Mededeling

Collapse

Wie een nieuwe topic opent omdat hij/zij een bladprobleem heeft, wordt vriendelijk gevraagd om enkele foto's erbij te posten, en een woordje uitleg met de beschrijving van je probleem.

Wie een nieuwe topic opent omdat hij/zij een bladprobleem heeft, wordt vriendelijk gevraagd om enkele foto's erbij te posten, en een woordje uitleg met de beschrijving van je probleem.
Zo kunnen leden vlugger en een correctere diagnose stellen!

Ook kan je via de zoek functie al eens zoeken naar gelijkaardige bladproblemen, die hier al op het forum zijn gepost.

Enkele belangrijke informatie:


Board: Bladproblemen:
Montys-Blad-Probleem-Oplosser
Fotos plaatsen bij Bladproblemen

Board: Ziekten:
Lijst van ziekten
Schimmelziekten bij cannabis
Meeldauw

Board: Beestjes:
Lijst van ongedierte
Welk insect zit op mijn wietplant
Bekijk meer
Bekijk minder

Meeldauw

Collapse
Dit is een Sticky topic.
X
X
 • Filter
 • Tijd
 • Geef Weer
Clear All
new posts

 • Re: Meeldauw

  Oogsten.
  Schimmelzooi weggooien.
  QnQ ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2014-15-16-17

  Comment


  • Re: Meeldauw

   Vraagje over meeldauw.

   Werkt dat nu echt met melk? iemand al ervaring mee?
   Ik denk deze morgen zo een klein beetje meeldauw tegengekomen te zijn op 1 van men blaadjes.
   Ik ben er vrij zeker van nu.
   Maar ik zou graag weten of dit preventief wordt gebruikt of ook curatief?
   Het is maar in de begin fase dus kan nog behandeld worden.
   foto kan ik niet meer plaatsen want heb het blad weg gedaan om toch even te kijken wat het was.
   Nu mijn buur heeft ook last van meeldauw maar die pipo doe niets met zen plant en hij kijkt er nooit naar waardoor i continue last heb van spint en rupsen enzo.
   Van die spint is het niet erg want heb andere beestjes die ze opeten
   maar als het waar is van melk en water zal ik dit zeker doen.
   Kan het kwaad als ze al in bloei zijn?

   Groeten

   Comment


   • Re: Meeldauw

    Ik zou zeggen: Begin opnieuw bij bericht #1 met lezen.

    QnQ ~ 2011-12 ~ 2012-13 ~ 2017 ~ 2014-15-16-17

    Comment


    • Re: Meeldauw

     juist ben wat te voorbarig geweest maar soms wordt vermeld een verhouding 40/60 dus 40% melk en 60% water.
     Ik weet niet of jij ervaring hebt met heermoes extract hier tegen?
     Nu ik ga nog even wachten hiermee tot ik het 100% zeker ben

     Comment


     • Re: Meeldauw

      Nogmaals voor de Blinden onder ons

      Een kleine drie jaar geleden ontdekten onderzoekers uit Zuid-Amerika een alternatief voor de preventie van echte meeldauw.
      Wagner Bettiol, een wetenschapper uit BraziliŽ, vond dat wekelijkse bespuitingen met melk de aantasting van echte meeldauw even goed onder controle konden houden als bespuitingen met met synthetische gewasbeschermingsmiddelen.
      Niet alleen was melk een goede gewasbescherming, maar ook een goede bladvoeding die het immuunsysteem van de plant verbeterde.
      Uit de experimenten bleek dat een wekelijkse bespuiting met een concentratie van minstens 10% (1 deel melk, 9 delen water) de sterke van de meeldauwaantasting met 90% verminderde. Je mag de concentratie niet veel hoger nemen, want boven de 30% groeit er een schimmel op de bladeren die zijn voedingsbodem in de melk vindt.
      sigpic
      God was never on your side..


