Mededeling

Collapse

Wie een nieuwe topic opent omdat hij/zij een bladprobleem heeft, wordt vriendelijk gevraagd om enkele foto's erbij te posten, en een woordje uitleg met de beschrijving van je probleem.

Wie een nieuwe topic opent omdat hij/zij een bladprobleem heeft, wordt vriendelijk gevraagd om enkele foto's erbij te posten, en een woordje uitleg met de beschrijving van je probleem.
Zo kunnen leden vlugger en een correctere diagnose stellen!

Ook kan je via de zoek functie al eens zoeken naar gelijkaardige bladproblemen, die hier al op het forum zijn gepost.

Enkele belangrijke informatie:


Board: Bladproblemen:
Montys-Blad-Probleem-Oplosser
Fotos plaatsen bij Bladproblemen

Board: Ziekten:
Lijst van ziekten
Schimmelziekten bij cannabis
Meeldauw

Board: Beestjes:
Lijst van ongedierte
Welk insect zit op mijn wietplant
Bekijk meer
Bekijk minder

Naaktslakken

Collapse
Dit is een Sticky topic.
X
X
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

 • Naaktslakken

  Korting op 420shop
  Zie hier de lijst van ongedierte.

  Naaktslakken.  Na de winter zijn ze er terug. De volwassen slakken en hun eieren die de vorst overleefden
  .

  Voor de buitenkwekers onder ons, geef vanaf nu extra aandacht om vervelende ongedierte te voorkomen!

  volwassen naaktslak
  naaktslak2.jpg

  De meeste naaktslakken zijn tweeslachtig waardoor één slak 600 eitjes kan afleggen per jaar. Ze leggen hun eieren in groepjes van 15 tot 50 in de bodem of onder plantenafval. De eitjes zijn klein en wit doorschijnend. Onder minder gunstige omstandigheden kunnen ze een lange periode overleven tot de omstandigheden beter zijn, om alsnog uit te komen.

  eieren van de naaktslak

  naaktslakei.jpg

  Ze komen dan van onder grote stenen of uit grondspleten gekropen en zullen zich dan tegoed doen aan het verse groen dat overal verschijnt. Spijtig genoeg is dat groen juist de sierwaarde van onze tuin of de jonge zaailingen uit de groentetuin en ook onze geliefde cannabis plant.
  De slakken vreten jonge zaailingen af tot net boven de grond of laten grotere planten achter met gaten in de bladeren en als je dan nog eens de resten van de glinsterende slijmsporen of bestrating ontdekt, dan weet je zeker dat je niet met rupsen of kevers te maken hebt.

  Schadebeeld en vermijden.

  Naaktslakken kunnen bijna half hun lichaamsgewicht verorberen in een uur tijd. De vraatschade kan zowel boven als onder de grond plaatsvinden.
  Zowel groenten- als sierplanten of cannabis planten worden erg begeerd. Maar ook in de prille kweek kan veel schade worden aangericht door slakkenvraat, ook stekjes zijn in trek!
  Slakken eten niet alleen levende planten maar voeden zich ook met micro-organismen en dood organisch afval, in die zin zijn ze dus nuttig.
  Maar het best vermijd je plantafval zoals rotte bladeren of takjes in je aarde of rond je plant of gewassen!  bladschade en bestrating
  naaktslak00.jpg

  schadebeeld kropsla
  Schadebeeld3.jpg


  Als je kweekt in potten dan kan je ook slakken biologisch vermijden en doen afschrikken, gebruik hiervoor iets scherps die je langs je pot kan plaatsen bv stukjes schelpen, grind of zelfs glasscherven maar wees voorzichtig want er bestaan nog veiligere manieren.
  Plak rond je pot bovenaan kopertape, hiervan krijgen de naaktslakken een schokje waardoor ze terug keren naar de grond.
  Ook houden ze niet van een droge/warme grond.

  kopertape

  kopertape.jpg

  kopertape rond bloempot

  koperslak.jpg

  kopertape in volle grond
  koper tape 2.jpg


  Bestrijden.

