Mededeling

Collapse

Wie een nieuwe topic opent omdat hij/zij een bladprobleem heeft, wordt vriendelijk gevraagd om enkele foto's erbij te posten, en een woordje uitleg met de beschrijving van je probleem.

Wie een nieuwe topic opent omdat hij/zij een bladprobleem heeft, wordt vriendelijk gevraagd om enkele foto's erbij te posten, en een woordje uitleg met de beschrijving van je probleem.
Zo kunnen leden vlugger en een correctere diagnose stellen!

Ook kan je via de zoek functie al eens zoeken naar gelijkaardige bladproblemen, die hier al op het forum zijn gepost.

Enkele belangrijke informatie:


Board: Bladproblemen:
Montys-Blad-Probleem-Oplosser
Fotos plaatsen bij Bladproblemen

Board: Ziekten:
Lijst van ziekten
Schimmelziekten bij cannabis
Meeldauw

Board: Beestjes:
Lijst van ongedierte
Welk insect zit op mijn wietplant
Bekijk meer
Bekijk minder

Veel gele/dode bladeren na vakantie

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Veel gele/dode bladeren na vakantie

  Korting op 420shop
  Ik ben gisternacht teruggekomen van vakantie. Ik ben 9 dagen weggeweest. Een vriend heeft voor mij de planten water gegeven terwijl ik weg was. Alleen nu ben ik teruggekomen en heb ik de planten een stuk geler/doder aangetroffen dan dat ze eerst waren. De vriend van mij zei simpelweg een voedingstekort, dat de gele bladeren wel weer opknappen na wat groeivoeding (ze kregen alleen water terwijl ik weg was) en dat ik de dode bladeren eraf kan trekken. Nu zijn mijn vragen:

  1. Kan ik de dode bladeren er af trekken of is het beter voor de plant om te wachten tot de bladeren zelf er af vallen?
  2. Er werd mij ook gevraagd of ik regelmatig kleine blaadjes onderaan weg heb gehaald om een paar main buds te creŽren, maar ik heb dit helemaal niet gedaan. Mijn planten groeien al sinds april. Heeft het dan nog nut om nu nog blaadjes weg te gaan halen? Zo ja, hoe pak ik dat het beste aan/hoe weet ik welke blaadjes weg kunnen?
  Attached Files

  #2
  1. Ja, dat bruine dode blad kan er af.
  2. Als je main buds dadelijk toprot krijgen, een heel realistisch scenario, en je hebt alle kleine scheuten weggehaald.. Dan houd je niets over! Ja, je kunt de gok wagen uiteraard. Maar wat als..?
  Vorig jaar kon ik 40% van de hoofdbuds weggooien, en ik kan nog steeds roken van wat er over bleef. Als ik dat had weggeknipt, dan had ik 100% weg moeten gooien.

  Check ook of je planten niet te nat hebben gestaan, dat kan ook geel blad veroorzaken. Als je dat kan uitsluiten, dan kun je gaan bijvoeden.
  Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
  Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

  Comment


  • Wiu
   Wiu commented
   Editing a comment
   Oke bedankt voor je raad, ik ga de plant gwn zo laten en het dode knip ik er af. Is er een makkelijke manier om te zien of ze te nat hebben gestaan? (Dit ga ik ook nog googelen na de dode bladeren te hebben verwijderd, maar dacht vraag het alvast)

  #3
  1 : Dat dode blad langs de stam kan je er voorzichtig afhalen,ik zou het niet doen ivm de schimmels en infecties die je kunt lokken.
  2 : ik weet niet wat je onder ''main buds'' verstaat,maar als je dit wilt creŽren had je je plant moeten fimmen,daar is het nu te laat voor.

  Wat Franco zou doen in jou geval.
  Je planten in een grotere pot zetten met goede verse aarde erin,je planten zijn te groot voor je maat pot en ze bloeien nog niet dus dat gaat wel.
  Blad laten zitten ivm botrytis/schimmels/infecties,diep in de natuur komt ook niemand langs om blad te verwijderen toch.

  Owja,til je pot is op.
  is die zwaar ? zoja je ''vriend'' heeft teveel water gegeven waardoor je blad ook geel gaat worden.

  Dus volgend jaar gewoon lekker in de winter op vakantie naar India,Jamaica of zo iets... en lekker zelf je planten verzorgen in de zomer.

  Ik ben pas lid,ik ben ook nog aan het leren,je hoeft het niet van mij aan te nemen,maar kijk er eens naar,doe eens wat research,is best leuk!

  Succes verder Wiu

  Comment


  • Ongeldig
   Ongeldig commented
   Editing a comment
   Net als die springbalsemien die Matthies in de tuin heeft. Daar sluit dit mooie filmpje op aan.
   Hier dood blad met en zonder duidelijke scheurlijn. Jammer genoeg gaat die regel niet altijd op dat het vanzelf afgestoten wordt. Soms blijft blad eigenwijs aan de plant hangen (bruin, verdord en knisperig). Wanneer het dan vochtige weersomstandigheden zijn gaat het rotten. Verwijder ik het alsnog door enkel het verdorde deel van de bladsteel weg te knippen.
   Op de eerste foto hierboven kan ik duidelijk een scheurlijn zien lopen. Op de tweede foto zie ik (nog) geen scheurlijn.

  • Franco
   Franco commented
   Editing a comment
   De scheur en scheidingslijn kan ik door mijn onervarenheid niet ontdekken.
   Ik zal eens wat research doen.
   Dank Ongeldig

  • Wiu
   Wiu commented
   Editing a comment
   De planten staan momenteel in 65 L speciekuipen en grotere potten heb ik niet, en past ook niet in de tuin. Ja dit is mijn eerste keer dat ik groei en volgend jaar ga ik voor autoflowers, die ik op tijd plant en op tijd kan oogsten, zodat ik nog een paar weken in de zomervakantie daarna weg kan. Deze niet autoflowers zijn me toch iets te langdurig werk haha. Mijn ene autoflower is een maand later geplant dan de niet-auto's, maar zij is nu al omgehaald en aan het drogen.

  #4
  Nog een vraag, als mijn planten niet te nat hebben gestaan, maar geel zijn geworden door iets anders, en ik heb geen mogelijkheid om ze te verplaatsen naar een grotere pot, wat kan ik dan het beste doen? Geen water geven, alleen water geven, of water met groeivoeding geven?

  Overigens als ze wel te nat hebben gestaan, en ik kan ze niet verpotten, is er dan nog iets wat ik kan doen behalve even geen water geven?

  Toen ik mijn planten aantrof hingen ze allemaal slap naar beneden zoals ze vaker hebben gehangen toen ik even geen water had gegeven, dus ik zelf denk niet zo snel aan een wateroverschot.

  Comment


  • LR2
   LR2 commented
   Editing a comment
   Als je een wateroverschot kunt uitsluiten, dan komen ze gewoon voeding tekort. Dus water met groeivoeding geven is dan de beste oplossing.

Footer Left Ad

Collapse
Bezig...
X