Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Tips gevraagd voor beginner

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Tips gevraagd voor beginner

  Korting op 420shop
  Beste forummers,

  Ik weet dat er aardig wat informatie voor beginnende kwekers op dit forum te vinden is, maar de situatie waarin ik wil gaan kweken heb ik nog niet kunnen vinden. Vandaar dat ik graag om wat tips wil vragen. Ik wil heel kleinschalig gewoon maar eens wat gaan proberen. Het proberen/tuinieren is voor mij belangrijker dan een ultiem resultaat. Ik wil dus ook geen gebruik maken van lampen enz. Ik heb drie AUTOFLOWER zaadjes van diverse soorten op kiem gezet. Ik wil ze eerst voorgroeien en daarna mogen ze moeder natuur in (guerrilla), heb al een leuke stek uitgekozen. Mijn vraag is; kan ik de plantjes beter binnen voorgroeien (in een zolderkast onder een dakraam met veel zonlicht/frisse lucht/ constante 25 graden ivm cv-ketel)? Of kan ik beter in een pot buiten voorgroeien? En kan ik bijvoorbeeld gewoon potgrond gebruiken in combinatie met kippenmest of tomatenvoeding? Alle tips zijn welkom, en bij voorbaat excuses als er in een andere topic al antwoord gegeven is op 1 van deze vragen.

  Groet!

  #2
  Re: Tips gevraagd voor beginner

  Inderdaad, al die vragen zijn beantwoord. Ongeveer een keer of tien elk jaar, voor al minstens 5 jaar. Je hebt dus per vraag zeker 50 topics om info uit te putten.
  Graag verwijs ik je naar deze tip, die in het 'hoe ben ik een awesome jointjedraaien beginner' topic staat. Het klinkt wat lomp als het zo uit de context staat, maar het is een harde, wijze les.
  Denk je dat je speciaal bent? Dat ben je niet. Dat jij het vermoeden hebt dat je de enige bent die plagron powerroots gebruikt in combinatie met HG gootsteenontstopper, wilt niet zeggen dat het zo is. Google dus eens of anderen het zo doen. Je zult je verbazen over het gegeven dat er honderden zijn die het - tevergeefs - geprobeerd hebben. Heeft je plantje een blaadje extra? Je bent de dertiende in het dozijn. Als je op zoek bent naar bevestiging, of mega veel kudo's, dan kun je beter een dagje in het bejaardenhuis gaan zitten en je levensverhaal vertellen aan die oudjes. Of beperk je leukigheden tot je kweekverslag of de daarvoor bestemde pagina's. Je bent niet de eerste die een plantje voor het raam heeft gezet en er wel 15 gram vanaf hebt gehaald, en niemand zit te wachten op nog een topic daarover. Als je per see meningen wilt, begin dan een kweekverslag. Als je een nieuwe techniek wilt delen, schrijf die dan volledig uit! Eventueel kun je er een apart topic van maken. Maar google eerst even of die niet al bestaat. Als die wel bestaat, dan kun je namelijk een aanvulling doen op een bestaande techniek. Zo begint innovatie! De discussie die je daarmee opstart, die kan jou en anderen ontzettend veel leren.
  Zie namelijk een greep uit de googleresultaten:
  Site: www.jointjedraaien.nl 'autoflower' 'raam'
  https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...ank-Firsttimer
  https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...et-raam-kweken
  https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...en-vensterbank
  https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...get-autoflower
  https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...de-vensterbank

  https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...en-Paardenmest
  https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...k-quot-lijstje
  https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...an-buitengrond
  https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...60-Grond-vraag

  Dat was drie minuutjes werk. Aan jou de taak om de belangrijke informatie er uit te filteren, en te beslissen welke aanpak je kiest.
  Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
  Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

  Comment


   #3
   Re: Tips gevraagd voor beginner

   Beste LR2,

   Bedankt voor de linkjes, staat een hoop nuttige informatie in. Wel ervaar ik het als erg vervelend dat ik nu niet meer speciaal blijk te zijn Ik denk dat mijn maagdelijke enthousiasme opspeelde, terwijl ik beter had kunnen investeren in het uitvogelen van de zoekfunctie op deze site. Een antwoord op mijn eerste vraag (binnen of buiten opkweken) ben ik nog niet tegengekomen, misschien ook omdat de meningen vaak verschillen en omdat elke kweeksituatie toch anders is (en dus de daarbij behorende tips). Dan rest mij nu alleen nog nederig het hoofd te buigen en excuses te maken voor mijn vervuilende post.

   Fijn weekend!

   Comment

   Footer Left Ad

   Collapse
   Bezig...
   X