Forum Top Ad MOBILE Smallest

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Montys Wintertuintje

Collapse
Dit topic is gesloten.
X
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Geef Weer
Clear All
new posts

    Re: Montys Wintertuintje

    Uiteindelijk zal er ergens wel een maximum zijn. Ik neem niet aan dat als ze een week licht krijgen en dan een nachtje donker en weer een week licht dat ze dan in bloei blijven . alhoewel dit een interessante vraag en experiment zou zijn. Bijkomend nadeel is dat je de bloeiduur dan enorm zou gaan verlengen. De gesimuleerde dagen en nachten zouden veeeel langer gaan duren dus je bloeitijd ook. Als ik twee weken 5 dagen en nachten op 7 realtime dagen simuleer verleng ik mijn bloeitijd met 4 dagen. Een strain die normaal 65 dagen zou nodig hebben heeft dan 69 dagen nodig. Ergens kom je dan op het kruispunt van voordeel en nadeel.

    Comment


      Re: Montys Wintertuintje

      Dat gaat lekker bij jouw ouwe, dat gaan vet mooie planten worden.

      Intressante stukken ook die je geplaatst heb, weer een lekker stukje lees voer voor de nachtelijke uurtjes

      Grtz

      Comment


        Re: Montys Wintertuintje


        dus mag gerust blijven zitten om indringers te vernietigen leuk te weten thx monty
        Wil je blowen, moet je het zelf growen

        Comment


          Re: Montys Wintertuintje

          ah montys huisdier wat lief haha

          Comment


            Re: Montys Wintertuintje

            CIMG5364.jpgHigh again,

            Zo weer even bijpraten. Aan men blad, de structuur van de plant, kleur, en geur te zien hebt ik stom toevallig, uit het potje zaden waar een mix van Colombia en Jamaica zaden in zaten, schijnbaar enkel Jamaicaantjes gevist. Ik zie eigenlijk bij geen enkel plantje Colombia eigenschappen. Ik had ze graag alle twee gehad maar ja helaas. Misschien vergis ik me wel en blijkt later dat er toch een Colombiaan tussen zit. Vaak zie je het typische smallere sativa blad van een Colombia pas later verschijnen als de plantjes wat groter zijn.


            CIMG5349.jpgCIMG5362.jpgEen deel van de Jamaicanen is inmiddels in de tweede vegetatieve fase en maken reeds geen setjes fanbladen meer aan per node maar nog maar een fanblad. Een teken dat ze in de pubertijd komen en voldoende blad hebben aangemaakt om hormonaal stabiel te zijn en klaar staan om hun eerste geslachtskenmerken te tonen. Ik verwacht dus ook binnenkort de eerste voorbloei te kunnen zien. Nu ze voldoende blad hebben gaat de groei en het dikker en langer worden van de internodes wel erg rap. De plantjes pal onder de lamp zijn zeker 4 cm gegroeid op een etmaal . Deels komt dit ook omdat ze nogal concurreren om licht omdat ik alles weer eens zo kort op elkaar heb laten staan ghehehehe. Ze "ruiken" en "zien" elkaar en willen allemaal als eerste boven zijn om zoveel mogelijk licht te vangen. Buurplant-detectie <--- Klik.




            CIMG5345.jpgCIMG5353.jpgDe drietakter gaat ook nog steeds super, stond iets kort op de lamp vandaar de opstaande bladrandjes. Deze is dus terug getopt naar node 3 en gaat vandaaruit met 3 hoofttoppen verder. Deze hoofdtoppen maken ook weer drie fannbladen per node aan






            De Lowrydertjes zijn bekomen van de zware kiemklus en beginnen aan hun eerste ware blad te werken. Eentje had wat moeite om uit zijn zaadhoesje te komen en die heb ik een beetje moeten helpen. Ze loopt meteen al achter. Zo zie je maar hoe belangrijk de ontkieming en de eerste uurtjes in hun leven is. Deze zal waarschijnlijk heel zijn leven achter blijven op de rest.
            CIMG5338.jpg


            Grtz

            Comment


              Re: Montys Wintertuintje

              netjes groei goed en snel, zijn mooie plantjes en ik ben ook eens benieuwd na die lowriders

              KEEP UP THE GOOD WORK
              sigpic

              Vaderke Zijn eerste Micro KweekVerslag (
              Zambeza Seeds - Dutch Amnesia Haze) (2012)

              Comment


                Re: Montys Wintertuintje

                CIMG5368.jpgHigh Again,

                Na wat pieker en piens werk toch besloten om vannacht de tent een beetje te reorganiseren.
