  Slakken biologisch bestrijden met nematoden

  De nematoden zoeken in de grond de slakken op en dringen deze binnen via de mantelholte. De nematoden zullen zich exponentieel vermeerderen in het lichaam door de aanwezigheid van speciale bacteriën die in symbiose leven met de nematoden. Door de vermedigvuldiging van de nematoden in de slakken zullen deze enkele dagen na aantasting stoppen met eten en uiteindelijk afsterven. De nieuwe generaties nematoden ontwikkelen zich in het dode slakkenlichaam, komen na de ontbinding van de slak terug vrij in de grond en gaan weer op zoek naar nieuwe prooien. Herhaal dit in augustus en september om de overgebleven slakken te doden, zo kan je nog tot enkele duizenden eitjes voorkomen tijdens de winter!

  Filmpje met handleiding van nematoden
  (aaltjes) en handige tips.  nematoden
  steinernema-carpo_01.jpg

  Grtz
  Last edited by westport; 24th May 2016, 16:58. Reden: Aanvulling lijst ongedierte
  420Shop, Online Headshop, Seedshop, Cannabis Souvenirs & Lifestyle
  Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

 • #2
  Re: Naaktslakken

  Dat van die scherpe voorwerpen is een fabeltje Kutbeesten voor de rest.

  https://www.youtube.com/watch?v=N3MeFpXCXj0

  Comment


  • #3
   Re: Naaktslakken

   Hang een bordje in je tuin dat ze bij "Het leger des heils" kledij kunnen afhalen, je bent ze zo kwijt die naaktslakken.
   Geen dank, ik geef graag goeie tips!
   ‘A lie gets halfway around the world before the truth has a chance to get its pants on’

   Comment


   • #4
    Re: Naaktslakken

    Dag, ik lijk last te hebben van Slakken, ik heb reeds koperdraad om de stam van mijn plantje gelegd, bier op verschillende plekken rondom in bakjes, het houdt een gedeelte tegen, maar het lijkt er op dat er alsnog een deel slakken is die zich niets van dit alles aantrekken(super naakt slakken?), wel zie ik her en der zwarte smurrie achterblijven alsof ze grond op het blad achter laten, of duid dat eerder op rupsen?

    Comment


    • #5
     Re: Naaktslakken

     Hey flipke, kan je soms een foto posten? Dit zegt meer dan duizend woorden.
     420Shop, Online Headshop, Seedshop, Cannabis Souvenirs & Lifestyle
     Korting voor leden van Jointjedraaien.nl

     Comment


     • #6
      Re: Naaktslakken

      Natuurlijk, dat had ik ook gelijk kunnen doen, bij deze, het betreft een lemon haze plant van suzy seeds, er staan nog een paar autoflowers om hen, maar die hebben dus nergens last van!

      CAM00342.jpgCAM00341.jpg

      Comment


      • #7
       Re: Naaktslakken

       IMG_20160531_174938.jpg

       Eerst zat deze wormnaaktslak op me zaailingen. Ik heb hem op de venkel gezet en dat vind die ook lekker.
       Last edited by FlintStoned; 31st May 2016, 19:59.

       Comment


       • #8
        Re: Naaktslakken

        Tijd voor wat Venkel dus? Heb in ieder geval een verse bal bier neer gezet in de hoop dat alle slakken in de omgeving een feestje gaan bouwen, in het bier natuurlijk, niet op mijn plant!
        Zijn er nog andere manieren om deze slijmwezens weg te houden en mocht aan de hand van mijn foto's blijken dat ik toch tegen een ander schepsel aan zit te kijken, dan hoor ik dat graag van jullie natuurlijk! Dank alvast

        Comment


        • #9
         Re: Naaktslakken

         IMG-20160531-WA0040.jpgJe kan ze proberen te verjaren met planten die ze vinden stinken of het onaangenaam maken rondom de plant om er te kruipen maar als ze echt honger hebben maakt dat een slak ook niet echt veel uit.
         Kopertape of ringen werken redelijk al steken slakken met echt honger deze ook gewoon over.
         Nematode werken eigenlijk best goed maar das eerder voor de volle grond en meer jaren project dus wat voor een moessstuin.
         Slaap en schuilplekken voor de maken die je dagelijks controleert werkt ook prima. Een slak is nu niet echt klein of moeilijk te vinden als je weet waar je moet zoeken. Kijk eens onder de potrand of onder de pot. Als het regent komen ze te voorschijn dus dan zeker ff regenjas aan en wegvangen.
         Last edited by FlintStoned; 31st May 2016, 20:54.