      Comment


      • Re: Meeldauw

       Ja ik had het gelezen hoor Bella maar er waren zoveel verschillen en je mag natuurlijk niet alles geloven wat ze op het internet zetten e

       Comment


       • Re: Meeldauw

        Zoals dat dan gaat: Wat veel informatie, en vaak ook elkaar tegensprekend.
        Ik vermoed zeker te weten dat melk wel helpt, vooral preventief, maar ook als remmer.
        Maar je moet melk alleen spuiten op dagen dat je plant zeker weten zonlicht gaat krijgen. De melk moet door de zon in synthese (?), zonder zon maak je het waarschijnlijk alleen maar erger want dan zit je met natte bladeren. Ik heb verschillende verhoudingen gelezen en ga zelf preventief 70water 30melk spuiten. Het liefst om de week tot de bloei begint. En dus alleen op zonnige dagen.

        De knoflookthee zou ook goed moeten werken. Ik denk dat je deze op je bodem moet sprenkelen, dus niet op de bladeren? De meeldauw kan namelijk met gemak uit al aangetaste grond je plant invreten. Alle looksoorten houden meeldauw tegen. Veel biologische telers zetten ui en knoflook in de buurt van meeldauw gevoelige gewassen (tomaat, pompoen enzo). Ik ga nu de plantjes nog klein zijn een paar keer zo wateren. Voor mijn volgende kweek ga ik de potgrond op voorhand behandelen met knoflookwater. Ik denk wel dat je hier niet te lang mee door moet gaan want dan zit je misschien straks wel een bieslookspliff te paffen.

        Bij kleine plantjes kan je lastig de bladeren al gaan verwijderen indien aangetast, maar bij grotere planten zou ik zeker de bladeren verwijderen en meteen in een dichte zak weggooien. Doe op dat punt niet laks. Meeldauw overwinterd gewoon als compost en komt volgend jaar dan terug om je humeur weer te verzieken.

        Bijna alle schimmels maken kans op donkere en vochtige plekken (leg bijvoorbeeld eens een sinaasappel neer in een groot gebouw op een plak waar de zon dus nooit is geweest) en zie hoe de vrucht daar in drie dagen totaal is weggerot) Die plekken zijn ongezond en worden door liefdevolle werkgevers dan ook af en toe onder lichtkanonnen geplaatst. Hierdoor denk ik dat -zoals iemand eerder in deze draad opperde-: Ja, een lichtkanon zal waarschijnlijk helpen.

        Of huis, tuin, en keukenmiddeltjes beter zijn, of gezonder dan de de middeltjes die de industrie heeft te bieden weet ik niet (zelf vind ik het wel leuker om een knoflookthee te maken dan een groen flesje te kopen), en daar wil ik me ook niet in mengen. Wel weet ik dat ik geen geld verdien met die plantjes, en ik niet rijk ben. Dat een pak melk en 5 bollen chinese knoflook voor 2 euro zijn op te halen.

        En ik vermoed dat geen rechter je knoflook als 'hulpmiddel' zal aanmerken. Waardoor je nu nog 1 hulplijn over hebt, als ik de regels aangaande teelt voor eigen gebruik goed heb begrepen.

        (sorry voor deze late post, maar twee jaar geleden was ik ergens anders)

        Comment


        • Re: Meeldauw

         Toch even inhaken op dat melk-gebeuren;
         Als ik een petrischaal met agar en 5% melk maak, dan kan meeldauw daar prima op groeien. Melk bevat veel melksuikers, die meeldauw kan benutten. De zon werkt daarbij als katalysator, die UV-straling splitst het lactose op in glucose (algemene voedingsbron voor vrijwel elk organisme) en galactose. Melk is daarentegen ook weer een goede voedingsbron voor trichoderma, die de plant beschermt. Maar zodra de verhouding scheef gaat liggen (de schimmels en bacteriŽn zijn niet meer van de plant afhankelijk voor voeding, de symbiose wordt verbroken) dan kan een 'gezonde schimmel' zomaar parasitair worden.

         Ik ben zelf van mening dat je beter niets kunt spuiten, dan melk.
         Als je dan toch aan de gang wilt, dan is neemolie en kaliwaterglas (kaliumsilicaat) de beste preventie. Naast een zo gezond mogelijke plant natuurlijk. Extra kiezelguhr in de bodem (bron van silicium) zou - volgens de wetenschap- ook zorgen voor minder schimmelvorming.
         Een wijs man zei ooit: Als je iets niet kunt vinden over wiet kweken, dan wil je het blijkbaar niet graag genoeg weten.
         Rommeltopic. Buiten2016. Buiten2015. Buiten2014.

         Comment

         Footer Left Ad

         Collapse
         Bezig...
         X