                CIMG5367.jpgCIMG5372.jpgCIMG5373.jpgCIMG5375.jpg









































                CIMG5376.jpg




                Grtz
                Attached Files
                Last edited by monty; 12 November 2011, 02:45.

                Comment


                  Re: Montys Wintertuintje

                  nice nice gaat u scrogge?

                  ziet er goed uit

                  Keep Up The Good Work
                  sigpic

                  Vaderke Zijn eerste Micro KweekVerslag (
                  Zambeza Seeds - Dutch Amnesia Haze) (2012)

                  Comment


                    Re: Montys Wintertuintje

                    Mooie volle bak daar monty,goed bezig.
                    Het ziet er prima uit.
                    Gzz

                    Comment


                      Re: Montys Wintertuintje

                      Die gaat lekker volgroeien straks dat netje. Geinig om te zien ook hoe je die 2 kappen naar 1 heb omgebouwd.

                      Succes met de scrog dat zal ze wel redelijk laag houden!

                      Grtz

                      Comment


                        Re: Montys Wintertuintje

                        lokes monty !!

                        gaat nog steeds lkkr bij je zie ik :d

                        ik blijf aandachtig meekijken :d

                        en wens je tevens veel geluk toe met je scrogje :p

                        groetjes
                        Met een jointje in je hand , kom je door het hele land ^^

                        Comment


                          Re: Montys Wintertuintje

                          zo monty dat ziet er netjes uit.maar jamaicaantjes zijn ook lekker en die colombian ja wie zal het weten hoop het voor je.en wat voor soortje lowrider.he mont blijf je volgen zal morgen weer een week update doen.gr vapo alias scorpio

                          Comment


                            Re: Montys Wintertuintje

                            Ja Jamaicaantjes zijn heerlijk fruitig zoet. De lowryders zijn de originele lowryderkes no 1 van the jointdokter, waar het ooit allemaal mee begon. Een geselecteerde ruderalis dus.
                            JAMAICAN WEED (18 noorderbreedte)


                            Jamaica staat bekend om zijn ganja, en voor goede reden. Het high makende kruid werd aangeduid als Kali kruid (godin van de vernietiging), en andere termen als "lammeren brood" of "adem". Een gemeenschappelijke mythe is dat Jamaicaanse soorten muf ruiken en smaken. Dit is niet helemaal juist. Het heeft te maken met de primitieve manier van kweken en curen. Verse inheemse ganja is meestal erg zoet, fruitig en bloemig.

                            De inheemse kwekers gebruiken eenvoudige technieken (wildkweek) en toevallige open bestuiving gebeurt hierdoor vaak. Het is daarom ook moeilijk voor de inheemse kwekers om rassen zuiver te houden. Veel van de telers hakken gewoon met een machete de stengels om en hangen de hele plant in de zon te drogen, of drogen ze op grote hopen. Anderen telers drogen in barakken van plaatwerk die in de zon als een heteluchtoven fungeren. Een andere veel voorkomende techniek is het om de oogst dicht bij een open vuur te hangen. Het moge duidelijk zijn dat deze geforceerde manieren van drogen de kwaliteit niet ten goeden komt en het draagt bij aan het stereotype dat Jamaicaanse wiet rokerig, muf smaakt en ruikt. Maar er zijn echter ook verstandig telers die geleerd hebben hoe ze de cannabis goed kunnen drogen en curen in het vochtige klimaat. Ze splitsen de stengels voor het drogen, en verwijder alle grote bladeren en drogen de wiet in de open luchtige op schaduwrijke gebieden.

                            In de jaren vijftig en zelfs eerder was Jamaica een van de weinige leveranciers van marihuana naar de VS. Tijdens de jaren '60 was Jamaicaanse Cannabis een van de weinige beschikbare exoten, samen met Accapulco Gold. Jamaicaanse stammen waren niet ongewoon in de late jaren 1960 en begin 1970, maar ze zijn veel zeldzamer vandaag. Zowel de groene en bruine rassen worden geteeld in Jamaica.