         Comment


         • #10
          Re: Naaktslakken

          Wat ook een beetje werkt is koffieprut rond je plant strooien, daar kunnen slakken ook niet tegen. Iedereen drinkt koffie dus koffieprut is volop aanwezig. Grove koffieprut vinden katten ook minder prettig tussen de teentjes en nagels dus die vinden het dan weer niet fijn te graven en poepen bij je plantjes.
          Plant eventueel op enige afstand van je goede planten een plant waar slakken dol op zijn zoals een hosta oid zodat ze dan bij die ene plant blijven en niet bij je goede plantjes komen waar je koffieprut hebt gestrooid. En dan onder de hosta een paar potjes met bier ingraven en eventueel wat biologische slakkenkorrels strooien. Slakken zijn trouwens ook gek op sla, ik heb gemerkt ijsbergsla vinden ze heerlijk. Ik heb er gister een stuk of 10 gevangen bij 1 krop ijsbergsla. Als je ze dood maakt, laat de lijkjes maar liggen, ze schijnen ook kannibalen te zijn en dol op slakkenvlees van dode slakken. Dus laten ze weer ff je plantjes met rust. Naast koffie zouden ook gebroken eischalen moeten werken tegen slakken. Zand en fijn grind houden ze volgens mij ook een heel klein beetje tegen.

          Comment


          • #11
           Re: Naaktslakken

           Planten om ze te verjagen als oost-Indische kers, of juist te verleiden met sla. Zout, koper, koffieprut, bier in een schaaltje, sinaasappel schillen zodat ze verdooft raken, er valt heel veel te vinden op het internet. Zelf gebruik ik nu ook slakkenkorrels.Wanneer het regent bevinden er zich tientallen (naakt)slakken in mijn tuin. Dit heeft nooit eerder problemen opgebracht tot nu. 5 van de 10 criticals zijn opgegeten. Nr. 6 is aangetast. Ik heb de potten nu in een hoge verpeste bak gezet. Ik heb het gevoel, maar weet niet zeker, dat slakken ook niet vast roest houden.

           Comment


           • #12
            Re: Naaktslakken

            Eierschalen, koffieprut, bier, zout, het lijkt hier wel een oud Hollands feest! Maar de verdediging staat klaar. Dank allemaal voor de goede tips!

            Comment


            • #13
             Re: Naaktslakken

             Ik ben heel blij, er ligt koffiedrab, eierschalen, uien, knoflook, zout rondom het hele kweekstuk, koperdraad rondom de stammen, bierbakjes op diverse plekken en sinds 2 dagen heb ik nog geen slak, luis of ander ganja verslindend monster gezien, ik durf heel voorzichtig te roepen dat dit een mooie oplossing is! Nu hoop ik allen nog dat mijn wietje straks geen combismaak heeft van ui, knoflook, ei, bier, koper en een beetje lemon haze

             Comment


             • #14
              Re: Naaktslakken

              Het is weer een feest van herhalingen.

              Die kleine witte naaktslakjes kruipen net zo makkelijk onder de grond naar je plantje toe.
              Ook klimmen slakken in een andere plant, glijden naar boven en zoeken een lange tak, die klimmen ze in, zodat de tak doorbuigt richting de buurplant.
              Zo steken ze over van plant naar plant, zonder op de grond te komen.
              Allerlei dingen om ook rekening mee te houden.

              Allright, een berg topics met tips tegen slakken die op JD voorbij gekomen zijn afgelopen jaren :

              https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...i-slak-systeem
              https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...eu-vriendelijk!!
              https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...f-naaktslakken
              https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...k-ander-middel
              https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...s/7843-slakken
              https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...kleine-stekjes!
              https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...ken-Tegen-gaan
              https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...s/1028-Slakken
              https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...HBO-middeltjes
              https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...jk-en-goedkoop!
              https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...I-haat-slakken
              https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...udig-aanpakken
              https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...st-van-slakken
              https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...logisch-kweken
              https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...-tegen-te-gaan
              https://www.jointjedraaien.nl/wietfo...s/1028-Slakken

              Er zijn er ongetwijfeld nog meer, deze vond ik binnen 10 minuten mbv de search op JD

              btw. zout is geen goeie oplossing, da's niet goed voor de planten.
              QnQ ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2014-15-16-17

              Comment


              • #15
               Re: Naaktslakken

               DSC02600.jpg

               Comment

               Footer Left Ad

               Collapse
               Bezig...
               X