raam in een kamer met een constante temp van 23 graden, overdekt met een laag plastic om de luchtvochtigheid hoog te houden (genoeg ruimte tussen plantjes en plastic), maar ik weet dat ze snel moeten worden blootgesteld aan de wind om goed aan te sterken. Heeft iemand advies voor mij? Dit wordt mijn eerste keer buiten kweken.. Dank!
             Last edited by Mattitot; 26 May 2013, 18:34.

             Comment


              #14
              Re: Buitenwiet kweken vraag en antwoord

              gewoon buiten zetten al,zolang ze aant groeien zijn kan regen en wind gaan kwaad...dit is zelfs goed voor een dikke stam te krijgen!...

              Comment


               #15
               Re: Buitenwiet kweken vraag en antwoord

               weet iemand wanneer je het laatst autoflowers kan buiten zetten
               alvast bedankt


               grtz
               grtzz..

               Comment

               Bezig...
               X