Mededeling

Collapse

Wie een nieuwe topic opent omdat hij/zij een bladprobleem heeft, wordt vriendelijk gevraagd om enkele foto's erbij te posten, en een woordje uitleg met de beschrijving van je probleem.

Wie een nieuwe topic opent omdat hij/zij een bladprobleem heeft, wordt vriendelijk gevraagd om enkele foto's erbij te posten, en een woordje uitleg met de beschrijving van je probleem.
Zo kunnen leden vlugger en een correctere diagnose stellen!

Ook kan je via de zoek functie al eens zoeken naar gelijkaardige bladproblemen, die hier al op het forum zijn gepost.

Enkele belangrijke informatie:


Board: Bladproblemen:
Montys-Blad-Probleem-Oplosser
Fotos plaatsen bij Bladproblemen

Board: Ziekten:
Lijst van ziekten
Schimmelziekten bij cannabis
Meeldauw

Board: Beestjes:
Lijst van ongedierte
Welk insect zit op mijn wietplant
Bekijk meer
Bekijk minder

Pokon compost tegen insecten en kevers

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

  Pokon compost tegen insecten en kevers

  Korting op 420shop
  Een tijdje terug kwam ik het tegen; Pokon compost tegen insecten en kevers. Door het toevoegen van de schimmel Metarhizium Anisopliae zou het werken tegen een aantal insecten en kevers. Zowel tegen de eitjes, als de larven en kevers.

  Hier de hoogtepunten uit het reclame praatje
  • Bestrijd onder andere: taxuskever, lapsnuitkever, varenrouwmug, ritnaalden en emelten.
  • In alle groeistadiums: kevers, larven en eitjes.
  • Zowel de bovengrondse delen van de plant als de wortels worden beschermd.
  • Weinig nodig, 1 zak van 20 liter is genoeg voor 2 vierkante meter.
  Er staat wel dat het niet geschikt is voor gebruik binnenshuis. Maar kan daar zo niet een reden voor bedenken

  Hier nog wat meer over de schimmel, bron Wikipedia
  Metarhizium anisopliae komt van nature overal ter wereld in de bodem voor. Het is een parasiet die ziektes veroorzaakt in insecten, en is als zodanig dus een entomopathogene schimmel. Metarhizium anisopliae wordt gebruikt als biologisch bestrijdingsmiddel tegen plaaginsecten
  ...
  Bla bla bla
  ...
  De schimmel infecteert mensen en andere zoogdieren kennelijk niet en wordt dan ook veilig geacht als bestrijdingsmiddel.
  Zijn er al ervaringen?
  Of is er iemand bekend met de schimmel Metarhizium anisopliae?
  Kan deze bijvoorbeeld wel schadelijk zijn als we de boel op roken?

  - Kweekverslag: Critical Jack, Gorilla Glue & OG Kush
  - Bouwverslag: Kweekkast met klein budget

  #2
  Als je schimmel oprookt, is Sinterklaas verdrietig!

  Comment


  • kroket
   kroket commented
   Editing a comment
   Het is geen botrytis, er zijn ook nuttige schimmels

  #3
  De vraag is eigenlijk of er dingen zijn die we schadeloos kunnen oproken.. Dat is er denk ik niet.
  Dan volgt: is deze schimmel schadelijker dan de schimmels die er nu op groeien?

  Maar de beginvraag ontbreekt denk ik: heb je dit spul echt noddig?
  De meeste van deze insecten komen niet of nauwelijks voor in een binnentuin, ook maar beperkt in een buitentuin. En als deze beestjes voor komen, waarom die schimmel dan niet ook van nature?

  Er zijn gevallen bekend van schimmels die van nature beestjes gebruiken als toevluchtsoord. De pest bacterie (je weet wel, die half Europa uitroeide) heeft waarschijnlijk zijn trucje om mensen te infecteren geleerd omdat hij zo goed in amoebes kan vertoeven. In de VS en Australie zijn ook schimmels aanwezig die hetzelfde trucje deden, die nu ook mensen infecteren.
  De kans is groter dat je een nare longschimmel krijgt van je badkamer of een boswandeling, maar hoe meer ik lees over zulke infectiegevallen hoe meer ik mijn twijfels krijg over of natuurlijke bestrijding wel een goed idee is.

  Zet je potten op een verhoging buiten, en je hebt van de helft van deze beestjes geen last meer. De boel een keer goed laten drogen helpt ook goed, en het droog bewaren van potgrond is ook een perfect middel ter preventie.
  Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
  Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

  Comment


   #4
   Bedankt voor je antwoord LR2 Nooit geweten dat de pest eigenlijk door een schimmel veroorzaakt wordt (die uitstapjes die je maakt vind ik altijd leuk)

   Van de meeste kruipers die genoemd zijn hebben we meestal geen last inderdaad. Maar zie ik iets staan wat de varenrouwmug zou bestrijden, is mijn interesse gewekt Afgelopen jaren staat elke zak potgrond uit de supermarkt, bouwmarkt of tuincentrum bij mij garant aan een nieuwe populatie.

   In de natuur zal deze schimmel wel te vinden zijn, het gaat mij vooral om de binnentuin. Waar de natuurlijke vijanden van plaaginsecten over het algemeen ontbreken.