                            Jamaica's nabijheid van Colombia en zijn positie langs de smokkel routes van cannabis vanuit Colombia naar Florida maken het waarschijnlijk dat de Colombiaanse rassen, die nu de overhand hebben in Jamaica, de orginele jamaikaanse cannabis heeft verdrongen. . Jamaicaanse stammen lijken op de Colombiaanse stammen in bladvorm, zaad type en de algemene morfologie, maar ze hebben de neiging om een beetje groter, dunner en lichter groen te zijn. Jamaicaanse stammen produceren een psychoactieve werking van een bijzonder heldere en cerebrale aard, in tegenstelling tot veel Colombiaanse stammen.

                            Sommige stammen kunnen ook naar Jamaica gekomen zijn via de Caribische kust van Mexico, en dit zou goed de oorsprong kunnen zijn van de groen stammen. Verder is het waarschijnlijk, dat de Jamaicaanse cannabis het resultaat is van kruisingen van hennep dat door de Engelse gekweekt werd voor touw, en Indiase ganja, die met de Indische immigranten meekwam. De term voor marihuana in Jamaica is ganja, hetzelfde als in India.

                            Grtz Monty
                            Nog even wat meer achtergrond info over Jamaica en zijn ganja


                            The holy herb


                            Alhoewel er verschillende rastagemeenschappen zijn, is de meerderheid van de rasta's nergens bij aangesloten; rasta is vooral een persoonlijke beleving. Wel is er een aantal leefregels. Er wordt 'Ital' gegeten, dat wil zeggen alleen natuurlijk voedsel, vegetarisch en zonder zout. Meest in het oog springend is het haardracht van de rasta's, de dreadlocksholy herbGanja in JamaicaGanja in Jamaica. A medical anthropological study of chronic marihuana useWijze van gebruik Jamaican rum.
                            Het drinken van cannabis Word als iets geheel anders gezien dan het roken van cannabis. Jamaicanen die afkerig zijn van ganja roken en dit ook nooit hadden gedaan, blijken (bijna) dagelijks ganjathee te drinken. Ganjathee word met name op het platteland veel als medicijn gebruikt. Voor ganjathee wordt echter niet dezelfde gerijpte en gedroogde plant gebruikt als de ganja die men rookt. Ganjathee wordt getrokken van de jonge, groene plant.
                            Veel Jamaicanen drinken ganjathee als medicijn waar verschillende helende en preventieve kwaliteiten aan worden toegeschreven. Zo zou de thee het lichaam sterk maken en je minder vatbaar maken voor ziektes. Ook wordt het veel gedronken als men koorts heeft of verkouden is. Daarnaast wordt ganja een goed anti-stressmiddel genoemd.


                            Fimmen is eigenlijk exact het zelfde dan toppen alleen doe je dit bij de bovenste groeischeut en laat je een klein deel van deze groeischeut staan. Je topt dus zo hoog mogelijk. Een groot misverstand is het, dat er na een fim 4 of meer hoofdtoppen ontstaan. In feite ontstaan er net zoals bij een gewone top twee nieuwe hoofdtoppen. Echter uit de oksels van de onderliggende node ontwikkelen zich ook twee nieuwe hoofdtoppen maar deze komen dus in feite van een node lager. Doordat alles zo dicht op elkaar zit lijkt het of er 4 (of zelfs meer) nieuwe hoofdtoppen zijn ontstaan.



                            Wat de afkorting fim betekend is eigenlijk niet echt duidelijk. Er doen verhalen de ronde dat het is ontstaan door een verkeerd uitgevoerde top en het zou afkomstig zijn van:"fuck i m

                            Je past het fimmen toe nadat de plant 4 nodes is gegroeid. Pas als de plant 4 setjes bladeren heeft is er het volledige potentieel aan groeihormoon in de plant aanwezig en zal de plant er het minste stress en groeistilstand van ondervinden. Eerder fimmen kan wel maar de plant zal er dan veel stress van ondervinden en lang stilstaan. Vervolgens kun je na iedere volgende twee nodes opnieuw fimmen. Zo crieer je een lage bossige wijdvertakte struik met vele hoofdtoppen.
                            Last edited by monty; 12 November 2011, 13:40.

                            Comment


                              Re: Montys Wintertuintje

                              kijk dat is leuke info leer je weer wat nice

                              Comment


                                Re: Montys Wintertuintje

                                wederom een zalige post
                                Wil je blowen, moet je het zelf growen

                                Comment

                                Bezig...
                                X