   Het verbaasd me een beetje om te lezen dat je twijfels hebt bij natuurlijke bestrijdingsmiddelen Nu het hier over een schimmel gaat is het ergens wel te begrijpen. Maar aan de andere kant hebben we graag schimmels als Trichoderma en Mycorrhiza in onze bodem.
   Op Wikipedia wordt wel beweerd dat Metarhizium anisopliae onschadelijk is voor mens en zoogdier. Het nadeel is alleen dat iedereen Wikipedia kan aanpassen, dus als bron is het eigenlijk ongeschikt. Al geeft dit wat meer vertrouwen, bron Pokon:
   toegestaan voor gebruik in de biologische landbouw, conform de Verordening (EU) 2018/848
   Ik had stiekem de hoop dat iemand bekend is met deze schimmel of familie. En misschien kan onderbouwen of er wel of niet een gezondheidsrisico is. Bestaat er bijvoorbeeld een kans dat het ook in de plant zelf terecht komt?
   Misschien hebben we hier nog wat aan?
   Metarhizium anisopliae (basioniem: Entomophthora anisopliae) is een mitosporische schimmel met ongeslachtelijke voortplanting uit de familie Clavicipitaceae.
   Rijk: Fungi (Schimmels)
   Stam: Ascomycota
   Klasse: Sordariomycetes
   Onderklasse: Hypocreomycetidae
   Orde: Hypocreales
   Familie: Clavicipitaceae
   Geslacht: Metarhizium
   - Kweekverslag: Critical Jack, Gorilla Glue & OG Kush
   - Bouwverslag: Kweekkast met klein budget

   Comment


   • LR2
    LR2 commented
    Editing a comment
    De kans dat het op de plant belandt is 100%. Zo werken schimmels nu eenmaal. Trichoderma - nogal grote familie van schimmels - veroorzaakt in sommige gevallen ringworm; ik heb er jaarlijks last van. Vaak trekt het vanzelf weg.
    Varenrouwmug bestrijd ik door mijn aarde droog te laten vallen. Google scholar kan je veel wijzer maken, ik stel voor dat je de naam van de schimmel daar eens in typt en kijkt of er wat te vinden is.
    De mycorrhizae die ik gebruik hebben waarschuwingen op de verpakking, ongeveer de helft kan schadelijk zijn voor de mens.
    De 'natuurlijke' pyrethrinen die we gebruiken blijken ook allergische reacties te veroorzaken en de luchtwegen te irriteren voor jaren achtereen. Ook die zijn toegestaan in de biologische landbouw.
    Ik weet dat sommige mensen veel waarde hechten aan mijn oordeel, ik ben daarom wat voorzichtig met het zeggen of iets veilig of onveilig is. Ik schat het risico dat deze schimmel mensen infecteert laag in, maar het risico is niet 0. Dat komt vooral omdat wij mensen nogal leunen op een biodiverse omgeving; we hebben miljarden bacterien op ons lijf, net zo veel schimmels, maar als we opeens in een ruimte komen met duizend miljard sporen van een enkel type schimmel, dan kan die zich nestelen op ons lijf. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar wanneer deze schimmel de commensalen (huishoudsters) verdrijft, dan bestaat er het risico dat we klachten krijgen.
    Door een onbalans tijdens mijn slaap (overmatig kwijlen) heb ik jarenlang staphylococcus aureus infecties gehad op de rechterzijde van mijn gezicht. Dit kwam omdat mijn eigen speeksel de normale bacterien verdreef, alleen de staph a. overleefde die behandeling en die zorgde voor langdurige infecties tot diep onder de huid. Antibiotica hielp niet, die deed precies hetzelfde als mijn speeksel.
    Het is soms heel lastig - zelfs voor artsen - om tot een juiste diagnose te komen.
    Elke schimmel maakt antibiotica, elke bacterie doet dat ook. De interacties onderling zijn soms niet goed bekend, en vandaar dat ik niet met zekerheid durf te zeggen of het verstandig is om deze middelen aan te wenden als het alternatief vrij simpel is: potgrond droog bewaren. Koop vijf zakken extra en gooi die ergens in een droge hoek om ze over een jaar te gebruiken. Als er dan nog rouwmuggen in zitten dan betaal ik wel een pot van die pokon voor je.

   #5
   Je hebt ook een bestrijdingsschimmel tegen trips die van de EU mag. Maar er is vermoedelijk geen onderzoek gedaan naar het effect/schade als je die schimmels oprookt.

   Wel al paddenstoelen genuttigd. Kaas is schimmel. Maar roken ... neu hoeft niet.

   Ooit is me een levende kikker aangeboden om te likken, dat beestje produceert psychoactief slijm ... Die heb ik ook laten passeren.

   Jointje gedraaid.

   Comment


    #6
    Oorspronkelijk geplaatst door kelderkastje View Post
    Ooit is me een levende kikker aangeboden om te likken, dat beestje produceert psychoactief slijm ... Die heb ik ook laten passeren.
    Zonde
    Een dag zonder wiet kent Flip niet.

    Comment


    • kelderkastje
     kelderkastje commented
     Editing a comment
     Ervaring mee? Die kerel had maar 1 zo een beest in een terrarium en om de week of zo kon je die likken voor een voor mij onbekend gebleven trip.

    • Flip Hasjkip
     Flip Hasjkip commented
     Editing a comment
     Met kikkers niet, wel met DMT, familie van het stofje dat die kikker uitscheidt, 5-MeO-DMT. Niet voor de onervaren psychonaut btw...

    • kelderkastje
     kelderkastje commented
     Editing a comment
     Psychonautische ervaring was toen niet echt een tekort aan, het was gewoon de verpakking die me niet echt kon bekoren.

    #7
    Ik denk dat je toch een groter onderscheid moet zien tussen buiten op een akker of binnen in een tentje naast je bed.
    Al die onderzoeken zijn niet binnenshuis gedaan.
    Howto: meerdere foto's uploaden en tussen je bericht plaatsen

    ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2014-15-16-17-18-19 ~ 2019 ~

    Comment


    • kroket
     kroket commented
     Editing a comment
     Goed punt.

   Footer Left Ad

   Collapse
   Bezig...
   X